0 oy
233 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (7 puan) tarafından

Evli bir çocuk annesiyim eşimle severek evlendik. Görümcem var bekar 50 li yaşlarda onun bir arkadaşı var tanıdığım en iyi insanlardan bir tanesidir. Bana çok iyiligi dokunmuştur. Ancak yakın zamanda umreye gideceğini öğrenmiştim görümcemden. Ancak tarih olarak unutmuşum. Geçenlerde yazdım. Cuma mesajı ile beraber umreye ne zaman gidiyorsun diye.. Ancak yazdığı beni çok şaşırttı. Mekkede olduğunu söyledi. Bir helallesme için bile bize bir haber vermedi. Sonuçta umreye gidiyorsun gidipte dönmemek donupte görmemek var. Bu şekil yazdım ve helallik istedim. Bana sebebini bile yazmamış. İşte" sende helal et iyilikleri seve seve yaptım" vs. Güzel dilekler dilemiş. Ama ben bir aciklama bekledim şundan şundan yazamadım canım diye.. Ben bazen eteafimdaki insanları anlayamıyorum yakın olduğum insanları özellikle hatır vardır, yemiş icmislik vardır bir mesaj bir arama yapıp helallesirsin. Bilmiyorum ben mi kuruntu yaptım sizce?? Bu sıralar o kadar boşlukta gibiyim ki size anlatamam bir apartman düşünün hepsi kayinvalidemin komşuları genç yok hadi var karşı komsun o da kayinvalidemin kiracisi ne dediğini bilmez ne söylediğini bilmez.. kiminle iki çift konuşup muhabbet edeceksin insan inanın arıyor. Rabbimiz en güzel dost bize o ayrıdır. Ancak Salih bir arkadaş olması çok güzeldir bir insanın.Rabbim nasıl etsin insAllah🤲 Velev ki çok kırıldım. Anlayamadım bir mesaj at yani dimi "hakkını helal et canım umreye gidiyorum" vs diye.. bebeğim küçük olduğu için iş hayatina atilamiyorum. Ancak artık büyüdü çalışmak istiyorum. Gassal olmak istiyorum. Uzun süredir aklımda kalbimde olan bir meslek.. eşime durumu anlattım ve biriyle daha konuşmak istiyordum. Bu umreye gidip helallesmeyen kişiye acicaktim bu konuyu siz olsanız bu yaptığını es geçip bu isteğinizi paylaşır kendisinden fikir alır mıydınız??

13 Cevaplar

+8 oy
önce (6,439 puan) tarafından

Ölüm her an var. Yani her daim insanlar ile helalleşmeyeceğimize göre. İnsanlar umreye ibadete gidiyor bana bu helalleşme olayı biraz eskiden kalma adet gibi geliyor. Evet eskiden gitmek yolculuk zormuş şimdi insanlar 1 haftalığına umreye gidip geliyor. Ben darılmazdım da kırılmazdım da. Senin mantığına göre tatile giderken şehir dışına çıkarken de helallik almak lazım. 

-Reklam-
+3 oy
önce (4,831 puan) tarafından

Post çok uzun okumadım başlığa göre cevap yazıyorum. Helalleşip helalleşmesi benim için önemli değil çok kafama takmam . 

önce (7 puan) tarafından

Ama şöyle dusun. Sana çok iyiligi dokunan evine misafir ettiğin birinden bahsedersek peki

önce (4,831 puan) tarafından

Eğer birinci derece akrabam değilse anne, baba ve kardeşlerden bahsediyorum kimseyi umursamam ben, takmam da.

+2 oy
önce (24,519 puan) tarafından

Bilmem bana öyle büyük büyük bir mesele gibi gelmemişti onun açısından bakarsak biliyormuşsun gideceğini sen de hiç a ne zaman gidiyorsun bize de nasip olsun vs diye bir uğurlama düşüncesine kapılmamışsın mesela demek ki ahpaplığınızın bu usullere ihtiyacı yokmuş 

önce (7 puan) tarafından

Görümcem söylediği zamandan sonra yüzyüze gelemedik malesef.. ablam tarihi soylemisti ancak unutmuştum yoksa tabi ki senin söylediğin gibi söylerdim hatta dedim ya yazdım umreye ne zaman gidiyorsun diye geç kalmışım çoktan gitmiş yani belki de ben biraz abartiyorum. Bir hafta gibi kalicakti zaten belki de gerek gormemistir. Bilemiyorum 

önce (24,519 puan) tarafından

Ailesi akrabası arkadaşı herkesi arayıp tek tek helallik alamaz denk geldiği ile görüşüp almıştır 

+2 oy
önce (924 puan) tarafından

Bu adet çok eskiden kalma eskiden gidip dönememe olayları çok olurdu ama artık teknoloji sayesinde bu tarz şeyler pek mümkün değil o yüzden çok dert edilecek bişey değil

+2 oy
önce (4,414 puan) tarafından

Tamamını okumadım ama umreye gitsem hayatıma giren herkese hakkını helal et diye mesaj atamam onların bana hayirli yolculuklar demesi daha mantikli. 

+2 oy
önce (23,478 puan) tarafından

Eskiden yapıldığı için devam eden bir adet. Güzel de bı adet. Ama günümüzde şart bişey değil. Eskiden hacca umreye giderken aylar surermis. E şimdi öyle bı durum yok. Kısa sürede kolayca gidilip geliniyor. O yüzden ben kirilmazdim

+2 oy
önce (26,550 puan) tarafından

Bu arkadaş çevresine çokmu fazla anlam yüklüyorsunuz acaba 🤔 mesela 2o senelik arkadaşım var aylarca konuşmasak aradığı zaman her dk konuşur gibiyiz günlük konuştuğum arkadaşım var yine 1o seneyi geçti arkadaşım onla da bir kaç gün konuşmasak kusmem darilmam Gönül koymam . Bana gereksiz geliyor kocam değil aynı evde yaşamıyoruz onun içinde olduğu durumu günlük telaşlarini bilmiyorum o telaşın içinde aklına gelmemis olabilirsin başka bir sebepte fazla alıngan bazı kadınlar ya da ben değilim ☺️

+1 oy
önce (1,907 puan) tarafından

Evet bı telefon edip de helallesebilirdi keşke sebebini de söyleseydin ama unuttu belki de heyecandan telastan helallesmedgi tek kişi sen degiksindir belki ne bileyim iyi düşünmeye çalışıyorum 

+1 oy
önce (4,201 puan) tarafından

Ölüme gider gibi hellasmek istememiştir.. 

Rahmetli annnenem son günlerinde yatarken annem.hep anne hakkını helal et diye kapıdan cikardi annnenem de  tuhaf olurdu annemde derdi anne ben yola çıkıyorum bana birsey olursa diye hellasiyorum hep derdi onu üzmemek için.. 

+1 oy
önce (12 puan) tarafından

Canım herkes bizim gibi olamıyorum maalesef kötü günde olup iyi güne geçince unutuyorlar 

0 oy
önce (77 puan) tarafından

Telaştan unutmuş olabilir kırılmayın sizinle güzel konuştuğuna göre o da size değer veriyordur olabilir böyle şeyler beklenti içinde olamamak en güzel ben umreden geldiğimde komşum ona hediye getirmediğim için bana küsmüş hatta kızmıştı mesela saçma sapan şeyler ben kimseye hediye almak için umreye gitmedim ne kadar saçma almadıysam mesela benim hediye alacağım kişi değilsin demek ki vs vs bir de bana diyordu bizde erkeğe şu alınır kıza şu alınır banane abi sizden ben sizin oralı mıyım? 

0 oy
önce (3,642 puan) tarafından

Annemin arkadası bissuru tantana seromoniniye gerek yok gidiyosam kendime mantıgında kimseye haber vermeddn gitti geldi bende aynisini yapcam hos kimsemde yokta olsa da aynısını yapardm 

0 oy
önce (777 puan) tarafından

Umreye giderken hayatıma giren çıkan herkesi aramam heralde bi iki yakın akrabamı ararım o kadar siz akraba bile değilsiniz fazla abartmışsınız bence 

İlgili sorular

+1 oy
31 cevap 685 göst.
5 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde Gurbett (405 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 714 göst.
+2 oy
29 cevap 833 göst.
16 Eylül 2025 Diğer kategorisinde curious (1,179 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 566 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ysfpnr (639 puan) tarafından soruldu