0 oy
121 göst.
önce Diğer kategorisinde (300 puan) tarafından

Kızlar 4 Buçuk yaş oğlum kendinden küçük çocuklardan dayak yiyor ama hiç sesini çıkarmıyor. Canımı çok çok çok sıkmaya başladı artık. Az önce parkta kendinden bir yaş kadar küçük kız çocuğu kafasına vurdu sonra saçını tutup kendine doğru çekti birde ağzını açıp kafasını isiracakti bağırdım öyle durdu. Parktan eve gelene kadar oğluma kızarak soylendik küçücük kız seni dövüyor hiç karşılık vermiyorsun diye kızlık. Ağlamaya başladı. Ama kız saçını çekerken kafasına vururken hiç tepki vermemesi canımızı sıkıyor. 

Her zaman diyorum oğlum sen çok güçlüsün biri sana vurunca karşılık ver ama yok vermiyor.  Nasıl aşarız bu durumu 

5 Cevaplar

0 oy
önce (2,000 puan) tarafından

Maşallah… Sessiz, sakin ve kimseyi rahatsız etmek istemeyen bir çocuğunuz var.

Zorba olmasındansa böyle olması daha iyi çünkü zorba olanı engelleyemiyorsun ama sakin olana kendini korumayı öğretebiliyorsun.

Ben de zorbalık gören bir çocuktum, öyle ya da böyle öğrendim. Gücü elime aldım ki bana güç kullanamasınlar. Ben o gücü kullanmamayı tercih edebiliyorum çünkü.

Çekingeniz olmasın bence, çocukları döven bir evladınız olsaydı hayat sizin için çok daha zor olurdu.

Benim çocuğum bir zorba mesela.😞

Eğer sakin bir çocuk olsaydı kendini korumasını öğretmek daha kolay olurdu. Şimdi fellik fellik peşinde koşuyorum ki kimseyi dövmesin. 21 aylık daha😭

önce (300 puan) tarafından

Her seferinde söylüyorum hiç değişmiyor ama nasıl ogreticegimi bilmiyorum. Birde sanki o an farkına bile varmıyor bazen. Mesela geçen gün de parkta çocuklar oynarken oğlum yanlarına gitti onlarla oynamak istedi kendi yaşıtı bir çocuk arkasından bir itti sen git lan burdan diye. Oğlum tökezledi ama hiç oralı olmadı. İçim parçalanıyor. Anlamıyorum insanlar nasıl çocuk yetiştiriyor nasıl bu hale geliyor bu çocuklar diyorum. Yani hiç te kolay bir durum değil çocuğunun başka çocuklar tarafından ezildiğini görmek 

-Reklam-
0 oy
önce (5,428 puan) tarafından

Küçük kuzeni komşu tanıdık çocukla oynarken kendini savunmaya çalıştığında veya yanlışlıkla bile vurduğunda o küçük bilmez sen yapma sen dur vs demiş olabilir misiniz hep şimdiye kadar? Genelde bize bağlı oluyor da bu durumlar. Kızmayın yani.

İki yaşında kardeşi var. Ona vurduğu zaman ittiği zaman uyariyoruz o küçük bilmiyor felan diyoruz. Ama dışarda karşılık versin diye bir süredir haklısın oğlum kardeşin sana vurduysa vur sende diyorum. 

0 oy
önce (4,976 puan) tarafından

Öncelikle çocuğunuza o küçüktür karşılık verme diye öğretmeyin. Sizin çocuğunuz kendisini savunmayı öğrenirken karşı taraftaki bebek de aslında bu vesileyle ben vurursam bana da vururlar mottosunu öğrenir. Her iki taraf için de öğretici bir durum bu. Benim oğlum da kendisinden küçüklere karışmazdı. Biraz durumu anlattım, küçük evet vurmayabilirsin ama sana vurursa ya da başka bir şey yaparsa kızarak tepkini göstermelisin diye. Tabi bu hemen olmadı, 2 ay falan sürdü. Bir gün kendisinden 1.5 yaş küçük bir bebek (oğlum da 4 yaşında) geldi oğlumu ittirdi. Oğlum çok sert bir şekilde bağırarak bana dokunamazsın diye tepki gösterdi çocuk korktu ve ağlayarak gitti. Vurmasa bile en azından kızmasını ve tepki göstermesini öğrenmeli kendisinden küçüklere karşı. 

Bende sürekli söylüyorum canım ama benimki o an bazen anlamıyor oyun sanıyor bunu anlamaması da benim canımı sıkıyor. Az önce kız kendisine bunları yapınca sende ona vur dedim benimki nazikçe dokunuyor. 

0 oy
önce (11,569 puan) tarafından

Benim büyük oğlum da öyle ama bu bizden kaynaklı bir durum kardeşi ile arasında 22 ay var kardeşe vurma annem o küçük annem diye diye büyüttük şimdi biri ona Bursa itse elinden bişey cekip alsa karşılık vermiyor buda beni üzüyor. Artık diyorum sana vurana sende vur diye

Aynı durundayiz desene. Benjm de 20 aylık bir oğlum daha var. Onu abisinden koruyalım derken büyüğü hayatın acımasızlığına karşısında güçsüz bırakmışız demek ki

0 oy
önce (1,118 puan) tarafından

Çocuklar böyle davranışlara maruz kalmadığı için o an ne yapacağını bilemeyebiliyor. Karşısındaki ona zarar mı veriyor anlamıyor ki. Oğlum 3,5 yaşında bazen ko lukkzıyşa bahçeye çıkıyorlar o 6 yaşında, başka kızlar da var büyük. Geçen gün yanlarına çıktı 6 yaşında olan sen oynayamazsın sen gelme vs dedi oğlum baktı kaldı öylece , bende oğluma kendi oynayabileceği bi alan açtım gel ikimiz oynayalım dedim oyuncaklar çıkardım insan ezildiğini görünce de dayanamıyor. Evde bize maşallah dili pabuç gibi ama dışarda donup kalıyor. Konuştum bende kimse sana bağıramaz vuramaz eğer vurursa karşılık ver bana dokunamazsın de bağır dedim ama daha olay yaşamadık gözlemleyemedim

Bizimki de evde kardeşine vurur iter elinden herşeyi alır, dışardaki çocuklara gelince dona kalıyor anlamıyor bile vurduğunu. 

Valla içimdeki çocuk sevgisini alıyor bu çocuklar. Eskiden her çocuğu severdim şimdi kendi çocuğum dışında bütün çocuklar itici geliyor  Allah affetsin ama nasıl yetiştiriyorlar bu çocukları anlamıyorum.

önce (1,118 puan) tarafından

Maalesef bazı kesim umursamadan çocuk büyütüyor. Biz evde nazik olmasını öğretirken dışarı çıkınca ezilecek bir çocuk yetiştirdiğimizi anlıyoruz , bazı ana babalar uyarmıyor bile çocuğunu

İlgili sorular

+3 oy
13 cevap 697 göst.
4 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 79 göst.
24 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Citipiti (5,428 puan) tarafından soruldu
+1 oy
27 cevap 906 göst.
23 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Prenses 67 (675 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,011 göst.