0 oy
136 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (224 puan) tarafından

Tavuklu keşkek tarifini bilen var mı kızlar birde but tavuk mu alcam canım Bi istediki :))

Birde düdüklü de buğdayı pişirirken patlama riski var diyolar düdüklüde mi yapcam 

9 Cevaplar

0 oy
önce (6,203 puan) tarafından

but eti daha lezzetli olur. 

keşkek hiç yapmadım ama buğday biz dövme deriz düdüklüde pişirir annem, ben de aynı şekilde öyle yaparım 

-Reklam-
0 oy
önce (10,264 puan) tarafından

Bizde aşur derler kalçalı but ve göğüs birlikte kullanıyorum düdüklüde yapıyorum 

önce (224 puan) tarafından

İki sb buğdayı geceden ıslatsam üzerine ne kadar su koyup pişiriyim birde baktığım tariflere göre piştikten sonra kaşık la eziyorlar ne kadar süre ezeyim

önce (10,264 puan) tarafından

Gözkararı yaparım valla canım 5 bardak köy duruma göre eklersin düdüklüde yapacaksan arada salla dibine tutmasın bende tokmak var ben onunla dövüyorum 

0 oy
önce (11,614 puan) tarafından

Dün de benim kocam aradı bir keşkek yapsana akşama diye,😂 bende gogus eti vardı onla yaptım cokda güzel olmuştu.

Bende düdüklüde yaptım ilk bir 30 40 dk sadece buğdayı pişirdim sonra açtım düdüklüyü tavuğu attım yarım saatte öyle pişirdim. Suyunu fazla koymuştum dibine sarmasin diye fazla suyunu düzsum kepçenin tersiyle ezdim biraz 

0 oy
önce (7,523 puan) tarafından

Kalça but yada göğüs ile yaparım ben ikiside olur. Buğdayı iyice yıkarsan pişerken köpürmez patlama riski olmaz. Tavuklar buğdayı ikisinide koy düdüklüye yarım saat 45 dakikaya kadar pişir (düdüklü tipine göre değişir) sonra aç kısık ateşte yarım saat karıştıra karıştıra pişir tahta kaşıkla. İyice özleşip birbirine geçince tamamdir

0 oy
önce (2,410 puan) tarafından

Ben kemikli göğüs ile yapıyorum iki gün önce yaptım düdüklü kullanmam patlıyor çünkü benimki patladı sabahtan koyarım yavaş yavaş pişer 

0 oy
önce (18,801 puan) tarafından

Daha önce hiç keşkek yemedim ama but yağlı lezzetli olur but kullan. Düdüklü doğru kullanımda patlamaz. Max çizgisini gecmehecek kadar su doldur üstüne, havalandırma deliklerinin tıkalı olmaması lazım bir de. Senin düdüklü nasıldır bilmem benimki eski tip olanlardan. Düdüklü kaynayana kadar düdüğü havada kalması lazım. Kaynamaya basladikran sonra düdüğünü indir 

0 oy
önce (1,225 puan) tarafından

Açılın kızlar çünkü bizim memleketin yemeği olur kendisi tabii ki Kastamonu keşkeği bütün tavuk ile yapılır ya da kemikli et ile yapılır hayırlı geceler😂🥰

0 oy
önce (1,181 puan) tarafından

Ben tavuk göğsünden yaparım canm geceden ıslarim buğdayı sabah da normal tencerdee pisiririm ezilme kivamina gelince bir litre süt koyarım içine tavugunu atarım iyice kaynar ozlesir süt kat içine çok lezzetli olur r ozman

0 oy
önce (1,181 puan) tarafından

Buğday çabuk şişen bişey düdüklüde hemen dibine sarabilir ben soylimde aklıma o geldi yani , hemen nişastası akıyor sistikce buğdayın o da dibine tutuyor karistirmak gerek oyuzden düdüklüde değil normal tencere daha iyi 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 129 göst.
7 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde sweetlady (891 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 95 göst.
26 Mart 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 222 göst.
26 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde eylul_ (2,181 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 251 göst.
29 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Zehrabnm (124 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,478,204 soru

24,194,386 cevap

337,141 kullanıcı

...