+1 oy
940 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (722 puan) tarafından

Kızlar 4 yıldır kiracımız var hep piyasanın çok  altında kirada oturdu , evim 0 verdim kiraya, oturduğu semtte kiralar 18-25 bin TL kiralar ama ben 7bin TL'ye çıkardım bu sene Sakarya'da .

Şimdi İstanbul'da da ev aldık ve çok borcumuz var ben ücretsiz izine çıktım doğumdan dolayı. Aldığımız ev 5-6 aya teslim edilecek hâlâ daha yapım aşamasında ve biz yeni eve geçmeye karar verdik. Kiracımız yılını doldurduğu zaman kirayı 16-17 yapsam ayıp olur mu ya? Zaten yıllarca çok ucuza oturdu bide doğalgazlı sıfır daire. Benimde ihtiyacım var . Olumlu olumsuz fikirlerinize ihtiyacım var 

44 Cevaplar

0 oy
önce (1,641 puan) tarafından

Bu tarz durumlarda kiracı mahkemeye de verse emsal davası durumu söz konusu sonuçta yeterince iyilik yapmışsınız bence konuşup ortak bir payda da buluşabilirsiniz 17 bine ev yok artık yani taşınması falan da çok yüksek meblağlar sonuçta bende çok iyi niyetli davrandım kiracımıza ama malesef karşılığını aynı iyi niyetli almadım o yüzden herkes çıkarını düşünmek zorunda diye düşünüyorum

önce (722 puan) tarafından

Mahkemeye vereceğini sanmıyorum ama gene de işte insanlar çiğ süt emmiş belli de olmaz 😅 yarın konuşacağım kiraciyla görüşelim bakalım ne olacak hayırlısı 

-Reklam-
0 oy
önce (2,001 puan) tarafından

7 değilde 10  yapsaydiniz sonra 15 yapardnz bı anda ucuz bile olsa kabullendirmek zor olur 7 bin tabi ki çok ucuz 

Ah güzelim 10 milyon borcumuz var aç karnımızı ailelerimiz doyuruyor 😅 yarın konuşacağım kiraciyla görüşelim bakalım ne olacak 

Anlıyorum sizi böyle durumlarda genelde kabul etmiyolar abimlerin basina geldi evin anası ağlamışdi üstelik değerinden aşağıya vermemek en mantıklısı siz niye o kdr ucuza verdinizki  iyi niyet suistimal oluyor hayirlisi kiracyla.konusun merak ettim ne dicek 

Çünkü o evin borcu bizi zorlamıyordu bende eşimde memuruz , ikimizin maaşı yetiyordu. Hamile olduğumu öğrendim doğum yaptım şuan kızım 7 aylık ve ücretsiz izindeyim. Şuan tek maaş geçiniyoruz , fırsatçı ev sahibi olmak istemedim. Kiracımın durumu başta kötüydü sonradan düzeldi, birde birikim yapsınlar kendileride mülk sahibi olsunlar dedik. Normalde kiracımı iyi diye bilirim ama bakalım yarın göreceğiz ne kadar iyi olduğunu 😅

Canım bu kadr uyguna versen herkes iyi olur yanlış anlama bende kiraciyim herseyin bı ortası var gelinn amcasiydi akraba durumu klti diye verdiler ödemeleri vardı düşman oldu adamlar zam yapınca hatta ilk yıl ya almadılar ya çok düşük fiyata vermişlerdi evi sorma gitsin yağ baglamis kusasim gelmişti evin içine girince  anlıyorum sizi ödeme olunca elde avucta kalmıyor hele beyle illa gider oluyor inşallah sizi zorlamaz insan yaptığı iyiliğe bile pişman oluyor :) ne olursa olsun degerrn çok çok altında vermemek. İlerisi için iyi  

0 oy
önce (57 puan) tarafından

Bende Sakarya da ev arıyorum uygun fiyata kaç oda sizin ev ayrıca duyarlı olmanıza çok sevindim. Gerçekten tam istediğim ev sahibi bende titizim temiz ev arıyorum bu ay taşınmak istiyorum yüksek olmayan bir ev bir bebeğim var 3 kişiyiz 

Benim ev sahibim 13 veriyorum 21 yapacak çıkıyorum 🫡 2 ay hergün temizledim evi arındırmak için nizamn temizlik bitiyor oturulacak hal alıyor ben çıkmak istiyorum galiba temizlik işine girmeliyim pis ev tutmayı seviyorum 😻 

Karasu da canım benim ev 3+1 yerden ısıtma ama kiracı çıkmadan elzem bir durum olmadığı müddetçe ben çıkarmam onları 🥺

Sakarya merkez 

0 oy
önce (28,511 puan) tarafından

Yok canım ne ayıbı olması gereken aslında bu fiyat

Konuştum zaten Sümeyye 4 sene boyunca bizi idare ettin Allah razı olsun sen kirayı Yükseltmesen bile biz yükseltecektik dedi çok şükür kavga tartışma olmadan aramızda hallettik 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 192 göst.
11 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Burdanbiri12 (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 411 göst.
22 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
26 cevap 1,387 göst.
11 Ekim 2021 Diğer kategorisinde ozge2626 (198 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 144 göst.