0 oy
439 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (18 puan) tarafından

6 yaşında birinci sınıfa giden bir oğlum var utangaç çekingen bir çocuk biri parkta birşey dese hemen ağlar neyse oğlumda bir durum görüyorum olmamış şeyleri olmuş gibi anlatıyor mesela parkta kavga ettiğini kavga da bir kaç söz söylediğini söylüyor ama aslında söylememiş oluyor okulda öğretmen şunu dedi şunu yaptık dşyor ama aslında yapmamış söylememiş oluyor bu durumla karşılaşan var mı aranızda 

12 Cevaplar

+3 oy
önce (23,702 puan) tarafından

Yapamadiklari içinde kalıyor sanırım. Onları yapmış gibi hayal ediyor gibi geldi bana. 

-Reklam-
0 oy
önce (1,188 puan) tarafından

Bu durumdan nasıl bu kadar eminsiniz gerçekten okulda söylediklerini yaşıyor olamaz mı 

önce (18 puan) tarafından

Öğretmeni ile görüşüp teyit ediyorum o yüzden eminim zaten 

önce (1,188 puan) tarafından

Eğer teyit aldı iseniz bunun iki sebebi var ya oğlunuz arkadaşlarının cevresinde yaşadıklarını kendi yaşamış yapmış gibi anlatıyor aslında olmak istediği kişi gibi diyelim yada hayali arkadaşları var asosyal bi çocuk olduğu için her durumda pedogojik destek almanız gerekiyor

0 oy
önce (18,873 puan) tarafından

Basjalarjnin yaptgiklarini dediklerini kendi yapmış söylemiş gibi yapıyor olabilir mi acaba. Bir rehberlik hocası ile ya da bir psikologa götürün bence.

Parkta biri ile kavga etmiş gibi anlatıyor ama aslında ortamdan uzaklaşmış oluyor sadece ortada kavga falan yok ama o bana sanki kavga etmiş gibi anlatıyor 

önce (720 puan) tarafından

Benm 4 yaş kızım A dan Z kadar okulda herşeyi anlatır ve hepsi doğrudur bir tane içinde varsa vardır yoksa doğrudur hocayada sorarım hata şaşırtıcı bu yaşta benm size söyleyeceğim diyip unutyrm ama kızın soyluyr bu çok iyi birşey dedi  sizin oglunuzla bu yaşına kadar diyolagunuz nasıldı ben hep soru sorardım ne yaptn ne ettin biri birşey dedimi yâda nsil gecti günün diye öyle öyle açıldı şimdi böyle herşeyi anlatmaya başladı rehber hocası ile görüşün yardım alın iyi birşey değil bu

0 oy
önce (2,121 puan) tarafından

Çekingen bir çocuk olduğu için yapmakve söylemek istediği ama yapamadığı şeyleri olmuş gibi anlatıyor. Zamanla geçer üstüne düşmeyin yüzleyip rencide etmeyin. 

Sizce psikolojik danışmanlık almalı mıyım veya öğretmeni ile görüşeyim mi veya rehberlik ile 

önce (2,121 puan) tarafından

şu anlık gerek yok bence ama büyüdükçe bu durum artarsa pedagog desteği alabilirsiniz

0 oy
önce (87 puan) tarafından

4 yaşında ki oğlum aynısını yapıyor bizden yada çocuklardan duyduğu konuları kendi yapmış gibi anlatıyor 

Allah Allah acaba dönemsel bir şey mi 

0 oy
önce (1,459 puan) tarafından

Canımmm benim oğlum 5 buçuk yaşında 6 yaşına 1 ay kaldı. Oda aynı şeyleri yapıyor, kafama takıldı ama önemsememeyi seçtim,çünkü ben ciddiye alıp AA öyle mi ee diyince gülüp şaka yaptım diyor...

Ama hala devam ediyor misal Mustafa arkadaşı ona demiş sınıfta 2 kız bana aşık ama ben onlara değil..

Oğlum geçen anne sınıfta 2 kız bana aşık ama ben onlara değil..

Asla hala duygusal yönü gelişmiş değil aşk evlilik bilmezdi konuşması geçmezdi , hatta arkadaşlarının anneleri anlatırdı kızım oğulm aşık filan . Ya acaba benim oğlumda bir sorun mu var neden aşık değil derdim:))) bence dönemsel birşeylerdir eğer ki çok ilerlerse bence rehber hoçasayıla konuşun 

0 oy
önce (8,287 puan) tarafından

Bizde de okula başladıktan sonra başladı bu olay anlattığı ne doğru ne yanlış anlayamıyorum

0 oy
önce (2,238 puan) tarafından

İlginç okadar çocuk çevrem oldu kuzenlerim olsun arkadaşlarin böyle birşey ilk kez duyuyorum oğlumda 4.5 yaş öyle hayali bir durum yok baya cegingenmi çocuğunuz onu düşündüm? Babayla nasıl sizinle nasıl diyaloğu dikkat cekmek için olabilirmi? Öğretmeni ne söylüyor genel durumu için çocuğun 

0 oy
önce (1,646 puan) tarafından

Aslında olmak istediği kişiliği anlatıyor olabilir çocuğunuz çünkü demişsiniz çekingen bir çocuktur bu yaşlarda önlem alınmalı diye düşünüyorum pedagog desteği almalısınız 

0 oy
önce (273 puan) tarafından

Bizimkide ne olursa herşeyi söyler mesala geçen parka götürdüm eşim kızıyor dedim söyleme akşam eşime söyledi kavga ettik işte çocuk sen onu uyar deki yasamadigin şeyi soyleme bizimkide öğretmen kızmış diye dövdü dedi 

0 oy
önce (5,508 puan) tarafından

4-5 yaşta böyle uydurma şeyler oluyor çocuklarda ama 6da var mı bilmiyorum ya da belki böyle şeyler anlatınca ilgiyle dinliyorsunuz da ondan mı anlatıyor? Belki biraz daha ilgi bekliyordur.

0 oy
önce (8 puan) tarafından

Aslında yapmak istediği ama yapamadığı seyleri kendi yapmış gibi söylüyor bı nevi kendini diğer çocuklar gibi olduğunu kanitliyor 

Çekingen demişsiniz biraz açılsa bu durum çözülecek gecici zaten 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 149 göst.
+2 oy
12 cevap 706 göst.
4 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
4 cevap 283 göst.

Kategoriler

1,480,357 soru

24,223,517 cevap