0 oy
74 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,159 puan) tarafından

Oğlum 4 buçuk aylık ilk çocuğum. Çok aşırı derecede huysuz geceyi iple geçiyorum uyusun da biraz dinleneyim diye. Eşim de şehir dışında çalışıyor. Şimdi sorum şu

Oğlum gece bazen 3 bazen 4 te kadar uyumuyor sabah 6ya kadar uyumadı geçen gün. *** oğlum gece geç uyuyor gündü de saat 13.00, 14,00 gibi uyanıyor. Bende dedim ki onu gündüz saat 10 gibi uyandırayım ki gece erken uyusun. Uyandırdım yarım saat geçti baktım kendi kendine uykuya dalmış yine uyudu saat gündüz 1e kadar. 

E gece de uyutmaya çalışıyorum ne yapıyorsam uyumuyor geç saatlere kadar. 

Ne yapsam bi düzen kurabilirim. Gece 10,11 gibi uyutup gündüz 8,9,10 gibi kalksa bende uykumu güzel alırım. Ama gece geç saatlere kadar uyanık gündüz de öğlenden sonraya kadar uyuyor. 

Lütfen bi tavsiye verin artık kafam kaldırmıyor ne yapabilirim. Ne yapsam uykusunu düzene koyabilirim

5 Cevaplar

0 oy
önce (474 puan) tarafından

Şuan küçük o dediğin düzeni 1 yaşından sonra anca verebilirsin huysuz uykusuz Bebek zor Allah kolaylık versin sende o uyudumu uyumaya calis bide karanlıkta yani arada bı ışık olsun öyle alıştır ben mesela uyuyacağım zaman Ayetel Kürsi açıyorum ama bvdogu doğalı böyle şimdi gecebuykusu geldimi aciyorum hemen anlıyor uyku zamanı oldugunu

-Reklam-
0 oy
önce (177 puan) tarafından

Şuan o geceyi gündüzü ayırt edemedigi için ne zaman uykusu gelse uyur uyku düzeni olmaz canım sabır etmen gerekiyor yardım edebilcek birileri varsa daha iyi olur benim oglanın da uyku düzeni 1 yaşında anca oturdu yoksa evde tavana beşik asmıştım sabaha kadar sallar emzirir dururdum susmazdı hiç  emzik te etmezdi 5. Ayda avent emmeye başladı

0 oy
önce (1,507 puan) tarafından

Canım napsanda bu süreç öyle devam edicek en fazla 10.aya kadar ya da 1 yaşına kadar sonrası kendi kendine düzeliyor zaten şimdi daha gece gündüzü ayırt edemez ve bedeni küçük olduğundan iki kımıldasa yorulur ya da gazı olur gece hiç uyumaz genelde de gündüz gaz olmayıp gece oluyor ondan uyumuyordur bu süreç biraz zor bir süreç sabır isteyen süreç bende tek başıma kızımın o dönemlerini atlattım ve baya kolikti yaz ayıydı sürekli pişikti elinde kalmıştım uyumuyor diye sonra aynı senin çocuğun gibi belli saatlerde uyuyor uyanıyordu bende o saatlerde uyuyan ya da hiç uyumayan biriyken onunla adapte oldum ve yorgunluktan zaten uyuya kalıyorsun öyle yapabilirsin şuan sadece çok zor geliyor biliyorum keşke elimde olsa yardım ederdim sana ama birkaç ay dişini sık emin ol geçiyor ben o günler bitmez sanıyordum şu ayda düzelir diyorlardı bana her ay yaklaştıkça mutlu oluyordum uyuycam diye şimdi de kocaman oldu 4 yaşında yani bitiyor emin ol ve o uyuduğu sıra eğer uyuyamazsan bile gözünü kapat kalkıp yemeğini çocuk uyanıkkende yaparsın işide puseti varsa ben öyle yapıyordum pusete koyar  yanıma çekerdim kızımı öyle bir şeyler hazırlardım yapardım ya da evi süpürücem kızımı pusete koyar yerde kalırdı gözümün önünde olurdu hep öyle öyle büyüdü işte

0 oy
önce (692 puan) tarafından

Kızım 7 aylık canım uyku düzenimiz şu şekilde 

Akşam 8'de yatırıyorum sabah 8-9'a kadar

Öğlen 1de yatırıyorum 2 de kalkıyor , akşam 4'te yatırıyorum 5-6 tekrar kalkıyor . Tekrar saat 8'de yatırıyorum sabaha kadar. Uyku uykuyu getirir canım 1'de kalkınca tekrar akşam 4 gibi uyut. Çocuğu uykusuz bırakırsan huysuz olur yorgunluktan uyuyamaz  bu dönemler çocukların uyku zamanı 

0 oy
önce (186 puan) tarafından

Emin ol her anne bu durumları yaşamıştır ilk çocuk ve desteksizsin yaşadığın durum normal ve sende bir insansın yorulmanda çok normal iyi haber hepsi geçiyor biraz sabır :)küçük gece gündüz ayrımı yapamaz ama düzen oturtmak istiyorsan her gün yatmadan aynı saatte dış aldır gaz masajı yap rahatlar uyur bunu gergin düzenli saatlerde yaparsan uykusu düzene girer ve alışır.daha küçük öyle deliksiz uykularda bekleme gece acikir karnı ağrır Gazi olur guzu olur söyle bir yaştan sonra daha rahat edersin yürümeye başladım gaz sorunu ortadan kalkar hareketlendirdi içinde yorulur uyur 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 336 göst.
0 oy
4 cevap 96 göst.
11 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Nalankt (1,507 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 200 göst.
27 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Simge45 (98 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,650 soru

24,186,751 cevap