0 oy
662 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,140 puan) tarafından

Yaklasik bir buçuk sene sonra tekrar bebek istiyor. 

Ben 5 sene sonra falan istiyordum son bir tane daha   kizim suan 1 yasinda bebek verirse rabbim kizim 3 yasinda olacak bebek digdugunda 

9 yasinda 6 ve 1 yasinda kizlarim var suan

Bebek olursa 

Büyuk 11

8 ve 3 yasinda olacaklar + 1 bebek daha zor olurmu fikrinize ihtiyacim var

18 Cevaplar

+10 oy
önce (12,268 puan) tarafından

Nasıl göze alıyorsunuz bu kadar çok çocuk sahibi olmayı maşallah 😂 benim 2 tane var yeter diyorum Allah onlara ömür versin. Dünyaya sadece çocuk büyütmeye gelmedim🙈

Ve soruna gelecek olursak illaki zorluğu olur. Şimdi bile zorlanmıyor musun 3 çocukla. Bide bebek olduğunu düşün.

önce (1,166 puan) tarafından

herseyden ote insanin kndi bedenine yazik. iki hamilekle haşati cikiyor insanin kan degerleri hormonlari fisiksel gorunusu psikljisi . su dunyaya bir kere geldik 28 sene bekardim.  yuvarlaarsak 2 sene hamilelikler ve lohusalik desen 30 sene. 50 yastan sonra da zaten vocugu kafa goturmez yaslilik hastalik ustalikla gecer yani dohru dusgun yasayacagim 20 yil varken bunu iki vocuga on senemi verereek gecirecegim . kaliyir bana on sene. koskoca omrumu on seneye neden sigistirayim canim. 7 cocuk olsa 20 sene bile yetmez. bi cocuk dogduktan aonra en az 7 8 yil bakima muhtac kalio cunkubebekligi okula baslamasi falan. sonra iyi kotu idare edio kendini uyumasi yemesi icmesi dersi kendi yapar . ama ne gerennnkk var kendi canimdan daha kiymetli degil kedi gibi uremek

önce (150 puan) tarafından

Evet ben de cok fazla cocugu hic dogru bulmuyorum ve bizim Türk kadinlari olarak topluca mantikli bi karara vardik bence bu konuda en fazla yapan 3 yapiyor cunku annelerimizi,anneannelerimizi gorerek buyuduk benim rahmetli annem cok yasli degildi vefat ettiginde ama bir suru cocuk rezillik bin tane hastalik cekmis neden yani elli tane cocuk dogurmasa simdi basimizda saglam olacakti belki 50 yas ustu kadinlarimizin %90'i namazi bile zor bela kiliyor kaldi ki diger is guc saglik.. bu konularda hemfikiriz fakat benim sana ayrica bi tavsiyem olacak canan her cocuk postunda isyana kacan sozler ediyorsun eminim farkinda degilsin ama bence yapma artik Rabbim saglikli sihhatli iki tane cocuk vermis sana ama isteyerek ama istemeyerek olmus ve elinden geldigi kadar da guzel bakmaya calisiyorsundur ama keske olmasalardiya getirecek kadar ileri gidiyorsun bak bu konusmalarin sozlerin cok agir Rabbimin zoruna gider o cocuklarin tirnagi icin bile gecelerce gozyasi doken annne olmaya calisan kadinlar varken hepi topu iki cocuk iki seneye her ihtiyaclarini kendileri gorecekken ve sende saglikli,dinc,maddi manevi yeterliyken surekli olmus olan cocuklara yük gozuyle bakma lutfen Allah korusun bir musibet olur icine dert olur yanar bitersin lutfen tovbe et bu konuda ve biraz daha dikkat et derim ki sen burnun icin oran buran icin bicak altina yatip mos mor olmayi gunlerce aci cekmeyi goze alabilen kadinsin dunya guzelligi icin ama cocugun ustunu kirletmesini bile yük gibi anlatiyorsun elbette her insan cocuk yetistirmeye elverisli olmayabilir bize basit gelen sana yuk olabilir ama sunu bil ki o gelen cocuk bosuna gelmedi Allah bilir sen bilemezsin senin o cocuga ihtiyacin vardir Allah emanet etmistir icinde cok buyuk bir bosluk var akilli kadinsin lutfen o boslugu biraz maneviyatla doldur.

önce (86 puan) tarafından

Cızperıye aşırı şikayetçin kız çocuktan neden kızdan hıc şikayet etmiyon bacım hep erkekten edıyon 

Benjmde oğlum var annesı kurban olur onan yaradana evet çokta fena duvarları bile deldı televizyonu deldı yinede seviyorum oda büyüyecek ve evlenecek delikanlı olcak

ama kiz Çocuğum böyle değildi ki normal insan gibi oynuyordu hiç zorlamadı hayat enerjimi emmedi hiçbir şeyimi engellemedi arkadaş gibiydi 2:30 yaşından üç yaşından sonra. Oğlan da bebekliği çok Kolaydı ilk senesi çok kolaydı çok sakin bir çocuktu çok az ağlıyordu uykusu düzenliydi yemesi düzenliydi ama iki yaşa doğru çozuttu iyicene

önce (1,140 puan) tarafından

Bir de şey var ne kadar bir şey söylersen o olurmuş ya Mesela bir suya bile güzel söz söylersen güzel olurmuş kötü söz söylersen su kararırmış onun gibi düşün çok olumsuz şeyler konuşunca her şeyi çok olumsuz oluyor Benim kızımın yaşıtı bir sürü bebek var Etrafımda hepsi akıllı bebek odasına oturuyor ağlamazlar uykuları düzenli Ama gel gör Benim kızı asla Bebek arabasına oturmaz canım çıkıyor Ablalarını okula alırken yürüteyim diyorum yürümüyor koşuyor göbeğim çatlıyor Şu an onu taşımaktan uykusu hic yok 

Ama bir gör benden daha fazla şikayetleniyorlar ben de ağzımı açmayayım diyorum seni zaten görüyoruz Senin konuşmana bile yok Gerek yok diyorlar😀

-Reklam-
+1 oy
önce (206 puan) tarafından

1 taneyle akil sağlığını kaybeden ben

önce (2,463 puan) tarafından

Sebep belli. Erkek çocuğu istiyorlardır

o daha beter. bir erkek cocuk 50 tane kiz cocuk buyutmek kadar yipratiyor.:)  hepten rezil zebil ziyan oluo kadin tek cocuk olsa bile erkek cocuk perisan edio insani.:)

Evet erkek olana kadar doguracagim nerden bildin ne kadar patavatsiz insanlar var ya 

Senin oglun var nasil bir duygu hatice ben bilmiyorum malesef 😭😭😭  

ben soyleyim yationkalkip rabbim kiz evlat verseydin diye yalvartacak bir duygu:)) . evde insan besleyip yetistirmiyorsun vahsi doga yaratigi besliyorsun gibi birsey. kizim mesela kardesi icin bunu hyvant bahcesine giturup birakalim diye yalvariyor. 🤣yada belgesel kanali aciksa aaaa goktugun arkadaslarinimi izliyosunuz diyor:) oyle bir duygu emin ol. bir oglun olacagina bin tane daha kizin olsun daha iyi

önce (2,463 puan) tarafından

@zeyneb34 cnm ben bunu normal söyledim. Olabilir isteyebilirsiniz çok ama çok normal bir durum. Patavatsizlik olarak söylemedim. Gönlünüzden illa ki erkek çocuk gececek. Ayrıca yorumlarda benim gibi yazan o kadar insan varken neden benim yorumuma böyle bir cvp yazdın anlayamadım. :) neyse ....

+1 oy
önce (3,306 puan) tarafından

Ciddi ciddi merak ediyorum,  nasıl katlanabiliyorsun sürekli aynı döngü, kendine zaman kalıyor mu

Rutin nimettir rabbim rutinimi bozmasin dinlemek bir çay iciyom yorgunlugum geciyor yeterki rabbim imtihan etmesin yokluklari ile hastalik ile 

önce (3,306 puan) tarafından

Şuna çok inanıyorum, Allah dağına göre kar veriyor. Yoksa mümkün değil zorluğunu baş etmek. Maşallah diyelim size. Allah hepimize kolaylık versin. Kalbine hangisi doğru geliyorsa onu yap. İçin rahat olur ve ileride zorlansan bile kendi kararın olduğunu bilmek , işleri dahada zorlaştırmaz. Bir hemcinsin olarak biraz daha dinlensen , toparlasan iyi olur🙂

0 oy
önce (6,539 puan) tarafından

Bacım sen her gün uyumayan küçük beben için post açıyorsun, otur oturduğun yerde derim ciddi ciddi fikir soruyorsan 🙄 Yok ben hazzediyorum böyle uykusuz yorgun gurbette kimsesiz dersen bilmem. 

Canim esimin acelesi şöyle bizim tirkiyede zorunlu görevimiz var kizim icin 2 senelik babalik izni aldi 

Extra bir senede baska bir izin alicak 

Sonra tekrar bebek olursa 2 sene daha babalik izni alicak oturum almaya çalisiyoruz burdan oyle dönelim dedik

Ama gerçekten kızımın çok ciddi uyku problemi vardı Hala da devam ediyor Alerjisi de öyle ve alerji genetik diğer çocuklarda da mutlaka oluyor alerjiye yettiği kadar emziririm yetmediği kadar mama veririm yetemediğim yerde de temizlikçi tutarım dedim eşime ama yorgunum da

önce (12,268 puan) tarafından
+3

Ay daha neler oturum izni için bebek mi yapılır yahuu 😱

Valla erkek olsun diye istiyor deseydin bu kadar abes karşılamazdım

önce (6,539 puan) tarafından

Kuzum şimdi daha da saçma geldi bana. Bir ülkede oturum izni alabilmek için çocuk yapmanın Suriyelilerin Türkiye'de hunharca üremesinden hiçbir farkı yok... Seni pek severim, bebeğini ne kadar zor olduğunu da biliyorum çok postunu takip ettim ama şu plan üzdü beni. Düşünsene dünyaya geliş amacın baban doğum izni alsın da oturum hakkı kazanalım... Bana göre vebal. 

Yok canim  zaten ben istiyirum 4. Cuyu lakin kizim 4 yasinda falan istiyirum ama 1 sene erken olmus olacak   evlatlarim herseyim sebep sadece izin olurnu babalari da onlar icin ugrasiyor vatandas olup istedikleri gibi girip ciksinlar university okusunlar diye

0 oy
önce (307 puan) tarafından

Neden istiyor pekı? 3 tanede durdurmayan nedir, bende 2 tane var maddi durumumda daha cok cocuga elverir ama ne manevi nede benim vucudum elvermez. Eşimin de istegi yok hiç, 3 kız mı var suan sizde

Evet 3 kizim var hayalim hep 4 cocuktu zaten ama hemen degil üste yazdim henen isteme sebebini

önce (307 puan) tarafından

Yani ben onu okudum ama cok sacma bir fikir,kendınız için cocuk yapamazsınız ki, sonra oturum alamadınız diyelim, bir tane daha mı yapıcaksınız, olmaz öyle şey, kendıne vucuduna ve 1 yasındaki cocuguna acı lütfen

Alacagiz vatandasligi 10 senemiz dolacak insallah 

0 oy
önce (1,675 puan) tarafından

3 tane çocuktan sonra eşimin hiç istememesine rağmen 4.yü kendim istiyorum diye yaptım 2 oğlum 1 kızım vardı kızımın kız kardeşi olsun niyetiyle yaptım oğlan oldu Rabbim can sağlığı versin ama 3 yılda 30 yıl yaşlandım hiç tavsiye etmiyorum ama sanırsam eşin 3 kızdan sonra erkek çocuk isteği var o duyguyuda tatmak istiyor eğer sende istersen Rabbım gönlünüze göre versin 

Evet erkek ister ama sebep o degil kizlarina aşik bir baba saglikli olsun hayirli evlat olsun

Neden bu kadar yaşlandınız Peki çocuklarınızın yaşları kaçtı

önce (1,675 puan) tarafından

12 11 9 yaşlarındaydılar beni yaşlarındıran 4. Çocuğum çok hareketli olması düz duvara tırmanıyor ve cidden zorluyor beni

0 oy
önce (5,512 puan) tarafından

Eşin seninle evde her işi paylaşıyorsa, maddi durumunuz baya iyiyse, ikinizin de sabrı varsa yapın bi tane daha:))

Ama 3ten sonrası fazla değil mi? Çocukları çok sevdiğinden mi erkek istediğinden mi bi çocuk daha istiyor?

Erkek ister AMA israrli degil sebep erkek te degil yardim ediyor etmiyor arasi 

Derslerini calistirir dislerini fircalar yemek yapmadigim zaman melemen yap yada disardan alayim der ütu yapmam bir senedir hicbir sey demez maddi durumum iyi yurt disindayim  zaten bebek olunca kizimda okuka baslar 3 yasinda

Yurtdışında bazı yerlerde çocuk doğunca çocuk parası oluyor sanırım bir de erkenden kreşler oluyor imkanlar da çok. Öyle bi yerdeyseniz yük gibi hissetmeyecekseniz siz de istiyorsanız yapın😁 Daha çok annenin bileceği iş yani. Ama 4 yine de çok ya😄

Cocuk parasi cok birsey degil bezi anca karsilar 

Benim vizelere verdigim para ile tirkiyede  2 villa alirdim 

Nerde yaşıyorsunuz?

Ingiltere 

0 oy
önce (31,777 puan) tarafından

Sanırım erkek olur düşüncesiyle tekrar istiyorsunuz yakınımdan birisi böyle düşüne düşüne 4 kız çocuğuna sahip olmuş Allah hayırlısını versin her konuda yetebileceğinizi düşünüyosanız bu kararı verin 

0 oy
önce (7,533 puan) tarafından

Herşeyi gectimde maddi olarak bütün çocuklara ayni oranda yetebilecek misiniz. 3 çocuk bile çok bu devirde çünkü hayat aşırı pahali. Benim bir tane kızım var şuan 4 yaşında anaokuluna gidiyor öğretmen her hafta bişey istiyor. Mesela en son 29 ekim için kıyafet istedi 600 lira aldim ama gerçekten alamayacak insanlar var. Birde bunun gibi iki üç çocuk olduğunu düşününce bana zor geliyor. İster istemez biseyler den kısar insan yetiştirebilmek için. Yani demem o ki eğitimine sosyal hayatına hobilerine yetebiliyorsanız devam edin. Yoksa diğer 3 çocuğun da hakkina girmeyin. 

Yurt disindayim okula hic para vermiyiruz

önce (7,533 puan) tarafından
+1

Haaa o mesele.. Biz Türkiye'de tek çocuk yeter diyoruz 😅

0 oy
önce (2,056 puan) tarafından

Eşin galiba erkek istiyor 😏😏😏

0 oy
önce (10,478 puan) tarafından

2. Ye cesaretim yok kaldıki 4 yürek mi yediniz 

0 oy
önce (98 puan) tarafından

Acaba erkek mı beklıyo o yüzden mı ıstıyo esın 

0 oy
önce (24,830 puan) tarafından

Beni çok çok aşan bir konu bilmiyorum ama kendimi dört çocukla bir evin içinde hayal edemiyorum hayat zaten zor dört ayrı çocuğu besle büyüt onun için çabala kaygılan derken çok zor bir hayat olur bir kere geliyoruz değer mi diye düşünüyorum 

0 oy
önce (5,810 puan) tarafından

İyi göze alıyorsunuz valla 

Ben olsam kesinlikle almam çocuklarımı büyütürum

0 oy
önce (14,880 puan) tarafından

Bi oğlum bi kizım var çok şükür 

4 çocuk istiyordum oğlumdan sonra da yine hemen istiyordum şimdi 3 buçuk ve iki yaşındalar rahata erdım istemiyorum belki daha sonra bir tane allah nasip ederse 

Ayı istediğin arabayı alacağım yapalım diyor ikna etmeye çalışıyor da yok 😀

0 oy
önce (3,752 puan) tarafından

Yani allah sizede 3 tane nasip etmiş çocuklarınız küçük ne gerek var 4. Bir bebeğe :)) o çocukların maneviyatı da önemli ister istemez biz anneler yetişemeyebiliyoruz 

Maneviyat derken 

0 oy
önce (3,155 puan) tarafından

Canım yanlış anlama ama son bebeğin çok yıpratmadı mı seni başka çocuk düşünmezsin sanırdım yaşadıklarından sonra. İyi düşün taşın sonra yalnız başına iyice yıpranma. En küçük kendi kendine yetebilecek hale gelmeden 4.yü düşünme bence. 

Tabi canim suan degil kizim 3 yasinda olacak insallah tuvalet egitimi uyku duzeni vesaire olacak insallah okula baslayacak evde tek bebek olur oda akilli olursa ne guzel olur

+1

Ya akıllı olmazsa o zaman neler olur 😄 ay ben hiç göze alamıyorum bu yaştan sonra daha fazla çocuğu. Seni tebrik ediyorum gerçekten bekarken kaç çocuk istiyorsun dediklerinde durumum iyi olursa 4 çocuk diyordum. Hoş durumlarda 4 çocuğu kaldıracak gibi değil ya güzel ülkemde. Ama 2.de pes ettim ben bu yaştan sonra başka bir bebek kaldıramam sanırım. 2.beni çok yoruyor. 

önce (5,022 puan) tarafından

Cnblt yaşınız kaç merak ettim benimde iki ve çok yoruyorlar bende 30 oldum yeni

Ben temizlik icin yardimci tutacagimi dedim esime zaten uslu olmayacagini biliyom benim kiler hiperaktif bende yaşim gecmeden olsun diyom 28 yasindayim suan hep hayalim 4 çocukti hatta kizim akilli olsaydi 4 çocugun bile ustune cikardim cok seviyom çocuklari hatta yeni arkadas dogum yapti bebegi gòrunce aklimi karistiriyorsun al şu bebegi diyorum 

35 olacağım mrvgl bu yaştan sonra hamilelikte riski hamileliğe giriyor. Kızımı bile down sendromu riski yüksek çıktı hamileliğim dualarla geçti. Maşallah zeyneb34 sen benden küçüksün yapabilirsin 30 yaşından önce 1 tane daha. Ben herşeyden önce riskli hamilelik yüzünden istemiyorum başka. Rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin. 

0 oy
önce (86 puan) tarafından

Helal  olsun ne dıyjmkı herkes aşırı çocuk yapmaya başladı sana has değil 

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 561 göst.
0 oy
16 cevap 423 göst.
0 oy
23 cevap 612 göst.
+6 oy
8 cevap 386 göst.