0 oy
353 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (26 puan) tarafından

2 yıldır evliyim,eşimin nişanlılığımızdan bu yana kendisine hep hediye aldırıyor doğum günü olsa anlarım veya anneler günü olsa yine bir şey diyemem bende anneme hediye alıyorum bunun normal olduğunu da biliyorum.Fakat biz kira veriyoruz ailemizden uzakta yaşıyoruz,ne evimiz var ne evimizin eşyası ne de ev paramız kayınvalidemgilin durumu iyi ev de var araba da onların bize vereceği yer de habire eşim hediye alıyor artık patlama noktasına geldim eşim ailemle ilişkime karışmayacaksın ben ondan yeri geliyor parasını alıyorum bana güvenecek böyle şeyleri sorun etmeyeceksin diyor. Peki hangi ara ailemiz için birikim yapacağını sordum ben yapıyorum hallederim başka bir şey dediği yok.. hani köşede birikimin nerde diyince de sinirleri tepesine çıkıyor yok  yiğenime hediye (benimde yiğenlerim var abartmadan hediye alıyorum ) gidip 4-5 bin bayıyor bana da gelince tutumlu ol bilmem ne ? Zaten beş kuruş boşa  harcadığım yok benim kadar tutumlusunu bulmuşta kendisi savuruyor ne yapacağımı şaşırdım.

15 Cevaplar

+4 oy
önce (10,496 puan) tarafından

Sen tutumlu olduğun için bunu yapıyor zaten 

önce (26 puan) tarafından

Eşime birikim yapalım diyorum bir şey sahibi olalım diyorum tamam diyor yaptığına bak , bir ara dedim parasını ben yemezsem herkes yiyor sonra baktım ki sürekli beni uyarıyor tutumlu ol bilmem ne harcadığım rakamları görsen komik rakamlar yani millet neler aldırıyor kocasına.

önce (2,462 puan) tarafından

Valla bu adam böyle devam ettiği sürece o ne yaparsa paraya acımadan sende yap. Annesine durduk yere hediye mi aldı sende al. Sürekli para harca nasil olsa senin tutumlu olman ise yaramiyor

önce (10,496 puan) tarafından

Konuşsun dursun tutumlu ol diye önce kendisi olsun bakalım 

önce (1,189 puan) tarafından

aynen sen tutumlu oldugun icin atidur. atsin almadiktan sonra sende ona baska biseyin linkini at esinin telefonundan 

önce (1,189 puan) tarafından

sende biseyler begen cocuk icin falan at kaynanana linki. esime atacakdim yanlislikla sana geldi dersin birkac kere yapsaniz o sekilde yuzsuz degilse anlar. kendi telefnundan esinin telefonumdan

-Reklam-
+3 oy
önce (3,596 puan) tarafından

Annemin dediği bir laf vardır, erkeğin 3 lirası varsa 2 lirasını harcayacaksın ki başkalarına yedirmesin. 

Bana gelince pek tutumlu :) 

önce (2,917 puan) tarafından

Aradıgım yorum...

Alıştırmışsın bacım kusura bakma. Erkeğe fazla acımayacaksın. Erkekler para harcadıkları kadınları severler

önce tarafından düzenlendi

Bir psikologdan duydum erkekler acınası varlıklar degildir... sefkat degil sehvet olmalıymıs esde...toyluk zamanlarımda bende sıkardım ne  ahmakmışım🫣

Aynen öyle, erkekler şefkat edilecek varlık değiller kafa olarak. Sen eşisin onun annesi değil. Evlendiğim ilk gün demişti annem, sakın acıma kocana acınacak hâle gelirsin diye. Başta acıdım baktım yıpranan benim, şimdi ciğerini sökerim biliyor

+1 oy
önce (1,278 puan) tarafından

Sende tutumlu olmayacaksın, kendi hakkını çayır çatır harca , o etrafa para saçarken sen niye kendini kısoyorsun. Bende kendime hediye aldım dersin 

Bana gelince yok tutumlu masrafsız olduğumu gördü tabii hemen uyarıyor beni hemen..! Olmadı annemden destek almaya çalışıyor annem israf yapmayın kızım huzurunuz kaçmasın dedikçe eşim israf ediyor uyarılması gereken benmişim gibi beni uyarıyorlar

Altta kalma , ben gerekeni yapıyorum asıl sen etrafa para saçıyorsun de. Sen tutumlu olmadıkça bende olmayacağım de

Yok hep inkar.. söyledim tabii ki ama kendisi de hep ben zaten birikimim de var sende bana güvenip ailevi ilişkilerime karışmayacaksın ailemle kendini aynı kefeye koyarak saçmaladın diyor ben ailenden daha mı az önemliyim diye sorunca da sen daha önemlisin ama ailemle ilişkime karışmayacaksın diyor 

Hiç kafanı ağrıtma, kendini kasma istediğini al ye iç gez 

+1 oy
önce (31,821 puan) tarafından

Sen tutumlu olmayı bırak o zaman sıkışınca anlayacaktır sen harcama yapmadığın için onlara harcıyo parayı bırak harca gitsin o düşünsün biraz da

+1 oy
önce (1,265 puan) tarafından

Bu durumda sizin harcamanız gerekiyor neden kısıyorsunuz başkaları için gidin kıyafet alın kuaföre gidin evinize elektronik alet alın siz kendinizden feragat ettikçe başkaları hakkınızı yiyor

+1 oy
önce (412 puan) tarafından

Annesidir alsın. Her şey de gözünüze batmasın ya. Biraz geniş gönüllü olun. Anneler kaynana olunca bi huyları değişiyor. Gereksiz bir tutum içinde olabilir ama belli ki oğlu ile bağ kurmak istiyor. Senın oğlunu elinden aldığını düşünüyor muhtemelen. Hediyelerle de oğlunun sevgisini ilgisini hissetmeye çalışıyor.

önce (640 puan) tarafından

Post sahibi değilim annesi alcak tabi alsında ben kaynanama eşimden önce alırım bi yere gideirm istedigin varmı diye ararım annemi aramam yani sen düşün ama eşimde benim istediklerime asla tutumlu ol demez arkadaşın anlatmak istedigi ailesine var bana gelince tutumlu ol demesi zoruna gidiyor demkki arkadaşın eşide tutumlu ol diyecegine sana ne alıyım sen ne istiyosun dese böyle demez diye düşünüyorum ben

Evet önce benim eksiğim olmasa ben zaten bir şey demezdim oturduğumuz evde ki eşyalar bile bizim değil ben eşya ile mutluluk olunmayacağının farkındayım ama herşey de ne yazık ki parayla dönüyor parayı tutacak ki bir şey sahibi olalım benimde bi doğurganlık yaşım var 50 yaşında anne olmayı planlamıyorum ama köşeye para atmak zorunda parası olmazsa neyi halledebilir 

Bence ne olursa olsun hastalıklı bir durum.. o bağ evliyken kurmaya çalışması tamamen hastalık.Oğlunu elinden alındığını düşünen bir zihniyet evlendirmek için kırk takla atmasaymış keşke 

önce (412 puan) tarafından

İlginç ki öyle olanlar da evet oğullarını evlendirmek için kırk takla atıyor 😅 gelin kaynanalarının çoğunluğu böyle bacım. Boşver görmemezlikten gel. Eşin de belli ki annesine hayır dıyemediği için sana tutumlu ol diyor.

0 oy
önce (32 puan) tarafından

İşte böyle bir durumda aksini yapmalısın biraz rahat takıl tutumlu olma 

Evet bunu hak etmiyor 

0 oy
önce (106 puan) tarafından

Ben neykm eksik ıss alıyorum tüm elektronik eşyalar ı alıyorum seviyorum diyorum hiçte kısmıyorum 

0 oy
önce (1,949 puan) tarafından

Harcayamz abi ben para tutarken tutumlu davranirken hesaplı harcarken o savuramaz annesi de olsa hiç tahammül etmediğim şey. Önceliği eşi çocukları diğerleri annesi de olsa 2. Planda artik. Durumu olmaz ihtiyacını alırsın o başka ama keyfi de alamaz kusura bakmasın. Ben 500 TL lik bişey alırken yüz defa araştırıyorum acaba başka yerde uygun olanını bulur muyum diye 

Bende öyleyim işte değmiyor 

0 oy
önce (1,948 puan) tarafından

Görümceme bi elbise parası attı. 2 sene önce. Neymiş beğenmişte parası çıkışmamış. O günden sonra aklım başıma geldi. Şimdi asla acımıyorm. Ne olursa alıyorm. Tam 2 sene tutumlu oldm. 2 sene bir pantolon ile idare ettim. E ben tutumlu olunca yarandm mı asla. Şimdi ne istersem atıyorm. Her sene kışlık yazlık alışverişi yaparm. Ayakkabı eşarp en iyisini alırm. Böyle olacaksn bacm maalesef. Yoksa sen kıstıkça o başka yerden harcıyor. Kaynanam ile Görümceme 2 sene pasta aldık doğum gününde ama şimdi asla alamaz. Aldırmam yani. Gözümün önünde kızına doğum günü harçlığı verirler bana vermezlerdi. Salakmışm pasta almışm. Şimdi sıkıyorsa alsn. Geçti artık o devir. 2 senedr ne doğum günü ne anneler gününde hediye alır. Ben onlardan ne gördüm ki onlara alacağım. Bitti enayilik.  Maymun gözünü açtı. Aç Gözünü bacm. İnan sen kendine bir şeyler aldırdıkça kaynana sıra bile gelmez.

Bu postu gorunce esarp armine mi diye dusundum... kaliteli duruyor...😁

önce (1,948 puan) tarafından

Yok bu resmim bekarken Bursa da çekindim.  O zaman kaliteli eşarp takmıyordm ama şimdi takıyorm😂 armine kullanıyorm genelde. Bu ucuz bir eşarptı😂

Haklısın bacım doğru söylüyorsun 

0 oy

Basda benimkide bu modeldi.... ama ben her ay ev ihtiyaclqrundan haric 4 yada 5 bin harclık alırım... kuaforede giderim...pazardan kemdime etekde alırım.... fırsat vermiyorumki versin..ben harcamasam onlar harcar hayat hain... napıcaksın😁🌏

Aynen öyle bundan sonra harcarım 

0 oy
önce (65 puan) tarafından

benimde görümcem öyleydi hepsinin durumu çok iyiydi bilerek annesinin buzdolabını ceket atardı kardeşine işte dolap boş ya da evin şuyu eksik diye acindirarak söylerdi bir oldu iki oldu artık paytladim eşime de kızdım çünkü yokluktan değil imkanları var ama almıyorlar yemiyorlar icmiyorlar 

Sömürmek işte insan tahammül edemiyor 

0 oy
önce (268 puan) tarafından

Adamı borç haklar . Borca sok 😂.

0 oy
önce (5,066 puan) tarafından

Sende link at esine, param yok derse, o linki kayinvalidene at. Anne bu cok guzelmis bana alir misin de, bak bakalim tepkisine sonra :)

0 oy
önce (837 puan) tarafından

Tatlım sen neden tutumlu oluyorsun ki öyle olduğun için Esin de başkasına veriyor işte bu para illa ki harcanıyor haklısın birikim yapmak lazım ama sen harcamazsan başkaları harcar 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 305 göst.
3 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,229 göst.
0 oy
10 cevap 897 göst.
0 oy
16 cevap 1,304 göst.