0 oy
135 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (113 puan) tarafından

Kizlar oglum 4,5 yasinda disi curumustu agriyordu oyulmus ici dis dr. Uzman dr sevk etti uyutulup o sekilde mudahale edilmesi gerekiyormus 1 saat surebilirmis ben korktum acikcasi anestezi icin yasi kucuk diye. Bu curuk dis dökülene kadar cok zaman gecip herhangi bir zarar verir mi veya surekli agri yapar mi yoksa korkulacak bi islem degil mi 

8 Cevaplar

0 oy
önce (4,014 puan) tarafından

Dişi nasıl olur bilmiyorum ama yeğenlerim de ufak yaşta, aneztesi altında işlem gördüler. Bazen başka seçenek olmuyor. Çok fazla çürükleri vardı çünkü. 

önce (113 puan) tarafından

Yani doktor firca atti biraz ilerlemis neden daha once gelmediniz ve fircalamadiniz diye ki ben duzenli fircalattiririm meger arkalari iyi yapamiyormus benim yapmam gerekiyormus :( canim cok sıkıldı

-Reklam-
0 oy
önce (2,984 puan) tarafından

Canım iltihap kapar çenesine vurur Allâh korusun yaptır mutlaka ama iyi araştır 

Boyle problemlerden de korkuyorum bakayim birsz

0 oy
önce (11,569 puan) tarafından

Canım önce geçmiş olsun bizde Haziran ayında yaptırdik oğlumun dişlerini tam.iki diş ortasında çürük oluşmaya başlamıştı yemek yerken ağrı yapıyordu Kanal tedavisi ve dolgu kaplama yapıldı anestezi ile bu öyle derin bir anestezi değil.sedasyon ile yapılıyor uykunun bir tık koyu hali gibi düşün. Azı dişleri 12 13 yaşlarında dökülüyor o zamana kadar o.cocuk o disle duramaz ve çürüme devam ederse alttaki çıkacak olan kalıcı azi dise de zarar verir. 

Çok sıkışık zamanda borcumuZ varken yine bir yerlerden borç alıp yaptırdık çocuğun dişlerini 

Size de gecmis olsun korkuyorum ama ihmal de etmem tabi sadece 1 diş degil curuk olan diger agrisiz curuklere de mudahale olur muhtemelen :/

önce (11,569 puan) tarafından

Bize 2.krom.kaplama.6 dolgu ve floror uygulamasi yapıldı devlet hastanesi yapmadı sıra bulamadık en az 7 8 hastane gezdik. İyice ilerlemeden yaptırın. 

Benim oğlum biraz tonbis boğa Burcu yemeği çok sever ama çocuk 2 ayda 3 4.kilo verdi yemek yemeye korkuyorum anne diyodu. Şuan bile abur cubur şeker vs. Yemiyo artık bunlar benim dişimi acıttı diye 

0 oy
önce (1,978 puan) tarafından

Benmki beş buçuk ağzında sağlam dış kalmamış anestezi dediler 6 ay icinde haber verceklerdi devlette antibiyotk kullandı şuan idare ediyor gecnlerde o kdr kötüydü ki suyu bile pipetle içiyordu uoska bende korkuyorum yeni diş çıkana dayanablrmi

0 oy
önce (170 puan) tarafından

Dış için hiç girmedik ama oğlum göz tansiyonu ve tüm kontrolleri rutin olarak anestezi altında çok korkma 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Özelde normal iğne ile uyuşturup yaptırdık.altta arkadaşın yazdığı gibi daha fazla zararı olabilir.ben de senin gibi düşündüm ama öyle olmuyormuş.erkenden önlemini alıp yaptırın.

0 oy
önce (813 puan) tarafından

Sünnet işlemini anesteziyle mi oldu 

Valla sizi korkutmak istemem o yüzden özelde yaptırmayın iyi tam donanımlı bir devlet hastanesi olsun 

0 oy
önce (950 puan) tarafından

Benim kızımın öyle canım ben yaptırmadı ama asla şeker çikolata da vermiyorum çünkü yediğinde ağrıdan duramicak hale geliyor şeker yemediği sürece şükür ağrı yapmiyor

İlgili sorular

+3 oy
39 cevap 1,901 göst.
+2 oy
3 cevap 78 göst.
+2 oy
6 cevap 157 göst.
22 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Yasemin1644 (2,495 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 251 göst.
26 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Asya15 (249 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,471 soru

24,184,092 cevap

336,505 kullanıcı

...