0 oy
448 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,750 puan) tarafından

Evet ailenizi seçme şansınız olsaydı şimdiki ailenizi seçermiydiniz ve neden? 

İlk cevap benden, hakları elbette çoktur, bebek büyütmenin nekadar zor olduğunu görüyoruz, ama ASLA seçmezdim, babamda içki kumar dayak her şey vardı annem iyiydi ama ona da kızıyorum, neden o zaman terk etmedin de 25 yıl sonra başkasına giderek bıraktın, beni düşürdüğün durumu düşünmeden diye.

Peki ya siz? Bide bir diger sorum da, anne babanızın size yaptığı, çocuğuma asla yapmam dediğiniz şey ne kısa bir iki cümle ile ne derdiniz ?

Benim cevabım, cocugumu asla yalnız bırakmam hep yanında olduğunu hissettiririm ve desteklerim

28 Cevaplar

+1 oy
önce (1,815 puan) tarafından

Kesinlikle evet bebekken beni pamuklara sarıp büyüttüler şimdi de kızımı öyle büyütüyorlar yüzde yüz annem babam kardeşlerim aslaa değişmem onları 

önce (3,750 puan) tarafından

Ne mutlu sana o zaman

-Reklam-
+1 oy
önce (18,927 puan) tarafından

Gelen cevaplar seni üzmez mi 🥺

Yok ya çok şükür ki bunlar geride kaldı çok iyi bir eşim var iyi olanları görmek mutluluk verici 

önce (18,927 puan) tarafından

Allah mutlilugunuzu daim etsin inşeAllah 

+1 oy
önce (9,837 puan) tarafından

Şimdi bunları yaşadığın için böyle düşünüyorsun elbet ailesi iyi olan değişmem kimseye diyecek ,  kötü olan onlar olmasaydi keşke diyecek , gelecek güzel cevaplar üzecek seni o yüzden herkesin yaşantısı farklı ya takılma eskilere lütfen 💕🥰 

Tabiki öyle ama iyi olanlar adına mutlu oluyorum neyseki bunlar geride kaldı güzel bir ailem var

önce (9,837 puan) tarafından

İyi ne güzel elhamdülillah 🥰 

+1 oy
önce (3,562 puan) tarafından

Her zaman anneme düşkün bi kız çocuğu oldum.ama geçmişe dönüp baktığımda hep zorluk içinde geçniş hayatım.annem ne kadar sevsede bazı konularda çok düşüncesiz.arada bi aklıma gelir başka ailede büyüseydim nasıl olurdu diye.annemi bu kadar çok sevmeseydim bende başka bi ailenin çocuğu olmak isterdim

Yani bazen aileler düşüncesiz davranabiliyor nasılsa cocuk unutur hatırlamaz bile derler ama öyle değil

+1 oy
önce (12,296 puan) tarafından

Böyle postlara rahatça cevap veremiyorum karşımdaki üzülur diye. Inşallah sen ve esin çocuklarınıza çok çok iyi anne babalar olursunuz 🌸

Yaa ben iyi olanlar adına mutlu oluyorum çok şükür ki o günler geride kaldı çok iyi bir eşim ve ailem var 

önce (12,296 puan) tarafından

Maşallah canım 🥰

+1 oy
önce (1,332 puan) tarafından

Asla ama asla seçmezdim ölseler cenazelerini bile teslim almam manevi ailemin öz ailem olmasını tercih ederdim kendi aileme anne baba demezken onlar anne baba oldular bana aile sevgisini onlarda gördüm sevilmek nedir onlarda gördüm iki cihanda haklarını ödeyemem canım annem babam onlardır

önce (122 puan) tarafından

İnşallah eşiniz iyidir benim esım ıtk elhamdülillah

Hayattaki en büyük şansım eşim ve ailesi ilaç gibi geldiler bana 

BBenım sadece eşim iyi

Eşiniz iyi ya gerisi umrunuzda olmasın 

Elhamdulillah canım

+1 oy
önce (5,596 puan) tarafından

Zor bir hayatın olmuş . İmtihanın büyük. Rabbim bundan sonrası için huzur versin çocuklarınla ve eşinle .

Ben yazmayım boşver 😶

Amin canım çok şükür ki geride kaldı her şey çok güzel gidiyor, senin de zor bir hayatın oldu sanırım 

+1 oy
önce (2,100 puan) tarafından

Seçerdim ben yine . Onlarda beni secerdi muhtemelen.  Çünkü başlarını öne egdirmedim hiç bir zaman 

+1

Ne mutlu size canım

+1 oy

Nasıl içimi acıtan bır soru keske hıc olmasaydı günlerdir ağlıyorum

Ya neden zor şeyler yaşadın sanırım

+1 oy
önce (430 puan) tarafından

Babamı istemezdim annem anneydi ama ona kızdığım çok şey var. Anneliğinde de kızdığım konular 

Benimde durum aynı seni anlıyorum 

+1 oy
önce (7,045 puan) tarafından

Herkesin bir kanayan yarası var Rabbim kalplerimize esenlikler versin inşallah 

Amin inşallah 

+1 oy
önce (6,773 puan) tarafından

seçerdim ama bazı huyları değiştirsek fena olmazdı sanki. annemde de babamda da kızdığım bazı noktalar var. 

onların bize yaptığı benim çocuğuma yapmam dediğim şeylerse

birincisi annemden geliyor, hep sizin için katlandım sözü. bu söz çok ağır geliyor bana. yaeın bir gün eşimle düşman bile olsam çocuğuma asla bunu demek istemem. 

diğeri babamdan geliyor, asla dinlemez ve her şeye hayır der. bize de güvenmez, başkalarına da.

daha başka şeyler de var da neyse bu kadarı yeter 😅

Annenin sözü için dediğin yere çok katılıyorum benimde annem derdi 

önce (6,773 puan) tarafından

bu yüzden anneme daha çok kızgınım. emekli öğretmen kendisi, kendi yaş grubunda okuyan kadın sayısı inanılmaz az. (70 yaşında) 

aileden kalma tarlası falan var. şu an emekli maaşı babamınkinden fazla. 

annemin bugün eline geçen paranın yarısı alsa kocasından 500 km uzağa kaçacak cesareti olan milyonlarca kadın vardır.(36bin civari emekli maaşı var) 

annemde bu ekonomik güç vardı. bi de 90 ları düşün, orta gelirlinin rahat yaşadığı zamanlar. ama annem yapamadı, o cesareti gösteremedi. 

+1 oy
önce (23,790 puan) tarafından

Ailemi gerçekten çok seviyorum. Onlar da beni çok seviyorlar. Allah razı olsun ellerinden geldiği kadar bize iyi baktılar. Ama bu soruyu okuyunca şöyle bir düşünmedim değil. Annem çok üzdü bizi. Hep huzursuzluk vardı evimizde. Babam kaynakliydi. Yani çok hataları oldu. Uzduler. Ama yine de değişmek istemezdim galiba. Burda okuyorum hakikaten çok kötü aileler var. Onları görünce şükrediyorum. Ama yine burda yine bazı aileleri okuyunca onlara da imrenmiyor değilim. 

Ya hayatta her şey insanlar için hatalar olur ama yinede asla seçmem demekten iyidir düşünmek 

önce (23,790 puan) tarafından

Bakalım bizim cocuklarimiz ne diyecek bizim için 😕

+1 oy
önce (3,727 puan) tarafından

Ben seçmezdim çünkü yaptıkları ayrımcılığı hak etmiyorum diyeceklerim bu kadar 👍

Erkek kardeş ile mi alakalı

önce (3,727 puan) tarafından

Biraz o da var tabii ama genel anlam da hiç yanım da olmazlar maddi manevi resmiiii bir ailem var yani 

+1 oy
önce (3,274 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bazı özelliklerini değiştirerek yine de ailem olmalarını isterdim. Ailemin bana yaptığı ve çocuğumu asla yapmam dediğim şeyler; çocuğumun özgüvenini kırmak, onu sürekli birileriyle kıyaslamak, onu asla övmemek, sarılıp öpmemek, takdir etmemek. Bir de asla kızıma eşimle olan dertlerimi anlatmam 

Son cümleye çok katılıyorum anlatılmamalı insana büyük yük biniyor cocuk yaşta 

+1 oy
önce (3,230 puan) tarafından

Ben öyle annesine çok düşkün bir insan değilim hep özenmişimdir canım anam diyip sahip çıkanlara. Abim küçükken çok dayak yemiş ben hiç yemedim sanırım hırsını onda boşalttı. Bana hep ben seni aldıracaktım bilmem kim teyzen engel oldu belki kız olur diye süt anne de ona derdi. O zaman çok farkında değildim ama sanırım bilinç altına istenmeyen çocuk olarak kodlanmış galiba.Birde bizi babaannem almış yanında yatırmış annem rahat etsin diye geceleri emzirmeye götürürmüş anneme sadece. Zaten 3 ay ancak etmişim. Şimdi kendim anne olunca bunlar kafamda birleşiyor güvenli bağlanma vs şeyleri öğrenince bağlanma olmamış anneme demek ki diyorum. Babamda çok vurdumduymazdır. Bana sen kaça gidiyorsun demişliği vardır. Pek bizle ilgili değildi. Ama bunlara rağmen yine de ailemi değiştirmezdim. O zamanki şartlarda o kafalarla o yaşlarda ancak bu kadar yapa bilmişler. Şimdi de çok destek olurlar. Herşeyime koşarlar. İki doğumumda da annem yanımda oldu. Allah razı olsun. Sende eskiye üzülme. Sana nasıl anne baba olunmaz onu öğretmişler kendine yeni ve güzel bir aile kurmuşsun. Rabbim mutluluğunuzu bozmasın. 

Amin canım, kesinlikle aman cocuktur hatırlamaz bile diye söylenen şeyler bilinç altına yerleşiyor çok kötü bir söz bence seni aldıracaktım zaten 

Neyseki artık geride kaldı 

+1 oy
önce (6,099 puan) tarafından

Valla ben yine olsa yine ailemi secerdim cok hatalari oldu beni buyuturken ama ilk cocugum ve tecrubesiyzlerdi hayat herkese esit davranmiyo yasam sartlari kulturleri duygusal yapilarinin olusmasi hepsi bunlari etkileyen faktorler o yuzden kizamiyorum benimde bi cocugum var ilk oldugu icin hic bisey bilmiyodum mesela o yüzden cok hatalarim oldu bi cocugum daha olsa daha tecrubeli buyuturum ilk cocugumda yaptigim hatalari ondan yapmam o yuzden ailemi suclamadim ben hic bi zaman belkide senin ailen kadar zor degiller hamdolsun o yuzden de olabilir 

Ben asla cocugumu ananeymis babaneymis birakamam benim annem 18 yasinda dogurmus beni babanemlerle birlikte oturuyolarmis zaten oyle oldugu icin babanem anneme dusurmemis beni hic o buyutmus ve aklim basima geldikten sonra fark ediyorum ki ben anneme degil babaneme asiktim resmen annemi hic sevmezdim babanem her dedigimi yapardi annem hic biseye izin vermezdi mesela firsat versem bizim aileler de yapacak bunu ama vermiyorum 

Bu sözler beni düşündürdü benim kız da bazen gider babaannesine ve bazende eve gelmek istemez sanırım artık fazla gödermeyeceğim

önce (6,099 puan) tarafından

Saygi duyuyorum her annenin dinlenmeye ihtiyaci vardir her annenin destege ihtiyaci vardir tabiki ama bu cocugunu kendinden aogutma durumundaysa yapmamali bence benim babanem bu konuda cok suclu annem uyku saatin yat derdi babanem beni alir gotururdu annem sut ic derdi babanem istemiyo icirme derdi 18 yasinda bi kadin dogum yapmis tabiki cocugu babane alir ben bakarim sen yat derse gece ne bilsin gider yatar sabaha kadar oyle olacak sanar ee sabaha kadar o babane cocukla ilgilenirse cocugun istemedigi kurallari babane cignemesine musade ederse ne olmasini bekliyoruz amcamin cocuklarina da babanem bakti benim yengem de amcamda sagir ve dilsizler bi kac sefer cocuklara essek anne falan dedirdigini duydum belki bana da yapiyodu ben cocuk aklimla nerden bilcem bunu ta ki evlerimiz degil sehirleri ayirdi annemler o zaman anneme duskunlugum artti her zaman icinde babaneme karsi sevgim oldu ama annem baskaymis onu anladim bu benim yasadigim durum bi kac cocuktan da duydum mesrla annesi calismis ananesi babanesi bakmis annesini hic aramiyo o cocuk ananeme daha duskunum diyo direk cok gordum boyle seyler birakana saygi duyuyorum tekrar soyluyorum ama ben yapamam 

+1 oy
önce (797 puan) tarafından

Asla değişmezdim nur içinde yatsın adam gibi bı babam vardı çok yoksul ama mutlu bı ailede büyüdüm iyikilerim❤️

Ne mutlu sana canım nadir bulunan bir şey bence 

+1 oy
önce (1,347 puan) tarafından

Asla seçmezdim ne anneden ne babadan yana şanssız olanlardanım🥹

Sadece keyıflerıne baktılar hiç bir zaman çocuklarını önemsemedıler

Yani hayat herkese eşit değil malesef 

+1 oy
önce (24,923 puan) tarafından

Babamı secmezdim çünkü aşırı derecede de eleştiren hatta yargılayan bir insan çocuklarını ve onların başarabileceklerini küçümseyen biri abartmıyorum ama gayet başarılı bir öğrenim hayatı aile standartlarımın üstünde bir diploma ve gelir sahibiyim ama günün birinde bakan da olsam eleştirecek bir şey bulur. Annem ise dünyanın belki de en fedakâr annesi ama pasif kaldığı noktalar olmuş tabi ki hakkını ödeyemem hiç okul bile görmemiş insan olarak bizim için anneliğin gücü ile büyük işler başardı ama bazı gücünün yetmediği noktalar olmuş Ben ondan razıyım Rabbimde razı olsun babam kadar öz güven kıran biri olmayı da annem kadar fedakâr olmayı da istemem 

İlgili sorular

0 oy
41 cevap 685 göst.
0 oy
41 cevap 958 göst.
18 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Meryemmozer (308 puan) tarafından soruldu
+2 oy
16 cevap 466 göst.
27 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 521 göst.
2 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Hemsireanne (67 puan) tarafından soruldu