+1 oy
465 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (258 puan) tarafından

İyi akşamlar hanımlar benim 15 aylik bir oğlum var ve ben 2. Çocuğu düşünüyorum belki içinizde yargilayacak olanlar olabilir erken gibisinden lütfen yargilayip moral bozacaklar yazmasın baksın geçsin ben tek kardeşim tek çocuğum annemde oyle kendimi bildim bileli hep tektim eşim deseniz ailesi ile görüşmüyor 1 kardeşi disindav3 görüşmesi de mümkün değil ailevi olaylardan  dolayı sorum şu ki benim oğlum cok eziyetli yemek konusunda aşırı derecede ıstahsiz benden başkası asla yemek yediremez bende bile zor yer çiğnemeyi hala bilmiyor hala taneli pütürlü geldiğinde ağzına öğürüyor oğlumun bu durumuna yeri geldi dilimi isyana bile vurdum Allah affetsin cok cok cok eziyetli bir yandan da gönlüm tek büyümesine razı gelmiyor ben ilk oglumda da tedavi görerek çatlatma iğnesi ile hamile kaldım yani hamile kal doğum yap 1 yıldan fazla sürebilir oglum o zamana kadar 2 yaşını geçer yaşı siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız kalabalık aile hephayalimdi oğlumun cok şükür bir hastalığı yok ama boyle yemek konusunda eziyetli olması gözümü cok korkutuyor bu 2. Çocuk konusunda sonra çevremdekiler diyor ki Allah sana akıl fikir versin sanki biz aynı seyleri yaşamadık mi ama yine de getirdik çocuktur bu yer de yemezde kusarda gün gelir çiğner de onlarda haklılar annemin dediğine göre bende çiğnemeyi gec öğrenmişim yaşıtlarım pilav tavuk yermiş ben mama icermisim hal böyle iken bur akıl danışmak istedim biraz uzun oldu buraya kadar okuduysaniz hakkınızı helal edin bu arada ben ailemle beraber yaşıyorum eşimde öyle yani annem her daim yanımda bakacak birisi yanımda her zaman var o konuda sıkıntı yok kafamı karıştıran oğlum yemesi konusunda onu ihmal eder miyim acaba ya yemesi daha kötü olursa ya çiğnemeyi ogrenemezse bu sefer o küçük bebegi bir kenera bırakıp onunla nasil ilgilenicem diyorum 

16 Cevaplar

+3 oy
önce (924 puan) tarafından

Diğer konularınızı boşverip ana fikre gelmek istiyorum çocugunuzun şuan size ihtiyacı var henüz kendini idare edecek yaşta değilken kardeşi olursa onu ihmal edeceksiniz ister istemez olacak bu sizin elinizde olan bişey değil onu ihmal ettiğiniz için anne sevgisinden mahrum kalacak ve siz daha çok üzülüp bu sefer yeni bebeğinize odaklanamayacaksınız size tavsiyem çocugunuzun tuvalet eğitimi bitip kreş yaşına geldiğinde 2.çocuga karar vermeniz olacak o zaman ilk çocugunuz biraz olsun kendine yeteceği için kardeş kavramını idrak edeceği için daha az zorlanırsınız yine karar sizin

önce (258 puan) tarafından

Teşekkür ederim yorumunuz için bir yanım sizin gibi düşünüyor ama bir yanımda ikisini beraber büyütmekten yana birini eziyeti şeyi biterken diğerinin eziyeti başlarsa o sıkıntı her şey yeniden başlamış gibi olacak zaten ben h3men hamile kalamıyorum yine de kısmet tabiki ama en azından hamile kalıp doğum yap derken oğlum 2.5 yaşını bulut

önce (924 puan) tarafından

1 yaş krizini atlattınız ama en önemlisi olan 2 yaş sendromu 3 yaş sendromunu görmediniz inanın ciddi sabır ve dayanma gücü gerekiyor size bunun garantisini verebilirim 2 çocukla mümkün değil o sendromlarla baş edemezsiniz beni yanlış anlamayın amacım övünmek değil sabah çocuga eşim bakar kahvaltısını yedirir saat 9da öğretmeni gelir 3 saat onunla Eğitim alır öğle uykusundan sonra kreşe gider 2 saat akşam benden daha çok babası ile takılır temizlik gibi bi derdimde yok tüm günü kendime ayırırım yani demem o ki eş öğretmen kayınvalide yardımcı desteklerim tam olduğu halde zorlanıyorum krizlere giriyorum şuan 2.5 yaşında 3 yaş sendromuna az kaldı 2 yaşı fena geçirdik

-Reklam-
+2 oy
önce (513 puan) tarafından

Bence iki kardeş arasında en fazla 4/5 yaş olmalı, diğer türlü daha çok zorluk çekeceksin. Yeri geldiğinde ikisine birden yetişemeyeceksin bile, bebe emecek vs kıskançlıkta olursa daha çok zorlanacaksın. Rabbim hakkında hayırlısını versin canım

önce (46 puan) tarafından

Tek çocuk 2 çocuktan çok daha zor, bir bebeğin en zorlu dönemi ilk 3 ay sonra uyku düzeni olunca anne rahatlıyor, 7 aylık olsun beraber oynarlar, 2. Çocuk için en zor dönem ilk aylar, yapmayı düşünüyorsan yapın, Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin inşallah 🙏🏻 

Benim oğlum 5 yaşında, kızım 7 aylık tam ideal bence :D

Tabi herkesin fikri farklı, evet her şey sıfırdan başlıyor ama sonuçta biri büyük çocuk ve oğlum yardımcı da oluyor. Oynuyorlar da yani bana göre daha rahat bir yaş aralığı :D

önce (8,335 puan) tarafından

İkinci kızım doğduğunda büyüğü 4 yaşındaydı çok aşırı kıskançlık yaşadık . Hâlâ daha devam ediyor küçüğüm 20 aylık ablasının bütün oyunlarını bozuyor sürekli saçını çekiyor ama o kadar da çok seviyor eline bir lokma ekmek ver diğer elini uzatır ablama da ver der . Ama sürekli kavga halindeler . Ablasının defterlerini yırtar , kalemlerini atar , bebeklerini elinden cekistirip alır . 50 tane oyuncak olsun ablasının elinde ki kıymetli olur . Abla da sağ olsun asla paylaşmaz . Kardeşi ile oynamak yerine babasına koşar küçüğü kapı dışarı eder . Ve en büyük sürpriz eskiden bir tanesi üstüme yapisirdi şimdi ikisi birden peşimden ayrılmıyor 😂 küçüğümu emzircek olsam diğeri sırtıma gelir yapışir saclarimla oynar . Mutfakta yemek yapsam gelirler ayağımın dibinde kavga ederler . Yok yani öyle Pembe hayaller kurmayın 🤣  Birbirlerinin kıymetini anca akılları erince anlayacaklar o zamana kadar da yipran yipranabildigin kadar . Bu arada küçüğüm büyüsün bir tane daha istiyorum. Bende çok kardeşten yanayım. Dünyada ki en büyük zenginliğim ailem . Biz 8 kardeşiz ve muhteşem bir şey .

önce (4,929 puan) tarafından

Lmihrace katılıyorum bu yorumları yapanların tek çocuklu oldugu o kadar belli ki 😂 maalesef oyundan ziyade kavga ediyorlar. Tam 4 yaş ve 15 aylık iki kızım var. Araları 2 yaş 9 ay yani. Öyle oturup beraber oynama süreleri 10 15 dk ki benim büyük kızım kardeşi konusunda öyle kıskançlık yapan kabullenemeyen bir cocuk olmadı hiç, aksine daha 40ı çıkmamış kardesini çok severdi ilgilenirdi. Ama küçük kızım çok fena, ablasını döver elindekini alır oyununu bozar. Lmihracenin dediği gibi ancak küçüğü 3 4 yaşını geçince adam akıllı oturup oynarlar. 2 çocuklu annelere sorun bütün günümüz yapmayın etmeyin demeklen geçiyor. 

Hahahahahaa bizimkiler de şimdiden başladı, benim kız da abisinin saçını yolar. Bizi de yoluyor ama o kadar güzeller ki, hangimiz küçükken kardeşlerimiz ile iyiydik? Biz de kardeşimle kedi köpek gibiydik :D

Aramızda bir yaş var kardeşimle, benimkiler de öyle olcak muhtemelen ama büyüyünce birbirlerinin değerini kıymetini anlayacaklar. Kavga etmeleri bile kıymetli, büyüyünce o anıları hatırlayıp gülecekler belki de

+1 oy
önce (1,364 puan) tarafından

Yeme konusu aşılabilir ama tanıdığım 5 yaş çocuk var çevremde yediği herşeyi sıvı hale getiriyorlar hala 

2. Bebek için hayatta başarilar diliyorum yüreğinden öpüyorum zira bende o yürek yok

İnanın bende de yok ama kalabalık aile hep hayalimdi çünkü kendimi bildim bileli hep tektim amca halalarimla uzun yıllar görüşmedik abi yok abla yok kardes yok teyze dayı yok kuzenler yok dışarıya çıkmama da izin verilmezdi ben tek büyüdüm anlayacağınız kalabalık bir ailem olsun ıstiyorum Rabbım nasip ederse 3 veya 4 cocuk hayalim benim kardeşim 9 tane anne karnında düştü kismetleri yokmhs

önce (1,364 puan) tarafından

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Amin inşallah Allah razı olsun 

+1 oy
önce (8,388 puan) tarafından

Yargılamak kimsenin haddine değil. Sen kendini hazır hissediyorsan göze alıyorsan kimseye laf düşmez. Ama sana tavsiyem bence çocuğun 3. Yaşını doldursun sonra. 2 ve üç yaş sendromu çok zorlu geçiyor. Fazlasıyla sabır istiyor. Huzursuz gergin ama kardeşli bir ortamda büyümektense sağlıklı huzurlu bir ortama ihtiyacı var bence oğlunun. Sonra da yaparsın kardeşi ALLAH NASİP EDERSE 

4 yaşında erkek çocuk annesiyim hala rahata ermiş değilim 😂

Benimde oğlum var gerçekten erkek çocukları daha nazlı daha yaramaz oluyorlar ya 🫨

Benim kızımdan daha nazlı yoktur bu dünyada 😂 4 yaşında halen sen yedir sen giydir der

önce (8,335 puan) tarafından

Yaramaz çocuğun cinsiyeti yoktur maalesef iki kızım var anamdan emdigim süt burnumdan geldi . Oğlu olan ablamlar çok sabırlı olduğumu düşünüyor. 

Şimdiye kadar yaramaz değildi ama çok huysuz du. Bundan dört ay önce memekekte gittim. İki buçuk ay kaldım geldim. Oğlum gitti başka biri geldi resmen. Yaramaz saygısız hırçın bir çocuk oldu. Ne yapıcam nasıl davranmam lazım hiç bilmiyorum. 😕😕 Psikoloğa randevu aldım bunun için. Tek başıma altından kalabileceğim bir şey değil 

+1 oy
önce (7,354 puan) tarafından

Yani yetişkin kimse gördünüz mü etrafınizda çiğnemeyi bilmeyen mamalya beslenen

Bence ikinci çocuk olsun madem istiyorsun olmalı bence 

Yani cigneme konusu aşılabilir zamanla tabiki ama gözümü cok korkuttu bu yüzden hem istiyorum hemt tereddüt ediyorum 

önce (7,354 puan) tarafından

Ben de ikinci çocuğu istiyorum korkuyorum ama istiyorum.. Hamilelikteki o mide bulantılari çok zor geliyor bana bide doğum zor bide uzun bir süre uyku sorunu yasiyosun o zor ama yinede istiyorum 😁

önce (1,978 puan) tarafından

Benm büyük oğlumda yemeğin yarısını cikarrdi haiff sert falan gelsin özelikle lapa pilav yapardm hastalık derecesi deglse üstüne çok düşmekten bide ek gidada yapılan hatalardan kaynaklı kesinlikle pimpirikli oluyoruz ilk çocukta ikinci anam babam usulü ne bulsa veriyosun alışıyor 

+1 oy
önce (46 puan) tarafından

Gebelik düşününce hop diye olmuyor bazen aylarca sürüyor, hop diye olsa bile 9 ay süreç var, çocugunuz biraz büyümüş olur, biz 9 kardeşiz 7 kız 2 oğlan aile o kadar önemli ki ama doğru yetiştirilirse, ben çocuğu maddi yönünden sayı belirleyen insanları tuhaf buluyorum, çocuk marka giydirdiğinide kirletecek ucuzunuda ama yetişirmek önemli, biz 9 kardeşiz hepimiz o kadar güzel sevgiyle büyüdük ki o kadar güzel bağımız varki maşallah diyeyim, yani demek istediğim eşinle aran gerçekten iyiyse güzel yetiştirilirse yapın valla 3. De 4.de yapın. tek çocuk çok çocuktan daha zor çünkü 2 çocuk olunca birbirleriyle oynuyorlar hem gelişimleri daha iyi oluyor inanın birbirlerine özenip yemekte yiyiyorlar. Benim bir çocuğum var daha yeni bir yaşına girdi eşim iyi biri olsaydı kızım daha aylıkken yapardım hem arkadaş olurlardı hemde isterdim ama psikolojim asla asla 

Maşallah Rabbim birliğinizi daim eylesin inşallah bende kalabalık ailem olsun isterdim hep kardeşim yoktu bari kayinvalidem tarafı kalabalık olur gider geliriz her gün ayrı bir evde toplaniriz hayalleri kurarken onlarda köklü gittiler :)

+1 oy
önce (2,984 puan) tarafından

Eğer her zaman yanında sana destek olacak biri varsa çocuk eziyetinden kurutulup rahata ermeden ikinciyi de yap çıksın aradan. Ben 5.5 yıl ara verdim şimdi zor geliyor çok yoruluyorum bir yaştan sonra insan zorlanıyor. Kızım 1 yaşında ben 35 olacağım pertim çıkıyor. Simdi düşünüyorum bir dönem oğlum bir buçuk yaşındayken ailemin yanında kaldım 1 yıl 1 yılda aynı şehirde ayrı evde kaldık keşke o zaman annem yardım edebilecekken ikinci yapsaydım diyorum. Ama nasip böyleymiş. Oğlun içinde bence destek almayı dene senin yedirmen mesele değil bir onun ağzına koyarsın bir bebeğin ağzına yada bebeği emzirirsin ama hala pütürlü yememesi ilerde sorun olabilir. 

Oğlum fizyolojik olarak kusan bir bebekti babasına cekmis haliyle ek gıda dönemi cok sancılı gecti eline bir şeyler veremedik ve cok hassas vir bebek 1 yaşından sonra azaldi ama hala tam olarak bitmiş değil kronik kabızlığı da var o da bana çekmiş maalesef zamanla geçer dedi doktor çünkü o kadar ilaç takviye kullanmama rağmen boş neşeli de bebek yani bu sorunlar kendisini huzursuz etmiyor zaten küçük varlıklar cok kolay doyabiliyor 2 yaşını bekleyeceğim suan azı dişlerini çıkarıyor belki çıkarsa refleks olarak bile olsa öğrenip yiyebilir vizi taklit ediyor çiğneme yaptığımiz yerde nam nam nam yapiyir ama eline verdiğimiz zaman atiyor yemeğe suan tam hazir değil demekki diyorum çünkü 13 aylikken süründü benim oğlum herkes doktora götür dedi suan 2 ay için süründü emekledi tutunup kalkti sıraladi suan elini bırakıp havada desteksiz duruyor 2 3 adım atıp düşüyor aylarca sürünsun emeklesin diye yapmadığım şey kalmadı ama gün geldi kendisi yapti suan da da asla yerinde durmuyor

Her çocuğun gelişimi bir değil tabii ki çok normal. Görümcemin oğlu da 14 aylıkken emeklemeye başladı. Eltim kursağı dar derdi böyle yerken öğürenler için. Oğlumda mesela azcık büyük lokma alsın hemen midesi kalkar. Sabırlı olmak gerekiyor demek ki birkaç aya kadar belki yemesi düzene biner. 

Benim oglumda 13 ayın sonlarina dogru süründü 1 hafta sonra yani 14 aya girdiğinde emekledi 1 hafta sonra tutunup kalkti her seyi art arda yapti birden bire algısı açıldı sanki suan yürümek için ugrariyir

Çok geçmeden yürümeye başlar geriden gelir ama hepsi peşpeşe sır alanı verir😍😊

0 oy

İlk oğlum da benim.yemek konsiinda sorunluydu  ikinci olunca zayfladi çünkü o kdr ugrasp yedirme fırsatım olmadı önceki kadr takiyormuyum hayır ikinci maşallah yese yiyor yiyesi uoksa hiç bir buçuk yaşında TV açıp yedrmedim özellikle bazen denk heliuor yemek yicekse herkesten önce oturr ne kdr ahlak zor bı bebek olsad hatta baya zor yemek konusunda beni yipratmadi aksam bile beş buçuk uasindaki abisine ben yedirdim bir buçuk yaş kardesi kendi yedi  hasta yemedikce midesi küçülüyor eskisi kadr dusmuyorum ama bakacak olan sensin çocuk düşününce ilk 3 yl çok hayttan mukemmelliyt beklememeyi bilmek gerekiyor önce onu kabullenmek  olduğu kadr demeyi ogrenmek laizm  

Ben yine ona her zaman zaman ayırırım saatlerini ona göre duzenlerim diye düşünüyorum benim ilk göz ağrım annem 2 diğer çocuğuma bakarken ben ilkine yediririm ya da onunla ilgilenirim diye düşünüyorum zaten zaman geçtikçe büyümüş oluyorlar aynı yetişkinler gibi 3 öğün yer aralarda belki mama büyüdükçe zaten açlığa dayanma süreleri de uzuyor 

+1

Öyle düşünme inan bazen ayiramiyosun biz dolu dolu vakit geçirrdk oğlumla  sürekli etkinlik kitap boya resim park böyle işlerimi gece yapardkm ama bebek olunca yorgun oluyorsun tukeniyosun o enerji olmuyor yaparım diye düşünmyeceksn olduğu kadr demeyi ogrenmek gerek basta iki hafta sonra dogumum var  3 oğlum olacak ilkte dinlenip uykmu aliyordum smdi bile çok yogunuz  digum sonrası ne olacak yaşım gecmeden istedim kızım olurmu dedkm de olmadı nasip kısmet hayrlisi boyleymis büyük fedakarlık istiyor  annen eşin destek olursa gene idare edilir ben gurbbettym eşim yemiş yememiş takmaz hiç hatta bana kızar ama akşama kdr aç dursa niye aç kaldım demez bazen. Kardeşim. Manasınada yiyor 

0 oy
önce (437 puan) tarafından

Canım ben ilk oğlumda cahillik süt koruyor dediler adet olmadan kırkım çıktı hamile kaldım bebeğim yaşına girdi doğum yaptım şuan büyüdüler evet biraz zor oluyor ama yaş atalihi olmadığı için arkadaş gibi oluyolar çok daha rahat bana göre bakması dışarıya ihtiyaç duymuyorlar mesela şuan ergenlik kavgalarını saymazsan tabi😂bide 11 yıldan sonra oldu şuanki bebem bence arada zaman oldumu çok daha zor oluyor eğer yapmak istiyorsan zaten doğana kadar 2 yaşına yaklaşıyor kimseye bakma Allah b kolaylık veriyor

Cok haklısınız Allah analı babalı büyütsün inşallah benim gözümü tek korkutan suan yemek sorunu

Daha iyi olacak bak gör   birbirlerine nispet yapanyapa yerler ozaman 

İnşallah İnşallah onlar hep iyi olsunlar evlatlarımizdan  baska kimimiz varki zaten 

Aynen oylnrabbim kimin kucağı Bossa tattirsin bu duyguyu

0 oy
önce (2,001 puan) tarafından

Sakin ol güzelim, her gebelik gibi her çocuk da farklıdır.

5 parmağın 5inin de bir olduğunu hiç gördün mü?

Ben art arda yapıp işin içinden sıyrılmak isteyenlerdenim.

Oğlum 2,5 aylıktı, kızıma gebe kaldım. Aralarında 1 yaş bile yok. 11,5 ay var. Şimdi yine hamileyim, kızla aralarında 13-14 ay olacak.

Çocuk sahibi olmak demek, bireysel özgürlüğünü kaybetmeyle başlayan ama sonrasında yavaş yavaş düzene oturdukça kendini anne kimliğiyle yeniden keşfettiğin bir sürece dahil olmak demek.

Maddi-manevi bakabilme kudretin varsa kime ne?

Fiziksel olarak tam kendine geldin derken bir daha bozulması fikri beni çok rahatsız ediyor mesela. Ben de geniş aile severim, o yüzden ya şimdi ya hiç dedim ve 3 çocuk yaptım. Henüz 3 doğmadı ama olsun, yine de ben 3 çocuk anasıyım.😁

Konudan bağımsız Nur ay yok neden biliyomusun Bahadır Yok kötü bı durum yok inşallah 

Maşallah maşallah Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah bende cok istiyordum aralarında 1 yas olsun ama sezeryanliydim korktum hemde çocuğum yemek konusunda cok eziyetli diye gözüm korktu korundum

önce (2,001 puan) tarafından

Spolat’tan haberini almıştım, vaktini daha güzel değerlendirmek istiyormuş. 

Tamam hayırlı geceler saol ☺️ 

0 oy
önce (7 puan) tarafından

Benim oglum 1.5 yasindaydi,hamile oldugumu ogrendim simdi ikiside birlikte buyuyor arada bir tabiki kiskanclik oluyor ama oda zamanla mesela oglum baslarda cok kiskanirdi sevmezdi ama simdi buyuyor ikisi birbirleriyle oynuyorlar zaman cok hizli,geviyor ve anlasiyorlar artik ben pek zorlanmadim gerek ailem gerekse esimin annesi falan el atiyorlar hep oyle boyle buyuyorlar 😊🌸 

0 oy
önce (12 puan) tarafından

Benimde kızım 14 aylık ve ikincisine hamileyim ona arkadaş olsun birlikte büyüsüne diye

0 oy
önce (14,747 puan) tarafından

Anne istiyorsa konu kapanmıştır. Kızım on ayliktı oğluma hamile kaldığımda. Çok istiyorum hemen olsun dediğimde negatif yorum yapanda çok oldu ama kime göre neye göre 

Çoçuğum olmuyordu o yüzden ayrıldım ilk evliliğimden , zaten biliyorduk olmayacağını tedavi flnda olmadım o yüzden beklemiyorduk 

2 buçuk aylikken oğrendim kızımı, hiçbir sorunsuz harika gebelik geçirdim kızım uykuyu seven gaz nedir bilmeyen sakin uysal bebekti otuz yaşımda anne oldum çok şükür 🙏 

Dedik şans eseri oldu daha da olmaz keşke bir oğlum olsa allah nasip ettı 

Ha zorlandım tek baktım ikisine oğlum kolik bebektı uyku hiç sevmezdi 

İnandım şükür ettim nasip olduğu için yaşını geçınce şükür değişti 

Şimdi kızım 3 buçuk yaşına girecek oğlum ikiye girecek bir birlerisiz durmazlar beraber yerler oynarlar eğlenirler gece yatağını bırakıp birinin yatağında sarılıp uyuyor olurlar baktığımda 

Düşünüyorum bazen tamam ilk başlarda çok zorlandım kafayı yedım ama öyle güzel evreye geçiş yaptılar ki her zorluğa değer 

Belki tek çoçukla daha fazla uğraşırdım zorlanırdım hayırlısı buymuş 

Allah en güzelini yazıyor çok şükür 

Ne eistiyorsanız o zaman hazırsınız demek hakkınızda hayırlısı olsun 

0 oy
önce (4,475 puan) tarafından

Oğlum pazar günü 15 ayina giriyor. Yemin ederim uykusu, yemesi, durması hepsi eziyet. Allah günah yazmasın bir tanesi mi normal çocuklar gibi olmaz. Az önce yıldım artık sinir krizi geçirdim. Sadece ağlıyor üstüne de diş ağrıları başladı. Allah yardımcımız olsun. En büyük dileğim tüm herkesin sakin yormayan bir bebeği olsun inşallah senin de öyle. Hayalim hep oğlum okula başlayınca 2. Yi yapmaktı ama bu gidişle asla

Aynı benim ilk kızım  çok eziyetli bir çocuktu. Simdi 4 yaşına eskisi kadar olmasada değişmedi pek. İştahsız yemek yemeyen, ağlak, kaçakçı, temas bağımlısı, 5 dk kucak dışında durmayan, kucakta bile her diş çıkardığında sabahtan akşama kadar ağlayıp tamamen yeme içmeden kesilen, her uykudan uyandığında 30 40 dk krize giren ve ne yaparsan yap asla susmayan, her konuda sana bağımlı olan, tuvaleti 6 ayda ancak öğrenip 6 ay boyunca altına kaçıran. Simdi 4 yaşında çoğu huy devam ediyor, aglak mızmız olması ve yemek yememesi gibi

önce (4,475 puan) tarafından

Tuvalet eğitimi dışında dediğin her şeyi yaşıyorum maf oldum ya şimdi bile ayağımda 1.30 saattir uyanık bizde saat gece 3 e geliyor 

0 oy
önce (26,555 puan) tarafından

Yargılamak için söylemiyorum ama madem bu kadar eziyetli biraz büyütüp tekrar çocuk yapabilirsin illa hemen olmasına gerek yok hem sende kendine gelir nefes alırsın biraz arka arkaya doğum zorlar bende kızım 1 yaşına girdi hamile kaldım çok zorlanıyorum vücut olarakta bakım olarakta evdekine yazık oluyor beklemelisin en azından 3 yaşı 

0 oy

Tavsiye etmiyorum. Eziyetli cocukla ara vermek lazım. Başka yorumda da yazdım yoksa kendini bir cocuk memedeyken diğerini bi elle yedirmeye çalışırken  bi yandanda sen emzirdigin için kazınan mideni aynı anda 3 kişiyi doyurmaya çalışmakla geçirirsin. Nerden biliyorsun diye sorma 😅

Ona bakarsanız o kadar krizi zamanlarım oldu ki hep diyordum Allah affetsin oğlumun bu kadar eziyetli olacağını bilseydim şimdi asla getirmezdim dedim hep ama zamanla günaha girdiğimi farkettim çünkü dilimi isyana vuruyordum Allah affetsin Düşünüyorum Rabbim bana tedaviyle tek seferde nasip etti ya olmasaydı ya Nasip etmeseydi ya hastane hastane surunseydim şükürler olsun dedim.ve olayın bu yanından bakmaya başladım oğlumun tek sorunu yemek yemek ve çiğnemeyi hala bilmemesi onun dışında çok şükür bir sorunu yok yaramaz değildir önceden kucak delisiydi suan asla kucak istemez yabancı ortamda olmadıkça 1 yasina kadar uykusu cok kötüydü gözleri açık bünye ayık yatardi ve 1 yaşına kadar hep fitille yatırmak zorunda kalırdım çünkü asla uyumazdi uyusa bile 5 dk bir uyanirdi şuan tek şeyi yemek kusmasi da azaldi ama hala durmus değil yanımda bakanım da varken getirmek istiyorum çünkü yemek sorunu zamanla aşılabilir Rabbim sağlıkla imtihan etmesin yeterki hem yaşım genç iken 35 yasina gelip de elimde biberon bezle gezmek istemiyorum suan yaşım 24 Allah nasip ederse 4 tane çocuğum olsun istiyorum ama max. 30 31 yaşında son çocuğumu kucağıma alırım daha da getirmem

7 24 yardim edenin varmış o zaman olabilir.  Ben tektim tek çok zor. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 360 göst.
0 oy
6 cevap 482 göst.
1 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde dertli.anne (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 2,390 göst.
28 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
19 cevap 557 göst.
11 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu