0 oy
71 göst.
önce Diğer kategorisinde (315 puan) tarafından

İyi akşamlar oğlum şuan küçük 3.5 aylık ama çok kucak bağımlısı bütün gün kucağımda annemlerde bir 6 aylık olsun yürütece koyunca rahat edersin diyor .
Kızımda kullanmadım ama geç yürür diyede korkuyorm çevremde cougu kişi kullandı ve yaşında yürüdüler kime sorsam sorun yaşamadım dedi.

Varmı kullananlar acaba olumsuz bir durum yaşadınız mı?

3 Cevaplar

0 oy
önce (795 puan) tarafından

Yürüteç araştırmalar sonucu kanıtlanmış zararları var önerilmiyor. 2 çocugumdada yere kalın yorgan yün serdik üzerine oyuncaklar ve bebeği koyduk hem kas gelişimi fiziksel gelişimi oldu üst seviyede erken emeklediler erken sürünüp erken yürüdüler…önerim bu yönde. Bırakın çocuk ugrassın çabalasın. İlk çocuğumun yanlış hatırlamıyorsam 2 buçuk 3 aylık ileri sürünüyordu oyuncak için 

-Reklam-
0 oy
önce (6,273 puan) tarafından

Yürüteç hiçbir çocuk gelişim uzmanının önerdiği bir şey değil. Hele de erkek çocukları için.

0 oy
önce (6,127 puan) tarafından

bebeğim prematüre olduğu için düzenli doktora götürdük, aynı zamanda fizyoterapiye de gittik. 

çocuğumu götürdüğüm bütün doktorlar, fizyoterapi uzmanları ve YouTubeda instagramda hangi doktoru dinlersem dinleyeyim ortak düşüncede oldukları konulardan biridir yürüteç. kesinlikle kullanılmamalı diyorlar 

amerikan pediatri derneği de bunu diyormuş, kanada da yasak diye biliyorum. 

ev kazalarında baş rolde bu da kullanılmaması için önemli bir uyarı 

parmak ucunda yürüme, ileri dönemlerde içe basma sorunlarına sebep olabiliyor. içe basmayı kimse sorun olarak görmüyor ama vücut dengesini bozan, ayağa ve bele yanlış yüklenme ile ağrılara sebep oluyor. bazı şeylerin zararları yıllar sonra ortaya çıkar.

misal gebelikte sigara içen biri ben içtim çocuğuma bir şey olmadı der ama o çocuğun ileri zamanlarda yaşayacağı bağışıklık düşüklüğü, nefes problemleri, astımı bu sebepledir. 

erkek çocukları için zaten hiç önerilmez. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 396 göst.
15 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde ozlem4141 (796 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 91 göst.
+2 oy
17 cevap 618 göst.
14 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Gurmeanne (769 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 110 göst.

Kategoriler

1,477,746 soru

24,187,712 cevap

336,735 kullanıcı

...