0 oy
648 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (378 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Arkadaşlar iki gün önce kızım iki yaşına girdi biz doğum günü için herhangi bir kutlama yapmadık sadece ben pasta aldım balon aldım evde eşimle birlikte kutladık birinci yaş doğum gününde aynı bu şekilde kutlamıştık birkaç fotoğraf çekildik başka kimse gelmedi ama bu sefer evde kendimiz kutlama yaparken keşke biri bizim fotografimizi çekse diye erkek kardeşimi çağırdım gelip fotograflarimizi çeker misin diye o da sağ olsun geldi gelirken de annemi getirmiş Bir kutlama gibi değildi sadece fotograflarimizi çekti erkek kardeşim annem de kızımla birlikte fotoğraf çekildi ve ben bu fotoğrafları paylaştım daha sonra görümcem eşime mesaj atmış sadece onun ailesine mi çağırıyorsunuz ben onun halasıyım çağırmadınız gibi şeyler söylemiş eşim de aslında benim teklif ettiği ama unutup çağırmadığını söylemiş onun cevabı  şöyle 

aynen aynen inandım 

Direk eşime yazması garip madem halasıydın doğumgününde mi aklına geldi ben 9 ay karnımda taşıdım doğurdum 2 yıl bakmışım hiç dur şu yiğenimi görmeye gideyim bi takım üst baş hediye alayım demedin arayıp bi eksiğin varmı demedin maksat fesatlık olunca ortalığa düşmüş hemen  şimdi ben buna yazayım mı konuşmak için onu sormak istiyordum 

Hala haklı diyenler için kendisi beni sözüne bile çağırmadı daha doğrusu sözlendiğini sakladı ben başkalarından öğrendim gizli gizli aile tanışmaları falan yapmıştı şimdi kalkıp beni çağırmadığınız demesi çok gülünç 

19 Cevaplar

+4 oy
(32,908 puan) tarafından

Yani üst baş almadı diye kötü bir insan olamaz kimse benimkiler de öyle ama yapacak bişey yok bazı insanlar o kadar düşünceli olmayabilir ki almak zorunda da değiller manevi olarak yanında olsalar yine yeter kızmakta haklı gibi görünüyor çünkü sadece fotoğraf için çağırmış olabilirsin ama karşı taraf o fotoğrafları görünce tek seninkileri çağırmışsın gibi anlar kim görse öyle düşünürdü emin ol kırmayın birbirinizi 3 günlük dünya yaz kendisine durumu anlat 

(378 puan) tarafından
+1

Yani zaten kendisiyle aramız çok iyi değil bunu biliyor zaten yiğenini sevip sevmediğinden bile emin değilim kaç kez ziyaretine geldi.hiç bi zaman.

doğduğunda bile dur bi abimin çocuğu olmuş gidip göreyim dememiş ki aramızda sadece 1 mahalle kadar mesafe var . Bu güne kadar hiç umursamamış şimdi çağırsam bile gelmicek olan kişi çağırmadınız ben onun halasıyım acıtasyonu yapmış yani bence çok umrunda değil gelip gelmemek onun maksadı kötülük 

(32,908 puan) tarafından

Doğrudur ben tanımadığım için genel yorum yaptım sen daha iyi tanırsın yapacak bişey yok o zaman 

-Reklam-
+4 oy
(25,533 puan) tarafından

Hem gelin hem görünce olarak bir tarafın ailesini Gören herkesin benzer bir tepki vereceğini düşünüyorum kendi aranızda diye başlamış ise de kendi aranızda olmaktan çıkmış. Hediye alıp gelmemiş olması onu kötü hala yapmaz. Ayrıca çağırsaydın muhtemelen eli boş gelmezdi zaten ama sorun varsa çağırmamakta haklısın tabi 

(378 puan) tarafından

Yolda yiğenini görse tanıyamayacak kişi mutlu günümüzü bulandırmak için ortalığı karıştırıyor çok ta umrunda değil bence yiyeninin yeni yaşı vs.

(25,533 puan) tarafından

Neyseki anladığım kadarıyla eşin bu durumun farkında yani yorumundan öyle anladım bence hiç takmayın güzel günü mahvetmesine fırsat vermeyin 

+4 oy
(3,816 puan) tarafından

Bende bunu anlamıyorum, zaten pasta almışsınız ne olur ki anneler halalar gelse sadece, herkesin gönlü olsa, onlar da gelmek istemiştir ama sen şimdiki gibi davet etmediysen vs kendini cekmişlerdir 

Bazen her zaman kaynana görümce tü kaka yapılıyor ama gelinlerin de tavırlarına bakılmalı

(378 puan) tarafından

Çünkü insanları evimize toplayıp çocuğumun hatırlayacağı bi günü ona misafir kalabalığıyla zehir etmek istemiyorum o kadar insan gelicek bunun yemeği çayı çorbası var benim o kadar  masraf yapacak gücüm olsa bile bunu hazırlığı sofrası bulaşığı temizliği var bizim aldığımız 2 kişilik pasta nerde o kadar insana vereceğim 20 30 kişilik pasta nerde bu yüzden kendi aramızda anı olarak kalsın diye kutlama yaptık ileride bakıp doğum günüm desin diye bi kaç fotoğraf çekildik . Çağırsam bile kimse gelmez zaten maksat acıtasyon  yapıp ortalığı karıştırmak. Eminim haberi bile yoktur doğum gününden tarihinden falan 

(378 puan) tarafından

Ayrıca eşimin babası olacak kişi çocuğum altı aylıkken bu kız mı erkek mi demişti siz düşünün ne kadar çok seviyorlar da ilgililerde çağırmadık diye üzülmüşler . Yolda görseler tanımazlar torunlarını 

(3,816 puan) tarafından

Yav 4 kişi büyükler görümce dayi sizinle 8 oluyor işte, kimse sana 20 kişi çagır sofralar kur yemekler ver demiyor ki,  gerekirse ben ve eşim yemem pastayı ufak keserim, yanına da bi kek çırparım oldu da bitti, herkes memnun olur sende sinir olmazsın , işte bakış acısı önemli sen ılımlı yaklaş bak bakalım tavırlar nasıl değişiyor

(378 puan) tarafından

Sadece ben 9 kardeşim hahahahah eşimi saymıyorum bile ayrıca herkesi toplayıp doyurmak zorunda değilim ne alaka yani 

+2 oy
tarafından

Yanlış düşünüyorsunuz üst baş almamasını konuşmayın ne olursa olsun halası yani davet edilebilirdi 

(378 puan) tarafından

Hahahah kendisi hamile şuan ve eşimden 5 bin liralık ana kucağı almasını istemiş bide altın bekliyormuş çok garip insan utanır istemeye o zaman. Siz bana ne altın taktınız ki doğurdum bi kere gelmediniz aman iş yaptırır diye  Düşünüp 1 çift çorap da alırsın yeğenine bu zamana kadar  benimde yiğenlerim var hediyelere boğardım oyuncaklar falan . 

+2 oy
(3,768 puan) tarafından

Madem halası o kadar seviyorsa yiğenini eline bir pasta alıp süprizde yapabilirdi. Ben bu insanları anlamiyorum cidden. Hamileyken, sonrasında 1 kere ihtiyacın var mı diye aramıyorlar, sonra bütün kutlamalara davet bekliyorlar. Çok iyi yapmışsınız. Ayrıca diğer arkadşlara katılmıyorum. Eğer halaysa bir çift çorap almalı yiğenime. Maddi olarak yüksek olmasına gerek yok. Amaç düşünüp almak

(378 puan) tarafından

Hı dimi haberi bile yok çocuğun doğum gününden başkası sorsa kaç yaşında onun bile bilemez  farkında değildir o 

bana çocuğuma kimse kıymet vermezken herkes herşeyin en iyisini istiyor bide 

(3,768 puan) tarafından

Hiçte almayın ona da. O sizin çocuğunuza ne kıymet verdiyse sizde aynısını yapın. Kimsenin kıçını kaldırmaya gerek yok

+2 oy
(4,141 puan) tarafından

Ben olsam paylaşmazdım yanlış anlamalara ve böyle şeyler için ara bozmalara gerek yok eşimin ailesiyle ilgili zor duruma düşmesine izin vermezdim ya çağırırdım ya da paylaşmazdım kimse fotoğrafları görmesin bilmesin ne olacak 

(378 puan) tarafından

Kendi sözüne çağırmayan insan ben halasıyım neden çağırmadınız diyor çok garip gerçekten 

+2 oy
(8,736 puan) tarafından

İnsanların bu beklentilerini bir türlü anlayamadım gitti. Arkadaş siz ona buna güvenerek mi çocuk yapıyorsunuz?? Üst baş almak zorunda değil. Seni arayıp sormak zorunda da değil. Halası o sadece seviyor demek ki. Sevgisini üst baş alarak yada arayarak göstermiyor. Onunki fesatlıksa sizinde fesatlık. Ne diye annenle fotoğrafı paylaştın o zaman. Eminim ki sırf görsün diye paylaştın amacına da ulaşmışsın 

(378 puan) tarafından
+1

Hiç kimseye güvenerek çocuk yapılmaz Allah’a şükür her ihtiyacını karşılıyoruz zaten ama insan yeğeninden haberi olur iki gördüğünde başını okşar geçer . Ki onu bile yapan insan değil 

(8,736 puan) tarafından

Tamam o zaman bunları aynı bu şekilde ona da söyle. Ara tek tek söyle. Oda beklenti içinde olmasın 

(378 puan) tarafından

Kendisi gayet farkında da maksat mutlu günümüzü bulandırmak .

(3,746 puan) tarafından

Aynen sonra cocuklar baba tarafını öcü görüyor ana tarafı toksıkte olsa seviliyor 

Siiznki kardesinz dayı olaral geldyse onunda  kanı canı 

(378 puan) tarafından

dayısı heranını bilir herşeyiyle ilgilenir kızım da dayısını çok sever halasını 2 3 kez aynı ortamda bulunması dışında tanımıyor bile ileride kimi seveceğine eminim anlamışsınızdır hahahaha 

+1 oy
tarafından

Canım eğer kendisini çocuğun halası olarak görüyorsa illa senin davet etmeni beklemeyip kendisi gelebilirdi diye düşünüyorum 

Benim oğlumun doğum gününü herkes bilir 

Gelmek isteyen gelir hiç kimseyi ekstra davet etmem 

(378 puan) tarafından

Onun yaptığı sadece abisine acıtasyon  başka bişey değil çok da umrunda değil yiğeni yani 

tarafından

Gülüm her ailede oluyor herhalde böyle yapan.

Sen üzme kendini bosver canım.

+1 oy
(107 puan) tarafından

sizi çok iyi anlıyorum benimde çocuğumun 4 halası var bı kere bile sevmislikleri yok büyükler arasında ne olursa olsun kini çocuğa yansitanlari sevmem bir toka bile almadılar kızıma başkalarının çocuğuna gelince komşunun çocuğu dahi olsa oyuncaklar hediyeler insanın zoruna gidiyor umarım esin de onun davranışının farkındadır açıkçası benim çocuğuma yapmayana bende yapmam yaptirmam da kendisi hamile olabilir ama bir beklentisi olmasın 

(378 puan) tarafından

Eşim bile şaşırdı ne alaka diye düşünün çağırmamız mı lazımdı falan diyor herhalde bi kutlama yapsak en son aklımıza gelecek kişi 

+1 oy
(5,541 puan) tarafından

Hayır bir şey yazma. O seni muhatap alıp sana bir şey dememiş sen de ona bir şey deme eşin söylemiş işte. İnanıp inanmamak onun problemi. 

+1 oy
(5,410 puan) tarafından

Ne kadar tatlı ve inceldiği anlatıyorsunuz sagolsu  erkek.kardssin gelip çekmiş gorumceni çağırsan oda çekerdi varya içiniz fena fena 

(378 puan) tarafından

Doğumuna yiğenini göremeye gelmeyen bi tebrik ederim demeyen insanı mı çağırsaydım hahaha o da gelirdi zaten 

+1 oy
(2,478 puan) tarafından

Ailemi özellikle çağırdık sizi çağırmak istemedim canım öyle istedi sizin ne işiniz var de geç.

+1 oy
(2,904 puan) tarafından

Sizin ailenizi görünce davet edilmedik istenmedik diye düşünmesi gayet normal. Ya kimseyi çagirmayin ya da hem erkek tarafinda hem kız tarafıyla da yapın. Biz senede 1 kere eşimin ailesine gidiyoruz. Uzaktalar. Gorumcemle kanlı bicakliyiz düşün. Çocukların doğum günü olmamasına rağmen gittiğimizde pasta aldık süsledik evi gorumcemi çağırdık hep birlikte yaptık

(378 puan) tarafından

Ailemi çağırmadım ki çağırsam iki kız kardeşim var onları çağırırdım kuzenim komşum onu çağırırdım hepbirlikte parti yapardık . Akşam 1 saat gelip resmimizi çekip gitti bu kadar ki gündüzden biz eşimle kutlamıştık zaten sırf fotoğraf için geldi 

(3,746 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Böyle insanlar aıle bagını diri tutuyo helal olsn size silip atmak kolay

(2,904 puan) tarafından

Evet canım dediğini anladım ama fotoğraf görünce öyle düşünmüşlerdir. Yani bu durumda haklı haksız yok. Sadece aniden gelişen bir durum olmuş siz de açıklama yapmışsınız konu kapanmış takma kafana

+1 oy
(99 puan) tarafından

Haklı halası net haklı kim görse uzaktan öyle dusunur 

+1 oy
(105 puan) tarafından

Yanlış bence sadece fotoğraf için bile olsa sonuçta gelmişler ve fotoğraf çekilmişler görümcen haklı demiyorum ama kim olsa öyle düşünür onun ailesinden de bir iki kişi davet edilebilirdi gelir gelmez onların kararı 

(378 puan) tarafından

Kutlama yapılmadı ki gündüzden eşimle kutladık bitti akşam resmimizi çekmeye geldi çağırsam kızkardeşlerimi kuzenlerimi çağırırım toplanırdık 

+1 oy
(5,873 puan) tarafından

Kusura bakma ama kadın haklı 

İstesen onları da cagirabilirdin 

Madem cagirmadin inadina yapar gibi resim paylasmissin 

Kim olsa alınırdı bence 

Ayrıca hersey maddiyat değildir 

Hediye vs bisey almasına da gerek yok 

Sözüne çağırsın cagirmasin 

Herkes kendine yakışanı yapar 

Bence sende fesatlık yapmissin burda 

Gıcıklık yapar gibi paylasmissin resimleri 

Annen kardeşin geliyorsa, son dakka da olsa cagirabilirdin 

Ben olsam bende alınırım 

Yok hediye almamış 

Yok Sözüne cagirmamis 

Sende kalsaydı büyüklük 

(3,746 puan) tarafından

Ay bide kendi aralarındaki ptoblemm yüzünden nedenn hala yegen arasına giriyolar onu anlamıyrm

Ben eşimim ailesiyle çok kötü seyler yasadık yuzyuze bakacak hal koymadılar ama bu benımle onşlar arasındaki bi sorun 

Niıye yıgenleri torunu arasına gıreyim dedimm onlarnda parcası kmse birbirini sevmek zorunda segil fakat etle tırnaga ayırmak arasına grmekte sacma 

(378 puan) tarafından

Valla çok meraklıysa yiğenine arayıp sorsaydı bu zamana kadar ölse umrunda olmıcak çocuk için sırf ortalık karıştımak için mesaj atmış bence ayrıca kızımla eşimle fotoğrafımı neden paylaşmayayım gizli saklı ayıp bişey mi yapıyoruz ki biz asıl utanması gereken o ve ayrıca kendisi benden büyük ayrıca neyiz biz peygamber mi alim mi en mutlu gününde beni yanında istemeyen birini neden zorla yanımda tutayım ki sözüne çağırmamış nolcak ne demek yani siz kalkıp giderdiniz herhalde çağırmasaydınız bile yani . Değişikmiş 

(5,873 puan) tarafından

Senin düşüncende degisikmis 

Ben fikrimi söyledim 

Herkes sana destek vermek zorunda değil 

Sordun fikrimi soyledim

(3,746 puan) tarafından

Aynenn sizde itiraf edin görsün kıskansın diye durum yaptnz amacınıza da uşastınz 

(378 puan) tarafından

Ablacım niye öyle bişey yapayım bide itiraf edin yazmışsın hahahaha gizli saklı neden kutlayayım k hahahahah

0 oy
(58 puan) tarafından

Ya siz biz misiniz acaba😄 tam anlattığınız gibi bizde de gelmezler etmezler bi gün olsun gelelim demediler ben de eşimle yalnız doğum günü yaptım 3 kişilik çekirdek ailemle çok da güzel oldu hak etmeyen huzurumu kaçıracak insanlar zor zamanımda olmayan insanlar iyi günümde de olmasınlar.

Boşverin o size yazmadıysa siz de muhatap olmayın. Kendi kendini yesin daha iyi. Halalığı anca hazıra iyiye güzele konmak için hatırlıyorlar. Valla ben sizi çok iyi anlıyorum inanın

(378 puan) tarafından

Ayrıca sırf eşime mesaj atması sanki ben istememişim gibi belirtmesi kesinlikle 

ara bozmak için 

(58 puan) tarafından
+1

Zaten görümcene hak verenler emin ol senin yaşadığın hisleri anlamadıkları için veriyordur 

0 oy
(3,746 puan) tarafından

K bakmayım hala haklı yani kim olsa alınır tabi eşinizn anlattıgı hıkaye tatava gibi gelir insanlar ***** değil 

Dogum günü oldugunu kendı dogurdugum dısında kımsenin dogum gununu aklımda tutamam ayrıca yüzsüz gibi davetsiz mi gelseydi kutlamaya

Ondan önce olanlara sözümm yok hata etmiş ama beklemiiş yani kim olsa zoruna gider 

Son paragrafınızı okumamiştm 

(378 puan) tarafından

Yani ne yapmam gerekiyordu anlamadım ki kızım ben eşim kutlama yaptık gizli saklı mı yapsaydık kimse duymasın etmesin hiç bişey paylaşmayalım etmeyelim çağırmak zorunda bile değilim ki kendi ailemi çağırmamışım bile hadi kardeşim değil yoldan geçen adam resmimizi çekseydi okey miydi yani 

0 oy
(79 puan) tarafından

Ben bı hala olarak o fotoyu görsem asla sorun etmem abime yazmam bu bir 

İkincisi beni cagirmalarini istemem hatta onlara da derim hep çocukların doğum günleri çekirdek aile ile kutlanmali ,cumbur cemaat kutlayanlari asla anlamıyorum 

(378 puan) tarafından

Dimi yani insan bi doğum günü kutlu olsun yiğenimin keşle ben de orda olsaydım yazsa neyse hiç çocuk umrunda değil beni çağırmadınız falan 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 251 göst.
0 oy
10 cevap 352 göst.
31 Ekim 2025 Aile & Aşk kategorisinde Cnblt (3,447 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 185 göst.
0 oy
9 cevap 362 göst.

Kategoriler

1,487,333 soru