0 oy
220 göst.
önce Diğer kategorisinde (59 puan) tarafından

Sürekli ısrarcı bu konuda madem onlar bnden üstün neden evlendin diyorum herşeye bir cevabı var gerçekten aile eşten önemli mi soruyorum size

8 Cevaplar

+4 oy
önce (1,985 puan) tarafından

Bir kere üstün lafı çok yanlış, hatalı bir söylem.

Eşiniz ifade ettiği şeyi yanlış kelime kullanarak ziyan etmiş, siz de o kelimenin esas manası üzerinden alınmışsınız gibi duruyor.

Evvela bir açıklık getirelim; anne ve baba, eşten önemlidir zira eşin kızgınlığında bir bela yokken iyi olsun kötü olsun anne babasının rızasını almamakta Allah’ın rızasına mazura olamama tehlikesi vardır.

“Biz insana, anne ve babasına iyi davranmasını emrettik…” (Ankebut, 8)
“Rabbin, kendisinden başkasına kulluk etmemenizi ve anne babaya iyilik etmenizi emretti…” (İsra, 23)
“Allah’ın rızası, anne babanın rızasındadır; Allah’ın gazabı da anne babanın gazabındadır.” (Tirmizî, Birr 3; İbn Mâce, Birr 1)

Kardeşler, dahil değildir.

Diğer bir mesele de; bir erkek evlendiği ailesini kök ailesinden önde tutmak ZORUNDADIR. İslamda kadından mesul olan bekarken babası, evlenince kocasıdır. OĞLU VEYA KIZI DEĞİLDİR.

Şayet anne baba düşkün olur, kendi geçimini sağlayamaz, o zaman önce en varlıklı erkek evlat olmak üzere (sırasıyla varlıklı olmayan erkek, varlıklı olan kız evlat, varlıklı olmayan kız evlat) anne babanın sorumluluğu çocuğa ait olur.

Üstün kelimesi çok yanlış.

“Üstünlük sadece takvâ iledir.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 22978)

Ayrıca “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.” (İbn Hibbân, Sahih, 276)

Aslında kızıp içerlemeden önce eşinizin bu lafı neden söylemek zorunda kaldığına bakmak gerekmez mi?

“Öfke, kibirdendir.” diye buyurur İmam-ı Ğazali (ra) bu sebeple bir şeye kızmadan evvel içimize bakıp ben bunda neye kızdım diye düşünmek lazım.

Eşiniz demek ki doğru bir üsluba sahip biri değilmiş. Alttan alın, susun demiyorum ama biraz da bu sözün neden söylendiğine bakmak lazım. 

-Reklam-
0 oy
önce (11,543 puan) tarafından

Yeni evli misiniz? İlk zamanlar bu dengeyi kurmak zor ama zamanla insanın önceliği değişiyor o öncelik anne babayken zamanla kendi evine kendi ailen oluyo (esin ve çocukların)

önce (59 puan) tarafından

Yok 9 yıllık evliyim 4 çocuğumuz var

önce (994 puan) tarafından

Ailesine düşkün bir eşin varsa maalesef öyle oluyor 

0 oy
önce (6,032 puan) tarafından

Üstün lafı doğru değil bana göre. 

anne baba tabii ki kıymetlidir, benim için de eşim için de

ama durup dururken eşime, annem babam senden üstün senden kıymetli demem. o da bana demez. denmesi saçma

olması gereken anne-baba eşine saygısızlık yapıyorsa ona engel olmak veya eş, anne-babaya saygısızlık yapıyorsa ona engel olmak.

kim, kime zarar veriyorsa orda sıkıntı vardır. kaynanam bana zarar verirken eşimin beni korumasını isterim. bunun üstünlükle ilgisi yok. 

önce (872 puan) tarafından

bence sorun adam aile kavramını bilmiyor anne baba ve Kardeşler bekarken ailendir. ama evlendikten sonra Karıkoca ve çocukların ailendir.

Aile deyince benim aklıma annem babam değil kocam ve çocuklarım gelir mesela

önce (6,032 puan) tarafından

evlenince artık aile değişiyor evet. kendi aileni kurmak ayrı sorumluluk. 

kimse anasını babasını atmıyor evlenince ama öncelikler değişiyor haliyle. değişmesi de lazım. 

yabi . ilk once karin ve cocuklarin ailedir . maadi manevil ilk once karin ve cocuklarina yetmek zorundasin. ikinci planda ana babana

0 oy

sende oyle de. sen kimsinki de madem . o seni hic yerine koyuyo. aile dedigin sey kari koca ve cocukdur . ana baba ogul kardes degildir anne babasinin ailesi ayri. bir aile . karisi ve kendisinin ve cocuklarinin ailesi ayri bi aile . ailen kim dendiginde karim ve cocuklarim diyebilecek zekaya sahip olmayn bir adam esin.

cunku ailenin tanimini bile yanlis biliyor

0 oy
önce (2,342 puan) tarafından

Benim eşim hiç öle cümle kurmadi ama ilk sene bunu hissettirdi şuan 4 yıllık evliyiz . Eski haliyle alakası yok. Bazı insalar ailesine cokk bağlı senin eşinde öle yeni evli olsanz degisr diycektimde yeni de değilmiş 😔

0 oy
önce (7,014 puan) tarafından

Sende üstün değilsin aileside üstün değil sen hayat arkadaşı evlatlarının annesi eşinin diğer yarısının anneside o kadar büyütmüş yetiştirmiş bu yaşa getirmiş burada kıyaslama yapmak çok yanlış bir şey 

0 oy
önce (5,672 puan) tarafından

Gitsin de bi hocadan vaaz dinlesin 

Öncelik kim olmalıymış 

Cahiller nolacak 

Evlenince kıymete biniyorlar demi 

0 oy
önce (1,101 puan) tarafından

Anne baba ve eş çok farklı şeyler.nasıl bir konuşmadan sonra bunu söyleme gereği duydu ki? 

Eşimde ailesine değer verir bende ama onların yeri sevgisi ayrı eşiminki ayrı. 

Eşim ailesine karşı saygı ve güler yüz bekler bunu yeni evliyken anlamıştım , ne bir asık surata ne de ters bir söze tahammül edemeyeceğini (ailesine karşı yani) bende ona göre davranıyorum keza o da benim aileme karşı saygılı ve güler yüzlüdür 

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 1,966 göst.
+1 oy
31 cevap 1,120 göst.
22 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,870 göst.
6 Ekim 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
16 cevap 853 göst.
27 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde Gamzee.&rana (719 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,291 soru

24,181,344 cevap

336,337 kullanıcı

...