0 oy
273 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (771 puan) tarafından

İlk çocuğm 3,5 yaşında iken ikinci çocuğu istedim oldu.

Şuan oğlum 4 yaş, kızım 5 aylık. O kadar zorlanıyorum ki anlatamam. Ben bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim,  kızım sürekli ağlıyor kucakta bile zor susuyor,  ilk çocuğumla zaman geçiremez oldum en çok da buna üzülüyorum. 

Sabah 5 e kadar beşik sallıyorum, eşimden destek görmüyorum çok yoruldum bu günler geçecek diyerek kendimi avutuyorum, insanlar bunlar iyi günlerin daha beter olacak diyip korkutuyorlar.  Bundan daha beteri nasıl olabilir aylardır 2 saat uykuyla ayakta durmaya çalışıyorum, bu günler hiç geçmeyecekmi gerçekten. 😔

14 Cevaplar

0 oy
önce (26,889 puan) tarafından

Zaten o insanlar hep felaket tellalı hamilesin zor geçiyor bunlar iyi günlerin doğuyor yine bunlar iyi günlerin biraz büyüsün yürüsün gör büyüyor okula başlasın gör yok ebesinin a.i bende 20 aylık bebeyle 37+2 hamileyim en korktuğum bebekle ilgilenirken öteki çocuğumu ihmal etmek Allah yardım etsin bizlere geçecek bu günler 🌸💕🩷

önce (771 puan) tarafından

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun şimdi anladım annelerin ayak altında neden cennet olduğunu cok zor tez zamanda atlatalım senin eşin eğer sana destek olur ise hic korkma benim destek verenim yok o yüzden bu kadar bunaldım 

Ben zaten zor durumdayım az önce birtane kadında yazmış eşinin gözü seni görmüyor bazı insanlar gerçekten nerde ne konuşacağını bilmiyor 

önce (181 puan) tarafından

Yav yok Allah aşkına evet tabiki zor zamanlari oluyor benimkiler de 3 ve bir buçuk ama her zaman böyle değil ki hatta çoğu zaman diyorum iki çocuk tekten daha kolaymis çünkü birlikte oynuyorlar az kaldı küçüğün biraz haretketlensin merak etme arkadaş olacaklar korkma öyle hastalar bak ben de kaynanam dayım bir haftadır saftim kaydı bir onu kucakla bir digerini ama bu hep böyle değil korkma 

önce (26,889 puan) tarafından

Eşim sabah evden çıkıp akşam eve gelcek destek verir ufak tabi o kadar da vurdumduymaz biri değil 

-Reklam-
0 oy
önce (381 puan) tarafından

6 buçuk yaş çocuğum var okula yeni başladı ve ikizlerim var 11 aylik nasıl zorlanıyorum tahmin et çocuğun ödevleri bebeklerin durmayisi  :) sürekli sallanmak istiyirsa bi uyku alabilirsin ben öyle yaptim

önce (771 puan) tarafından

Çok güçlüsün bin maşallah sana

Yani nasıl başa gelebiliyorsun

0 oy
önce (13,482 puan) tarafından

Hayır canım daha iyiye gidiyor hiç meraketme. Bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum. Benimkilerin arası 2.5 yaş. İlk 1 sene sürekli ağladım düşün biri a dese aglardım. İlk çocuğuma üzülürdüm bende hep. Onu eksik bıraktığımı düşünürdüm. Oğlum hiç kardeşini kabullenmedi falan. Ama şimdi maşallah arada kavgada etseler düzen oturdu. Küçük 2.5 yaş oldu. Büyük 5 yaşında. Büyük anaokuluna gidiyor. Geçen sene yarım gündü bu sene tam verdim. Okuldada güzel vakit geçiyor. Geliyor zaten ye iç biraz oyma yatma vakti. Küçügüde memeden falan kesince gece kalkmalarıda bitti şükür. Şuan o baştaki günlere göre fazlaca bir yol katettik yani. Hiç canını sıkma elbet bğyğyecekler ve biraz daha düzelecek durum. Büyük okula gidiyor mu ez azından biraz rahatlıyor insan öyle. Biz parka gidiyoruz birlikte pikniğe sahile ikisiyle. Paten bisiklet kum kovası ne varsa alıyorum bişeyler hazırlıyorum H.sonları alıp çıkıyorum. Onlarada iyi geliyor banada. Eşim yurtdışında çalıyor tek başıma bakıyorum bende yani :)

0 oy
önce (8,884 puan) tarafından

Benim kızımda öyleydi salıncak almıştım bebek için olanlardan otomatik sallıyordu bir nebze rahat etmiştim. Benim esiminde zerre desteği olmadı ve ben salakk gibi ikinciyi yaptım ama bu kez herşey farklı olacak kendimi yıpratmıcam daha 32 haftalık hamileyim dua ediyorum sakin uykucu bir bebek olsun diye 

0 oy
önce (915 puan) tarafından

😂😂😂😂 suan zaten en kolay donemi🤪🤪 5 aylik neki yattigi yerde duruo.bir bucuk 2 yasa dogru basliyor kavga gurultu bagris cagris kaos . benimkiler 8 yas 3 buvuk yas yemin ederim 1 buvuc senedir iki 2 senedir bogazlarim agrio bagirmaktan butun apartmana rezil oluyoruz kavga etmeyin bagrismayin o i yapmayin bunu etmeyin. biri tablet alsa oburu telefonu alsa yine kabullenmiyilar biri kivik ekran istemi digeri inadina ikiside benfr olcak diyi oyun olayi zaten kaos. oglan herseyi atio edio. yemek yemek dersen fiyasko oglan dokup sacio kiz kidem bulanio insan gibi ye dio. odev yaparken rahat brakmio ablasini. nebilim iste biton tantana dun ablamis arkadasiyla giruntulu konusuyor diye biton kaos yasandi bende knuscam diye . haftaici saat 4 oldumu mideme agri girio evde kaos baslicak diye. okuldayken ablamiz sorun yok hersey ufagin dedigi gibi emrine amade. abla gelince kaos baslio bogazlarim agrio yeminle bagirmaktan

önce (915 puan) tarafından

yani eve t bebek buyuyi ama iki kardesin kaos dolu bagrisma cagrisma savas alani gibi kavgasi gurultusu ses ay gercekten mesela suan oglan uyandi anlasi 12 ye kadar yyur. odum kopuo erken kalkarda kaos erken baslar diye.

0 oy
önce (7,150 puan) tarafından

Abo beni korkutun kiz kizim iki yasinda hamileyim ama ben kendim istedim cok ara vermek istemedim artik istemiyorum 

0 oy
önce (9 puan) tarafından

Küçüğüm 8 aylık oldu , oturduktan sonra rahatladım .emekliyor şimdi . eskiye nazaran daha iyi .az sabret.dişten yana Ağrı sancı olmazsa sen de rahat edersin.ek gıdaya başlamak bile kolaylık.

0 oy
önce (1,783 puan) tarafından

Kara gün kararıp kalmaz 

Elbet geçer.  Benim de var 2 çocuğum ama aralarında yas farki var . Küçüğü 1.5 yasinda . Lohusa depresyonu yaşadım, bir an hiç bitmeyecek sandım ama zaman en iyi ilaç oldu . Dayan o günleri özleyeceksin 

0 oy
önce (1,134 puan) tarafından

Rabbim size kolaylık versin bol bol hoş görü versin kalbinizi çocuklarınızın sevgisiyle öyle 

Doldursun ki zorluklarını görmeyin inşallah :) aynı şeyleri bana da versin amin :) sizle aynıyım bende hamileyim şu an oğlum 3,5 yaşında , zamanla düzelir bence bebeğiniz büyüdükçe şimdi kendisi gezip istediğini yapamadığı için size muhtaç . İlk oğlum olunca bana da doğsun gör büyüsün gör deyip durdular ama bence büyüdükçe işler kolaylaştı sizinde öyle olacaktır, uykusuzluk sürekli çocuklara bakmak insanı yıpratıyor gün içinde 1 saatçik bile olsa çocuksuz vakit geçirebilmeye bakın

0 oy
önce (16,040 puan) tarafından

İlk çocuğun yine biraz büyük en azından konuşabiliyor kendini anlatabilir benimkilerin arası 25 ay ☺️ 

0 oy
önce (1,989 puan) tarafından

Geçiyor canım merak etme benmki.suan 1 buçuk yaşında sadece kardeş kavgası vs oluyor birinci  çocuk kadar. Pacana yapismiyor sürekli kucak istemiyor ikinciler benm.ilki yapisikdi benle ikincide 1 yıl surekli ağlardı kucağımda bile susmazdi eşim mecbur yardum ederdi çocuğu kaç kere hastanye goturduk birşeyi var gibiydi ama huysuzmus düzeldi şükür o ağlamalar çok dört doetluk olacak diye düşünme oldugu kadr illa buyudukce duzn degsiiyor  bakma millete onlar istmedi dünyaya gelmeyi ki biz istedik bende bazen tukeniyorum yetemiyprum ama olduğu kadr demeyi ogrendim üçüncü de olacak az kaldı önümdeki 3 yıldan fazla beklenti duymamayi kendime kabul ettirdim aç kalmayacak kadr yemek hasta olmayacak kadar temizlik  kafasna ikinci bebede girdim zaten yoksa kafayı yersin ama geçici süreç bunu düşün hep öyle kalmicak

0 oy
önce (3,870 puan) tarafından

Emzirmiyorsan kofe iç zinde tutar. 

Benim ilk oğlum 16aylık olunca ikincini kucağıma alcam inşAllah. Bana bekle çoçuğun 2yaşına kadar çok denildi. 2yaşında olunca zorlukları olmuyormu dedim . Hepsi zor oluyor yine dediler. Bu güne şükür. Baş edicem bi şekilde. Grip hastalık olmasın bi

0 oy
önce (2,775 puan) tarafından

Benm de kızım 4 yaşında bebeğim 7 aylık ikisi de kucak istiyor kızım bebekten çok yoruyor nasıl bebeği uyutuyorum bağırıp çağırıyor sırf kalksın diye bu sefer uykusunu almadan kalkınca onunla uğraşıyorum ne gece yatabiliyorum ne gündüz bugünlerde daha çok kötüyüm anneme geldim şimdi biraz rahatım kardeşim bakıyor yoksa delirecektim

0 oy
önce (14,758 puan) tarafından

Beter olur diyeni dinleme gerekirse konuşma hiç. Moral vermek yerine o nasıl usluptur hep gıcık olmuşumdur 

Benim kız 18 aylıktı oğlum doğduğunda çok isteyerek oldu şükur

Oğlum koliktı kesintisiz ağlıyordu ayı destek oluyordu da gece 2 de kapatıp geliyordu olduğu kadar 

Şükür oğlum ikiye girecek kızım3 buçuğa şükür ediyorum sabah akşam 

Geçer bu günler bak şunu düşün az emeklesın ablasıyla oynar beraber vakit geçirir yemek yer sen sadece onların arasıni iyi tutmaya kuvvetli bağ kurmalarına bak herkesı boş ver 

Sağlıkla sıhhatle büyüsünler

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 308 göst.
+2 oy
13 cevap 409 göst.
0 oy
9 cevap 360 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eylulannesi. (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 185 göst.
14 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Fatma1112 (516 puan) tarafından soruldu