32 yaşındayım, bir kizım var Allah bağışlasın 4 yaşında. Evlenmeden önce 3 çocuk isterdim ama birden sonra pes ettim. Bunda da en büyük etken desteksiz hatta üstüne üstlük sürekli eşimin ailesinin cahillikleri ile mücadele ederek kızımı büyütmem. Kayınvalidem nerdeyse annannem yaşında yani aramızda kuşak farkı var. Kendi 40 yıl önceki seyleriyle benim çocuk yetistirmemi bekliyordu. Kayinbabam bile çocuğumu 9da yatırıyorum diye arkamdan çocuğu zorla uyutuyor, bu kadar erken yatan çocuğun sırtı ağrır diye laf ediyordu. Çalışırken zaten bakıcı derdi su bu çok zorlandım. Üstüne eşim de her ne kadar ev içinde yardımcı olmaya çalışsa da ( sonra bunu lütuf sayıyor bana) babaligini begenmiyorum. Asla çocuğuyla düzgün bir iletişimi yok. Kızım bana aşırı yapışık, babasıyla düzgün vakit bile geçirmiyor. Ben bir yıl ücretsiz izin almıştım ve o dönem hem psikolojik olarak hem de maddi olarak çok zorlandık. Ben bir de öyle çok bebek bakmayi seven, çocukla eğlenen biri değilim maalesef. Tüm bunlar bir araya gelince ve eşime de asla çocuk konusunda guvenmedigim icin 2.cocugu düşünmüyorum. Kayinbabam da diyormuş ki o ne öyle tek çocuk mu olur, işte biraz daha yapmazlarsa ilerde isteseler de olmaz. Bunları bana kayınvalidem dedi güya laf duyuruyor baban böyle diyor diye de kendi fikri de bu. Geçen de eşime demiş. Eşim de bana dedi. Dedim kendileri mi bakıyor sanki. Ben ücretsiz izindeyken babam, kardeşim bana düşünüp harçlık atıyordu. Eşimin maaşı yetmiyordu. Ama eşimin ailesi asla bizi düşünmediği gibi biz yüz liranın bile hesabını yaparken eşimi taksici gibi kapıda kaldım gel kapıyı aç diye 50 km ötedeki köyüne çağırıyordu. Aman kendi çilingir çağırıp para harcamasin. Şu an ben doğum yapsam bebeği 2 aylıkken bırakamam ve ücretsiz izin de alsam borçlarımızdan dolayı çok sorun yaşarız ( ev ve araba borcu var). Siz benim lohusalıgimi burnumdan getirin, bana hiçbir faydaniz olmadığı gibi sürekli çocuğumla aramda sorun yaratın bir de gelmiş bana ne biçim adamsınız tek çocuk mu olur deyin. Beni inanılmaz sinir ediyorlar. Sanki bir gram faydaları var gibi anca akıl veriyorlar. Hele kayınbabam bebek ağlıyor diye zamanında kendi oğlunun besigine tekme atmış bir adam gelip bana akıl verince iyice deli oluyorum. Ben sağlam bir psikolojide çocuk doguramayacaksam asla sırf kardeşi olsun diye çocuk yapmayı sağlıklı bulmuyorum. Bir de yine bunların kırklı bebeğin ağzına meyve koymasıyla falan mı ugrasacagim