0 oy
392 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,042 puan) tarafından

3 üncü doğumum olacak yaş 31oluyor  3 tane oğlum olacak  insallah tuplerimi.baglatmaliyim kararsizm yan etkisi vs oluyormu dini boyutu varmı?

9 Cevaplar

+3 oy
(2,162 puan) tarafından

Kişinin kendini zaruriyet olmadan kısırlaştırması dinen caiz değil.

(2,042 puan) tarafından

Bunu duymuştum Hac umre ye gitmem isteyenlerden açtıran bile olurmuş bı kaç video görmüştüm doktordan yoksa bilgim yoktu 

(16,171 puan) tarafından

Evet öyleymiş bende bağlatmak istiyordum 

Görümcem söyledi Hacca yada umreye gidersem açtırmak zorundaymışsın 

(2,162 puan) tarafından

Neden?

Daha önce hiç böyle bir şey duymadım. Haccı veya umreyi yapmasına engel olacak bir durum değil ki.

(2,042 puan) tarafından

Bende bilmiyorum görmüştüm o yüzden sordum caiz değil diyenler olmus

(2,162 puan) tarafından

Yok kendini mecburi bir durum olmadıkça kısırlaştırmak caiz değil zaten.

Anlamadığım şey bunun hac ve umreyle ne alakası olduğu. Hiçbir fıkıh kitabında, hiçbir ibarede böyle bir şey geçmez.

Hac ve umrenin sıhhatinin şartlarında veya farzlarında böyle bir kaide yok. Bir tek adetken tavaf edemezsin o kadar. Tüpleri bağlatmanın hacca veya umreye mani olacağına dair herhangi bir fıkıh kaidesi yok yani uydurmuşlar mı ne?

(16,171 puan) tarafından

gittiği cemaatteki hocaya sormuş öyle demiş

Kvalidem de spiral varmış oda hacıya giderken çıkarttırmış  

(2,162 puan) tarafından

Yav ne alaka?

Hadi spiral düzensiz adet yapıyor, durduk yere tavafta adet olsa ayvayı yer diye çıkarmıştır da tüp bağlatmakla hiçbir bağlantısını bulamadım.

(16,171 puan) tarafından

Bende anlayamadım 

Hocaya sordum böyle dedi deyince tamam dedik 

(1,264 puan) tarafından

havca ve umreye gderken niye acilio canim ne alaka:) herseyin gunahi sevabi ayri. ona bakarsan estetik olan biri gidemezmi hacca tekrar burnumu kirmam mi gerek.:) kulattan

dollma bilgilerle sacmalio millet. yada ben acigim hacca gdemezmiyim umreye gdemezmiyim . sonucta orda illaki kapatacagim . onun sevabi ayri digerinin gunahi ayri. 

(16,171 puan) tarafından

Ben demiyorum canım hoca demiş 😊 sorumlusu o 😂

(1,264 puan) tarafından

:)) anam o hicadan uzak durun akla mantiga yatkin olmayan birsey dinde kabul gormez bence  yani cunku dini yasaklarin herbiri istisnasiz akilla mantikla dusununca aaa bu sebeple boyle denio gercekden. rabbim insanin  iyiligini saglik sihhatini dusunerek birseyi haram kilio. insana iyi olan hicbir seyin haram oldugunu gunah oldugunu duymadim akla mantiga yatkin olan birsey hic haram oldugunu duymadim gunah oldugunu duymadim. nerde kotu zararli seyler var onlar yasaklanmis seyler. dini hukum olarak bilgi olarak asla bilgim yok  alaska daha iyi yorumlar da tabiki ama mantiken dusununce hoca da yeterli bilgiye sahip degil bence

(2,162 puan) tarafından

Canan, keşke fıkıh yapsan. Aklın fıkıh kaidelerine çok basıyor, kabiliyetlisin maşallah.

Sabah oturdum buna baktım, açtım kitapları karıştırdım yok. Kardeşim fıkıhçıdır, sordum o da böyle bir şey yok dedi. Son çare hocam telefonu açarsa ona da soracağım ama yok yani, varsa da yeni bir şey öğrenmiş olacağız.

(1,264 puan) tarafından

sagol  canim. ya ben biseyi  duydugumda körukorune oylemiymis tamam ozaman diye inanmayi o seyi dogru kabul etmeyi yapamiyorum. aklima mantigima uymuyorsa neden acaba diye dusunup temellendirmek isterim ki inanayim o dusunceye.  illaki dusunup kendimce yoruma varamayacagim dini kurallar kaideler vardir zaten onlar dogmatik yoruma kapali seylerdir inaniriz ona teslim oluruz. ispat gerekmez. ama bi cumle duydugumda onu aklima mantiga yatirmam lazim ki dogru kabul edeyim

(2,042 puan) tarafından

Kızlar var böyle bi hocadegil demekki diyen takip ettim bı doktorda görmüştüm yoksa cevremde bağlatn 

Yok

-Reklam-
+2 oy
(11,795 puan) tarafından

Dini boyutu caiz değil diye biliyorum bende bağlatmak istedim 2. Sezeryan da annem günah falan demişti aslında Kendi doktorum girseydi ameliyata benim sipa verilen tarihten erken gelmeseydi bende baglatacaktim.

(2,042 puan) tarafından

Bende kararsızım tabikide çocuk düşündüm için değil ama sonuçta önemli bi karar kafam rahat olur diyorum bir yandan  

+1 oy
(8,000 puan) tarafından

3 . Doğumumu  yaklaşık 8 ay önce yaptım ve o esnada bağlattım bnm sağlık sorunlarımda vardı hemde 3 yeter diye bu kararı aldım hiç bi sorun yaşamadım şükür şuana dek

(2,042 puan) tarafından

Canm bende aynı şuan 34de doğum yapacam diğer oğlumda daha küçük artık bunları buyitirsem Allah'ın izniyle riskli gebeliğim doktorum dedi rahim alma durumuda zaten ama dinen hemde hayat ne getrr Allah'ım acılarını gostermesin  yada spiral taktrcam oda yan etkisi olurmus

+1 oy
(6,107 puan) tarafından

Kisirlastirmak oluyo bu caiz degil bende baglatmak istiyorum ama baglatamiyorum malesef 

(2,042 puan) tarafından

Evet bende böyle birşey dugdum ama net neydi hatrlamiyordm yoksa çocuk istemiyorm başka tabikide 😂

(5,612 puan) tarafından

Kız senin 1 tane değilmi niye bağlatmak istiyorsun 

(6,107 puan) tarafından

Ikinciyi yapip oyle baglatmak istiyorum 

+1 oy
(5,840 puan) tarafından

Dini olarak günah canım onu soyleyim 

Karar senin tabi 

+1 oy
(2,035 puan) tarafından

Daha yasin cok genc neden baglatiyorsun?

Dini boyutunu bilmiyorum bilenler yazmis zaten.

(2,042 puan) tarafından

Dedim gibi 3 çocuğum olacak zaten şuan riskli gebeliğim doktor dedi aklımdan bile geçmiyordu yoksa hiç uste yorumlarda var  caiz degl diye umreye hacca gidenler actirdigbi görmüştüm o yüzden sordum onu 

+1 oy
(2,103 puan) tarafından

Dini açıdan caiz değil diyolar ama bakamayacagın çocuğu dünyaya getirip eksik bırakmak caiz olmamalı asıl 3 tane doğursam bende bağlatırım açıkçası çocuğu yapmak kolay bakmak zor benim annem bağlattı 4 kardeşiz 24 senedir olmadı çocuğu 

(2,042 puan) tarafından

Ben tek cocugum o yüzden  tekde istemiyordum Zor yanlari var ailevi maddi sorunum yok gurbette olmak zorladı biraz riskli olunca üstüne  baglatmak tamamen kisirlastrmak demek korunmak ayrı korunma yöntemleri de çok spiralle hamile.kalan da oliyo var tanıdığım 😁😂

(2,103 puan) tarafından

Tek çocuksa bence bitane daha yap onda bağlat başka istemezsen tek çocukta böyle kesin karar verme sonra açtırmak istersen ameliyata girmen gerekir biz 4 kardeş olmamıza rağmen hepimiz büyüyünce çok istemiştim bi kardeşimiz daha olsun diye ama mümkün değil tabiki 

(2,042 puan) tarafından

Benim 3 oğlum olcak haftaya doğumum var 34 de alacak riskli gebelik geçirdim şuan rahmimin alınma durumu var hayat diyorum ne yaşatır  net degldim ama dinen yasak galiba spiral düşünüyordum bende tek kızım  ondan bende çok çocuk istiyordum şuan düşünün tekim pazartesi doğumum var kimsen yok yalandan arayan bile kötu bile olsa kötü günde yanına koşuyor çoğu bbede çok istemiştim kardeşim olsun

(2,103 puan) tarafından

Arkadaşın ailen falan yokmu bende tek kızım çok iyi anlıyorum seni canım 3 erkek kardeşim var ama hepsi kendi hayatında tabiki kız kardeş gibi olur mu Allah bağışlasın 3 oğlan birbirine destek olur hayatlarında inşaallah ama şöyle düşün kiminindi kardeşi annesi var ama düşmandan beter benim arkadaşım lohusa depresyonuna girdi kardeşi annesi bakmadıler kıza çocuğumuda kendimide öldürücektim eşim kurtardı dedi şimdi ağır ilaçlar kullanıyor bazen imtihanda olabiliyorlar yani durumun riskliyse ozmn doktoruna Danış bunu tüpleri bağlatmak olurmu olmazmı diye spiral yada hap kullanabilirsin istemiyorsan bağlatmayı sonrasında çocuk istersen dönüşü daha kolay olur 

+1 oy
(99 puan) tarafından

Ben 2 çocuğu buyutmusken korunurken hamıle kaldım yenı doğum yaptım ama halen inanamıyorum korunuyordu nasıl oldu dıye. Tüpleri bağlanmak dışında hıc bır korunma yontemı yüzde yüz güven vermıyo korumuyo bana göre. Bende bağlanmak ıstıyorum ama bı yandan da gunahmıs bunu bıle bıle de yaptırmak huzursuz edıyo beni. Sende kararsızsan ve baglatmazsan eğer sprıale güvenme derım yüzde 84 koruma saglıyo prezervatif doğru kullanıldığında yüzde 95 dogum kontrol hapları sprıal gbı hatta bıraz daha düşük oranda. Daha karar veremedim ama eğer baglatmazsan yüzde yüz koruma saglandıgı söylenen kol altına takılan üç yıllık ımplantlardan taktırıcam ek olarak ta prezervatıf. Yanı ne olursa olsun kesınlıkle ikincı bı koruma yontemı kullanmak şartmış onu anladım Allah yokluğunu gostermesın çok sevıyorum mıs gıbı kokuyo yanımda uyuyo ama 2 yeterdı ya psıkolojık olarak manevı olarak yetemedıgımı düşünüyorum çıkmaza gırıyorum 

(6,622 puan) tarafından

Eşlerden sadece biri korununca korunmuş olmuyorsunuz. İnsanlardaki en büyük yanılgı bu. Korunurken oldu demeyin o yüzden. "Sadece ben korunurken oldu" deyin. Spermi rahme yolladıktan sonra korunmuş olamazsınız tam anlamıyla.

Bende spiral var eşim kondom kullanıyor. İşte ben diyebilirim biz korunuyoruz diye. 4 senedir de hiçbir şey olmuyor. 

(99 puan) tarafından

18 yıldır sadece ama sadece gerı cekılme ile korunanı da tanıyorum en yakınımdan, kendısınde sprıal takılı eşi de prezervatıf kullanırken hamıle kalanı da tanıyorum yıne en yakınımdan. O yüzden şuan soyledıgınız şey saçma geldı bana. Ve eklıyorum bı çok kişi tek taraflı korunuyo her ıkı tarafında korunduğu nadır insanlar var emin olabilirsin. Korunurken oldu dıyorum çünkü belkıde prezervatıf delikti belki zevk suyunda da menı olabılcegını düşünemedik belki belki... Yani o kadar profösör ısınde uzman insanlardan dahı duymadım ben şu dedıgınız cümleyi. 

(6,622 puan) tarafından

Daha kondom nasıl kullanılır bilmiyorsanız bana muhalefet etmeyin :))

Ayrıca geri çekilme bir korunma yöntemi değil, kondom kullanamak istemeyen erkeklerin tesellisi. 

Bilginiz varsa güzel güzel paylaşın, yoksa burada bilgisi olan insanlarla gereksiz tartışmalara girip rezil etmeyin kendinizi. 

(99 puan) tarafından

Tatlım prezervatıf kullanmayı da öğretcen utanmadan öyle lafların var kı tamam en bılgılı sensın :D aferın bravo. Gerı cekılmenın bır korunma yontemı olmadıgını bılmeyen yok zaten farkındaysan o sekılde bıle 18 yıldır korunan tanıyorum dedım. Tebrık ederım egonuzu kastınız sımdı ıkıleyın  Bılgısı olan insan 

(6,622 puan) tarafından

Çok bilgiliyim çok şükür. Olanı inkar edemem.

Haydi güle güle. 

+1 oy
(6,622 puan) tarafından

Aslında eşin de sen de düzgünce korunursanız gerek kalmaz. Benim içime sinmiyor Allah'ın bana verdiği sağlıkla çalışan bir sistemi ortadan kaldırmak. 

(2,042 puan) tarafından

Aslında korunurken ben kalmadım hiç   zaten  kocalar bazen pasif geliyor gibime geliyor eşim dikkat etti hep yanlışlıkla hamile kalmadım ama artık istemiyorum zaten 3 bize yeter artar bile😂😁  dün doktor deyince düşündüm aklıma bile gelmiyordu

(6,622 puan) tarafından

Sen spiral taktır eşin de kondom taksın bir şeycik olmaz inşallah :)

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 834 göst.
0 oy
2 cevap 199 göst.
0 oy
10 cevap 389 göst.
0 oy
2 cevap 94 göst.

Kategoriler

1,481,532 soru

24,238,927 cevap