0 oy
266 göst.
Diğer kategorisinde (19 puan) tarafından

Bugun İstanbulda deprem oldu 5 büyüklüğünde hissetmedim ben ama sabahtan beri içim daralıyor kendimi çok kötü hissediyorum bide bir daha olacak diyorlar oturduğum bina 20 yaşında off Allahım sen büyüksün 

7 Cevaplar

0 oy
(10,137 puan) tarafından

Bende aynısı oldum geçen ya bende hissetmedim ama eşimin bağirisi sonrada deprem oldu dedi ya için kötü olmuştu bizim binada çok yaşlı ve yığma bina bide 3 katlı 

(19 puan) tarafından

Çok tuhaf da geliyor aslında sabahtan beri çoğu kişi hissetmiş çoğu hissetmemiş aynı evin içinde olanlar bile 

(10,137 puan) tarafından

Ben ayaktaydim hissetmedim eşim rahat hiseti  

(19 puan) tarafından

Ayy allahım korusun bir daha yaşatmasın inşallah 

(10,137 puan) tarafından

Amin işallah zor bı durum 

-Reklam-
0 oy
(566 puan) tarafından

Allah'ım topragimizi sakinlik versin Allah bilir biz bilemeyiz ben Soma'da oturuyorum Balıkesir ile arası 30 dkklik yol Burada çok sallandik hisettik şimdide Tekirdağdan ve Kütahya da deprem olduğunda Burda da sallandı ve 2 çocukla Korkuyoruz 4 yaşında oğlum bile anlıyor 🥺🥺

(19 puan) tarafından

Oyy kurban olurum bebelerimizi düşünüyoruz valla aklımdan hiç çıkmıyor 2 yaşında oğlum var suan olsa gece olsa deprem naparım diyorum hemen alıp onu Çıkabilir miyiz neler neler 6 şubat gep aklıma geliyor hoş takdir de allahın 

(566 puan) tarafından

Benimde 6 Şubat aklıma geliyor Valla ben alıp hemen dışarıya atıyorum Sonra oynuyorlar dışarı da sonra eve sokuyorum böyle böyle yoksa ben hayatta duramam ve iyikide ailemin yanındayım şuan yoksa ben evde durmam mümkün değil 

0 oy
(481 puan) tarafından

Hazırlıklı olman gerekiyor,şehir dışından yakın akraban kim.var bilmiyorum ama binanın altında kaldığında gelip seni arayacak Allah korusun tabi ama cenazene bile sahip çıkacak bir akraban vardır ona canlı konum paylasmalisin.evinin konumu binalar yerle bir olsa dahi senin evini nasıl bulacağını tarif etmelisin.cocugun varsa yanında uyutup kimliği su yiyecek birşeyler yanında tutmalisin.araban varsa içine bir kaç kat elbise fener yemek ilaç çadır battaniye vs katıp aracı açık bir alana park edeceksin.telefonuna deprem düdüğü uygulaması indir.kucuk navigasyon gösteren şeylerden alıp çocuğunun koluna vs tak konumunu yine şehir dışından bir akraban ve sen gör.olurda ölürsen çocuğunun kaçırılması durumunda akrabaların çocuğunu bulsun.kapilari kilitli tutma kaçma ihtimaliniz olsun.allah herkesi korusun kimse yarım kalmasın ailesiyle güzel yarınlar görsün ins 

(19 puan) tarafından

Ay içim bi tuhaf oldu okurken aslında ne kadar herşey doğru

(481 puan) tarafından

Deprem bizim gercegimiz.hatay depreminde çocuklarımızı kuzenlerimizi toplayıp,biz ölsek bile yan yana durup tanıdığımız insanların yanından ayrılmayın,yemeğiniz burda,burda bekleyin tanıdığınız çocukları yanınızdan ayirmayin yabancilarla gitmeyin,hepimiz ölsek tek kalsanız bile yemek yemeyi su icmeyi ihmal etmeyin.gibi şeyler söyleyip sakin kalmalarini öğretmeye çalışıyorduk.akrabalarimizi her gece arayıp evin hangi kısmında uyuyosunz diye ogrenirdik olurda ölürsek cenazemize kolay ulasilsin diye.iki üç aile aynı evde kalırdık daima birileri uyumaz sırayla beklerlerdi sokakta.umarim kimse yaşamaz bunu 

(19 puan) tarafından

Amin güzel insan rabbim bir daha yaşatmasın bende burda gurbetteyim ailem eşimn ailesi hepsi uzak istambulda farklı semtte oturuyordum buraya da yeni taşındım başka semte kimseyi ama kimseyi tanımıyorum 

(312 puan) tarafından

En acı gerçeği de çocuk güvenliği malesef bende depremi yaşadım en büyük korktum çocuklarımın savunmasız kalması  neler gördük Allah korusun hepimizi 

(19 puan) tarafından

Amin güzel kardeşim rabbim hepimizi korusun

0 oy
(2,648 puan) tarafından

Bizde bugün çorludan hissettik alttan bayağı sert vurdu hemen koştum kızımın yanına rabbim korusun bizleri kendimden geçtim evladıma bişey olmasın diyorum 

(19 puan) tarafından

Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın evlat çok zor allahım sen koru 

0 oy
(1,264 puan) tarafından

gece biyu deprem girdum ruyamda ya

(19 puan) tarafından

Ayy Allahım korusun 

0 oy
(6,791 puan) tarafından

Neden bu kadar kafana takıyosun kuzum . Elbet birgün öleceğiz vadesi gelen , kaderimiz nerede yazıldıysa orada öleceğiz . Bende dün korktum kızım okuldaydı yanımda değildi okuldan aldım biraz dişarda durduk anlamasın gene olursa diye sonra içeriye girdik . Tek duam kızımla aynı yerde olmak ben ayrı o ayrı yerde olmasın inşallah 🤲

(19 puan) tarafından

Haklısınız diyecek bişey yok herkes ölümü tadacak dediğiniz gibi işte gelde bunu yüreğime söyle içim çok tuhaf korkuyorum rabbim hayırlara çıkarsın rabbim bizleri korusun

0 oy
(91 puan) tarafından

O korkuyu çok iyi bilirim ben hamileyken deprem olmuştu ve içime korku girmişti geceleri uyuyamiyordum bide büyük  deprem olacak diyorlardı sonra kendi kendimi sakinlestirdim aslında deprem değil ölüm korkusuydu benimki ve dedim ki bugün Allah istemese yaprak bile kipirdamaz ve bugün ayağım takılsa düşsem ecelim geldiyse yine  ölürüm  yani ölüm bir nefes kadar yakın bana zaten, neden sadece depremden korkayım ki hamd olsun namazımı kiliyiyorum rabbime karşı gelmiyorum ve büyük günahlar islemedim o zaman varsın ölüm gelsin neden korkayım böyle düşüne düşüne iyileştim. Yoksa gerçekten sonum timarhanelik di aşırı korkuyordum. Özelikle sabah namazında korkularından dolayı Allaha sığın gerçekten rabbim çok merhametli ve ferahlık veriyor yeterli ona sığının. Çok geçmiş olsun 

(19 puan) tarafından

Ne güzel yazmışsın teşekkür ederim keşke keşke bende önüne geçsem bu panik atağımın korkumun evladıma kim bakacak diye oyy oyy öyle düşünceler işte 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 713 göst.
1 Kasım 2020 Diğer kategorisinde sevgisutcu (493 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 298 göst.
21 Nisan 2024 Diğer kategorisinde ygmur21 (29 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,481,534 soru

24,238,962 cevap

339,845 kullanıcı

...