+1 oy
941 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (722 puan) tarafından

Kızlar 4 yıldır kiracımız var hep piyasanın çok  altında kirada oturdu , evim 0 verdim kiraya, oturduğu semtte kiralar 18-25 bin TL kiralar ama ben 7bin TL'ye çıkardım bu sene Sakarya'da .

Şimdi İstanbul'da da ev aldık ve çok borcumuz var ben ücretsiz izine çıktım doğumdan dolayı. Aldığımız ev 5-6 aya teslim edilecek hâlâ daha yapım aşamasında ve biz yeni eve geçmeye karar verdik. Kiracımız yılını doldurduğu zaman kirayı 16-17 yapsam ayıp olur mu ya? Zaten yıllarca çok ucuza oturdu bide doğalgazlı sıfır daire. Benimde ihtiyacım var . Olumlu olumsuz fikirlerinize ihtiyacım var 

44 Cevaplar

+1 oy
önce (2,518 puan) tarafından

13 bin subat ayi için mantıklı 

önce (722 puan) tarafından

O rakam bize yetmiyor maalesef şuan eşim tek çalışıyor 2 çocuk var ve 10 milyon borcumuz var 

-Reklam-
+1 oy
önce (401 puan) tarafından

Nerdeyse herkes tepki göstermiş ama haklısın piyasa gideri neyse onu yap az para değil bi ev alacak olsan niye başkası sefasını sürsün 

Piyasaya göre şuan 20-22 yapmam gerekiyor benim 😅

önce (401 puan) tarafından

Yap sende bu fiyata ev mi kaldı 

+1 oy
önce (11 puan) tarafından

Bazı kiracılar ev sahibini keriz yerine koymaya çalışıyor.12 bine girdiğim eve geçen sene 20 bin iatedi çıktım evden.şimdş başka şehirde ev bakıyorum en ucuzu 15 bin.istediğiniz fiyat makul günümüze göre.isteyin vermezse çıkarın.

Kız direk çıkarılmaz ki yarın arayıp konuşacağım orta yolu bulursak anlasacagiz bakalım hayırlısı , onlara bu zamana kadar hiç kira için fikir sunmadım hep ben aradım fiyatı söyledim o yüzden onların da bir suçu yok ki 

+1 oy
önce (2,838 puan) tarafından

Yani durumlari çok kötüyse yapmazdım ama iyiyse yapabilirsiniz. Yasal olarak bu kadar yukseltme hakkiniz oluyor mu bilmiyorum. Sonuçta o ev sizin kimse evini babasının hayrına vermiyor.ben 28 bine oturuyorum İstanbul'da 20 binden 30 bin yaptı. Eşim dedi tek maaş 2 bebeğim var deyince 28 bine indi. Şöyle de bir şey var 7 binden 14 yapardım ben en fazla. Seneye de devletin belirlediği şekilde tekrar zam yapardim

Durumları başta kötüydü canım ondan hiç Yükseltmedim şuan karı koca çalışıyorlar ama ne kadar maaş aldıklarını hiç bilmiyorum durumlarını düzelttiklerini söylemişti daha önce , ilk etap erkenden konuşacağım orta yolu bulacağız inşallah . 16-17 dediğime bakma o şekilde teklif sunacağım bakalım hayırlısı neyse o olsun inşallah 

+1 oy
önce (505 puan) tarafından

Baya düşük kiraymis Sakarya geyvede bile en düşük 6 bin Sakarya'da merkezde 20 binden aşağı yok diyodu bayanlar ben olsam teklif ederdim kabul etmezse çıkar zaten çünkü piyasası belli olan bişey yani ben lif yapıyorum 150 TL den başlıyor heryerde ama model zorsa o fiyat veriyorum onun gibi yani bide kiracı merhametli bi insansa geri çevirmez çünkü herşey heryer pahalı 

Bende bunu anlatmak istedim hiç uyguna kiralık daireler yok, bu fiyata sobalı evi veriyorlar ama bakalım nasip kiracı ile bir konuşayım ona göre yol alayım 

önce (505 puan) tarafından

Serdivani biliyosunuzdur komşum dedi orda evim var 25 bin lira yani Sizin rakam çok az burda bile sobalı 6 bin 2+1ler  keşke herkes böyle düşün eli olsa bazı ev sahipleri çok anlayissiz

+1 oy
önce (6,737 puan) tarafından

Kesinlikle fazla değil bence yapabilirsin 

Lafım meclisten dışarı fazla tevazu aptallıktır derler 

😅😅 yorumun güldürdü Allah'ta seni güldürsün inşallah ❤️ yarın arayıp konuşacağım orta yolu bulacağız inşallah canım 

+1 oy
önce (4,868 puan) tarafından

Dediğiniz fiyata ev kalmadı.  Bize ev sahibi de 3.500 den 15.000 yapmıştı kirayı geçen sene . Bu şekilde birden yükseltmek ciddi anlamda hiç mi hiç adil değil bizi çok zorlamıştı.  Ama belirli seviyelerde tabi ki yükseltmek gerekir . Çok da uyguna oturuyormuş öyle bir kira kalmadı. 

Hep bu şekilde ucuza oturdular canım , ben ücretsiz izne çıkmasaydim gene böyle devam ederdi ama benim ücretsiz izine çıkmam bizi tepetaklak etti 

önce (4,868 puan) tarafından

Gerçekten çok çok ucuz . Hakkınızda hayırlısı olur inşallah 

+1 oy
önce (4,889 puan) tarafından

Genel yorum yapanlar kiracı olarak haklı da olsalar piyasanın altında vermek bence adil değil. Bende ev sahibiyim evimde iyi yerde cevre kaçsa bende o kadar kiraya verdim ne eksik ne fazla sonuçta o evi almak için gece gündüz çalışıyoruz, sizin kadar anlayışlı olsalar bunca zaman bizi dara koymadın Allah razı olsun der, konum iyi yerdeyse beğenmeyen başka ev tutar 

0 oy
önce (27,190 puan) tarafından

İşin Adalet boyutuna bakarsak yapman adil olmaz ama yıllardır uygun oturuyor diyorsun kiracıyla konuşup yapabilirsin sonuçta uygun oturduğunun farkında ve kabul eder diye düşünüyorum 

Konuşmadan direk yapmam zaten canım önce bir erkenden konuşayım ona göre karar alalım bakalım hayırlısı 

0 oy
önce (2,780 puan) tarafından

Yorumlarda anne de babada calisiyormuş iki maaş var pki ne iş yapıyorlar memursa iyi maaş alıyorlar senenin dolamasina 2 ay kala 15 bin yapacağını söyle kabul ederlerse oturur etmezlerse onlarda ev bakar ona göre 

Orda her yerde yüksekse 15 bini kabul ederler yine de iyi fiyat çünkü 

Canım Karasu küçük bir yer nerede çalıştıklarını söylemeyeyim ama ne kadar maaş aldıklarını hiç sormadım inan ki yarın arayıp konuşacağım orta yolu bulursak bu şekilde devam edeceğiz bakalım nasip 

0 oy
önce (8,888 puan) tarafından

Şimdiden söyle canım ya çıkın ya da şu fiyat olacak diye büyük ihtimal kabul etmezler ama başka yere de gitseler altında bir fiyata oturamazlar 

Emrivaki yapmayacağım canım durumu anlatacağım şimdiden söyleyeceğim orta yolu bulursak anlasacagiz bakalım nasip 

0 oy
önce (243 puan) tarafından

Allah ev sahibinin hayırlısını nasip etsin birisi de şey demişti 10 dan 17 yapacakmış vermek zorunda piyasa bu demişti 

Benim kiracım 4 senedir o evde bedava oturdu diyecek kadar düşük fiyat ödedi canım , ben vicdansız olmuş olsaydım şuan çok yüksek meblağlarda olurdu kirası ama hem rayiç bedel zamanı geldi hemde zam ayı Şubatta ve benim çok çok ihtiyacım var. Evim babadan dededen kalmadı kendim alın terimle saatlerce çalışarak aldım o evi. 

0 oy
önce (15,319 puan) tarafından

Ben de kiracıyım kiracı olmak zor iş. Ama ev sahibi de kendi emeği hiç olsun istemez bence önden durumu izah edin ben Böyle düşünen diye dilerse çıkar  sen neden hak gaspı yaşayasın

İnan ki hocam emeğimde hiç değilim olsaydım 4 sene boyunca olurdum çünkü çok çok ucuza oturdular yıllarca. Şuan bizde aile desteği ile karnımızı doyuruyoruz o kadar kötü durumdayız 

Direk o kadar zam yapmayacağım kiracı ile erkenden konuşacağım bakalım orta yolu bu şekilde bulacağım 

0 oy
önce (4,300 puan) tarafından

Kafana göre yapamıyorsunuz belli bir yüzdelik var ona uymaniz gerekli

Rayiç bedele girdik 5 sene oldu artık şuan semt kiralarına göre yapabiliyorum hatta daha fazlasınıda yapabiliyorum çünkü kiralar 18-25 arası , Şubat'ta da maaşlara zam olduğu için kiralar ortalama 20-30 arası olur 

önce (4,300 puan) tarafından

Eğer öyleyse hakkiyla yap tabi 

O kadar yüksek yapmam canım ama benimde ihtiyacım var bakalım orta yolu bulacağız inşallah yarın arayıp konuşacağım 

0 oy
önce (1,657 puan) tarafından

illa ki kiracinin durumunu biliyorsunuzdur ona gore konusun anlasirsiniz belki

Gülüm hiç bilmiyorum ne kadar maaş alıyorlar, hiç sormadım 

0 oy
önce (16,062 puan) tarafından

Bizde 0 eve geçmiştik 4 yıl kaldık 6.5 kiralarla çıktık Kütahya da tayin olduk eğer oturmaya devam etseydik 12 bin yapacağımı belirmişti ev sahibi 

Benim ev Sakarya'da canım , 4 yıl kaldılar zaten ve Şubat'ta asgarî de zamlanacak. Bakalım kiracimla bir konuşayım ne olacak 

Birde 10 milyon TL borcum var yoksa hiç bu kadar yüksek fiyat biçmem 

önce (16,062 puan) tarafından

Çok haklısın canım 

Kabul etmezse çıkmasını önerirsiniz 

Kendinizin de borcu olduğunu belirtin 

0 oy
önce (10,060 puan) tarafından

Çok olur bukadar yapamazsınız kanunen  bence 

Ama bana yinede çok  geldi canım senin kararın 

Merviş şimdi daire sıfır yerden ısıtma doğalgazlı 4 sene boyunca çok uyguna oturdular asla yüksek hatta düşük rakam bile almadım , düşüğün düşüğünü verdiler. Benim şuan durumum böyle olmasaydı gene o kadar istemezdim 10 milyona yakın borcum var eski parayla 10 trilyon. E ben ücretsiz izine çıktım tek maaş asla yetmiyor 

Tm canim  16 bin çok bence eminim anlaşırsınız  bulursunuz orta yol 14 bin olsa iyi ev okadar güzelse 

Yarın konuşacağım canım tabiki 16-17 olmayacak o fiyattan teklifi açacağım ve orta yolu bulacağız inşallah 

Hayırlısı işallah canım hemen borçların biter toplanirsin sende 

0 oy
önce (1,627 puan) tarafından

Canım bizde 13 e duruyoruz kasımda artacak kira herhalde 16 yada 17 olur tek emekli maaşı var esimin 

Bu durumda olmuş olsalardı Allah büyük der o kadar zam yapmazdım ki kuzum , şimdide arayıp durumu anlatıp soracağım tak diye hemen bu kadar rakam oldu demeyeceğim 

önce (1,627 puan) tarafından

Bencede canım 

0 oy
önce (234 puan) tarafından

Kusura bakmayın ama yorumları yanıtları okudum acımasızlık diyenlere tepki göstermişsiniz ama cidden acımasızlık 7 binden 17 bin çok fazla tamam belki etrafa göre ucuz oturuyorlar ama tüfeden fazla zam talep edilmez 7 binden 12 yapılsa tamam ama çok fazla yani zamanında ucuz oturdular az zam yaptım yada benşm borcum var diyorsunuz o kiracıyı ilgilendirmez herkes kendi geçimini düşünüyor kendi hakkını savunuyor ya çıkın diyip 18 20 ye başkasına vereceksiniz yada tüfe üzerinden zam yapılacak bence 

Tefe tüfe için 5 sene doldu şuan yasalara göre çevrede ki kiralara göre zam yapabiliyorum ona bakacak olursak canım 

önce (234 puan) tarafından

Ev sahipleri hep kendine göre olan hukukla konuşuyor zaten bizimki de böyle ama fazla acımasızca olmamak gerek ona bakarsak kiracılar içinde çok yasa var haddinden fazla zam istiyor diye sizi dava edebilir çünkü eski kiracı oluyor hani diyorsunuz ya 5 yıl oluyor artık eski kiracı olduğu için 

Kendime göre değil kız rayiç bedel oluyor 5 seneden sonra , tak diye arayıp kiraniz 17 bin olacak demeyeceğim, arayıp durumu anlatacağım orta yolu buluruz diye umuyorum çünkü kaç yıllık kiracim bu zamana kadar hiç bir problem olmadı aramızda 

0 oy
önce (968 puan) tarafından

Zamı Birden değil de tek seferlik senede iki kereye  bölebirsin. Onlar da en azından kendi bütçelerini hazırlamış olurlar. 

Yarın konuşacağım canım bakalım hayırlısı 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 192 göst.
11 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Burdanbiri12 (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 411 göst.
22 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
26 cevap 1,387 göst.
11 Ekim 2021 Diğer kategorisinde ozge2626 (198 puan) tarafından soruldu