0 oy
534 göst.
önce Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından

Kızlar merhaba diğer hesabımın şifresini unuttuğum için burayı açtım 

Benim 3 yaş ve 1 buçuk yaşında iki oğlum var bugün  sabahtan beri çok huysuzdu ikisi de neyse evi falan zor güç temizleyip süpürdüm daha sonra öğle yemeği yapmak için mutfağa gittim ama ikisi de çok fena ağlıyordu oyuncaklarını odaya götürüp oynamalarını söyledim oyuncakları odaya götürüp dökmüşler oynarlarken de halıyı katlamışlar neyse yemeği yapana kadar oyalandılar ama odaya girip tam oturacağım zaman yine başladılar huysuzluğa o sıra eşim aradı noldu niye ağlıyorlar falan derken sabahtan beri böyle huysuzlar dedim eşimde bi dışarı çıkın markete gidin dedi bende hemen çocukların üstlerini giydirip dışarı çıktım ben normalde evi toplamadan asla dışarı çıkmam ama bugün çok zor birgündü neyse dışarı çıktık markete gittik gelirken kayınbabamı gördük eve davet ettim geldi çay içmeye ben oda dağınık olduğu için çocuklarla beraber direk balkona buyur ettim kayınbabamı Zaten kendisi de balkonda oturmayı sever siz oturun çay demlenene kadar bende odadaki oyuncakları toplayayım dedim çocuklarla kayınbabam oynarken ben odayı toplamak için çıktım balkondan iki dk geçmeden kayınbabam bi evi gezeyim çocukların odasına bakayım  dedi ( yeni taşındık eve ) tamam baba dedim kendisi gitti çocuk odası yatak odasının yanında zaten neyse topladım ben oyuncakları götürdüm yerine koydum ama evim geri kalan kısmı tamamen temizdi zaten dediğim gini sabah kalkıp sil süpür yaptım sadece oturma odasında oyuncak döküntüsü vardı balkona yanlarına oturmaya geçtim kayınbabam kızım artık çocukların büyüdü bu evin hali ne dedi bende nasıl yani baba dedim baksana odaya hep oyuncak biraz tertipli düzenli olun dedi bende aslında düzenlediğimi çocuklar huysuzluk yaptığı için gelince toplarım diye planladığımı söyledim evini toplamadan çıkma işte bak böyle misafir gelir kalırsın dedi sen misafir değilsin zaten baba anlattım ya durumu dedim neyse neyse sen evini düzenli tut dedi daha sonra hiç bişey söylemedim 

Ama bu söyledikleri azarlar tarz da idi sonuçta bende evimi pis bırakan bi insan değilim ama bugün öyle olması gerektiği için böyle oldu sonuçta odanın birinde oyuncak var diye bu lafları söylemesi bana saçma geldi kendimi çok kötü hissettim dağınık pis birisi gibi hissettim yani sizin başınıza böyle olaylar gelmiyor mu eviniz hep düzenli mi merak ettim bende normalde tekrar tekrar dediğim gibi oynamaları bitince toplar kaldırırım aka bugün öyle bigün değildi ve ilk defa yaptığım bişeye kayınbabam denk geldi böyle söylemesi beni çok üzdü siz be düşünüyorsunuz sizin kayınbabanız karışır mı benimkinin dili biraz uzun her şeye söylenir 

20 Cevaplar

+5 oy
önce (1,117 puan) tarafından

Çocuklar 3 ve 1 yaşında büyümüş mü oluyor. 3,5 yaşında oğlum sadece 1 saat oynasa oturma odası savaş alanına dönüyor , bazen günlerce toplanıyoruz çünkü oynuyor çocuk ben topladıkça zaten dağıtıyor kendini kısıtlanmış hissetsin istemiyorum, salona mutfağa yatak odasına oyuncak sokamaz bu kuralımız ama odasını ve oturma odasını dağıtabilir . Kimsede kusura bakmasın ev benim çocuk benim el aleme ne , ne kadar saçma bir yorum olmuş, ayrıca hadsizce. Kayınbabana mı kalmış bunu dike getirmek  

önce (2 puan) tarafından

Ah bi anlasam biz zaten genel olarak dışarı pek çıkmıyoruz eşim olunca daha rahat ediyoruz diye akşam çıkarız genelde o yüzden çocuklar sıkılıyor evde oyuncak dökme topla diye de kısıtlamak istemiyorum oynaması bitince toplar bi köşeye koyarım ama yarım saat geçmeden yine dökerler Böyle demesi beni çok kötü hissettirdi :(

önce (1,117 puan) tarafından

Tabiki insan kötü hisseder, bazen eşim bile şaka yollu şuraları bi toplayalım ya çok dağılmış der üzülürüm yani dağınık mıyım ben diye , siz zaten kendinizi biliyorsunuz 2 bebekle de daha ne olsun hiç takmayın 

-Reklam-
+5 oy
önce (879 puan) tarafından

kayinbaba olayi cok yanlis bilio. cocuk bebekken oyuncak daginikligi olmuoki ev derli toplu tertemiz oluo. masaya orttugun ortu orda kalio mesela:)cocuk 1 buvuk yasindan sonra evin anasi aglio. oyuncak yeni yeni baslio asil . bebekken daha derli topluydu asil curcuna simdi baslio haberin yok baba deseydin keske

+3 oy
önce (3,522 puan) tarafından

Cocuklar büyüdü dediği cocujlar daha bebek be duyanda lise üniversite sanir benim orta okula giden oğlumun odasi bile hep oyuncak daginiktir abartmış kayinbaba 

önce (2 puan) tarafından

Bende farkındayım canım biz bi de genel olarak evdeyiz doğru düzgün çıkmayız dışarı eşim olmadığı zaman çocuklar haliyle sıkılıyor tek oyun alanları ev ben nasıl dağıtma etme diyeyim Hemde ne kadar düzenli olursam olayım illa ki yine dağınıklık oluyor ben 10 dk yemek yapana kadar odayı dağıtmışlardı mesela olsun canları sağolsun sıkıldıkları için önce dışarı çıkarayım gelince toplarım dedim ama :(baya üzüldüm kendimi dağınık pis biri gibi hissettim 

+3 oy
önce (24,514 puan) tarafından

Büyüdü dediğinde 1.5 yaşında zaten dağıtma zamanı bu zaman kayınpederin çocuklarına ya hiç oyuncak almamış ya da çocukken onlarla ilgilenmemiş bunu deme hakkını kendinde nerden görüyor müsait mı diye sormadan evi gezeyim nasıl diyor çok şaşkınım bence biraz sınır çizin aranıza 

önce (3,352 puan) tarafından

Ne bekliyormuş o yaştaki çocuklardan valla ben sabahtir yatıyorum hastayım kızım her yeri dağıtıyor dört yaşında 

önce (2 puan) tarafından

Anlayacak birisi değil canım eve yeni taşındığımız için çocukların odasına bakmak istedi tamam dedim ama benim babam olsa merak etmez çocukların odasına bakayım demez mesela gelir bi odada oturup kalkar gider ama kayınbabam tam tersi normalde dediğim gibi toplamadan çıkmam üstten bile olsa toplarım ama bugün çok hugsuzdu ikisi de bir an önce çıkıp bi hava almak aldırmak istedim bende bunalmıştım çünkü denk gelele gelele bugüne denk geldi 

Bence yanlışın kendini savunman daha doğrusu açıklamaya çalışman iki parça oyuncak var o da normaldir çünkü evde küçük çocuk var hani oyuncak oynama yaşları şimdi ya demen gerekiyor 

+3 oy
önce (1,909 puan) tarafından

Oyuncağın nesi dağınıklık olarak görülüyor anlamıyorum ikisi de daha oyuncaklarla oynayacak yaşta kayinbaban saçmalamış her tarafı toplar süpürür silerim kızım ondan sonra oyuncaklarını döker o uyuyana kadar da toplamam çünkü çocuk bu mecbur oynayacak ne olmasını bekliyor yani çocuklar oynamasın köşede otursun mu 

önce (2 puan) tarafından

Evet bende böyle yapıyorum twm olarak sabah kalk sil süpür derken onlar oyuncak döküp oynar oynamları bitince toplarım ama yarım saat geçmeden geri dökerler en son çocukları uyutmadan bi daha evi toplar süpürür yatarım ama işte çocuklar asıl bu yaşta evle ilgileniyor bebekken ne yapabilecek ki artık büyüdü neden dağınık demek istedi ama üzüldüm yaa kendimi çok kötü hissettim :(

önce (1,909 puan) tarafından

Üzülme çünkü bu senin pis biri ya da dağınık biri olduğunu göstermez büyükler herşeye burnunu sokacak ya saçmalamış ben olsam lafını da verirdim şahsen ev benim oynayan kendi çocuklarım kimsenin laf söylemeye hakkı yok

+3 oy
önce (15,295 puan) tarafından

Kayınpeder bize gelsin kafayı sıyırır

Bize gelse intihar eder 😂 çocuk dururken ben dağıtıyorum canga reklamındaki gibi de ben dağınık seviyorum diyorum 

önce (4,014 puan) tarafından

Aynı yorumu yazacaktım😅 Bize gelse kim bilir neler der. Şuan da bile legoların hepsini bir kenara topladım ama saniyeye bakar dağılması.

Ev dağılmasın diye evde oyuncak bulundurmayan insanlar var. 

Ya da bütün kapıları kapatıp çocukları kısıtlayan insanlar var ev bu dağılır toplanır 

önce (15,295 puan) tarafından

Mat ortada çok yorgunum mutfak dağınık çamaşır makinesinde çamaşırlar bekliyor arabaların üzerinden atladım 🤣

+2 oy
önce (1,475 puan) tarafından

Canım cocuk bu tabiki dağıtır

Biblo değil ki cocuk o çocuk 

Çocuk çocukluğunu yaşamalı 

+2 oy
önce (921 puan) tarafından

Açıklama yapmanıza gerek yok ev pis değilse kimin ne dediği umrunuzda olmasın çocuklu ev dağınık olabilir gayet normaldir

önce (2 puan) tarafından

Evim çok şükür şimdiye kadar hiç pis olmadı çocuk olmadan öncede aşırı düzen takıntım vardı benim ortalıkta bi saç kılı görsem evi tekrar toplar siler süpürürdüm çocuklar olduktan sonra düzene değil temizliğe daha çok dikkat ettim hep birde alerjik büyük oğlum asla pisliği bırak bi toz bile bırakmam ama bugün dediğim gibi çok zorlayıcı birgündü önce dışarı çıkıp hava alıp aldırmak istedim hem onların huysuzluğu azalır Hemde ben biraz rahatladım dedim ama sonum böyle oldu daha çok moralim bozuldu 

önce (921 puan) tarafından

Hiç moraliniz bozulmasın bi evde kabul edilemeyecek tek şey pisliktir zsten pis değilmişsiniz dağınıklık çocuklu evin olmazsa olmazıdır evimin dağınıklığına laf eden ya yardımcı tutsun benim yükümü alsın yada gelip çocuklara baksın ben toplu tutarım her gün evi hiç moralinizi bozmayın

+2 oy
önce (4,826 puan) tarafından

Bırak kayınpederi eşim bile diyemez bu ev niye dağınık diye. Benim de 3 yaşında kızım var. 3 oda da oyuncak var şu anda. Rahatsız olan varsa kalksın kendi temizlesin. Söylerim de açık açık. Ne münasebet orası benim özel alanım , kendi evim kimse laf söyleyemez. 

+2 oy
önce (1,204 puan) tarafından

Söyle ona boş yapmasın

+2 oy
önce (563 puan) tarafından

Yahu çocuğum yok benim Bi tane kedim var.

Halilarim ince odadan odaya koştururken toplanıyor mesela o bile dağınık bir görüntü oluşturuyor ki bunlar çocuk...

Çocuk olan evden her an düzen tertip bekleyemezsin,varsa bir dağınıklık bir problem yardım amaçlı senin yapman yardım etmen gerekir ama eleştiremezsinnn...

Kayinbabanin yaptığı çok yanlış hem ona ne ona ne yani...

Sen kimseyi umursama çocukların nasıl mutluysa o ev öyle kalsın,ilerde annemin evi hep temizdi ama biz hiç mutlu değildik diyeceklerine,annem bizle ilgilendi bizi hep mutlu etti desinler ya..

Kayinbaban da kendi evinde tertipli düzenli otursun....

+1 oy
önce (129 puan) tarafından

Erkekler ne yaşta olursa olsun hep aynılar kusur bulmakta üstlerine yok. Kayınbabanı görünce birdaha çaya davet etme. Ailece oturmaya gelirler tamam ama onun dışında ben olsam çağırmam zaten zor bir günün geçmiş yorulmuşsun. İnsanlık halidir sürekli ev derli toplu olmaz ki 2 çocuğun var. Ben yemek yaparken kızım sandalyesinin üstüne çıkıp gardrobunu açmş ne var ne yok yerlere saçmış. Yemeği yapıp kızıma bakayım dedim off aman Allah'ım odayı gör darma dağınıktı oyuncaklar bir yerde kıyafetler tokalar bir yerde. Ee o an birisi denk gelse ne kadar dağınıksın mı demek zorunda? Her yer topluyken? Çocuk odası bu tabiki dağılacak ne var bunda? Yani bir şeyi abartmayı ne kadar çok seviyorlar. Ev komple dağınık bile olsa insan kendi kendine düşnmeli kadıncağız iki çoçuğa bakıyor yemek bulaşık çamaşır birde üstüne temizlik.. Belki hastadır belki yorulmuştur belki sabrı kalmamıştır. Bazen benmde evi temzlemediğim oluyor. Dip köşe temizliyorum akşamına afedersin b. K götürüyor. Yorulduğuma değmiyor die artık mecalim kalmıyor. Kendime 3-5 gün tatil veriyorum. Tatil diyorum ama yinede yemek yapıyorsun evi üstünden topluyorsun. Sonra kendimi toplayıp dip köşe temizliyorum. Akşam eşim eve geliyor bardağını bile makineye koymaz hak mı bu? Ev ortak alan ama herşeyi kadına yıkmak nedir? Yoruluyoruz tükeniyoruz diye düşünen destek olan yok hep laf söz. Sonrada biz aileyiz derler sinirlenmemek mümkün değil. Yeni doğum yaptığımda kaynanam çat kapı geldi. Kızımın kıyafetlerini ütülüyordm evim tertemiz düzenliydi dikişlerim olmasına rağmen. Kaynanam yanıma gelip oğlumun ütülenecek şeyleri var mı varsa ben ütüleyim dedi yok torununkiler var dedim haa tamam deyip mutfağa geçip oturdu. İnsanlık mı bu? Sonra temizliğimize laf ederler. Sözde bizde onların bir kızıyız dimi ya yaa evet......!!!! 

önce (129 puan) tarafından

Kız ben senden daha doluymuşum ahahahah böyle bir post açılmasını bekliyormuşm gibi ne uzun yazmışım paylaşınca fark ettim 😁

+1 oy
önce (23,476 puan) tarafından

Benim evimin toplu halinde bike yerlerde oyuncaklar vardır. Çocuklu ev öyle olur. Beğenmeyen gelmez. Annem de arada laf eder. Sen kendi evine bak der geçerim. Kayinbaban milyon senedir çocuksuz evde yaşayınca nasıl olduğunu unutmuş . Gerçi bizim cocukligumuzda o kadar çok oyuncak yoktu. Nerden bilsin 

+1 oy
önce (1,709 puan) tarafından

Oyuncak var diye ev pis yada dağınık demek değil ki çok saçma bir düşünce sırf oyuncaklar yerd diye benim evime dağınık pis diyorsa gelmesin evime o kişi şuan salonun tam ortasında kocaman ayı var ama geri kalan heryer temiz ve toplu ne yani evim dağınık mi şimdi benim çok saçma 

+1 oy
önce (18 puan) tarafından

Gelen mısafır de evimin dağınıklığını söyleyecekse hiç gelmesin zaten sonuçta iki küçük çocuğun var benimde biri 4 biri 1,5 yaşında iki oğlum var hergün toplayıp temizliyorum mutfaktan odaya gelene kadar savaş alanına dönüyor ev napsın çocuk oynama dağıtma diye mi büyüsün

0 oy
önce (2,422 puan) tarafından

Ev hali evin pis de olabilir. Banyonun temizleyememissindir.  Mutfak.tezgahinda bulaşıkları kalmıştır. Yerlerde tozlar vardır süpürmeye zama. Bulamamissindir. Etraf oyuncak doludur çünkü 2 bebegin var. Vs vs.... uzar gider bu. 

Valla kimin evi her gün bal dök yala oluyor ben anlamıyorum. Benim olmuyor şahsen ben yetistiremiyorum...

Kayinbabanada gelince açıklama bile yapmazdım. Olabilir çocuklarımın canı sagolsun toplanır der geçerdim. Sonuçta benim evim derdim. 

Gelmiş erkek haliyle bir de kusur arıyor...

0 oy
önce (163 puan) tarafından

Çok haklı tabiki koca kazık kadar olmuşlar baksana 1 ve 5 ya senin bütün gün çayır cayır temizlik yapacak vaktin olur bacım .. 

Benimde 1  ve 3 yaş öyle günler geliyor ev savaş alanı çoğu zamanda da gayet düzenli biz çocuklara uyuyoruz işte kimsenin lafına sözüne gerek yok takilma

0 oy
önce (1,759 puan) tarafından

Hepimizin evi öyle ne yapalım.  Beğenmeyen gelmesin. Ayrıca ne olacak dağınık olursa .çocukların hala küçük üstelik 😏😏

0 oy
önce (8,334 puan) tarafından

İyyy en nefret ettiğim insan tipi kaynana kılıkli

0 oy
önce (414 puan) tarafından

Tek çocuk günde beş defa evi supursem.silsem de bir saniye içinde savaş alanina dönebiliyor ve İnan bütün odalara girip istediği gibi dağıtıyor(yakında odalardan birini kitli tutacağım o derece) arada laf söyleyen olursa çocuğu bir günlüğüne sana emanet edeyim ben bakmayı bilmiyorum haklısınız diyorum.annem.babam kocam ablam için geçerli bu,hastanelik acil bir durum olsa bile.ben gelene kadar enerjileri kalmıyor ve normal olan bu bizde küçükken kuduruyorduk.artk kucuck çocuk ne yorcak ne dagitcak dediklerinde yer değiştirelim diyorum yok yok işim ikiye katlansada bakmak çok zor aman çocuk sende dursun diyorlar.aldirma çocuk bu ya robot gibi dursa ihmal ediyorsun otizmli mi diye yapiscaklar sana 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 278 göst.
4 Haziran 2025 Moda kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,536 puan) tarafından soruldu
+4 oy
11 cevap 496 göst.
0 oy
6 cevap 689 göst.
13 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde Humrayy (759 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,764 göst.

Kategoriler