Bir kere üstün lafı çok yanlış, hatalı bir söylem.
Eşiniz ifade ettiği şeyi yanlış kelime kullanarak ziyan etmiş, siz de o kelimenin esas manası üzerinden alınmışsınız gibi duruyor.
Evvela bir açıklık getirelim; anne ve baba, eşten önemlidir zira eşin kızgınlığında bir bela yokken iyi olsun kötü olsun anne babasının rızasını almamakta Allah’ın rızasına mazura olamama tehlikesi vardır.
“Biz insana, anne ve babasına iyi davranmasını emrettik…” (Ankebut, 8)
“Rabbin, kendisinden başkasına kulluk etmemenizi ve anne babaya iyilik etmenizi emretti…” (İsra, 23)
“Allah’ın rızası, anne babanın rızasındadır; Allah’ın gazabı da anne babanın gazabındadır.” (Tirmizî, Birr 3; İbn Mâce, Birr 1)
Kardeşler, dahil değildir.
Diğer bir mesele de; bir erkek evlendiği ailesini kök ailesinden önde tutmak ZORUNDADIR. İslamda kadından mesul olan bekarken babası, evlenince kocasıdır. OĞLU VEYA KIZI DEĞİLDİR.
Şayet anne baba düşkün olur, kendi geçimini sağlayamaz, o zaman önce en varlıklı erkek evlat olmak üzere (sırasıyla varlıklı olmayan erkek, varlıklı olan kız evlat, varlıklı olmayan kız evlat) anne babanın sorumluluğu çocuğa ait olur.
Üstün kelimesi çok yanlış.
“Üstünlük sadece takvâ iledir.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 22978)
Ayrıca “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.” (İbn Hibbân, Sahih, 276)
Aslında kızıp içerlemeden önce eşinizin bu lafı neden söylemek zorunda kaldığına bakmak gerekmez mi?
“Öfke, kibirdendir.” diye buyurur İmam-ı Ğazali (ra) bu sebeple bir şeye kızmadan evvel içimize bakıp ben bunda neye kızdım diye düşünmek lazım.
Eşiniz demek ki doğru bir üsluba sahip biri değilmiş. Alttan alın, susun demiyorum ama biraz da bu sözün neden söylendiğine bakmak lazım.