0 oy
229 göst.
önce Diğer kategorisinde (59 puan) tarafından

Kizimi hep paylasmak guzeldir diye buyuttum ama yanlis yapmisim arkadaslari hep kizimi kullaniyor mahalledeki arkadaslari kullaniyordu ondan sonra  uyardim eşyasini verene ver diye ama tamam diyor yine kendisi veriyor verdigi hickimde kizima vermiyor mesela mahalledki arkadaslari bisikletine binebilir miyim diyor tamam diyor bende seninkine bineyim mi deyince kizima izin vermiyor o cocugun bisikleti kenarda beklerken kiziminkini sürüyor kizimda onun oesinden kosuyor simdi okula basladi okulda da oyleymis ogretmeni diyor birsey kesilecekse bende makas var  ben veriyorum olmayanlara diye. ama senin kizin ben veririm ogretmenim siz vermeyin diyor kendi etkinligi bu yuzden sona kaliyor diyor birkac gundur silgisi kayip arkadaslarindan istiyormus ama hicbiri vermiyormus o da ogretmeninin silgisini kullaniyormus guzellikle kac defa uyardim olmuyor bu defa kizdim sana verene vereceksin vermeyene vermeyeceksin diye yani kizmak istemiyorum ama elimden birsey gelmiyor resmen kizimi kullaniyorlar cok uzuluyorum milletin cocugu şeytan gibi benimki neden bu kadar saf ya

5 Cevaplar

0 oy
önce (17,481 puan) tarafından

Şeytan gibi benzetmesi hiç hoş değil. Millet uyanik yetiştiriyor diye şeytan olmuyor çocuklari. Senin kızın belliki kendini sevdirmek yada kabul görmek için bu yolu seçmiş. Ona güzellikle anlatacak olan sensin. Öncelik senin ihtiyaçların, sen işin bittikten sonra yada ihtiyacın olmadığında paylaşabilirsin eşyalarini demelisin. Birazda bencil olmasi gerektiğini anlamalı. 

önce (59 puan) tarafından

Benzetme hatali oldu kabul ediyorum ama cok sinirliyim ya guzellikle defalarca soyledim duzelmiyor 

önce (17,481 puan) tarafından
+1

Aslinda suç başkalarında değil. Kimse eşyasini paylaşmak zorunda değil. Ben hamileyken bir yazı okumuştum paylaşmak zorundaymış gibi davranırsan istismara kapı aralamış olursun diye.  o zaman karar verdim paylaşmak zorunda değilsin dedim hep. Eve misafir gelse bile oyuncaklarını paylaşmak ister misin diye sordum kizima. Başkası paylaşmayıncada hiç üzülmedi kizim. Paylaşmak istemiyor olabilir diye normal kabul etti bu durumu. 

-Reklam-
0 oy
önce (79 puan) tarafından

Oğlum 4 yaşında ve bu yaşına kadar paylaşmanin ne kadar güzel olduğunu falan ogrettim medenice buyuttum eltimin kızı var oglumla aralarinda 3 ay var sadece 2 haftadır aynı durumu yaşıyoruz oğlum bütün oyuncaklarını eltimin kızıyla paylaşırken şunu farkettim oğlum ondan ne istese kız vermiyor bağırıyor hatta oğlumun esyalarini da sahipleniyor du oğlumu öyle görmek bizi çok aşırı üzdü çünkü çocuğumuz birlikte yapalım birlikte oynayalim derken akrani tarafından zorbalığa uğruyor du bir kaç kez söyledik ama çocuk işte anlamıyor du en son kızın oğlumu dövdüğü nü görünce delirdim oğluma kim seni doverse sende döv diye artık tembihliyorum esyalarini da verme diye tembihledim maalesef öyle yapmak zorunda kaldım çünkü eltim hiç oralı bile olmuyor kafayı yiyorum 

Ya canim bende oyle yapiyorum benim kizimda cok dayak yedi arkadaslarindan vurana vur esyasini vermeyene verme diyorum ama tamam deyip yine aynisini yapiyor delirecegim ya

önce (79 puan) tarafından

Sürekli kızına hatirlat canım maalesef çok kötü zamana denk geldik karşımızda ki eşkıyaysa bizde eşkıya olmak zorundayiz ona de ki kendisini korumak için bağırsin vuramiyorsa rahatsız hissettiğinde çığlık atsın Allah bütün yavrularımızi korusun çok üzülüyorum bende zamanında sessiz bir cocukyum hep aileden kaynakliyor sen alma elindeki ni begendi ver ona o küçük sen büyüksün diye diye büyütüldük ben öyle yapmıyorum çok şükür bu öz güven sorunubu tetikler zamanla sınıfta zorbalanip hatta sessiz çocuk diye hep akranları tarafindan arka planda olacak benim okul yılım hep böyle geçti babam değil de annemin baskısı yüzünden 🥺 sürekli bana oruspu diyor du okul eteğim az bacak kapaklarinda olduğu için hiç hakketmedigim laflar işitirdim ve sessiz çocuk olurdum kendi koruyamiyordum sınıftakiler dalga gecip dururlardi lakabimi uzayli koymuşlar di 🥺🙂‍↕️her neyse bu da öyle işte 

0 oy
önce (102 puan) tarafından

Saf değil aslinda sevgi dolu guzel yetismis bir cocuk bence. Ne ogretirsen onu ogrenir cocuk benimkide oyleydi anne paylasmak cok guzel onun yok biraz oynasin onun yok o yesin ben yine yerim sonra diyerek geziyordu zamanla ki ben asla karismam esyasina senin esyan senin sorumlulugun derim hep ister paylas ister paylasma karari sana ait derim. Zamanla baska cocuklarla daha cok vakit gecirdikçe ogreniyor canim simdi o bana kotu davraniyor o yuzden paylasmak istemiyorum demeyi ogrendi.muhtemelen kendi yaş grubuyla yeterince vakit gecirmemis senin tek yapman gereken şunu anlat arkadaslar birbirlerine kotu davranmazlar eger sana kotu davraniyor vuruyor kotu konusuyor paylasmiyorsa o arkadasin degildir herkesi sevmek zorunda degilsin onlarda seni sevmek zorunda degil birbirleriyle uyumlu insanlar arkadas olabilir de. Ben bu konusmayi hep yapiyorum eger biri seninle oynamiyorsa pesinde gezme baska arkadas bul bulamiyorsan tek oyna ya da gel ikimiz oynayalim diye

0 oy
önce (11,749 puan) tarafından

Senin kız eşittir benim oğlum ☺️ bende hep paylaşmak güzel diye öğrettim paylaşır herkesle ama bir yerden sonra dediğiniz sorunlar başlıyor malesef 

Cok zor bir durum

önce (11,749 puan) tarafından

Bazen cidden üzülüyorum oğlum için. Biri ona vursa karşılık vermez herkesle herseyini paylaşır ama bu birazda benim yüzümden. Hatta dün öğretmeni ile konuştuk fazla naif kirilgan bir çocuk dedi hayatın gerçekleri onu biraz üzecek ama alışacak diyo 😂

0 oy
önce (4,554 puan) tarafından

Sizin için de kızıniz icin de cok zor bir durum. Once ona benlik duygusunu öğretin onceligin kendinde oldugunu ogretin evde biraz tiyatro yapin siz paylaşmak istemeyin daha sonra siz paylaşın kiziniz paylaşmasın gibi gibi. Bu yanlıştır sey degil vermek istemiyorsan zorunda değilsin diyin 

Disarda gerçekten kötü kalpli insanlar var ben bu yuzden hic paylaşmak güzeldir falan demiyorum istemiyorsan vermek zorunda değilsin diyorum onun ve senin kavramlarını öğretiyorum o onun vermek zorunda degil bu senin vermek zorunda değilsin. 

Bende yanlis yaptim sanirim paylasmak guzeldir diye buyuterek dediklerini deneyecegim canim cok tesekkur ederim

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 49 göst.
0 oy
3 cevap 144 göst.
0 oy
2 cevap 118 göst.
6 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Katibe Anne (168 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 919 göst.
30 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,480,934 soru

24,231,123 cevap

339,137 kullanıcı

...