0 oy
279 göst.
önce Diğer kategorisinde (316 puan) tarafından

Kızım anasinifina gidiyor ailemden uzaktayim 3.5 aylık bebeğim var çok zorlanıyorum.Oglum kolik kızıma yetemiyorum oğlum hiç durmuyor.Esim çok yoğun calisiyor.

Artık bitmiş durumdayım ailem gelemiyor annem calisiyor.

Dün annemle konuşurken artık dayanamıyorum çok bunaldım yoruldum dedim.Annemde buraya gel dedi.

Ama kızımın okuluda var burda çocuk buyur biraz dedi .

Kızım babasındanda ayrı kalamiyor.

Napicami bilmiyorm düzeni bozmak istemiyorm ama olmuyor maaslf .

Kızım okulunu seviyor düzenini seviyor.
Siz olsaydınız gidermiydiniz sağlıklıda dusunemiyorm artık çok bunaldım ve yoruldum.

Oraya gidersem okula gidemick kızım ama burda kalırsak ben artık kafayı yemek üzereyim fikirlerinize ihtiyacım var.Ne yapmak doğru olur .

Eşim istersen git sen bilirsin böyle çok bu alıyorsun diyor.Kizim okula gitmese giderdim ama okula gidiyor yada okulunu oraya alma şansım varmıdır acaba ?

14 Cevaplar

+1 oy
önce (6,292 puan) tarafından

Canım annen de çalışıyormuş, gidince o da destek olamayacak bu sefer iki çocukla gündüz evde olacaksın. Şu an en azından kızın gündüz okulda. 

-Reklam-
+1 oy
önce (131 puan) tarafından

Canım yanlış anlama benim oğlum kreşe başladığında kızım Yeni doğmuştu ikisini bebek arabasına atıp her sabah gidip geliyordum öyle öyle geçti zaman yani kızının düzenini bozma boşuna sabret seni çok iyi anlıyorum çünkü bende senin gibi bunları yaşadım kızım Yeni doğmuştu sımsıkı giydirip bebek arabasında koyuyordum oglumuda öne oturtuyordum gidiyordum yapacak bişey yok idare et 

+1 oy
önce (3,420 puan) tarafından

Senin yerinde olsam gitmezdim. Kızın döndüğünüzde herkes okulda her konuda baya ilerlemiş olacak, yaptıkları el sanatları falan kızın görse üzülür ve tekrardan kolay adepte olacağını sanmıyorum,dışlanmış gibi hisseder kendini

Annen çalışıyor ve sana ciddi anlamda bir yardımı olmayacak hatta sen evdesin diye kendi kendine birşeyler yapma istediğin olacak. Daha fazla bunalacaksın. Kendi evin dağınıl ve yemeksiz olsa en kötü bi kahvaltı edersin , dağınıklıkla idare mecbur edersin. Eşinin izin gününde az da olsa telafi edersin

4 buçuk yaş oğlumla 2 bebek sahibi oldum. Kanser hastayım nüksetme durumu vardı. Annem 52 kayınvalidem 50 yaş . Yardıma geldiler. Bebekler kolik ve reflü. İnan onlar sallamaya alıştı. Kayınvalidem var diye kaynım ve kayınpederin yemeği,gelen giden işim nir o kadar arttı. Başta mutfağa yada çamaşır asmay girerlerdi ama ben kimseye yük olmayayım kafasında gidince bi baktım ki herşeyle zaten ben ilgileniyorum. O yüzden kız okuldayken bi düzen oluştur kendine. Zaten şu ay önünde bir atak var ınu da geçtinmi herşey daha da kolaylaşacak. 

+1 oy
önce (2,347 puan) tarafından

Annenizde çalışiyor destek olacak başka birisi olacak mı düzeniniz bozulunca bakmak daha zor olacaktır yine tek kalicaksiniz bence gitmeyin.

0 oy
önce (18,793 puan) tarafından

Bu durumdan kaçmak bir şeyi değiştirmez. Alışman lazım bu duruma. Şunun şurasında 1 ay 10 gün kaldı ara tatile o zaman gider biraz kalırsın annenlerde. Ama kızının okuluna ara verme şimdi. Tam da alışmış iken düzenini bozma. 

önce (316 puan) tarafından

Eskiden ocakta oluyordu smdi kasimdada mi oluyor ?

Burada çoğu kişi neredeyse aynı durumu yaşıyor ama atlatıyor. Benim çocuklar da bu sene 1 e başladı ikisi. Küçük oğlum 2 yaşında ama yine de bakıma muhtaç. Çocuklar okuldan gelince küçüğü bende biraz ihmal ediyorum ama yapacak bişey yok alışacaz bu duruma. 

1 haftalık ara tatil var hem Kasım da hem Nisan da 15 günlük sömestir tatili yine aynı zaten Ocak ta 

önce (15,320 puan) tarafından

Ocaktaki yarıyıl Aralık'taki ara tatil

Aralık değil canım 10 Kasım da başlıyor ara tatil 

0 oy
önce (4,938 puan) tarafından

Senin yaşadıklarının aynısını yaşadım geçen sene. 2.5 yaş  kızım ve kolik bir bebek. Bizim 6 ay sürdü ama bende kafayı yemek üzereydim ilk 3 ay sabrım vs her sey yerindeydi ama 3ncü aydan sonra kolik + küçük cocukla bende çok yıpranmıştım. Benimki evdeydi ama okula gitmiyordu. Istersen uzun olmasa bile kısa bir süre kal, 2 hafta bi dene. Simdi düzene alışan çocuklar da sıkılır evde. Benim kızım da 1.5 aydır kreşe gidiyor artık evde sıkılıyor durmuyor. Baktın kızın okulu özledi sıkıldı dönersin eve hiç olmadı 2 hafta dinlenmiş olursun 

İşte yol 15 saat sürüyor sürekli git gel yapilicak bir yolda değil.Esim zaten sürekli götürüo getiremem gidersen kalirsin bir süre diyor.İsle alakli izin almaiyor.

Eşimde çok bunaliyir beni böyle gorunce elinden birşey gelmiyor maalsf.

Bu sene rahat ettin mi peki oğlun yürüdüğünde yada aklı etmeye başladığında ?

Şimdi küçük kızım 15 aylık. İlk oturmaya başladığında küçük bir rahatlama gelecek. Benim 6 aylıktı desteksiz oturduğunda sonra yürümeye başlayınca(daha az ağlayıp kucak isteyecek) 9.5 aylık yürüdü yine küçük bir rahatlama gelecek. Ama asıl rahatlama 1 yaş sonrası daha az ağlayıp kucak isteyecek sende işlerini daha rahat yapabileceksin. Benim ikinci kızım kolik + aşırı derecede hareketli olmasına rağmen (suan 15 aylık sandalye mutfak masası her yere tırmanıyor) ilk kizim kadar zorlamadı.  Biraz da karakter. Geçecek inşallah zamanla rahatlicaksın

Peki büyük kizinla oynuyorlarmi zaman geciriyorlarmı ?Su döneme geçmek istiyorum artık sürkli ağlayan bir bebek var evde ve 1 saat gelip bakabilick kimsem yok :(
Gurbetteyim kimseyi tanimiyormda bir iş yapiyorm oğlum 5 dk durmuyor dün kızımi parka çıkardım çamurla oynamış onu yikamam lazımdı ve mecbur yıkadım oğlum o süre okadar ağladı ki artık nereye yetisebilcmi bilmiyorm 

Çok normal kolik bebek çoook zor. Bende çok çektim. Annem başka ülkede kayinvalidem 120 km uzakta bi eşim destek oluyordu evdeyken. Bazen ne yaparsan yap ağlıyor benimkide çok ağladı birde benim büyük kızım her konuda bize bağımlı idi ne kendi yerdi ne wc ye otururdu ne kendi uyurdu. 

Şimdi oynuyorlar evet kavga da ediyorlar :))

Benim kızımda öyle kendi uyumaz tuvaletini bile yeni alistirdik okula gitceksin kendin yıka diye smdi bile beni çağırır yapmak istemez .Yemeğini hep ben yedirdim istahsizdi .oğlum doğdu kızım yemeğini yiyor yemiyor ona bile bakamıyorum ilgilenemiyorum çok zor bir süreçten geciyorm gercktn hem kızıma olan vicdan azabı hem yetememe 

Çok normal hepimiz aynı yoldan geçtik. Gececek ama inşaAllah biraz daha büyüsün oglun rahat edeceksin 

Ayyy Allhm insallh 

0 oy
önce (28,513 puan) tarafından

Allahtan yardım dileyerek dua ederek zorlukların üstesindden gelebiliriz bir kolik bebek annesi olarak şuan bile 1.sınıfta halen herşeye vız vız hiç birşeyle memnun olmaayan zor bi çocuk ama aama sabırla ve tevekkülle her işin üstesindden gelebiliriz artı bir 9 yaşında birde 3 buçuk yaş oğlum var vallahi onlar beni ortancı kadar yormadı zorlamadı ama ben olsun dedim dua ettim herşeye yetiştim şuan senin 3 5 aylık olması zor dönemde olması hep böyle süreceği anlamına gelmiyor elbet atlatacaksın duruma alışmaya çalış Allah yardım edecektir.

Herkes seneye rahat edersin o yürür birşeylere oyalanir bu kışı bir atlat diyorlar.Sanki bu günler hiç gecmicek gibi geliyor maalsf .Kızımda zor bir bebekti ama bu kadar değil yada tek olduğu için bu kadar bunalmadim smdi hem kızıma yetememe vicdan azabı hem oğluma 

Öyle gelir evet hiç geçmeyecek gibi gelir ama iinanki her zorluğun arkasında bir kolaylık vardır seni en iyi ben anlarım bak oğlum  3 yaşındaydı kardeşi olduğunda sabaha kadar ağlamasından uyumazdık sabahın 6sında balkon yıkar ev temizlerdim sıfır uyku oda benimle yanımda dururdu ne günler atlattık ama geçti hepsi gülüm

Peki nezmaan rahat ettin mesela küçüğü kaç yaşına gelince çok zormuş gercktn siizide taktir ettim 3 tane olması ben 2.cide pes ettim 3.cu çocuğu hiç düşünemiyorum Zatn 

4 aydan sonra daha kolaylaştı kolik azaldıkça herşey normale döndü seninde çok az kalmış 2 hafta kadar bi süren kalmış biter geçer inşallah ben hiç 3.yü istemedim eşim çok istedi bidahaa olsun diye çook istedi oldu ama sonra hemen spiral taktırdım çok zor çünkü bebek büyütmek hele bide hepsi erkek olunca insan bi adeti geçsin hemen panik oluyor 😂😂

0 oy
önce (567 puan) tarafından

Kızın okulunu seviyorsa ben olsam gitmezdim. Zaten kardeş gelince ister istemez ilgi bölündü hatta bazen ilgisiz kalıyordur (o yollardan geçtiğim için söylüyorum yargılamak için değil) bir de sevdiği bir ortamdan, düzenden, babasından ayırmak onu daha da etkileyebilir. Ilk zamanlar insan kafayı yicek gibi oluyor biliyorum kızım kaç kez aç uyuyakaldı kaç kez komşumu arayıp nolur gel yemeğini yedir diyordum. Ikisini de uyuttuktan sonra gidip kızımın başında ağlayıp özür diliyordum falan. Ama geçiyor 4 aylıktan sonra az cok düzeni oturuyor bebeğin. Bebeğine rutin oluştir bebekler rutini sever böylece daha rahat edersin. Kızın okuldayken sende evde durma bebeğinle markete olsa bile çık evde makyaj yap giyin o bile iyi geliyor inan. Geçecek geçiyor merak etme.

Teşekkür ederim biraz içimi rahatlattın.Gecmicek gibi geliyor sürekli ağlamak geliyor içimden ama dik durmam güçlü olmam lazım biliyorm .

Ama çok zorlanıyorum sabah yataktan kalkarken bile kalbim sızlayarak kalkıyorum yine aynı şeyleri yaşamak beni artık çok yıprattı yetemiyorm yetisemiyorm maalsf 

Nezaman rahat ederim bilmiyorm herkes seneye oğlun yürür rahat edersin diyor ama sanki zaman hiç gecmicek gibi geliyor.

önce (567 puan) tarafından

Seneye bile değil emin ol daha erken. Benim kızımın 3 yaşına 2 ay vardı oĝlum doğduğunda. Yani evdeydi okulu da yoktu daha zordu ikisi sürekli ilgi bekliyor ailem uzakta eşim vardiyalı çalışıyor falan kafayı yicektim. Kızım ben yedirmeden yemek yiyemiyordu e oğlan sürekli emmek istiyor ben tek gögüs emzirdiğim için oğlum emerken kızıma yemek yediremiyordum ama çocuk aç ağlayarak komşuyu arıyordum gelip o yediriyordu. Oğlum sabaha kadar uyumuyor tam o uyuyor kızım kalkıyor ben zombi gibi geziyorum falan 4.aydan sonra oğluma uyku düzeni oluşturdum araştırarak o arada da kızıma tuvalet eğitimi verdim düşün süreci yani :) oğlumun uyku düzeni olunca daha rahat ettim eşim zaten temizlik yemek vs bekleyen biri değildi sağolsun oğlum uyuyunca kızımla oynadım oğlan uyanınca ikisiyle birlikte ev işi yemek yapmaya çalıştım olduğu kadarıyla. Oğlumun algıları iyice açılıp oyuncakların farkına varınca hep yerde bıraktım onu önüne oyuncakları koydum o onlara ulaşmaya çalıştı oynamaya çalıştı vs derken süre arttı kendime vakit ayırmaya başladım kahve vs içebiliyordum yani sonra emeklemeye başladı evdeki güvenlik önlemlerini alıp saldım onu :) şimdi oĝlum 1 yaşında kızım 1 eylülde kreşe başladı derken daha da rahatladım kendime ayırdıĝım süre daha da arttı. Yani hepsi bir süreç ve geçiyor emin ol. Senin en büyük avantajın şuan evde yarım gün bile olsa tek çocuk olması.

Herşeye yetişmeye çalışma bırak birşeyler de eksik kalsın kendine vakit ayır böylece daha rahat atlatırsın süreci

0 oy
önce (16,068 puan) tarafından

Kızımın okulu yoktu ama bende oğlum büyüyene kadar annemde kaldım bende uzaktaydım 

Tek başıma yapamazdı 

Kızım da oğlum da uyumayan çocuklardı 

Okulu olmasa gercktn bende kalicam ama okulunu seviyor .Babasına çok düşkün yazın 1 ay kaldım artık gece uyanıp baba diye ağlamaya başlamıştı.Onunda psikolojisini bozmak istemiyorm .Sizin arası kaç yaş 

önce (16,068 puan) tarafından

25 ay çocuklarımın arası 

Kvalidem annem de dönüşümlü kaldım halalarımda kaldı kızım arada eşim hafta sonları gidip geldi baba özlemini hissetmedi 

Okul olduğu için zor bir durum 

0 oy
önce (3,092 puan) tarafından

Maddi durumn varsa sana ev işlerinde yardımcı olacak günlük yardımcı tutabilirsin çünku hem ev hem çocuklar insanı baya yoruyor ve beterin beteri var her zaman şükret Alllah a tamam insanız bazen bunalıyoruz ama geçici bir süreç olduğunu asla unutma 💖

Hep  öyle diyorm gecicek Allhm sağlık versin yeterki diye ama çok zorlanıyorum maddi durum olarakta bu sene tutamam taşınma vs derken byaa bir borca girdik ancak borç bitince keşke öyle dururmum olsa hemen tutardım biraz araştırdım 25 den aşağı istemiyorlar birde sigorta istiyorlar 

önce (3,092 puan) tarafından

Arada bir çağırabilirsin mesela Canım burada Günlüğü 1500-2000 arası değişiyor En azından Mesela bir iki hafta götürüyor temiz evi diğer üstten iş yapılınca da fazla zamanını kaybetmiyor Benim de 3 çocuğum var Hepsi üst üste ailem biraz yardımcı oluyor ama yine de zorlanıyorum sadece sabretmekten Başka çaremiz yok

Ben bu eve 2 ay önce taşındım temizlettiedik 3.5 istediler .Cagirirm ayda bir o sorun değil ama işte benim için önemli olan arada birisi çocukla ilgilenmesi kendime 1 saat bile zamanım yok burda gurbetteyim kimsem yok maalsf 

0 oy
önce (2,587 puan) tarafından

Benim durum da hiç iç açıcı değil ama biraz sabırlı olmalısın canım. Bugünlerde geçecek.

Şuan çok bunaldığın ve anneliğin verdiği vicdan azabı ile neyin doğru neyin yanlış olduğunu düşünemiyorsun.

Maddi durum varsa gündelikçi biri tut ayda 1 olsa bile büyük işler o yapsın.

Kendini de en güzel mükemmel olsun diye Uğraşma ne yapabiliyorsan yap. 

Uykuya da dikkat et uykusuzluk mahf ediyor.

Eşin evde ise arada bakabiliyorsa erkenden uyu gece uykusuz kalacaksın bari uyku almış olursun.

Ayda bir tutarım o sorun değil eşimde evde olunca yine biseyler yapıyor ama benim için en önemlisi çocuklara yetememe oğlum hiç durmuyor.Kizimla ilgilenemiyorum surkli ağlayan bir bebek çok zor gercktn 

önce (2,587 puan) tarafından

Çok iyi anlıyorum seni. Aslında seni en çok yoran çocuklara yetememe düşüncesi oluyor. Oğlun çok hareketli olduğu için kızına da tam vakit ayıramadığını hissediyorsun. Bu çok normal hiçbir anne aynı anda her şeye yetişemez. Zamanla dengeyi bulacaksın kendine de yüklenme.

Kızınla çok ilgili bir annemisen her zaman çocuklarımızın yanında olamayız. Onlar da kendi başlarına yetmelidir. 

(Aynısını yaşamış biri olarak tecrübe konuşuyor,☺️)

0 oy
önce (5,449 puan) tarafından

Yorumda biri yazmış 10-15 günlüğüne gidebilirsin. Hem kafan toparlanır hem dinlenmiş olursun. Bir de şöyle bir şey var sen stres yaptıkça bebek hissediyor o da huysuzlanıyor. Bebeklerde olan bir şey yani annenin gerginliği direkt yansıyor. O yüzden sen biraz dinlensen iyi olur.

Benim bebeğim mesela ilk aylar iyiydi usluydu sonradan bir haller oldu ama bazılarının ilk aylar kötü oluyormuş sonradan toparlanıyorlarmış. 

Diyelim biraz büyüyene kadar bir yaşında olana kadar annenlerde kalacaksınız bu sefer de sendromlu yaşları gelecek o yüzden orta yolu bulmaya çalışman lazım. Bugünlerde geçecek diye düşünmen lazım.

Kangurun var mı mesela ben ona koyup kızımı anasınıfına gitmeden önce kursa götürüyordum onunla. Benim kızım da şu an ana sınıfına gidiyor oğlum 1 yaşında. Yolda orada mayışıp uyuyordu bayağı rahat etmiştim yani. Solomombaby markaydı. Bel sırt falan da ağrıtmıyor. Hatta bazen içeride bile kullandığım oldu uyanana kadar yemek yaptım falan.

15 saatlik mesafe eşim sürekli izin alamam gidersen bir kaç ay kalırsın dedi.Oyüzdn gidersem hemen dönemem hem yok çok uzun hemde sürekli izin alamıyor .Kendi izni bitti Zatn anakucağı var ama onda durmak istemedi sadece bir kez durdu içinde ozaman uykusu vardı sanırım bende denedim bı kaç defa .

En azından 1 yaşındayken bir seylerle oyalanir gaz sorunu biter yürür belki daha rahat ederim diye dusundum 

önce (5,449 puan) tarafından

Bazı kangurular rahatsız ediyor. Bir de ben de 3 aylıkken denemiştim ilk çok bağırmıştı durmadı ama biraz daha bekleyip koydum durdu baya iyi oldu.

Benim kızım da anasınıfını çok sevdi. Senin yerine koymaya çalıştım kendimi ben alıp götürsem bebeğimle iyi oluruz belki ama kızımın dengesi şaşacak  belki de tv telefona saracak. Kıskançlık var mı aralarında bilmiyorum ama kardeşi yüzünden buralara geldiğini düşünüp ona tavırları bile değişebilir.

Bilemedim ben de ya Allah yardımcın olsun.

Doğru oraya gidince telefona fln sariyor bu defa evdede izliyor ama 1 saat orada skilıyor yazın bile beni bunalttı çizgi flm aç diye sürekli önceden geziyorduk sklmazdi ama çocuktan sonra oda eve kapandi maalsf en azından okula gidiyor diyorm .Dediğin kanguruyu bir atastirim ozaman insallh sever 

0 oy
önce (102 puan) tarafından

Valla bursey dıyeykm bende senle aynıyım kızım 2 yasında ama bır aylık bebekten farkı yok ben kendi evimde daha rahatım

Tek çocuk mu?

Benim kızımda çok sakin değildi hiç başka yerde rahat edemezdim yine onun düzeni derdim .Ama iki çocuk çok farklı oluyor onu uyuturken o boynu bükük kalıyor .Dışarı çıkmak istiyor çıkamıyor eski aliskn oldugu düzeni istiyor .

Bu defa bende vicdan oluyor oyüzdn tek cocuklu olmak daha kolay bitane oluyor ona göre düzen oluyor .

Eskiden bana tek çocuk hiç çocuk derlerdi kızardım benim canm çıkıyor pesinde diye ama şuan ne demek istediklerini anladım sanırım 

0 oy
önce (8,888 puan) tarafından

Çocuğun en azından okula gidiyor sosyallesiyor 

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 192 göst.
0 oy
4 cevap 191 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Es25 (4,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 157 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Gurmeanne (769 puan) tarafından soruldu