0 oy
287 göst.
önce Diğer kategorisinde (111 puan) tarafından

Doğru evlilik nasıl yapılır ikinci evlilik nasıl yapılır ilk ayrıldığım eşime bağımlılık yapmıştım 3 yıl oldu ayrılalı peşinden de çok koşmuştum pişman olup ona olan bağımlılığımı hala üstündem atamadım bu yüzden de her şeyden herkesten ailemden bile soğudum bu yalan dünyadan bile ailem sorunlu sıkıntılı psikolojim çok bozuk belki de ailemin böyle olmasından istediğim gibi rahat bir hayat yaşayamadığımdan tek başıma çabalamaya çalışmaktan yoruldum bitik durumdayım bedenen o yüzden evlenmeye bile cesaretim yok aslında evlenmek istemiyorum ama tek başıma mücadele vermekten yalnızlıktan sıkıldım hayatıma kimseyi de almadım ailevi sorunlarımdan dolayı ayrıldım eşime olan bağımlılığından dolayı öyle yalnız olmak istedim ama yalnızlıktan da bunaldım bu bağımlılığım yüzünden artık başkasiyla yabanciyla evlenmeye cesaretim de yok korkuyorum sıkıntı yaşamaktan acaba nasıl olur diye yanlış bir şey yapar mıyım evliliği yürütebilir miyim diye benim psikolojim gerçekten de çok bozuk kendim gibi olamıyorum konuşmak da mesela güçlük çekiyorum hep böyle kötü düşünceler insanlara bakış açım farklı insanlar bana böyle çok çekici geliyor çok dikkat çektirecek derecede bakıyorum bu da belki istediğim gibi bir hayat yaşayamadığımdan ya da içimde yarım kalmış şeyler olduğundan dışarı çıkmaya bile korkuyorum dışarıyı hiç görmek bile istemiyorum evin içinde de bunalıyorum hiçbir şeye ayak uyduramıyorum egom da çok yüksek kendime bir şey zanneden tam bir mal gibiyim kendimden bile soğudum yürürken veyahut da bir şeyler yaparken kendimi deli gibi görüyorum her şeyimle dikkat çekiyorum düşünmeden hareket edemiyorum hiç alakam olmayan insanları kafamda kurup ya da düşünerek yemek diyorum ya da sigara yakıyorum ya da temizlik yapıyorum ya da temizlik yapıyorum ya da üstümü giyiyorum olmayacak insanları düşünüp bunları yapmak beni o kadar bunaltıyor ki öleyim de artık kurtulayım bunalımına sokuyor yabancı da olsa akrabam da olsa annem babam da olsa benim bir şeyler yapasım geliyor bu durum fark ediliyor benden rahatsız oluyorlar özgüven sıfır benim dayımın oğlu var artık bu durumlardan sıkıldığım için onunla evlenmeyi düşünüyorum en azından akrabam diyorum bilmiyorum doğru mu düşünüyorum ben onun geçmişini bilirim o da benim geçmişimi bilir bir yanım istiyor bir yanımda istemiyor onunla da iletişim sıkıntısı çekiyorum bazen diyorum yok biz bununla olamayız evlenirsem iyi olur diyorum en azından bir hayat arkadaşım olur tek başıma mücadele vermek istemiyorum veremiyorum da zaten sıkıntı yaşıyorum uyum sağlayamıyorum bunu bana bir iyi ki çalıştığım yer söyledi kendimi de çok saldım ayakta bile zor yürüyorum dayımın oğlu bana biraz da samimi geliyor ben de biraz sıkıntı da var kolay kolay kimseyi beğenmiyorum kendimi de dahil eskiden bu kadar değildi bir şeylere yada saçma sapan dikkat ediyorum midem bile bulanıyor ayrıldıktan sonra böyle oldu eskiden de vardı ama bu kadar aşırı değildi hani dayımın oğlu ile evleneyim diyorum bu sıkıntılarımdan kurtulayım bir yandan da yine içimde bir korku var acaba yine böyle mi olurum bir sıkıntı Yaşar mıyız bazen dayımın oğlu da gözüme iyi geliyor bazen de kötü geliyor midem bile bulanıyor ben biraz istemsizce de abartıyorum kendime iyi bulmuyorum üzüleceğim şeylere seviniyorum sevineceğim şeye de üzülüyorum bunların hepsi başkaları tarafından hissediliyor anlıyorlar beni yani ben her şeyimden rahatsız oluyorum gündelik yaşantımdan bir yanımda bir şeyler yapsa ondan bile rahatsız oluyorum ben yolda yürürken bile kendimden rahatsız oluyorum dayımın oğlu ile yolda yürürken bile rahatsız oluyorum bu da özgüvenim yok diye büyük ihtimalle dayımın oğlu da annem öyle ara sıra arar muhabbet eder ben de konuşmuştum kendisiyle böyle şakalaştık falan ben sonra ona numaramı verdim ona çok sıkılıyorum bunalıyorum diye muhabbet ederiz diye neyse bu konuşmadan sonra dayımın oğlu bize geldi işte annemlere böyle biraz birbirimize karşı elektrik alır gibi bir şeyler de olmuştu sonra işte telefonda falan konuşmaya başladık sevgiliymiş gibi bazen normal dayı oğlu hala kızı moduna giriyoruz  artık benim sorumlu olduğumu sıkıntılarımı biraz da olsa anlamıştı ben ona nasıl gidersem o da bana öyle geliyor ben ona yakınlık ettiğim için bunu fark ediyordu evleniriz evlenelim falan filan biraz saf kalbi temiz birisi bazen diyorum sen onun gibi değilsin ama kötü oluyorum ya uyum saglayamasak ya soğuk davranirsam ben soğuk kanliyim normaldede ama bazen konuştuğumuz zaman ondada geri çekilme konuşma şekli oluyor konuşma tonundan anlıyorum o ben istiyorum diye istiyor oda istiyor ama benim sıkıntı biri olduğumu biliyor ama yinede kiyamiyor ben çok takinliyim bide sürekli geriye dönük şeyleri düşünüyorum neyse sizce olurmu doğrumu yapıyorum yanlismi evlilik olurmu🤣

10 Cevaplar

+3 oy
önce (911 puan) tarafından

sen evlenmeyi dusunmeden once kendi psikljini duzeltsene . kimle evlenirsen evlen bu psikljiyle herseyi kafanda takmanla adaminda basini yakarain. evliligin acelesi yok once kendine cekiduzen ver sonra elalemin adaminin basini yakmadan guzel bi yuva kur

önce (911 puan) tarafından

bu arada dayinin oglu normal kafada biryse yani sen gibi pakljisi bozuk degilse eger takilio senle muhtemelen belkide kadinligindan faydalanmak niyetinde . bi oyle bi boyleyse sana gore sekil aliosa ya senin gibi naptigini bilmio gelisine yasio yada dalgasina takilio senle

-Reklam-
+1 oy
önce (61 puan) tarafından

Hepsini okudum...

Sağlıklı kararlar alabilmek adına ilerde mutlu olmak adına lütfen psikolojik destek al. Bu ayıp değildir belli ki alltinda iyatan çok neden var böyle duyguların git gelli 

Kaç yaşındasın, çocuğun var mı ilk evlilikten 

0 oy
önce (2,367 puan) tarafından

Kız hepsini okudum valla üşenmedim bu sefer . Bence önce kendinle baris başından bir evlilik geçmiş olabilir iyi yada kötü bitmiş sonuçta bırak önüne bak kendine bak önce kendini sev egluyum şu bu diyosun ama sonra başka bişey diyosun kararsizsin öz güvenini kaybetmişsin destek al bence dışarı çık gez dolaş çevre edin kurslara yazıl ne bilim yap biseyler ..

Evlilik konusuna gelince bence acele etme önce kendini topla sonra tekrar evlilik düşün derim şuan bir karmaşa içindesin .

0 oy
önce (2,018 puan) tarafından

Hayır Ayfer, kesinlikleeee hayır. Çünkü tam olarak iyilesmedigin için duygusal bosluktasin. Kendine biraz daha zaman tanı. 

önce (111 puan) tarafından

Kendime tanıyacak bir zamanım kalmadı ki tek başıma bunalıyorum hiçbir şeyden keyif alamıyorum en azından evlenirsem toparlarım ümidi var çünkü bu şekilde kendimi toparlayacağımı hiç ümidim yok her gün aynı şeyler haklısın ama tek başıma da mücadele vermek sıktır bunu attı beni iyice bir yapabileceğim şey çalışmak onda da sıkıntı oluyor ha sokakta gezmişim ha çalışmış aynı şeyleri yaşıyorum 😭

0 oy
önce (233 puan) tarafından

Büyük konuşmak istemem ama hiçbir evliliğin çok mutlu sürdiğünü sanmıyorum her şeyin bir vadesi var. Bence alışkanlık olmamalı evlilik. Ve sen evliliğe hazır değilsin şuan. Öylesine olacak bir şey olacak bu evlilik. Tekrar sorunlu ya da mutsuz bir evlilik neden yaşayasın ki? Ya da bir erkekle aşk ve sevgi yokken insan neden aynı yatağı paylaşsın ki bana mantıklı gelmiyor.

Ben boşansam başka bir evlilik yapabileceğimi sanmıyorum. Çünkü kalbim doydu bir kere. Eşimi deli gibi sevdim o da beni deli gibi sevdi dünyadaki tek kadınmışım gibi hissettirdi. Ha şimdi evliliğin rutinine girdi. Bütün evli erkekler gibi. İşten gelir yayılır koltuğa elinde telefon uyuyana kadar. Bu durumdan şikayetçiyim ama beni seviyor değer veriyor. Hiçbir şeyimizi eksik etmiyor. Hakaret saygısızlık yok. Bazen istediğimde yardımcı da oluyor ev içinde. Çocukla ilgilenmesini istediğimde yıkar, bezini değiştirir yedirir oyalar ve. Burda o kadar şey okuyorum eşim için şükrediyorum. En azından benimki konuşmuyor diye şikayet ediyorum. Yıllar sonra sorunlar yaşayıp Ayrılsak Allah korusun tabiki. başkasıyla evlenmem sanırım. Ben zaten sevdim ve sevildim. Daha iyisi olmayacak ya daha kötüsü olursa diye hiç girmem o toplara.

Dünyadaki tek kadınmışım gibi hissettirdi sözünüz içime dokundu bir an ilk eşim aklıma geldi abla bana özelden yazar mısın bu sözün anlamını açığını

0 oy
önce (1,998 puan) tarafından

Bacım bence tedavi olman lazım, bu ruh haliyle ikinci evliliğini de yapsan mutlu olamazsın, tedavi ol zihnin rahatlasın kendinle barış sonra kendine güzel bir sayfa aç hayat böyle geçmez canım evlilik bir çözüm degil, evlendiğin adamda beklenti içinde olacak sen daha kendine yetemezsen başkası sana nasıl derman olsun

0 oy
önce (29 puan) tarafından

Lütfen tedavi  ol destek al iyi bir doktor bul ,bu kafayla 10 kez de evlensen sonuç hep aynı olucak 

0 oy
önce (1,988 puan) tarafından

Ablama benzettim biraz 😂 evlendi hala psikolojik olarak anormaldi kimse normal değil ama  bazısında fazla bence siz evlenmeye hazr psikolojide deglsiniz evlenip çocuk yaomayin akraba yada yabancı vicdanlı merhametlii insan olması.lazm bazen sevgide yetmez sevgi olsa bile bazı duygular ağır basar destek almanız şart bence yaşınız kaç merak ettim

32ysmmmmmm

0 oy
önce (23,500 puan) tarafından

Daha önce söyledim. Dinlemiyorsjn. Ama senin acilen psikolojik yardım alman şart. Doktorların verdikleri ilaçlarla çok rahat duzelirsin. Ama dinlemiyorsun hiç. 

İnşallah dediğin gibi olur sen böyle yazınca ya içime bir umut geldi teşekkür ederim

0 oy
önce (26 puan) tarafından

Bence önce toparlan iradeli biri ol neyi isteyip istemediğinden emin ol soyu sopu belli olsun kendinize tek kalmışım diye harcama cnm önce toparlan geçmişini unut unutmadan sorun edersin kendinehakkında hayırlısı neyse o olsun 

önce (11 puan) tarafından

Ataların bir sözü var bence dinlemelisin akraba ile ye iç alışveriş yapma akbabalardan Uzak dur derim 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 113 göst.
16 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (3,472 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 259 göst.
4 Haziran 2025 Diğer kategorisinde BetusMoms (4,421 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 452 göst.
8 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde sweetlady (891 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 287 göst.