0 oy
137 göst.
önce Diğer kategorisinde (185 puan) tarafından

image

Hanımlar çocuklarımın ikiside hasta öksürük ve grip. Doktora götürdüm ve ikisi için de bu ilacı yazdı. Bende eve geldiğimde ilacın reçetesini okudum. İlaç 6 yaşından küçüklere verilmez yazıyor. Çocuklarımın da yaşları biri 2,5 yaşında diğeri de 6 aylık. Doktora da belirtmiştim yaşlarını, o da ikisinin de kullanabileceği bir ilaç yazayım demişti. Ama reçetede 6 yaşından küçüklere verilmez yazıyor, bende içirmedim. Doktorda yaşlarını bilerek yazdı bi sıkıntı olur mu bilemedim, sizce ne yapmalıyım 

4 Cevaplar

0 oy
önce (603 puan) tarafından

Zaten çoğu çocuk ilaçlarında yaş sınırı yazıyor ama yinede veriliyor canım korkmana gerek yok

önce (185 puan) tarafından

Aynen dediğiniz gibiymiş. Bugün Reçete okuduğumda fark ettim, büyük oğlum bebekkenki grip olduğunda doktorun yazdığı soğuk algınlığı ilacında da 2 yaşından küçüklere verilmez diye yazıyormuş. Ama onu küçükken içti, hatta hâlâ grip olduğunda aynı ilacı yazıyor doktor. Yaş sınırının bi önemi yoksa reçete de niye yazıyor bende anlayamadım 

önce (603 puan) tarafından

Benimde iki çocuğum var hırıltılı öksürüğü olunca aktardan ak günlük sakızı alıyordum eski bi tavada eritip çıkan buhara Pamuk koyuyordum içine geçiyordu çok faydası oldu istersen internetten arastir

-Reklam-
0 oy
önce (6,688 puan) tarafından

soğuk algınlığı ilacıymış. eğer burunları açıksa ben olsam vermezdim. 

Burunları da tıkalı, geniz akıntıları da var maalesef:(

önce (6,688 puan) tarafından

o zaman kullan rahat etsinler 

0 oy
önce (712 puan) tarafından

Sarımsak kürü verin. Sarımsaklı zeytinyağ yapıp ayaklarının altına sürün. Burunlarını açın. Hava makinesine serum suyu koyun verin. Turpun içini oyup bal koyun sulandıktan sonra içirin. Bunları yaparsanız 2 gün sonra çocuklar rahatlar 1 hafta içinde de iyileşirler inşaAllah

önce (516 puan) tarafından

6 aylık bebeğe olmaz sadece burnunu açık tutup hava vermek olabilir 

İnşallah. Önerileriniz için teşekkür ederim,  büyük oğluma deneyeceğim :)

0 oy
önce (904 puan) tarafından

Yarım ölçü ver

6 aylık çocuğum için daha fazla endişeleniyorum. Yaş sınırı baya var çünkü. Eczacı da büyüğe 1 ölçek küçüğe yarım ölçek demişti. Baya kararsızım o yüzden :/

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 97 göst.
18 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Syma (966 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 391 göst.
+3 oy
11 cevap 374 göst.
+2 oy
1 cevap 121 göst.

Kategoriler

1,480,947 soru