0 oy
392 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,683 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Merhaba kızlar aslında olay çok uzun ama kısaltarak anlaticam yorum yapmadan geçmeyin lütfen çünkü şuan karar vermeye çalışıyorum. Farklı görüşlere ihtiyacım var.

Benim kızım 4.5 yaşında şuan anaokuluna gidiyor ikindin 2 de çıkıyor. 

Bir de 2 aylık kızım var. 

Ben çalışıyorum normalde. Mali Müşavirim. Büyük kızıma da bu yaşına kadar kaynanam baktı.

Bu aşamaya gelmek için çok emekler verdim, çok büyük zorluklarla okulumu bitirdim(annem küçükken vefat etti. Üniversite okurken babam vefat etti, birsuru borç harç geçim sıkıntısı içinde okudum) çok sıkıntılı durumlarda sınavlara girip bu sene mali müşavirlik ruhsatımı almaya hak kazandım. Biryandan da calisiyordum bulunduğum ilçede iyi bir kariyer yaptım,Tam herşey yoluna girmisti ki kaynanamla sorunlarımızı aşamicak hale geldim. 

Kaynanam kızıma bakıyor ama ben bazı konulara çok takılıyorum. En çok takıldığında konu; biz kızıma bişey derken veya kizarken kaynanam çok müdahale ediyor. 

Örneğin; 

öyle yapma böyle yap derim, o ordan hemen yapsın elleme der.

Dağıttığın oyuncakları topla derim, kaynanam ben toplarim siz gidin hadi der

Kızıma kizdigimiz zaman o da kızımın yanında bize kizar elleme cocugu, seni şöyle yaparım, böyle yaparım, hele bi kızın çocuğuma falan der. Eşime mesela sen çok mu usluydun küçükken falan der. Kızım da yüz bulur iyice kudurur sonra ortalık karışır. Vs.vs

Sürekli kızıma " seni ben büyüttüm, sana ben baktım" gibi şeyler söylüyor.

En son artık dün kızıma öğretiyor onalda gittik. Kızımın kulağına diyor ki " annenle babana sizi sevmiyorum, babannemi seviyorum de "diyor 10 kere falan söyletti. 

En son ben de eşime dedim ki işi bırakıp çocuklara kendim bakicam. Ama o kadar emeğim var. Çok üzülüyorum emeklerim için.

Bu arada çalışmamı kaynanam da istiyor. Çünkü oğlunun maaşı evi gecindiremicek, ben de çalışayım ev alalım istiyor. Ama biryandan da kızımı surekli dolduruyor, bize düşman ediyor. 

Yakında ev almayi planlıyorduk. Benim babamdan kalma evi sattık, arabamızı falan sattık, ben işe başlayınca ev alacaktik. Ben ondan da vazgeçtim. Eşim de " evi alalım öyle bırak işi "dedi. Ama ben artık ev de almak istemiyorum. 

Eşime dedim 0 daireye tasincam. İşi bırakıcam. Yicem icicem gezip tozucam. Sen de artık ek iş mi yaparsın? Geceleri kağıt mi toplarsın, asfalta çıkar bacak mi gosterirsin bilemem dedim. 

Siz ne diyorsunuz bu işe? 

Kaynananiz çocuğunuzu size karşı doldursa, beynini yikasa çalışır mıydınız?

Bakıcı tutmaya eşim izin vermiyor.

Bu arada kaynanam hem kızıma baktığı için hem de kendisini sevdiğim için sırf mutlu olsun, gönlünü alayım diye sürekli hediyeler aldım bu zamana kadar TV, çamaşır makinesi, bulaşık Makinesi, elektrikli süpürge,ankastre ocak bunlar dışında evinde ufak tefek eksik gördüğümde alırım işte mop, çöp kovası,bulaşık kurutmalık gibi ne eksik görsem alırım. Kendime aldigimdan ona da alırım. Bunu da olaya tarafsız bakın diye yazıyorum 

14 Cevaplar

+1 oy
önce (24,567 puan) tarafından

Küçük olanı kreş çağına gelene kadar ara verseniz iyi olur aslında ama ben olsam bu şartlarda babaanneye emanet etmek istemezdim. 

önce (1,683 puan) tarafından

Ben de gece hep ağladim inanki. Yani güzel güzel geçinmek varken neden böyle yapar ki bir insan? Bu çocuk büyüdüğü zaman bizi dinlemicek. Ergenlikte özellikle. Dışarı çıkma desem bana sen bakmadin dicek. Çok örneğini gördüm. Söylüyorum da ama anlamıyor 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,226 puan) tarafından

Oturup o zaman kendiniz baki  cocuklara 

+1 oy
önce (4,967 puan) tarafından

Bu dediklerini aynen kayinvalideme de derdim. Ben artik kendim.bakacagim, emeklerin icin sagol ama goruyorum ki buyudukce cocuklari bana dusman edeceksin. Oglun calisir gecindiri ben kendi evlatlarima bakacam artik de. Tiyatroyu o zaman izle. Bence bebegin daha cok ufak ara ver deme tataftariyim ne allin kalir ne canın sıkılır ne de minnet duyarsın. 

Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Sorun neyse soylucem. Kızımı da tek gondermicem. Ben ne zaman gidersem o zaman gorcek cocuklari. İyi olduk da kiymetimiz mi bilindi

0 oy
önce (474 puan) tarafından

İsi bırak çocukların okula başlayana kadar kendin bak yaltigin iş bı kaç yıl bekleyebilir kaynanin yaptığı şuan çocuk anlamaz ama ilerde o lafları ondan duymak çok canını acıtır bunu unutma bı oda dolu parada olsa o acıyı geçirmez.

Bende çok sıkıntı yaşadım ama eşimle ya o ailesi değildi mahkemeden döndüm şuan büyük oğluma bişey dediğim zaman kaynanam ona demiş işte o zaman annem iyi olaydı evini bırakmazdı şuan o lafı bana söylüyor tabi insan kendi cocuguna bişey diyemiyor ama canım yanmıyor değil oğlum aklın erdimi konuşuruz diyor susuyorum o yüzden boşver işi kaynanan iyi bişey yapmıyor bedenen bakıp beynini dolduruyor

Bizim de aşçı vardı. Ergenlikte oğluna onu yapma bunu yapma dese çocuk diyordu ki bana sen mi baktın? Sözünü dinletemiyordu. Şimdi basit geliyor ama çok büyük kötülük yapıyor hem kızıma hem bize

önce (474 puan) tarafından

O yüzden bı kaç yıl ara vermen daha doğru giden gün geri gelmiyor 

0 oy
önce (26,859 puan) tarafından

Açık açık söylesene ne yapmaya çalışıyorsun diye bu durumda çocuğu kreşe verir kaynanama da o fırsatı vermem hiç yakışıyor mu yaşını başını almış kadına gelini oğlunun geçindiremedigi evin sorumluluğunu üstlenmis bir amaç için çalışıp didiniyor gururr duyması gerekirken tipik kaynana işte edepsiz 😏😏

Bana da iste çocuğuna bakıyorumz sana analik yapıyorum modunda.

önce (26,859 puan) tarafından

Bakma bakmak istemiyorsan diyip resti çekeceksin bende oğlunun bakmadığı eve bakıyorum diyxen de seviyesine inmek istemiyorsun.. 

Aynen ben saygısızlık etmek istemiyorum ama beni buna zorluyor. 

0 oy
önce (2,775 puan) tarafından

İşten ayrıl ztn 2 aylık bebeğinde var kaynanan sorduğunda direk yüzüne kızımı bize kotuluyordun uzak duruyordu ondan çıktım öyle deki hatasını da anlasın asla üstünü kapatma şöyle yüzüne bebeğine de bak esin annasina birşey de dememiş deseydi belki kendine çeki düzen verirdi evi ek iş yapipda borcu kapatabilir sen çocuklarına bak

Ek iş yapamaz bim de çalıştığı için çalışma saatleri düzensiz. Ben de açıkçası zorluk çeksin istiyorum o yüzden ev almicam ve guzell bir daireye tasincam 

önce (2,775 puan) tarafından

Bencede boşver çocuğundan uzak durunca daha kötü olur kaynanan söyleye soyleyen çocuğun aklına girer bu sefer budugunde senin yüzüne vurur sen dogurdun nenem.bakti sen niye bakmadın der sen ne kadr desende anlamaz nasıl buyutulurse öyle gider 

Esin annesine sesini etseydi belki demezdi eşine soype uyarsin annesini düzeldi düzeldi düzelmedi işten öyle cik ama esin bir konussun sizin kuralara uysun

Akşam eşim de kızdı annesine bişey demedi. Akşam konustum niye ses etmedin diyorum. Napiyim kadınla tartişayim mi diyor 

önce (25 puan) tarafından

Gerekırse evet o anası 2 gun sonra unutuyolar da bizimki gözlerine batıyo. Ağzını acıp kendı karısını da savunmuyosa çeksin gerçekten.

0 oy
önce (7,414 puan) tarafından

Bacak mi 😁😁

Senin yerinde olsam çalışmam 

Benim kaynanam böyle yapmaz ama ben yinede kendim bakıyorum çocuğuma

0 oy
önce (819 puan) tarafından

Babaannesi annesinden çok bakmış belli ki çok düşkün kızına sen de bence gereksiz aliniyorsun hicbir çocuk babaannesi annesine tercih etmez benim arkadaşımın babaannesi büyüttü çok seviyordu aşırı düzey kız annesini daha çok seviyordu 

Kızım zaten beni daha çok seviyor. O da bunu istemiyor onu sevsin istiyor. İstediği kadar uğraşsin istediğini hiçbir zaman başaramaz ama kızımın psikolojisini kötü etkiliyor. İlerde ergenliğe girdiğinde kızımın bu sözlerle beni vuracagindan adım kadar eminim 

0 oy
önce (6,445 puan) tarafından

Süt iznin yok mu? Süt iznindeyken zaten çocuk gidip geldiğini bile anlamaz. Bebek 1 yaşına gelinceye kadar bu böyle devam eder bence. 

İlk Kızımda da günde 3 kere emzirmeye gittim geldim. Çalışırsam bunda da öyle olur. Ama büyük kızım yarım gün okula gideceği için kalan saatlerde kaynanam bakacak. Bu sefer kızı iyice işleyip dolduracak 

Ben çocuğumun mental sağlığı için ücretsiz izin aldım daha sonra da memurların 1 yıllık ücretsiz hakkı daha vardı onu da aldım. Bakıcıya 2 gün dayanabildim kadını neredeyse dövecektim o derece sinirlendirdi beni her aradığımda 4 aylık bebeği tv karşına bırakmış kahve sigara keyfine gitmişti. Biberonu kaç kez ağzına alırken yakalayıp uyardım. Kızım uslu bir bebek olmasına rağmen hiç durmuyor ağlıyor diye dert yandı arayıp. Yarım gün ya yarım gün bakıp tam gün ücreti alıyordu. Gittim ücretsiz izin yazdırdım yol verdim kadına. 

Bence öfke ile yorgan yakma, evi de değiştirme o çocukları kendin büyüt. İnan annem babamın büyüttüğü kızım ile aramızda dağlar kadar mesafe var. Şimdiki aklım olsa çalışmaz kızımı tek başıma büyütürdüm. Küçük kızım ile aramızdaki bağ çok güçlü ama büyük ile de bir o kadar zayıf. Kan bağı evet güvenli ama anne çocuk arasındaki bağa çok büyük zarar veriyor maalesef. 

Büyük kızımla aramızdaki bağda şuan problem yok çok şükür ama küçük kızla olmayacağının garantisi yok tabi 

Onu en iyi ergenlik döneminde anlarsın. Benim kız 15 yaşında, 4 yaşlarındayken annem diye gezerdi ama şimdi sorunlarımızı çok zor çözüme kavuşturuyoruz 

Evet benim korkum da o şuan 

0 oy
önce (3,170 puan) tarafından

Asla kimsenin kızım ile aramıza girmesine izin vermem. Benim kayınvalidem de çok patavatsız bir insan. Allah'tan kızıma hayrı geçmedi yoksa o da ben büyüttüm siz karismayacaksiniz diyecek potansiyelde birisi. Memur değilsiniz bence gayet rahat ara verebilirsiniz. Çocuğunuzu size düşman etmeye kendisini bir numara yapmaya çalışıyor. Normal kafa yapisindaki ve psikolojideki hiçbir insanın yapmayacağı bir şey. Eşiniz bakıcı istemiyorsa paşa paşa kendi tek maaşla sizi gecindirecek. Burunları sürtsün. Benim kızıma bakıcı baktı. İlkiyle kavga ettik ama ikincisinden Alah razı olsun çok iyi bir insandı. Kayinvalideme asla birakmam çünkü faydası olmadığı halde cocuguma gizlice yapma dediğim şeyleri yapıyordu ve ben de tepki veriyordum. Bakıyor olsa asla lafın altında kalmazdi. Eşiniz de ne yardan geçiyor ne serden. Resmen çocuğun karakterine zarar verecek bir şey bu. Çocuğu uzaklaştırmaya bakın babanneden yoksa işiniz zor ilerde. 

Bakıcı da benim maaş kadar ister zaten kesin 2 çocuğa 

önce (3,170 puan) tarafından

Diğer kızınızin tam gün gitme şansı yok mu? Benimki devlet anaokulunda, saat 5e kadar kalabilir ama ben işten çıkınca 4te alıyorum 

Burda tam gün devlet okulu yok maalesef 

0 oy
önce (1,655 puan) tarafından

o kadar emek vermissin anasi yuzunden oluyorsa bunlar ustune ev alalim ondan sonra diyorsa tut bakiciyi gitsin 

İstemiyor mi bakiciyi eşim. Zaten tutsak bile benim maaştan fazla ister kesin 2 çocuğa hem de biri bebek

önce (1,655 puan) tarafından

evi istiyorsa bakiciyida isticek o zmn masrafi cok olacaksa işten cık kucugu buyugune kadar idare et evide bosver esin calisip kendi emegiyle alsin insan olan utanir biraz cocuk doldurmak nedir keyfinden mi calisiyorsun sanki

0 oy
önce (23,500 puan) tarafından

İşin zor. Ne kadar eksiğiniz kaldı bilmiyorum. Ama bu şekilde devam etmek mümkün değil gibi. Önce eşini karşına al konuş. Anneme son bir şans veriyorum diye. Ve eşinle ikiniz kayinvalideni özel olarak görüşmek için çağırın. Ciddi olsun yani ortam. Ve çocukların olmadığı bir ortam olsun öncelikle. Ve anne bu şekilde devam edersen biz bakıcı tutmak zorunda kalacağız ya da ben işi bırakıp kendim bakacağım. Eşin de söylesin biseyler seni destekler şekilde. Muhtemelen kaynana. Ağlar zırlar sizi suçlar. Kendini aklar falan ama anne sen bilirsin bize kararını bildir biz de ona göre hareket edelim de. Yani ne demek annene babana seni sevmiyorum babannemi seviyorum dedirtmek. Saçma sapan şeyler. 

Evet kadın bakmak zorunda değil. Ama bakıyorsa da hakkıyla baksın. Anne babayla evladin arasına girmek ne demek. Söylediği şeyler çok gıcık. 

Aynen bakmicaksa bakmicam desin böyle kötü olmaya ne gerek var yani. Şimdi bana tamam der arkamdan gene bildiğini okur diye de korkuyorum. Bu halde görmezden gelip devam edersem de mecburum gözüyle bakıp iyice ileri gider 

önce (23,500 puan) tarafından

Boşver göz yumma. Hayır diğer yaptıklarına neyse derim. Bı çok annanne babanne kiyamiyor. Ama anneni babani sevme beni sev lafı kötü 

0 oy
önce (7,072 puan) tarafından

Bence burada sorun kayınvalidenin üslubunun yanlış olması eşin güzelce uyarsın  çocuğun babannesını seni sevdiği kadar sevebilir sorun yok  emek veriyor sonuçta isteyerek bakıyor benim kızıma annem 12 sene baktı ben derdim kızıma ananneni dedeni bizim kadar hatta bizden bile çok sevebilirsin onlar seni büyütüyor onlar olmasa bakıcı ya bırakacaktım seni o bakacaktı diye kızım hiç kıyamaz ne dedesine nede ananesine laf dahi söyleymez ananne bile demez ananem canım diye hitap eder o yüzden işi bırakma bu devirde kiracılık çok zor iki evladın var onlarında geleceği için çalışmalısın bence

Ben var ya Allah biliyor hep kaynanami sevsin ona düşkün olsun diye uğraştım çok da istedim çünkü benden çok onu görüyor. Severek kalsın istedim. Ona teşvik ettim. Ama kaynanamın niyeti iyi gelmedi bana 

İşte bu durumda gerekirse eşin sert bir dille uyaracak yoksa sana zor böyle kızının yada tam zamanlı kreşe yazdır kardeşim o şekilde yapıyor sabah 9 gibi bırakıp akşam 5 de alıyor

Kızı tam zamanlı kreşe versem küçük bebek var ona da baksa büyüyünce aynısını yapcak. Yada eşime dicem 2 yaşına gelene kadar o bakcak sonra onu da kreşe vercez. Büyüğü de tam zamanlı özel kreşe vercez 

En güzeli öyle olur küçüğe baksın sonra oda kreşe gitsin

0 oy
önce (692 puan) tarafından

Çok ihtiyacımız var ev aldık borç içindeyiz ama kaynanamın yanlışını gördüğüm için ücretsiz izine çıktım canım çocuğunu en iyi sen eğitirsin. Görüldüğü gibi senin kaynanan baya eğitimsiz eski kafa bir insan 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 317 göst.
26 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 676 göst.
4 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,368 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 428 göst.
19 Mart 2020 Diğer kategorisinde Mavi Rüya (249 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,650 soru