Allah rahmet eylesin hiç aklımdan çıkmıyor babam ben gençken bişey yaptığımız zaman kızım bak benden değil kendinden utan bunu unutma insan kendinden utanmazsa kimseden uyanmasın derdi sizinde varmı böyle öğütler.
Bide ekmeğini tabağını hep bölüş korkma azalmaz derdi hep🥺🥺
Ögüt verdıgı bır gun olmadı 🥹
🥺🥺🥺
“Biz, para değil insan biriktiririz.” Aklımdan çıkmaz.
👏👏👏
Benim eşimde der çocuklarımın aklında kalır kesin elinden her iş gelir çok işe gider herkesin derdine koşar paralı işede gider parasız gelir kıyamadım vermediler ne yapayım der ben para değil adam biriktiriyorum meşhur lafimiz durumunuzda belli Rabbim geri dönüşleri güzel olur inşallah
Bu hayatta ne yaşarsan yaşa, asla korkup utanıp benden saklama derdi. Bu güven duygusuyla büyüdüm ve asla kimseye boyun eğmedim. Hâlâ da söyler, babalar her sorunu çözer sadece söylemen yeterli diye
Dağ gibidirler
Babamın bana çok öğüdü oldu şimdi birden sorunca aklıma gelmedi ama babam canım babam her zaman güzel dille anlatırdı bize herşeyi ❤️ hiç bir zaman bizi zorlamadı birşeyler için
Ne güzel bende çok sevildim babam tarafından gece başımda ağlar kızım sen ilk göz ağrımsin ama çok seversem sen simarirsin kardeşlerine iyi örnek ol diye belli etmiyorum derdi acaba etse daha nasıl olurdu
Eskiler hep o düşüncede idi , etseydi gerçekten çok daha güzel olurdu
Belki de ba babami 54 yaşında kaybettim iki yıl oldu
Allah rahmetiyle muamele etsin inşallah çok genç yaşta vefat etmiş 😓
Hastaydi 9 yıl mucadele etti olmadı rabbim babalariniza sağlıklı hayırlı ömür versin
Babam vardı ama yok gibiydi hiç hissetmedim babam olduğunu birgün tatlı dil güler yüz göstermedi sadece bizi ezdi ailesine kullandırdı
Ya ne yazık etmiş halbuki kendine insan evladına gostermiyecekse kime gosterir sevgisini
Hiçbir şey......
Ne üzücü ne verdin elime ne sı.cayim yüzüne derler eskiler
En unutmadığım Haklıysan kimseden korkma lafını esirgeme hakkını yedirme derdi bide ne yapmış olursan ol gel bana dürüst ol yaptığına kızmam ama yalan söylemene kızarım derdi Rabbim cennetinde kavuştursun o kadar çok özledimki
Amin ne güzel demis
Öğüt değilde bize çok güzel bi huy aşıladı.
Birinin beğendiği güzel bi evi arabası eşyası olsa Allah sahibine bağışlasın hep der bizde onun gibi ilk dediğim Allah sahibine bağışlasın
Ya ne güzel hasetligi engeller bu dusunce
Kimsenin arkasindan konuşma kim hata yaparsa yapsın sen ona bin kat iyilik yap ki o yaptiğindan utansın öyle der hep
Su yaşadığımız dünya öyle degil
Öyle gerçekten ama babam öyle biri değil ananemden kazık yediler hala daha hakında kötü bişey demedi
Rahmetli babam kendinizi rezil edeceğinize paranızı rezil edin bide *** atın bokoglu boka muhtaç olmayin
Malesef benim babam bizi karsisina alip boyle sohbet edecek ogut verecek biri degil hala da oyle kiss oz yasayacak kadar konusuyo butun gunu tv telefon karsisinda geciyo namaz kilmak yemek yemek wcye gitmek icin kalkiyo sadece arada su is var bu is var dersen carsi pazar tamirat tadilat isleriyle ugrasir o kadar esimde hep der beni mi sevmiyo da konuşmuyor diye
BBacim sizinki el iyisi oluyo benim babam hep oyle mizacu bu kac kez uyarildi annemle kac kez tartistilar ne olursa olsun kim olursa olsun oyle konuskan bi insan degil sessiz sakin isini halleder bu kadar
Ilerde kızım boyle demesın dıye esımle ben kızımla beraber cocuk oluruz beraber kayar sallanır oyun oynarız gecen kızım erkek arkadasım var dedı esım krıze gırdı kızımla kustu yapma oyle dedım sonucta cocuk onunla konus aa arkads mı yaptın fln de ki ilerde senden cekınmeden anlatsın babam annem arkamda desin hemen eşim gidip konuştu kızımla daha üç bucuk yasında ben cocuk sahıbı oldum halen annemden cekınırım benı azarlar dıye aslında hıc yaptıkları dogru değil onların sert mizacları sayesınde ben çok çukura düştüm kendım kalktım
Çok doğru canım benim eşimde çok serttir yani konuşurum anlatırım ama yok en son çocuklar büyüdüğü zaman emin ol senden nefret edecekler dedim anlarsa ne ala.bbam çok severdi bizi evet kızardı döverdi arada ama herşeyi anlatırdı yani mesela düğüne giderdik oynayın eğlenin derdi smandans etmeyin derdi mesela
Keske anlasa cocukları buyuyyncr babalarının duacısı olur babamı cok severım ama içimde coğu sey kaldı
Benimde var tabiki kimse yok diyemez ama anne tamamda baba sevgisi güveni çok onemli
Babam hep der. Önce insan kendine değer verecek diye. Çünkü sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez. Canım babam
Çok dogru
Bütün hayat öğütlerini babamdan aldım 🥹 Allah onu başımdan eksik etmesin inşallah. Aklıma gelen bir kaçını sayayım.
Babam yalandan nefret eden bir insan. Bize hep, ne olursa olsun dürüst olun. Dürüst olmaktan yanlış insanları kaybedersiniz sadece, ama dürüst olmazsanız hayatınızdaki herkesin güvenini saygısını kaybedersiniz derdi.
Kendinizi övmeyin insanlardan üstün görmeyin derdi. Kendini övenden kaçın, başkaları övüyorsa bir insanı ancak o zaman övgüye layıktır derdi
En önemli ve şu an bile sürekli söylediği, kocanıza bana gösterdiğinizden daha çok saygı değer gösterin. Her kes gider karı koca kalır der. Siz kocanızı yüceltirseniz el de yüceltir. Siz alçatırsanız elde alçatır der.
Daha bir sürü var da aklıma şu an gelmiyor
Cok güzel demiş en son dedigi cok doğru ama bunu belli bı zaman geçmeden anlamiyorsun
Evet öyle gerçekten
Oku oku doktor ol ben senin doktor olmanı istiyorum derdi. İstememin son gününe kadar beni okumak için ikna etmeye çalıştı canım babam. Keşke dinleseymisim
Keşkeler çok bacım
Her zaman sus hakli isen de sus derdi. Ama tabi dinlemedim haklı olduğum her yerde savunurum kendımı.
Elaleme göre yaşayan bir babam var maalesef
Valla saygı adı altında susma benim eşimin ailesinde var o yüzden asla susmam bende susmak=saygı değil bendede
O kitabı okuyacagina aç bı ansiklopedi ders kitabı oku derdi küçükken 😃
☺️☺️
Hakaret kufur siddet verdi lanet olasica nefret ediyorum ondan
Benimki neler demiyorduki midem bulaniyor ondan sirf yuzunu gormemek icin annemlere 15 20 gunde bir giderim ,hatta ölmesini bike isterim o kdr sevmiyorum
Olsun ölüm çok başka Allah'a havale et ama içinde nefret besleme sana zarar
Ona karsi hicbisey hissetmiyorum :( keske sevgi gosterseydi sevseydi babalik yapsaydi tamam ac birakmadi ama ne duzgun bi hayat verdi nede duzgun babalik yapti
Böyleleri ölmüyor sana kaliyor birde
Yazik
Saygısızlık yapma ama kendini ezdirme der babam karşındaki kim olursa olsun terbiyeli ve seviyeli konuş ama ezdirme kendini der
Anamızı soyunuzu....... Yerseniz adam olursunuz.kufur küfür küfür daha sarıldığını halimi hattını dordugunu hiç bilmem yılda en fazla 10kelime konusmusumdur.konusunca sonu dovusle biter genelde işte öyle insan ziyanı birisi ondan ne öğüt Alcam psikolojok hasta etti hepimizi
Allah sizi iyi etsin ondan uzak etsin napalim
Öğüt değil de babamın bı kaç sözü hiç aklımdan çıkmaz yani ölene kadar da unutmam herhalde.
Evlenmeden önceydi yemek sonrası ikramlıklar falan oturur yerdik Baba hadi gel derdik önce siz deyin derdi siz yiyince ben ben doyuyorum derdi.
Bu lafı gerçekten anne olunca anladım aslında ne demek istediğini.
Bir de kurumsal bir şirkette başlayacak demişsin bunun için 3 gün Gaziantep'te seminere katılmam gerekirdi tabii o zamanlar 18 yaşlarındaydım direkt kabul etmemiştim babam izin vermez demiştim sonra babam öyle bir şey dedi ki hiçbir zaman unutmam.
Valizini hazırla kızım git sen asker ordusunun içine de gitsen benim sana güvenim tam Sen benim kızımsın ben sana çok güveniyorum demişti de hayatımda ilk defa şehir dışına çıkmıştım seviyorum ben ya babama ayağına taş değmesin Rabbim bu dünyada çok zor imtihanlar verdi ona cennette mükafat olsun inşallah ona da anneme de💞
Bunlari bende duydum babamdan ne güzel ☺️
1,493,836 soru
24,406,492 cevap
350,545 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın