0 oy
136 göst.
önce Diğer kategorisinde (90 puan) tarafından

Bebeğim 7 buçuk aylık. her şeyi deniyorum ama yemiyor. Bizim Yediklerimizi istiyor. Yağlı salçalı baharatlı şeyler. şimdiden yesin istemiyorum. doktora sorsam oda verme der ama çocuk bunları yemek istiyor. Ekmeği eline alıp yemek istiyor boğazında kalır korkusuyla veremiyorum. 

Annemler de ne yersen yedir diyor. Ben ne yapıyım şimdi sıfır baharat sıfır tuz istemiyor bu çocuk. 

8 Cevaplar

0 oy
önce (1,486 puan) tarafından

Ben veriyorum valla. Aşırı acı olmadığı ve çok tuzlu olmadığı sürece her şeyi veriyorum . Kızımda da verdim oğlumda da çok şükür birşey de olmadı . 

önce (90 puan) tarafından

Eline ekmek veriyor musunuz peki?

önce (1,486 puan) tarafından

Evet ama yanındayken . Eline ekmek verip de tek bırakmadım hiç 

-Reklam-
0 oy
önce (6,049 puan) tarafından

nane, kimyon yiyebilir. Ben vermedim açıkçası 1 yaşından sonra yavaş yavaş başladım 

Bunlarla kalsa iyi. Bizim yediklerimizden arada tattırıyoruz hanımefendi onları istiyor. 

önce (6,049 puan) tarafından

kendime ne yemek yapıyorsam onun bebek versiyonunu da kızıma yaptım. daha küçük doğranmış salçasız baharatsız olarak. bu sorunu böyle çözdüm. tuz büyük sıkıntı çünkü bebekler için. böbrek ve tansiyona sebep oluyor erken yaşta

diğer baharatlara alerjisi yoksa sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası ama 2 yemek yapmak istemezsen tuzsuz pişir, ona ayır kendinize tuz atın. hem tuzun sonradan atılması daha sağlıklıymış tiroid bezi için endokrin doktoru önermişti bana😂

0 oy
önce (2,348 puan) tarafından

Ben veriyorum valla 11 aylık şuan herseyide yiyor . Önce deney alerji yapamadığı süre acı olmadığı sürece sıkıntı yok . Yiyorke. Ver ben oğlumda vermedim dedim 1 yaşını beklim şuan aşırı seçici yemez hiç bisey hergun ona özel bişey pişirmek zorundayım. Kızımda aynı hatayı yapmadım ne olsa veriyorum . 

Peki çok teşekkür ederim😍

0 oy
önce (5,761 puan) tarafından

0 baharat 0 tuz olacak yapacak bisey yok domates cilek patlican bile verilmeyecek bi donemde baharat cok zararli 

önce (4,414 puan) tarafından

Cok cok eski bir bilgi 1 yas altına sadece bal yasak. Tadımi yaptırılarak çilek patlican vs de verilebilir

Iste cok cok eski bi bilgi o suan hem allerjik meyvelerdeki hormondan dolayi daha hizli allerji yapabiliyo hem cocuklar artik cok hassaslar allerjik cocuk sayisi cok artti o yuzden temkinli olmakta fayda var tercih meselesi ben o riski goze alamam sahsen 

O kadar çorba çeşidi yapıyorum o kadar püre yapıyorum yani ayrı ayrı da tattırıyorum yok yemiyor. Ne zamanki bizim yemekten versem hemen yemeye başlıyor

Küçük yaşta çilek yedigi icin alerjik olmazki bir insan. Tamam dediğiniz dogru hormon var ama alerjisi varsa çocuğun ilk yediğinde hemen belli eder zaten. Eger dediğiniz gibi olsa bütün gıdalar risk grubunda olur. Eger küçük yaslarda gerekli tadım yapılmazsa ileri yaslarda alerji ihtimali daha riskli olur vs vs 

Canim ben doktorlarin soyledigini soyluyorum kendi kafama gore biseyler soylemiyorum hepsi amerikan pediatri akedemisi tarafindan onerilen seyler kucuk yasta daha bunyesi hazir degilken allerjisi olan bisey verirseniz daha fazla tepki gosterir diyolar tabiki de allerjisi yoksa bisey olmaz ama bilemezsin bunu 

0 oy

Benim doktorum tadimini yaptigin her şeyi karıştırıp verebilirsin baharat ve az miktarda tuz kullanabilirsin dedi ben de 7. Aydan sonra kendi yemeklerimizi az tuzlu yaparak ona da yedirdim 

Bilmiyorum asla yedirmem diyordum ama galiba mecbur kalıcam

Yani değişik yemekler yapmıyorsanız zaten bir zararı olmaz normal fasulye bezelye karnabahar. Zaten çocuğun yemesi gerekenler az salçalı az tuzlu yapın yeter

0 oy
önce (20 puan) tarafından

Benımde kızım 8aylık olacak hergun yemek bısırırım ayrıca ama azıcık tuz atarım. Elıne ekmek verıyorum Ben sevıyor

Hangi ekmeği veriyosunuz? Benim kızımda ekmeği çok seviyor ama boğazında kalır diye korkuyorum

önce (20 puan) tarafından

Ben ekmeyı kendım bısırıyorum dısıde yok damagıyla ezıyor cıynıyor. Dıkkat edıyorum büyük koparır dıye bogazında kalmıyor ama

0 oy
önce (40 puan) tarafından

Valla belki lincleyenler olur ama ben ilk kızıma çok dikat ederim aman bigulacak aman yiyemez diye şimdi 8 yaşında akşama kadar aç duruyir 😥 oğluma ayni kötülüğü yapmadım her şeyi verdim istediği şeyi verdim sofraya oturttum hep kendi tabagindan verdim maşallah iştahı yerinde hersyide yer asla midesini falan bulandirmaz yemek seçmez 

Dikat etmen sartiyla gözünün önünden ayırmadan herşeyi tatir

0 oy
önce (7,139 puan) tarafından

Ben vermedim hic pesik olur sonra

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 130 göst.
0 oy
9 cevap 289 göst.
2 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Expertmom (1,000 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 217 göst.