+1 oy
209 göst.
önce Diğer kategorisinde (627 puan) tarafından

Şimdi günü biz mi belirliyoruz yoksa sancılar artınca normal doğum gibi ? O sekilde mi aliyiroar doğuma. Bide isimlerini karıştırıyorum ama uyanıkken yapılan var bide uyutularak yani benim disime Kanal tedavisi yapılırken bile etin cekistigini hissettigimde o kadar fena oldumki uyanıkken kaldırabilir miyim bilmiyorumm kısaca sezeryan tam olarak nasıl veya nasıl olmalı aydınlatabilir misinjz kizlar

14 Cevaplar

+1 oy
önce (176 puan) tarafından

Onlar gün veriyor veriyor ben ilkini genel anestezi olmuş tum çünkü tam uyuşmadim ağrı hisetim ikinci doğumda çok korkuyordum Okadar yalvardım uyutamdilar ama çok güzel geçti hiç bişey hisetmedim genelden daha iyiydi belden olan bence hiç korkma ben ama sancı filan olursa hemen alıyor gün gelmeden önce 

önce (209 puan) tarafından

Bak bende alta buna benzer yazdım güvenilir bir doktor gerçekten ameliyat konforunu değiştiriyor 

önce (356 puan) tarafından

Bende ilkini genel oldum ikincinin gelmesine az kaldı o cekistirmelerden felan korkuyorum bir de sezeryan videosu izledim geçen bi cesaret salk kafam hepten tırstım nasıl oluyor çok sarsıyorlar mı ilkinde ameliyat acilinden olduğu için ameliyathane de baya bı korku oldu tansiyonum yükseldi anesteziyi alana kadar bunda kaldırabilir miyim

önce (176 puan) tarafından

Aynen İlki hem çok kesmiş ti ikinci si kesi yeri bile çok yok yane inanki okadar kolay olacağını hiç tahmin etmez dim zaten 6 saat uyuşuk kaldı hiç bir ağrım olmadı ama ilki çok kötüydü 10 gün ağrı çektim yürümekten bile korkuyordum

-Reklam-
+1 oy
önce (137 puan) tarafından

Ben belden uyuşmalı oldum benim erken doğum oldu her iki evladımda o yüzden gün falan olmadı ama doktor gün veriyor erken doğum olmadığı sürece şu tarihte gel alalım diye bide uyanık olunca daha güzel o anı herşeyi hissediyorsun acıyı değil ama güzel bir duygu bebeğinin ilk anına şahit oluyorsun 

+1 oy
önce (706 puan) tarafından

İlk doğum ve ilk sezeryansa 40.haftaya kadar beklenebilir eğer bir problem yoksa. Ama ikinci gebelik ve ikinci sezeryansa 37-38  arası alırlar canım. Uyutulmayan dediğin spinal anestezi. Çekiştirme hissini hissediyorsun ama acı kesinlikle yok. Aslında çekiştirmeyi de hissetmiyorsun. Orada işlem olduğu için sallanıyorsun sadece çünkü tamamen his kayboluyor. Spinal ve genel anestezi( tamamen uyuttukları dediğin) ikisini de oldum. Spinalde çocuğunu görüyorsun kokluyorsun hayatında hiç ameliyat olmamış ve senin gibi bu tür işlemlere hassas biri olarak bana o an endişe vermedi sadece bebeğine odaklanıyor insan zaten. Ama dezavantajı aşırı derecede  doğumdan sonra baş ve boyun ağrısı oluyor. Genel anestezide ise ameliyattan sonra karın ve ameliyat gölgende aşırı bir ağrı oluyor. Seç beğen hangisini dilersen🤣

önce (627 puan) tarafından

Ahahha çok açıklayıcı olmuş canım valla teşekkür ederim 😀

+1 oy
önce (209 puan) tarafından

Eğer bu kolay uyusmuyorsan sana tavsiyem genel anestezi ol ben kızımda belden uyusturuldum ama cidden kesi acısı hissetmedim sadece dokunma hissettim oğlumda yeni açıldı çok lüks ve temiz diye gittim şehir Hastanesi'ne sistemi daha tam oturmamış tı malesef hijyen ve konforu çok iyi olmasına rağmen tam uyusmadim yeterli gelmedi bunu belirttim ama ben çok soğukkanlı biriyim ve acı eşiğim çok baya yüksek tansiyonum vs düşmedi yok yok sen dokunma hissediyorsun dediler o gün üçüncüye tövbe ettim yani cidden çok canım yandı bende dişçide çok uyuşan biriyim sana tavsiyem genel ol riske atma 

+1 oy
önce (27,269 puan) tarafından

Belden uyuşma oldum ilk doğumda kendimdeydim hem her ana sahitsin güzel bir duygu ama acı hariç herşeyi hissediyorsun bebeğini görüyorsun temas ediyorsun bunlar için değer yinede ☺️😊🩷

+1 oy
önce (1,245 puan) tarafından

Benim normal doğum görünüyordu. Son anda acil sezaryene aldılar. Spinal anesteziden bahsediyorsun. Ben de çok korkardım. Ama sadece anestezi yapılırken iğneyi hissediyorsun. Normal iğne vurdurmak gibi bi hissi var. Daha sonra hiç bir şey hissetmiyosun. Diş çekimi kadar hissetmezsin. Zaten karın yumuşak bir bölge. Sadece bebeği çıkarırken sallanıyosun o kadar. 

+1 oy
önce (15,323 puan) tarafından

Valla benim günü çocuklar belirledi ikisi de planlanan ameliyat öncesi doğum sancısı başlayıp geldi

+1 oy
önce (7,129 puan) tarafından

Onlar sancın açılman başlamadan gün veriyor ilk doğumu genel anestezi yaptım ikinci doğumu spinal yaptım iyikide spinal olmuş bebeğimin doğum anına şahit oldum hemen kucagıma verdiler ağrım olmadı hemen ayaklandım narkozdan sonra uyanmak dert kendine gelince bebeği görüyorsun 

+1 oy
önce (4,315 puan) tarafından

Doktorla ikiniz karar veriyorsunuz ben 25 ocak istemiştim musaitlikte vardi oyle planlanmıştır ammmaa benimki erken geldi acil sezeryan oldum 15 ocak doğdu evdeki hesap uymadı carsiya

+1 oy
önce (118 puan) tarafından

İlk doğumun spiral anestezi oldu belden uyusturdular ben uyustugunu hissetmedim dedim ki beni cimcikleyin hani tam anlamadim uyustunu dedim doktor kızımı kaldırdı gösterdi çocuğu çıkardık bile dedi birşey hissetmedim sadece salladiklari zaman biraz kötü oldum 

+1 oy
önce (11,608 puan) tarafından

2 sezeryan doğum yaptım. İlkini acil sezeryanla oldum ikincisi mecbur sezeryanla oldu. Aksi bir durum olmazsa dr. Gün veriyor o gün gidip oluyon sezeryani ama benim yine öyle olmadı doktorun verdiği tarihten önce suyum geldi 5 gün erken oldu doğum. İkisinide spinal yani belden uyuşmali tercih ettim. Sen eğer dayanamicagini düşünüyorsan genel anestezi tercih et

0 oy
önce (57 puan) tarafından

Bana sonuna kadar normal doğum dediler artık suni sancı vereceklerdi sancım olmadığı icin 41 haftaya geldim adtik durum değişti tehlikedeydik sezeryana aldılar şuan tekrardan hamileyim ne zaman gün vereceklerini bilemiyorum 

0 oy
önce (1,313 puan) tarafından

İlk dogumumda da ikincidede belden uyusmali oldum ancak ilk doğumum çok iyi geçti bişey hissetmedim hatta muhteşem gecmisti. İkinci dogumumda uyusmadim diye çığlık atıyordum ayağımı kaldırabiliyorken sen düşün birde özelde doğum yaptıgim halde.. Bebeğim mor doğdu bu yüzden ve beni bmacil bayiltmislardi tam bir tramvaydı iki Anesteziyide almıştım.. Anestezi uzmanının tecrübesine bağlı.. üçüncü bidaha doğum yapsam ikincide yaşadığım o korkudan dolayı galiba beni bayiltin derim ben o psikolojiyi 2 ay üzerimden atamamistim çünkü ameliyatta yaşamış olduğum durumu halisinasyon görup durdum 2 ay boyunca ağlaya ağlaya. Ameliyattan çıktıktan sonra bile kötüymüşüm zaten eşim benden de bebekten de korkmuş.. dua et sadece işinin ehlini bilen kişilere rastlayasın ama genel anlamda uyuşma ile yapıyorlar ve rahat geçiyor benimkine bakma sen

0 oy
önce (449 puan) tarafından

Sen gidiyorsun ben kontrol diye gittim diğer gün ameliyat a aldılar.simdi belden bende bana dediler belden ertesi güne kadar uyumadım ağladım ameliyathanrye girer girmez anesteziste dedim sakinleştirici yapın yok dedi sonunda kazanan ben oldum önce belde iğne yaptılar hiç hissetmedim bile ki çok korkuyodum sonra sakinleştirici uyudum uyandım bebek ağlıyor du daha bitmemisti ameliyat bebek dogdumu dedim getirdiler yanağına koydular uyudum uyandım bitmek üzereydi ameliyat .odama koydular uyuşuktu bacaklarım bastirdilar kum torbası koydular hiçbirini hissetmedim ve aşırı kolay di ilk yürüyüş de çok kolaydı hiç yatmadım kalktım salonu turladim bence belden aşağısı en iyisi onu seç bol bol kahve iç 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 603 göst.
29 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Minalya (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 471 göst.
4 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Minalya (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,085 göst.
5 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,729 puan) tarafından soruldu
0 oy
46 cevap 1,233 göst.