+1 oy
335 göst.
önce Diğer kategorisinde (6,048 puan) tarafından

BBen birinin evine gittigimde her zaman heryeri tertemiz geliyo bana yani olabilir illaki biseyler ama benim evim hep daha pis daha daginik geliyo sizde de var mi bu cat kapi bi yere gitmem gerekse ufak tefek bulasik oyuncak oluyo o da cok cok normal ya yanlis mi anlattim onu da bilmiyorum kimsenin pisligine kusuruna bakmam da zaten ya da soyle soyleyim komsularim var mesela sabahtan islerini bitirip aksama kadar oturuyolar disarda el isi yapan var tv programlari takip eden var diziler izliyolar manti baklava yapip satan var millet oturmaya vakit buluyo yani benim isim niye hic bitmiyo kizlar ben nerde yanlis yapiyorum 

Her aksam yatmadan mutlaka toparlar oyle yatarim sabah kalktigimda esim gececi olur uyur ya da nevresim degistiririm o yuzden toplamam orasi daginik olur kahvalti hazirlarim onun bulasigi cikar aksamdan bulasik calistirmis olurum o yerlesecek kalir sabahtan yemek isini halledeyim diye mutfaga girerim bi turda onun bulasigi olur makina hic bos kalmaz bi tur daha dolar salona bi giderim cocuk oyuncak dagitmis ee aksamdan toplamistim ben o evi tekrar topla cocuk tekrar acikir tekrar yedir bulasik cikar onu topla uyut uyandir aksam yemegi cocuga oyun oynama diyemem yine oyuncak dagitir bazen supuruyorum bazen de hic supurmuyorum gun nasil grciyo bitiyo hic bilmiyorum sabah cok gec uyanmam aksam gec yatmam ben niye boyleyim 

22 Cevaplar

+2 oy
önce (6,639 puan) tarafından

o gittiğin evlerin hanımları da senin gibi düşünüyor inan😂 çocuk olan evin sürekli toplu olması imkansız. eğer öyleyse yazık o çocuğa

ben bazen eve misafiri, dağınıklık toplamak için çağırıyorum 😂 başka zaman yayılıyorum ama misafir gelecek bir enerji geliyor her yer dengi terazi oluyor 😂😂

bak bazıları inanılmaz takıntılı. öyle olmak da bana doğru gelmiyor. 

bak post açmıştı my2boy2girl, komşusu yazlıkları kaldırırken yıkayıp ütüleyip koyıyormuş, e zaten çıkarttığımızda tekrar yıkanacak, niye ütü yapalım tekrar, bize de yazık değil mi?

zaten bir evin işi asla bitmiyor bize de yazık. temiz olmak ayrı takıntılı olmak ayrı. öyle benimde tanıdıklarım var, eve misafir gelse bile elinde bezle gelir sağın solun tozunu alır. öyle evde de ben rahat edemem. 

arkadaşımın 2 çocuğu var, küçüğü benim kızla bir onun evinde çok rahatım, çünkü oyuncaklar her yerde, gittiğimde tezgahında bulaşık da oluyor birlikte yerleştiriyoruz, o bize gelince de o rahat. 

önce (6,048 puan) tarafından

BBen de onu anlamiyorum bizim kisliklar ust rafta duruyo hurca falan koymaya gerek yok direk alt raftan ust rafa geciriyorum ama giyilmeden bekledigi icin ciksrdiklarimda koku oluyo mesela simdi kisliklari cikardim ya onlari sadece kokusu gitsin diye yumusaticiyla durulattim o kadar yazliklari zaten yikamadan mi koyuyoruz dolaba yikandi niye bi daha yikayim hele utu sacmalik ben oyle degilim sadece ansizin biri geldigi zaman daginik olmasini istemiyorum yoksa her an her yerim tertemiz olamaz kimsenin degildir zaten 

ya zaten şu anda yazlıklar dolapta temiz duruyor. ben bunları kaldırırken tekrar yıkamam, üstümden çıkan yazlığı yıkarım anca öyle kaldırırım hepsini. dediğin gibi açıkta dolapta olsa bile beklemeden kaynaklı bir koku oluyor. e mecbur yaz gelince tekrar yıkıyorum. sabun, naftalin falan koyarım bazen ama o bekleme kokusu illa ki oluyor. zaten çıkaracağım zaman yıkamam gerekn şeyi bir daha niye yıkayım bir de ütüleyeyim? hem suya hem enerjime hem vaktime yazık ya.

o dediğinde haklısın şu an biri gelse evime salonda çamaşırlar var, kızın oyuncakları dağınık 

ama şunu da düşünüyorum biri bana habersiz gelecekse samimi olduğum bir kişidir, uzak bir tanıdığım habersiz gelmez. çünkü ben de sevmem habersiz gitmeyi 

Gulum benim esimin halalari bi kez evlendigimde gelmislerdi arada 2 sene gecmis habersiz cikip geldiler sence 2 sene evime gelip gitmeyen kisi yakin biri midir 

valla bu kadar yakın olmayıp habersiz geleni ben evime almam canım. çünkü doğru değil ben de gitmem habersiz o ne baskın yapar gibi

-Reklam-
0 oy
önce (1,365 puan) tarafından

Belki onların küçük çocuğu yoktur ondan öyledir bende aynı senin gibiyim canım 2 çocuk var illa ki dağılıyor ev yapacak bisey yok 

Cocugu olan da biliyorum bacim yok benim yaptigim isin yarisini yapmayip cocugu da olanlar var ama evleri çiçek gibi ben bi yerde hata yapiyorum ama ne 

0 oy
önce (5,562 puan) tarafından

Benimde var öyle bir komşum hiç boş durmaz . Sabah 6 da çocuklar göndermek için kalkıyoz bende gönderirim ama sabah sabah iş yapasım gelmez yani 6.30 da ne yapayım

Ama o hiç durmuyor çamaşırı topluyor ütülüyor evin tozunu alıyor WC banyo temizlerim dio hatta öğlen olmadan yemeğini ocağa koyuyor sonra çocuğu okula almaya gidiyor 

Ama benim afyon patlamıyor o saatte 😂

Anca çamaşır felan atarım makineye başka bişey yapmam

Valla bende senin gibiyim tama gun ici surekli is yapiyorum ama sabah 9 bucukta uyanirim kahvalti hazirlamam 10 olur cocuk kahvalti yaparken ben bi kahve icerim saat 11de acilirim 🤭

önce (577 puan) tarafından

Görümcem öyle ya 6da uyanıyor kahvaltı hazırlıyor eşini çocuklarını 8de gönderiyor ev halkı kahvaltı yaparken o yatakları topluyor wcyi temizliyor falan. Eşi çocukları bırakıp kahve içmeye geliyor o ara kahve için oturuyor sonra eşi gidiyor. Görümcem de akşam yemeğini yapıyor o pişerken evi süpürüp siliyor ve 12 olmadan herşey bitmiş oluyor. Hayranım onun enerjisine :)

önce (5,562 puan) tarafından

Benimkiler yemez sabah 6 da kahvaltıyı zaten servise 20 dk kala anca kalkıyorlar kahvaltı için 1 saat önce kalkmsı lazım hayatta kalkmazlar

Bol bol beslenme hazırlarım. Çocukların üçünü okula gönderiyom ama evdeki küçük uyuyor 10 a kadar nasıl süpürge felan açayım . Takır tukur işte yapamam nekadar uyusa bana kâr diyorum😂

Kizlar o bscilar kimse azcik ruhaniyetime dua etsin benim Allah askina 🤭

0 oy
önce (31,798 puan) tarafından

Vallahi senin postlarını okuduğum zaman da ben hiç iş yapmıyomuş gibi hissediyorum şunu yaptım falan diye yazıyorsun ya 😁 diyorum ben hiç bişi yapmamışım maşallah hiç iş bırakmıyor 🤣 eminim ki senin ev de benimkinden daha topludur günlerdir ne çamaşır bitirebildim ne bulaşık bitmiyor anam bu arada başkasının evine gittiğimde bende öyle hissediyorum 

Oyle mi dersin insaAllah oyledir valla ben bu kadar kendimi parcaliyoken biri arkamdan pis derse bogazlarim heralde 🤭

Yok bee öyle diyecek olan gelmesin zaten çocuklu evde herhalde dağınıklık olacak 

Bi kere esimin halalari kapida bittiler sabah daginikligi cocugun oyuncaklari salonda kahvalti yaptik mutfak dolu yattik kalktik yatak toplamadik bi de salgik ocagina gittik geldik saat 12 esim cumaya gidiyodu kapida karsilastik sok olduk altimda bi tayt var poposunda kocaman delik 😂😂

Hahahahsgahsh öyle biri gelse geri çeviririm herhalde haber verip gelseydiniz diye 😂😂😂

Bina girisinde yakalamis esim onlari halamhil geliyo diye beni aramis bende simdi kapidan esim cikti heralde evde bisey unuttu dedim telefpnla konusarak kapiya dogru gittim halamlar geliyo deyince geri konusarak salona kostum salonu toplayim da oraya oturdunlar dicem onlar merdivenden cikana kadar meger benim kapidalarmis iyiki kotu bisey dememisim hepsini duydular konustuklarimin 

0 oy
önce (93 puan) tarafından

Evde herşeyin yeri yerinde mi belkide eşyan cok soruna göre yazayım cok sade nötr renkte bır evim var. Hıc  öyle mesela yatak odasında komodınlerın içı tıkış tıkış değil  aynalı üstü boş bir yatak dolap 

Var sadece hâli bu kadar mutfakta öyle misafire ait bana ayrı tas tabak yok çeşit çeşit bardak yok 

Çocuk odası az bir oyuncak yatak hâli dolap var 

Oturma odasında hâli koltuk ünite öyle tablolar yok goz yoracak esya yok kırılan çizelen ne varsa atarım kısa ve öz bir günde mutfak dolapları nı jc dış silip çıkarım kapıları ve camları silebilirim çünkü az esya çok huzur bırde evdeki o düzen cok onemli mutfak dışında yemek yemek yasak 

Benimde evim dağılıyor çocukla  sadece gezerek yemek yemek yasak onun dışında esya az onu demek istiyorum 

Ikı evladım var duvarları  yazıyorlar sıkıntı yapmıyorum bı şekilde toplanıyor 

Yokbenimde duzenim guzel oyle kullanmadigim bisey yok cekmecelerim dolaplarim hic karismaz zaten ama dsginiklik bitmiyo bi turlu topla topla bi odadan cik otekine gir daginik buluyorum 

0 oy
önce (581 puan) tarafından

Mervis senin temizlik takintin cok asiri sanki surekli evi indirip yerlestiriyon canina yazik kiz bende takintiliyim ama sen sanki bi tik fazla

GGel bacim gel de bi gor 1 ay icinde camlarim ne halde oluyo o camlardaki perde icine sinecek mi bi bak 1 ay sonra su mutfak dolabimdaki en ustte hic kullanmadigim tabaklarin uzerine bi dokun gerek yok dersen ben tamam dicem 1 hafta olmadı temizlik yapali dolaplarda el izi var o kadar dikkat ettigim halde bende istemiyorum bu kadar yapmayi da milletin evi gibi olmuyo benim evim hic 

0 oy
önce (23,718 puan) tarafından

Şuan evimi görsen. Ahırdan hallice. Dün hastaydım. Bişey yapamadım. Bugün de belim agriyo. Oğlanı okula bıraktım geldim bahçede komşularla oturduk. Şimdi kıza yemek yediriyorum. Nasıl bitecek bu işler bilmem. Benim evim tek çocukken daha derli topluydu. Ama 2. Çocuktan sonra sanki hiç toplanmiyor. Enerjim yerinde olsa yapacam ama enerjim de yok. Bı de Elim hızlı değil benim. Yemek yaparken hizliyim. Ama temizlikte hızlı değilim. 

Eşinin vardiyalı olmalı etkiler evet. Bence asıl etken o hatta. O yüzden kendini kasma. Benim bı de enerjim ikindin geliyo ya. Öğlen 4 5 gibi bana bi enerji gelir. Akşam daha enerjik oluyorum mesela. Ama o vakitlerde de işte her iş yapilmiyo. Eşim de erken gelir. 4 gibi. Ondan sonra da anca yemek hazirla ye çocuğu okuldan al akşam çay iç bulaşık yıka çocuk uyut o işler yapılıyor. Eşim işten geç geldiği zaman şöyle 7 gibi falan daha çok iş yapabiliyorum. Eşin evde olması büyük etken yani

Ha bak bicde sey var ogle vakti bi agirlik cokuyo o da cik etkiliyo 

Galiba bize çöken ağırlık hiç gitmiyo🤣🤣🤣😅😅😅

+1

Neyin yorgunluguysa bi cikamadi 🤭

🤣

0 oy
önce (773 puan) tarafından

Bende öyleyim malesef evime gelen temiz titiz diye soyluyo arkamdan ama gel gorki evde dura dura insan sıkıntıdanda yapıyor 5 erkek ben Tekin mesela baksan insan yetisemem diyo ama her yerim temizdir düzenlidir eee gel gorki benim ruhum çok dağınık boşver yani sen evinle mutluysan çokta olsa azda olsa sen yapıyorsun 🤗

Cok farkli bi bakis acisi evin pis olsun kafan toplu olsun mu diyosun ay beni cok acayip yerlere surukledin kiz ama evim toplu degilse rahat edemiyorum ki 

Evin pis olsun demiyorum canım her temiz eve bakma sen diyorum belki benim gibi sıkıntıdan yapıyordur bizde ailece takintida var yani bende rahat edemiyorum o yüzden günlük sil süpür toz al heryeri sil hep aynı terane🤭bende sabah kavaltiyi tezgaha atıp akşama kadar dolasimak bı yerlere gitmek istiyorum ama yok

Hih onu bende ustiyorum da olmuyo 

O şimdi olmaz işte ergenlikten geliyo bence neden dersen benim annem ev işine giderdi eve gelirdi başlardi saymaya şunu yap bunu yap yada niye yapmadınız falancanin kızı yapiyo şöyle böyle biz üç kardeş biseycyapalim annemin gözüne görelim diye şuan heminiz takintiliyiz mesela koltuk örtüsü otur kalk sürekli düzgün duracak tuvalet günde iki kere yıkacak gibi gibi çok sayarım böyle yani ama halimden memnunum işimi vaktiyle bitiririm bebeğim olduğu için gene arada aksıyor okadar olacak sana da nasıl olsun diyim ne diyim☺️

Allah guc kuvvet versin de sen bana 😂 benim annem hic umursamaz temizdir Allah icin is yaparsa dupduzgun yapar ama onceligi kendisidir dinlenmeden is guc yapmaz simdi biz usaktan ankaraya tasindik ben 19 yasindayim gitmek istemedim tabiki oyuzden calisip destek olmak istemedim aileme sozde direniyorum aklimca halbuki kendimi kurtarmamisim ah deli zamanlar iste ee bos mu durdum bu seferde yuk hissediyorum evin butun sorumlulugun ustlendim annem supurgenin uerini bilmiyodu evi siler supurur temizlerdim gunluk en az 3 cedit yemek haftada bi kere tatli yapiyodum ayda bi kere derin temizlik yapiyodum evin altini ustune getiriyodum annem bana kiziyodu su faturasi yari yariya senin sucun elektrik senin yuzunden cok geliyo para hep deterjana gidiyo diye benim o zamandan kalma oldu simdi de yenemiyorum herseyim dort dortluk olsun istiyorum annem simdi calisiyo 3 erkek var basinda cani isterse bi is yapiyo istemezse yapmiyo geleni gideni de olursa ben calisiyorum kimse ayibima bakmaya gelmesin diyo 

0 oy
önce (1,793 puan) tarafından

Belki de evinde çok eşya vardır ondan sana öyle geliyordur fazla eşya da evi dağınık gösterir 

Yok fazla esyam yok ondan degil 

0 oy
önce (832 puan) tarafından

Tatlım sabah 6 7 gibi uyanicaksin hemen ortalığı toplayıp temizliğe yemeğe baslicaksin birde az eşya olacak ne kadar az eşya o kadar az temizlik ev de az dağılır birde çocuk odasında oynar başka yere oyuncak taşımaz yemek yaparken pratik şeyler yaparsın mutfağı çok dagitmazsin vs 

Bende dağınık evde yapamam gözüme toplu görünmesi lazım ama çocuk olunca öyle olmuyor illa ki dağılır hem dağınıklık bı bakima iyidir evde yaşam olduğunun belirtisidir kirli olmazsi ayrı dağınık olması ayrı 

Benim evim kirli olmaz zaten daginik diyorum bende surekli derin derin temizlik yaparim banyo wc asla kirli tutmam kirinti dokuntu de aninda temizlerim ama bulasik ve oda daginikligi bitmiyo sabah 6 da kalksam bana da iyi olur ama kim o saatte kalkip is yapiyo ki hic sanmiyorum 

0 oy
önce (16 puan) tarafından

Bende aynı durumdayım işim hiç bitmiyor topluyorum temizliyorum ve başa sarıyorum 

Cok zor ya 

0 oy
önce (7,270 puan) tarafından

Ya cocuklarin fazla oyuncagi yoktur  ya da odasinda oynuyordur orasi dagiliyordur suan odam otogar gibi oglum tum arabalarını cikardi kitaplarini yaydi oyun mutfagimda daginik orayi toplayip aksama yemek yapicam simdi yapicak birsey yok ev hali bazi evlerde mobilya dükkani gibi oluyor bende ona şasiyorum hic biryerde oyuncak yayinti olmuyor 

0 oy
önce (3,553 puan) tarafından

Düzene sokmak lazım ev işlerini ben kahvaltıdan snra günlük rutin yapiyirm daginiklar kirlilrr bulaşık hallediyorm bir süpürge snra akşam yemeği , 2 küçük çocukta var onların daginikli artık dağınık gelmiyor bana :))) haftada bir gün dip Bucak cam yer silmeye ayarlıyorum valla onc bende çok takıyordum jilet gbi dursun perdeler yerler parlasın vs gücümün yettiği kadar yapıyorum artık :)

0 oy
önce (11,738 puan) tarafından

Bende hep böyle düşünüyorum 😂 her gün istisnasız evi süpürurum ama sürekli yerde böyle Ufak toz kırıntı varmış gibi geliyor. Hergun WC yıkanır ama çocuklar gidince tam temizleyemiyolar WC sanki sürekli pişmiş gibi geliyor. Oyuncaklar zaten sürekli ortalıkta. 

Geçende yeni evli kuzenim geldi eşi ile birlikte buzdolabında oyuncak pasta çıktı nasıl utandım meğer benim oğlum misafirlerimize pasta yapıp dolaba koymuş 😂 herşey heryerden çıkabiliyor 😂

önce (43 puan) tarafından

Yaaa ne güldüüüüm 

önce (11,738 puan) tarafından

Böyle yazınca komik anlatınca çok komik 😂 ama düşünsene dolabı aciyon oyuncak var buzdolabı kız ilk kez gelmiş evime yeni evli dolaptan çikan oyuncağı gelse izah et😂😂😂 dedim bunun izahı yok çocuğun olunca anlarsin

0 oy
önce (1,951 puan) tarafından

Bence seninki takıntı haline gelmiş postlarını görüyorum hiç boş durmuyorsun ki benim teyzem de öyle ne zaman telefonda konuşsak şu işi yaptım diye sayar o sayarken ben yorulurum dağınıklık hiç bitmez zaten 2.5 yaşında kızım var bugün topladım süpürdüm sildim 2 dakika sonra her yer oyuncak oldu akşam uyku saatine yakın toplarım robot süpürgeyi calistiririm kızımı uyuturum sabah kalktığımda en azından çok bı işim olmaz 

0 oy
önce (2,409 puan) tarafından

Sabahtan beri dısardaydım işlerim vardı eve yeni girdim savaş alanı mübarek her odada farklı dağınıklıklar var nasıl toplicam diye düşünüyorum 

0 oy
önce (43 puan) tarafından

Ayy aynı ben de böyleyim sabahtan akşama kadar dün temizlik yaptım bugün ise sürekli dağılamları topladım elim hep üstündeydi onun haricinde full time sabah 5 buçuktan beri oğlumla oynuyoruz maalesef dayanamadı uyudu ben de şimdi bi kahve yaptım içiyorum.  Ben nere gitsem kıyas yapınca yine kendi evim daha temiz ama benim dağınıklık çok oluyor. 

Fakat dediğin gibi dışa iş vs yapsak bizim gücümüz yetmez elimiz yavaş aheste aheste ay 2 ay oldu bugün ancak kuran hatmi başlayabildim oda 7 sayfa inşaAllah devam ettirebilirim kış ayı bizim çok sıkıntılı geçiyor. 

0 oy
önce (151 puan) tarafından

Bence sen de kafaya cok takiyorsun ben de cok takarim bu konuyu ama ne yetisebiliyorum ne enerjim oluyor isler birikince de strese giriyorum kalkmaya da gucum olmuyor bazen her seye kosturmaktan yoruluyorum en zoru da iki cocuk ben topluyorum arkami donuyorum dôkmüsler hop basa bir 20 dklik is yine cikiyor cocuklar buyuyunce bos zamanimiz kalacak diye dusunuyorum kirleten olmazsa isler azalir zaman cogalir su an en zor zamanlarimiz cocuklarimiz kucuk cogumuzun hic ama hic takmamamiz gereken bir donem ama toplum baskisi bize boyle asilanmis iste aman biri gelir aman laf olur daginiklik kotudur soyle boyle hepimiz anksiyeteli olduk 

0 oy
önce (4,089 puan) tarafından

Aynn hekesun evi mutfağı Mis gibi evde durmuyolarmi ne bnmde öyle heryer batık vallla

0 oy
önce (69 puan) tarafından

Benim evim de öyle ne dağınıklığı ne işi bitmiyor sürekli temizlik yapıyorum bende şaşırıyorum vakit bulana.Eşim diyor ölmeden Dünya gözüyle bu evi derli topu görürmüyüm 😄

İlgili sorular

+1 oy
42 cevap 2,701 göst.
30 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 796 göst.
+1 oy
33 cevap 1,209 göst.
23 Mart 2024 Diğer kategorisinde SL (1,320 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 516 göst.
27 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu