+1 oy
118 göst.
önce Diğer kategorisinde (7,631 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar hanımlar, nasılsınız ? 

Çarşamba günü doktorum ikili tarama testi yaptırmak istiyor musun diye sorduğun da evet dedim,haftaya gel o zaman dedi ama şimdi de vazgeçtim gibi bir şey, emin olamadım doğrusu. Siz yaptırmış mıydınız ? Yaptırmak istemediğimize dair imza vs atmak gerekiyor mu bilenler cevaplarsa sevinirim. 🌸

6 Cevaplar

+2 oy
önce (7,033 puan) tarafından

Ben iki gebeliğimdede yaptırmadım doktor down sendromlu olursa aldırırmısın dedi bende hayır dedim o yüzden yaptırmadım

önce (7,631 puan) tarafından

Doğruluk payı %60 olması gerekiyor. Ben de bundan korkuyorum. Kafaya çok fazla takan bir yapım var çocuk konusunda kendime zehir etmek istemiyorum.

Aynen öğle çok kafama takıyorum bende olur olmaz herşeyi bide ikinci gebeliğimde bebek kilo almıyor hastane yat olmazsa erken alıpni küvezde büyür gibi şeyler söyledi beş gün hergün ağladım yanımda yatan insan da etkilendi sonra bebek 1900 anca olacak alalım 36 haftalıkken dediler ben ağlayarak doğumhaneye girdim yaşında 42 olunca bebeğim dünya ya gelince eli kolu tamamı kilosu nasıl gibi sorular sordum bebeğim sağlıklı ve 2750 doğdu iki doktor baktığı halde kilosunu bile yanlış söyleyip bebeğimi erken aldılar kul yapımı cihaz nasıl olsa güven olmuyor

+1

Ay çok şükür sağ salim kucağına almışsın 🌸 Rabb'im sağlıkla imtihan etmesin kimseyi 🤲

Amin inşallah canım sende alırsın inşallah Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inşallah

+1

Aminn 🤲 Allah razı olsun ❤️ 

-Reklam-
+1 oy
önce (6,050 puan) tarafından

yaptırdım yine olsa yine yaptırırm

olasılık hesabı aslında

bu testi yaptırınca down sendromlu çocuğun varsa bunu aldıracaksın diye bir şart yok. eğer ki böyleyse zaten risk yüksekse daha detaylı inceleniyor başka başka testler yapılıyor kesin sonuç öyle çıkıyor.

diyelim down sendromlu, ben buna kendimi hazırlarım. araştırma vs yaparım. özel bir yeğenim var ve bunu biz sonradan öğrendik ve bazı şeylerde geç kaldık başından bilseydik şu an her şey farklı olabilirdi  

Yani evet bu da doğru ama yengemi hatırlıyorum son altı ayı zehir olmuştu boşu boşuna çok yüksek demişlerdi, kesin konuşmuşlardı çok şükür öyle çıkmadı. Bunu yaşayan bir kaç tanıdığım daha var o yüzden kararsız kaldım emin olamadım. Teşekkür ederim.

olasılık hesabı bu. risk hesaplanır. tıpkı zarın 6 gelmesi olasılığı gibi. bu oran 1/6dır ama ilk attıpında da 6 gelebilir 10bininci atışta da.

yaş artıkça bu risk artar. riskin yüksek olması illa çocuk down sendromlu olacak demek değildir. düşük riskli olan biri de down sendromlu çocuk doğurabilir. 

kesinleşmesi için başka testler yapılır. 

en kesin sonuç veren fetal dna testi. yanılma payı yok, yüzde yüz kesin sonuç. 

ben kendi adıma söylüyorum tekrardan yine olsa yine yaptırırım. 

yeğenimi biliyorum, gözümüzün önünde geç kaldık ona. oysa bu gibi özel çocuklarda eğitimin önemi çok çok fazla. biz bu eğitimlere 2-3 yaşında başlasaydık şu an kendini kurtarmış bir çocuk olacaktı. ama o şimdi 9 yaşına girecek nerdeyse bezi bu yaz bıraktı, 2-3 yaş çocuğu gibi konuşmayı yeni öğreniyor. 

Biraz daha araştıracağım galiba. Yeğeninize de Rabb'im sağlıklı uzun ömürler nasip etsin hepsi bir melek eksik olmasınlar.🌸

sağol canım. Allahım bütün çocuklara sağlıklı bir ömür versin

Aminn 🤲 

+1 oy
önce (232 puan) tarafından

Yaptrmadm sadece detaylı ultrason a girdim onun dışında riskli olduğu için hep perinatoloji den muayene oldm doçent uzman hekimler baktı 

Gerek duymdm 

Hatta karnmda bebeğin sıvısını alicklrdi onada müsade etmedm

Anladım ben de çok kararsızım ilk hamileliğim de hiç böyle değildim:)

+1 oy
önce (5,682 puan) tarafından

Niye yaptirmama gibi, bi ihtiyaç duydun ki 

Yaptir ne olacak 

Var demek ki kendime göre sebeplerim ki öyle ihtiyaç duydum.

Terslemene gerek yok 

Sordun cevap verdik 

Güzel bi şekilde özel sebebim var diyebilirsin 

Terslemedim sizin üslubunuza göre size cevap verdim. Güzel bir şekil de cevap almak istiyorsanız öyle de sormanız gerekiyor :) soranlara çok güzel açıkladım ,ki gerçekten terslemedim bu arada.

O zaman ikimizde mesajda yanlış anlaşıldı canım 

Çünkü bende kötü bi şekilde, kötü düşünerek yazmadım 

Yani neden yaptırmak istemediğini meram ettim 

İki kızımda da yaptirdim mesela 

Yaptirmayinca da bi nevi aklında soru işareti kalıyor 

Belki sonrasında pişman da olabilirsin yaptirsaydim diye 

Tabi bu senin kararın kuzum 

+1 oy
önce (921 puan) tarafından

Ben yaptırmadım çünkü kesin sonuç veren bi test değil sonucu yanlış çıkıp hamileliğimi zehir etmek istemedim 

Ben de bundan korkuyorum. Kendimi biliyorum çünkü takarım kafaya. Dediğiniz gibi kesin sonuç verse hiç düşünmezdim bile. Teşekkür ederim.

Belki size çok klasik gelecek ama aldırmayacaksanız kafa karıştırmaya gerek yok diyenlerdenim doğumda topuk kanında belli oluyor zaten herşey (tabi ona karşı değilseniz) o yüzden ona göre karar vermenizi tavsiye ederim kararınız ne olursa olsun pişmanlık duymayın

Pazartesi tekrar doktorumla görüşüp yaptırmayacağım galiba.

Hayırlısı olsun sizin için sağlıkla kucağınıza alın

Çok teşekkür ederim. Amin 🌸

+1 oy
önce (26 puan) tarafından

Ben yaptırdım sonra doktor Down sendromlu olma olasılığı yüksek dedi perinatolojoye yönlendirdi benj orda da amniyo sentez yapalım ama riskleri var isterseniz nifty testi yaptırabilirsiniz demisti biz Nifty testi yaptırdık sonuçlarımızda bir sıkıntı çıkmadı çok şükür ben bir daha hamile kalsam asla yaptırmam Ben zaten down da çıksa aldırmazdim kiyamazdim ama doğuma kadar kac ay down mi degilmi diye hamileligimi zehir ederdim ben ne varsa şimdi öğreneyim ona göre hareket ederim Down sendromluysada kitap okurum makale okurum bilgi edinirim diye dusundum  durumunuz iyiyse bence direk nifty testi yaptırın yoksa hiç ikili test yaptirmayin

Yani gerçekten çoğu kişi aynı şeyi yaşamış. Benim çevremde de çok var o yüzden tedirgin oldum ve yaptırmayacağım. Dediğiniz testi de araştırıp bakacağım çok teşekkür ederim 🌸 

önce (26 puan) tarafından

Rica ederim ne demek.Allah kucağınıza sağ salim almayı nasip etsin inşallah 

Amin. Allah razı olsun ❤️ 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 126 göst.
+3 oy
4 cevap 132 göst.
5 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 47 göst.