Hazır yufka al 6lı yeterli olacakdır
4 su bardağı kadar yaptım ben canım yeşilmercimeği ıslat sabah öğlene kadar yeterli olur suyunu süz yıka birkez daha sonra tencereye üzerini gececek kadar su koy birazda tuz at göz kararı koydum ben ayrı bir tencerede 1 büyük baş soğanı doğra ince ince kıy sıvı yağ ile kavur içine 1 yemek kaşığı Salça koy ister biber salçası olsun ister domates farketmez birazdaha çevir pişen mercimeğin suyu kaldıysa süz soğanların üzerine ekle karıştır karabiber pulbiber nane kekik 1 çay kaşığı olacak kadar koydum baharatlı acı seviyosan biraz miktarı çoğaltabilirsin de içine maydonozda dahil edebilirsin bende yokdu koymadım çok güzel oldu tuzuna bakarsın ekleme yaparsın ben mavi haşhaş yani tane olandan varya ondan kullandım 4 paket tam yetti bana 1 su bardağı yağ koy haşhaşın üzerine bir yumurta akı yarım çay bardağı da süt ilave et karışdır 3 gen şekilde kes yufkaları hani normal sigara böreği sararken kesiyozya öyle ilk önce haşhaş karışımı sür sonra yeşilmercimeği 1 yemek kaşığı olacak hepsi sar benimki gibi ver fırına nar gibi oluyo ve yumuşacık oluyo fırından çıkarınca üzerini temiz bezle ört mutlaka ben bir keresinde ezme haşhaşla yaptım çok lezzetliydi ama bana ağır gelmişdi bak bu taneyle yapınca acayip güzel oldu birdaha böyle yapacam