0 oy
224 göst.
önce Diğer kategorisinde (779 puan) tarafından

Bebeğim saat 11 de mama içti 40 ml kalan 100 ml belki bi saat içinde uyanır tekrar içer diye bi yere koydum (normalde yatağın ucuna koyarım) yedek olanı da sehpaya koyuyorum uyanınca kolaylık olsun diye. 

Saat 2 bebeğim tekrar uyandı karanlıkta yedek biberon diye eski mamaya mama ekleyip bebeğime vermişim :(((( eski mama şişesini yatağın ucunda bulamayınca şok oldum çok üzgünüm suan ya ya bebeğime zarar verirse hem 3 saatlik mamayı içti hem de 4+4 8 ölçek içti bu gece uyku yok bana :((

7 Cevaplar

+1 oy
önce (506 puan) tarafından

Kız bisey olmaz korkma

önce (779 puan) tarafından

Ay inşallah ya ne bileyim anne yüreği :/ sadece eski olsa ya da sadece doz aşımı olsa yine herneyse derim ikisi de olunca çok korktum gece de olunca uykum kaçtı 

-Reklam-
0 oy
önce (9 puan) tarafından

Yaaaa kıyamam bilgim yok ama inşallah bişey olmaz Allah korusun. Acaba kusturmaya mi çalışsan canım 

Normalde kusar tiksinirse içmez falan ama içti ve  suan uyuyor keşke kussaydı :(( aslında kokusuna kıvamına baktım normaldi başında nöbet bekliyorum suan en azından 2 3 saat gözlemleyeyim bi dahaki beslenme saatine kadar :( golden goat keçi sütlü mamaydı tek avuntum keçi sütü olması diğer mamalar belki daha çabuk bozulurdu onun kokusu normalde dökerken… kendimi böyle avutuyorum sadece 

önce (9 puan) tarafından

Bozulma olacağını sanmıyorum havalar serinledi tek sorun doz aşımı olması inşallah bişey olmaz ya 

İnternetten baktım kabızlık falan yapıyor doz fazla olunca diyor ama kabızlıga bile razıyım inşallah başka bi sıkıntı olmaz :(

0 oy
önce (4,259 puan) tarafından

Bormalde 1 saat disarda durabiliyor ama havada serin 3 saat uzun ama birsey olmaz olursa zaten kusar kusarsada acile goturusunuz  ama dikkatli olmak lazım ben tek biberon kullaniyorum bu yüzden 

Aynen yapacak birsey yok takip edeceğim çok teşekkür ederim canim 

Birsey olmamıştır degilmi canim bebegi merak ettim

Yok olmadı çok şükür 3 buçukta ve 6 buçukta tekrar kalktı mama içmek için. Benim uykusuzluktan başım ağrıyor sadece :) dikkatsizliğim baş ağrıma sebep oldu 

Oluyor öyle bende gece kalkıyorum 3 4 saatte bir mamaya 

Allah kolaylık versin 

0 oy
önce (186 puan) tarafından

Hava serinledi hiç mama kullanmadım ama bozulacağını düşünüyorum korkma canım birşey olmamıştır zaten bozuk olsa icezmezdi bence 

İnşallah canım sağol normalde zaten tat duyusu çok gelişmiş bi bebek gündüz mamayı bile iciremiyorum sütten farklı olduğu için sadece uykuluyken içiyor. Ama bugün hem çok yorgun ve uykusuz hem de 9 dan sonra 40 ml içti yani 5 saattir açtı uykusu fazlaydı ve karnı çok açtı o yüzden mi içti acaba dedim… annelik işte düşündükçe düşünüyorum. Çok teşekkürler 

0 oy
önce (1,154 puan) tarafından

Birşey olacağını sanmıyorum canım bende bi aptallık yapmıştım içmediği mamayı 1 saati geçmeden verilir diye petek üstüne koymuştum ne bileyim bi kaç kere verdim öyle düşünemedim. Son seferde öyle nerden estiyse ışık tuttum içinde böyle parça parça kesilmiş süt gibiydi ışık tutmasam belli olmuyordu bile sonra dank etti ama vermiş bulundum çok şükür bi şey olmadı. Bi şey olmaz bence korkma

Hadi ya… Bebegim tekrar kalktı mama içip yattı 2 saat bekledim daha bekleyemiyorum çok uykum var uyumayınca da sütüm olmuyor uyumam lazım yorumundan sonra da içim rahatladı biraz teşekkür ederim canım 

0 oy
önce (1,159 puan) tarafından

Canım bende mama veriyorum evet ekşiyor mama. Ama birşey olmaz Allah'ın izniyle. Takıldığında diğer şeyde nasıl yedek biberon yani? Biberonla suyu bırakıp bebeğiniz uyanınca direk mama ekleyip mi veriyorsunuz. Eğer bu şekilde yapıyorsanız o su soğur ve bebeğe sancı yapar. Mesela ben her mama yaptığım zaman kalkıp ocakta suyu ılıtıp öyle yapıyorum mamasını. Çünkü soğuyunca sancı yapar. Birde eğer bebeğiniz o kadar çok içmiyorsa az yapın mamayı kalmasın. 

Ve mamayı suyu ılıtıp yaptıktan sonra bebeğiniz bi kısmını içmezse kalan mamayı bı daha vermeyin. En fazla 5 bilemedin 10 dakika içinde içerse içti içmezse mama soğursa artık vermeyin. O mamayı ocakta ısıtmayı denemeyin. Çok zararlı. 1 defa yapılan mama 5 -10 dakika içinde tüketilmelidir

Mama ısıtma aletim var daha doğrusu süt ısıtma için almıştım mamayı da ısıtıyorum. Biberonun içine kaynamış soğumuş su koyuyorum üstüne mama ekleyip ılıma derecesine gelene kadar hafif alette ısıtıyorum. Bebeğimin ne kadar içeceği belli olmuyor uyanıklık derecesine bağlı bazen 4 ölçeği bitirip doymuyor bazen 1 ölçek içip uyuyor kalan 3 ölçek çöp oluyor bir daha uyanmadiğı için döküyorum 

Çok nadir uyumayıp tekrar içiyo mama cihazına koyup hafif ılıtıyorum ama dediğim gibi genellikle taze oluyor. İlk bebeğimde bende termostaki sıcak suyu ve ılık suyu karıştırıyordum 

Gece bi kaç kere kalktı mama içti suan da da sıkıntı yok gözüküyor inslalah olmaz çok teşekkürler 

önce (820 puan) tarafından

Ben çocuğuma hiç sıcak mama vermedim hem soğuk mama verdim ice tea gibi hazır suyu kaynatıp soğutup yapıyordum hiç bir problemi olmadı 

Şöyle düşün kimisi soğuk kahve sever 

Kimisi sıcak 

Kimisi de cola sever 🤣

0 oy
önce (820 puan) tarafından

Mamanin içme süresi zaten 3 saat eski mama değil zaten 

Bi saat diye biliyorum. Eski mamanın üstüne yeni mama ekledim ben

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 320 göst.
23 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Dilinniii (119 puan) tarafından soruldu
+2 oy
22 cevap 1,043 göst.
+2 oy
3 cevap 98 göst.
10 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 158 göst.
28 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Kimkim (13 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,859 soru

24,189,443 cevap

336,827 kullanıcı