0 oy
184 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (148 puan) tarafından

Doğum için hastane çantası hazırlayacağım. Çamaşırlarını hangi deterjanla yikmaaliyim ve çamaşır makinasının temizliğini yikmaadan önce nasıl yapmalıyım. İnternete görüyorum kazan temizliği limon tuzlu bos yikama yapıyorlar 

6 Cevaplar

+2 oy
önce (1,268 puan) tarafından

kamera sakasimi:))) normal camasir makinasina atacan kazani niye temizletesin. giyilmemis benek kiyafetleri tozu gtsin yeter kirli degil bisey degil  30 derecede kisa programda yika gec 15 dklik program varsa yetti gitti. deterdanda dalan roxy granul kullandim da . ilk bebeginmi🤣🤣 bebek digunca camasirlari utulemek derdine kazan derdine dusemessin iptek alir alir giydirirsin petekten alir alir giydirirsin kazan ne yahu makinayi benek ivin temizleyeni omru hayatimda ilk kez duydum

önce (148 puan) tarafından
+3

Ya arkadasim sen bana yorum yapma istersen. Yorumlarından rahatsız oluyorum. 

Aynı kafada değiliz. 

önce (18,929 puan) tarafından
+3

Niye dalga geçtin ki. Belki uzun zamandjr kazan temizlemesi yapmadı. Bu vesile ile onu da yapar..ya da hiç yapmamıştır merak etmiştir. Çok gülünecek bir şey yok bence. 

önce (438 puan) tarafından

Haklı ama 😅 şaka gıbı soru. Hassas ve titiz isen zaten sormadan bebek granül deterjanlar dan kullanırsın. Kazan temizliğini de zaten belli zamanlarda yapmış olursun. Sırf bebek kıyafetlerini yıkamak için kazan temizlenmez. Zaten temizlenmesi gereken bir şey. Sosyal medyanın zararlarını görüyoruz şuan. Fenomenlerin sırf içerik üretmek için yaptığı her şeyi yapıyorsunuz ya çok iradelisiniz 

+2

Her bebek kıyafetlerini yıkamadan önce kazan temizlense komik olur evet. Ama tek seferlik bir şey. Ve çamaşır deterjanı sormuş. Hani hem sıvı hem toz olanı var ya. Hangisini kullaniyorsunuz diye sormuş. Bu da gayet mantıklı. Kullanıp memnun olduhunuz bir marka vs varsa öneri istemiş dalga değil.

iyide kotu birsey demedim marka onerdim zaten toz granul dalan roksuy dedim. kazan temizleme ilayinida sirmus . oyle sacmalikmi olur. makinanin kazani arada bir temizlenirde bebek icin ozel olarak temizlenmez . bunu yapan kisi zaten normal degildir sen uzak dur oyle kafalardan. bebekde normal insan . camurlu viruslu kifayet gitdirmiyor kimse kazanini temizlemiyor temizleyen zaten normal degildir vah yazik kazanini temizleyenin cocuguna. yalanmi soylim canim. 

sacma bir soru  ve dusunce yapisina normal mantikli bir cevp ve dusunce yapisi rahatsiz edio demekki 

oysa ben senle gayet guzel anlasiyoruz diye biliyordum her soruna guzelce yorum yapiyorum olmasi gerekeni soyluyordum. sen anormal dusundugun icin benim normal yorumlarimi begenmiyorsun muhtemelen. bilmiyordum cidden ben en az babyboy kadar samimi gastamlum kadar gozde kadar samimi zannediyordum seni cidden sasirdim suan

önce (5,092 puan) tarafından

Ilk bebegi olabilir, ilk kez kiyafetleri yikamadan once makinesini temizlemek istiyor olabilir ... yani cidden uslup hic hos olmamış, ne demek kamera sakasi mi? Benim de ikinci bebegim olacak inşaAllah, bende titizlenerek 60 derece de bebek deterjaniyla yikayip utuleyip hazirladim. Yenidoganin ile koca insanin cildi bir degil, ki alerjik bunye de olabilir. Kotu birsey demedim demissin ama bir farkı kalmamis, biraz insanlara kendinize nasil davranilmasini isterseniz oyle davranın. 

iyide zaten bizde camur pislikle giydirmiyoruz bebegi. makina zaten temizlemek icin. kazan zaten ara ara temizlenen birsey. bebek  hastane cantasi hazirlayacagim diye tum evi dezenfekte edip tum aleyleri sökup tum heryeri pskljik

mantaklik dereceinde temizleyelimmi yani masumlar apartmani safiyeye baglar bu durum.

bebek hastane cantasi icin ozel

olarak makina kazan temizligi sormus z yok daha neler . ozaman bebek icin ozel

olarak sifir makinalar alalim camasir makinasi daha temiz olur. supurge daha iyi ceker sifirdan alalim. bulasik makinasi hic kullanilmamis sifir alalm . her kiyafeti bir kez dezenfekte edip ikinciyi giydirmeyelim sifir kiyafet alip dezenfekteleyip bir kez kullananlim. falan filan

önce (1,268 puan) tarafından 1 uyarı:
🚩 Hakaret,Tahrik

bunu pist sahibi sordu diye degil normal akli basinda bir insan bebek dogacak diye makinainin kazanini ozel olarak temizliyorda kiyafetleri oyle yikiyorsa sadece vah ki ne vah yazik yani bakirkoyluk denir baska birsey denmez

önce (1,424 puan) tarafından
+1

Burada çamaşır makinesini hangi ayarda açması gerektiğini soranlar varken kadının bebeği için ince düşünmesi ve böyle bir şey sorması bana komik gelmedi. Aksine gurur duydum. Çok iyi bir anne olacak. Sen ipten alıp alıp giydirme yinede dinleme bunları canım. 

kekligi duz ovada avlarlar bana bulasma bebek dogsun gorurum ben onun deecesini. akli mantigi olan zaten beyazlari yuksek derecede siyah ve az renklileri  ufak derecede yikamasininzaten bilir onu sormaya gerek diyacak bilgisizlikle zaten cocuk buyutulmez

1. Si daha önce Kazan temizlemedim çünkü makinamda öyle bir ayar yok. . Kazan temizligi yapmAdim çünkü öyle bir ayar yok. O sebeple yöntem vs sordum. Vestel kullanıyorum. Bilen varsa yardımcı olsun diye. Bunca yıldır içinde kir birikmistir. birikmemisse bile içim rahat etsin istiyorum. Tabiki her yıkamadan öncede temizlik yaptırmiycam makinaya. en azından yeni doğan dönemine hassasiyet gösteriyorum. 

2. Si ilk bebeğimde toz granül bebek deterjanlari çok kullandım fakat hem tam erimemesi hem kalıntı bırakması hatta deterjan gözünde kalıntı bırakması sebebi ile temkinliyim. Evet. Sıvı olarak bebek deterjanı soruyorum aslında.

3. Casperiye üslubun her zaman için hoş değil diğer arkadaşlarada yazdıklarını görüyorum zaman zaman. 

önce (5,092 puan) tarafından

Bosver post sahibi, herkes kendini uslubuyle belli ediyor... ebebegin baby me sivi deterjanini kullaniyorum ben memnunum, gunluk hayatta da kendimizede onu ve yumusaticisini kullaniyorum hatta. Allah sağlıkla kucahina almayi nasip etsin, çocuğuna titizlenmen cok hos bir anne olarak

+2

Allah razı olsun. En büyük duam. Allah sağlıklı evlatlar sağlıklı ömür versin. 

-Reklam-
0 oy

Kazan temizleme programı var ise onu seç. Deterjan gözüne karbonat dök. Son durulama yaparken su çekiyor ya su çekme ile beraber sirke dök yeter. Çıkan kirlere şok olursun. 

Ha bir de yazmayı unuttum karbonatı da en son atacaksın. Makine su çekerken.

Çıkan kirleri cam yerinden görebilir miyiz? Ama birde en önemlisi bende Kazan temizleme yok. Sadece dikkat ettim antibakteriyel diye bir ayar var. Mikrop öldürücü tarzında. Daha önce hiç dikkatimi çekmedi çalıştırmadim. Bilemedim yaa. Ne yapsam ki. Elimin yetiştiği vs diğer yeri temizliycam de. Başka ne önerirsin acaba

Tam hatırlamıyorum hangi marka makine idi ama bazı makinelerde Kazan temizleme modu yok ama bir tuşa basılı tutunca otomatik Kazan temizleme moduna giriyormuş. Araştır sende ya da kullanma kılavuzuna bak orda yazar öyle bişey var ise 

0 oy
önce (582 puan) tarafından

Kazan temizliği yapmamıştım öncesinden zaten düzenli yaptığım birşeydi. Ilk defa yapacaksan da temizlemek için sıvılar var marketlerde ben onlardan alıp döküyorum öncesinde karbonat sirke limon tuzu vs denemiştim ama makinalara zarar verdiğini öğrenince kullanmadım şimdi marketten temizleyici alıyorum kazan temizleme programında çalıştırıyorum. Hatta benim makinamın kullanma klavuzunda hiç birşey koymadan kazan temizleme programını çalıştırın diyor ben yine de temiz koksun diye koyuyorum. 

Deterjana gelince de 2 çocuğuma da siveno sıvı kullandım temiz içerikli bir deterjan.

Valla benimki Vestel. Kazan temizleme programı yok. Ama anti bakteriyel diye bir program var. Mikrop öldürücü mu ne. Yani hiç daha önce dikkatimi çekmedi. Ne yapcam ben ya. Daha önce sabun tozu çok kullandım ilk cocuguma. Ama anladım ki iç kısmında borularda yad abiryerlerde kalıntılar bıraktı. Görünmeyen yerlerde yani. Kokusu calismasi değişti. O sebeple titiz davranmak istiyorum

önce (582 puan) tarafından

Kazan temizleme yoksa da 60 yada 90 derecelik bir programda çalıştır. Evet toz deterjanlar sabun tozları makinada ve kıyafetlerde kalıntı bırakıyor maalesef. 

0 oy
önce (1,336 puan) tarafından

Kazan temizliği yapmak için programa gerek yok makinenizi en yüksek programda en yüksek ısıya ayarlayın deterjan gözüne beyaz sirke koyun boş olarak çalıştırın hem kazan hem makineniz tertemiz olur çamaşırlar bebek çamaşırları için ayrıca deterjan almanıza gerek yok beyaz kalıp sabunu rendeleyip deterjan gözüne sadece onu ekleyin hem doğal hem tertemiz olur 

Sirke limontuzu ve karbonat diyorlar. Üçü bu kullanın diyorlarmis

önce (1,336 puan) tarafından

Buda olur kazan temizliği için 

0 oy
önce (2,105 puan) tarafından

Canım ben siveno marka aldım deterjanlarını içeriği temiz ve çok tercih edilen bi marka olduğu için onu denemek istedim önce 2 ay var benim kullanmama makinede önceki deterjan kalıntısı kalmış olur diye düşünüyorsan normal makina temizligini yap deterjan kısmını çıkarıp yıkama yapabilirsin makinestemizleme suları var ben rossmandan domol marka kullanıyorum normaldede onu kullanıcam yine 60 derecede boş çalıştır önceden mis gibi yıkanmış olur sonra bebek kıyafetlerini yıkanabilirsin yani ben böyle yapıcam önümüzdeki ay

0 oy
önce (1,822 puan) tarafından

Makina temizleyicisi var onu kullanın 1 kere de boşta çalıştırın deterjan kalıntısı falan kalmasın ben hala 32 aylık kızımın çamaşırlarını yıkamadan önce bir kere boşta calistiririm bizim deterjan kalıntısı kalır birşey olur bilinmez diye 

İlk başta e bebeğin deterjanı var 2 yaşına kadar da onunla yıkadım şimdi de üni baby kullanmıyorum 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 576 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Nane.Limon (11,389 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 856 göst.
11 Aralık 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nane.Limon (11,389 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 677 göst.
0 oy
10 cevap 823 göst.
20 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Papatyammm (67 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,481,610 soru

24,239,726 cevap

339,906 kullanıcı

...