Merhaba kızlar aslında olay çok uzun ama kısaltarak anlaticam yorum yapmadan geçmeyin lütfen çünkü şuan karar vermeye çalışıyorum. Farklı görüşlere ihtiyacım var.
Benim kızım 4.5 yaşında şuan anaokuluna gidiyor ikindin 2 de çıkıyor.
Bir de 2 aylık kızım var.
Ben çalışıyorum normalde. Mali Müşavirim. Büyük kızıma da bu yaşına kadar kaynanam baktı.
Bu aşamaya gelmek için çok emekler verdim, çok büyük zorluklarla okulumu bitirdim(annem küçükken vefat etti. Üniversite okurken babam vefat etti, birsuru borç harç geçim sıkıntısı içinde okudum) çok sıkıntılı durumlarda sınavlara girip bu sene mali müşavirlik ruhsatımı almaya hak kazandım. Biryandan da calisiyordum bulunduğum ilçede iyi bir kariyer yaptım,Tam herşey yoluna girmisti ki kaynanamla sorunlarımızı aşamicak hale geldim.
Kaynanam kızıma bakıyor ama ben bazı konulara çok takılıyorum. En çok takıldığında konu; biz kızıma bişey derken veya kizarken kaynanam çok müdahale ediyor.
Örneğin;
öyle yapma böyle yap derim, o ordan hemen yapsın elleme der.
Dağıttığın oyuncakları topla derim, kaynanam ben toplarim siz gidin hadi der
Kızıma kizdigimiz zaman o da kızımın yanında bize kizar elleme cocugu, seni şöyle yaparım, böyle yaparım, hele bi kızın çocuğuma falan der. Eşime mesela sen çok mu usluydun küçükken falan der. Kızım da yüz bulur iyice kudurur sonra ortalık karışır. Vs.vs
Sürekli kızıma " seni ben büyüttüm, sana ben baktım" gibi şeyler söylüyor.
En son artık dün kızıma öğretiyor onalda gittik. Kızımın kulağına diyor ki " annenle babana sizi sevmiyorum, babannemi seviyorum de "diyor 10 kere falan söyletti.
En son ben de eşime dedim ki işi bırakıp çocuklara kendim bakicam. Ama o kadar emeğim var. Çok üzülüyorum emeklerim için.
Bu arada çalışmamı kaynanam da istiyor. Çünkü oğlunun maaşı evi gecindiremicek, ben de çalışayım ev alalım istiyor. Ama biryandan da kızımı surekli dolduruyor, bize düşman ediyor.
Yakında ev almayi planlıyorduk. Benim babamdan kalma evi sattık, arabamızı falan sattık, ben işe başlayınca ev alacaktik. Ben ondan da vazgeçtim. Eşim de " evi alalım öyle bırak işi "dedi. Ama ben artık ev de almak istemiyorum.
Eşime dedim 0 daireye tasincam. İşi bırakıcam. Yicem icicem gezip tozucam. Sen de artık ek iş mi yaparsın? Geceleri kağıt mi toplarsın, asfalta çıkar bacak mi gosterirsin bilemem dedim.
Siz ne diyorsunuz bu işe?
Kaynananiz çocuğunuzu size karşı doldursa, beynini yikasa çalışır mıydınız?
Bakıcı tutmaya eşim izin vermiyor.
Bu arada kaynanam hem kızıma baktığı için hem de kendisini sevdiğim için sırf mutlu olsun, gönlünü alayım diye sürekli hediyeler aldım bu zamana kadar TV, çamaşır makinesi, bulaşık Makinesi, elektrikli süpürge,ankastre ocak bunlar dışında evinde ufak tefek eksik gördüğümde alırım işte mop, çöp kovası,bulaşık kurutmalık gibi ne eksik görsem alırım. Kendime aldigimdan ona da alırım. Bunu da olaya tarafsız bakın diye yazıyorum