0 oy
215 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,160 puan) tarafından

32 yaşındayım, bir kizım var Allah bağışlasın 4 yaşında. Evlenmeden önce 3 çocuk isterdim ama birden sonra pes ettim. Bunda da en büyük etken desteksiz hatta üstüne üstlük sürekli eşimin ailesinin cahillikleri ile mücadele ederek kızımı büyütmem. Kayınvalidem nerdeyse annannem yaşında yani aramızda kuşak farkı var. Kendi 40 yıl önceki seyleriyle benim çocuk yetistirmemi bekliyordu. Kayinbabam bile çocuğumu 9da yatırıyorum diye arkamdan çocuğu zorla uyutuyor, bu kadar erken yatan çocuğun sırtı ağrır diye laf ediyordu. Çalışırken zaten bakıcı derdi su bu çok zorlandım. Üstüne eşim de her ne kadar ev içinde yardımcı olmaya çalışsa da ( sonra bunu lütuf sayıyor bana) babaligini begenmiyorum. Asla çocuğuyla düzgün bir iletişimi yok. Kızım bana aşırı yapışık, babasıyla düzgün vakit bile geçirmiyor. Ben bir yıl ücretsiz izin almıştım ve o dönem hem psikolojik olarak hem de maddi olarak çok zorlandık. Ben bir de öyle çok bebek bakmayi seven, çocukla eğlenen biri değilim maalesef. Tüm bunlar bir araya gelince ve eşime de asla çocuk konusunda guvenmedigim icin 2.cocugu düşünmüyorum. Kayinbabam da diyormuş ki o ne öyle tek çocuk mu olur, işte biraz daha yapmazlarsa ilerde isteseler de olmaz. Bunları bana kayınvalidem dedi güya laf duyuruyor baban böyle diyor diye de kendi fikri de bu. Geçen de eşime demiş. Eşim de bana dedi. Dedim kendileri mi bakıyor sanki. Ben ücretsiz izindeyken babam, kardeşim bana düşünüp harçlık atıyordu. Eşimin maaşı yetmiyordu. Ama eşimin ailesi asla bizi düşünmediği gibi biz yüz liranın bile hesabını yaparken eşimi taksici gibi kapıda kaldım gel kapıyı aç diye 50 km ötedeki köyüne çağırıyordu. Aman kendi çilingir çağırıp para harcamasin. Şu an ben doğum yapsam bebeği 2 aylıkken bırakamam ve ücretsiz izin de alsam borçlarımızdan dolayı çok sorun yaşarız ( ev ve araba borcu var). Siz benim lohusalıgimi burnumdan getirin, bana hiçbir faydaniz olmadığı gibi sürekli çocuğumla aramda sorun yaratın bir de gelmiş bana ne biçim adamsınız tek çocuk mu olur deyin. Beni inanılmaz sinir ediyorlar. Sanki bir gram faydaları var gibi anca akıl veriyorlar. Hele kayınbabam bebek ağlıyor diye zamanında kendi oğlunun besigine tekme atmış bir adam gelip bana akıl verince iyice deli oluyorum. Ben sağlam bir psikolojide çocuk doguramayacaksam asla sırf kardeşi olsun diye çocuk yapmayı sağlıklı bulmuyorum. Bir de yine bunların kırklı bebeğin ağzına meyve koymasıyla falan mı ugrasacagim

7 Cevaplar

+2 oy
önce (894 puan) tarafından

Sizin bloglarınızdan anladığım kadarıyla maalesef çok kafaya takıp dert ediyorsunuz bişeyleri o onu demiş bu bunu demiş bırakın bunları kim ne diyorsa desin neden sizin için bu kadar önemliler siz önce anne daha sonra eğitimcisiniz bu memlekete nice çocuklar yetiştireceksiniz böyle her şeyi kafaya takarak kendinizi üzerek erken yaşta psikolojik rahatsızlıklar yaşayacaksınız değer mi kim ugruna ne uğruna kendinizi üzüyorsunuz düzeltemeyeceğiniz şeyleri kafaya takıp üzülmeyin he deyip geçin bildiğinizi okuyun unutmayın önce anne olarak daha sonra Eğitimci olarak sizlere ihtiyacımız var

önce (3,160 puan) tarafından

Ben maalesef çok kafama takıyorum, matematikci hastalığı sanırım 😀 önceki bakicimizla ben sorun yaşadım ve eşim bile oncesinde benimle o kadın için kavga etmişti, kayınvalidem benimle tartışan kadını bana ovuyordu. Bunlar benim zoruma gidiyor. Kızıma telefon vermiyorum diye bile lafı edildi. Çocuğuma gizlice telefon verip sonra da annene söyleme diyen insanlar yani. Bilmiyorum kinci bir yapım var..kolay kolay birinden soğumam ama bunlar ve eşimle çocuk ve ailesi sebebiyle çok tartıştığımiz için bende resmen travma oldu. Her dedikleri batiyor

önce (894 puan) tarafından

Beyniniz kendini otomatik korumaya aldığı için sevmediğiniz insanlar aa dese o bile kavga sebebi oluyor sizin bu insanları düzeltemez susturamazsınız bunun için sihirli değnek gerekli o yüzden ya duymayın yada sürekli kafaya takan bi yapınız var ise uzman desteği alın inanın insanda müthiş bi rahatlama oluyor siz eğitimcisiniz sizlere ihtiyacımız var

Evet gerçekten ne deseler bana batıyor artık. Doğru bir tespit. Ben zaten aşırı sinir olduğum için şu an çok mesafeliyim. Çok nadir gidiyorum evlerine ve telefonda da konuşmuyorum gibi bir şey. ama her gitmemde de sinir olacak bir şey çıkıyor. Bilmiyorum ben mi abartıyorum ama çocuğum utanıyor çekiniyor diye ona yabani, yobaz diyorlar. Gel de çıldırma. Mesafeli olduğum için de sürekli laf isitiyorum ama bu beni daha da itiyor zaten. Psikolojik destek almayı çok düşündüm özellikle doğumdan sonraki ilk 2 yıl ama erteledim ve pişmanım 

-Reklam-
+1 oy
önce (6,025 puan) tarafından

kim ne derse desin ne isterse istesin. bir kadın isterse çocuk doğurur ya da doğurmaz. kimsenin haddi değil karışmak. duyma görme

Ben işte böyle hadsiz konuşmalarına sinir oluyorum asıl. Sana mı kalmış benim adamligim desem çok yerinde olacak da işte denmiyor. Ben asla onlar diyor diye çocuk yapmam ama bu lafı edebilmeleri bile beni sinir etmeye yetiyor

0 oy
önce (24,493 puan) tarafından

Lafa bakarim laf mı diye bir hikaye var benimki doğurup eve geldiğimde beri bir daha doğur diyordu. Hatta oğlumun da kızımın da üç çocuğu olsun diyordu sonra bir daha doğur kızında olsun diyordu tövbe haşa o karar verecek sanki. Sonuç hamile kaldım eşim söyledi ağzını açıp tek kelime etmedi ne bir tebrik ne bir sevinç bebeği kaybettim yalandan yere geçmiş olsun dedi sanki kürtaj olmamışım da ameliyat olmuşum öyle bir geçmiş olsun 

Velhasıl kelam eş ailesinin ne dediğinin ne düşündüğünün bir önemi yok 

Evet benim için de önemi yok, asla onlar dedi diye çocuk yapmam ama tutup da bir de ne biçim adamsınız diye aklı sıra bana akıl hocaligi tasliyor. Kendi cocuklarina yasattiklari travmalari ben görüyorum ama sorsan biz de büyüttük ne var oluyor. 

0 oy
önce (107 puan) tarafından

Fikirlerini bu kadar begenmedigin,cahil buldugun ve onemsemedigin kisileri neden bu kadar dert ediyorsun tam olarak onu anlamadim bu cocuk senden cikacak istemiyorsan yapmazsin bu kadar basit 😄 onlardan o kadar farkli bilgili ve kulturluysen kimi takip kimi takmayacagini cok iyi secenilecek mentaliten vardir.

Ben onlar diyor diye çocuk yapacak değilim zaten. Söylediklerini taksam dinlesem şu an telefon manyağı bir çocuğum olurdu. Onlara göre daha kültürlüyum evet. Beni sinir eden bu şekilde konuşma hadlerini kendilerinde bulmalari. Koskoca adamın şimdi yapmazlarsa ilerde isteseler de olmaz diye benim cinsel hayatim hakkinda yorum yapması sinir olacak bir şey değil evet haklısınız. İnsanların hadsizligine sinir olmak da suç 

Suc degil ama kendi sagligin icin bunu birakabilmelisin. Onlardan hadsizlik yapmamalarini beklemek bosuna bir bekleyis olur bazen kimseyi degistiremeyecegimizi kabullenip kendimize daha cok odaklanmak gerek aksi halde ruh sagligimiz nanay.

önce tarafından düzenlendi

Ben burda sinir olduğum bir durumu içimi dökerek belirtmek istedim. Derdime çare aramiyirum, içimi dokuyorum. Ben zaten 70 yaşındaki insanların değişmeyeceğini biliyorum ve he deyip geciyorum ama böyle olmaları da beni kizdirdigi için dertlenme hakkım da olduğunu düşünüyorum. 

Peki o halde 🙂 iyi geceler.

0 oy
önce (7,312 puan) tarafından

Kötülüğünuz için mi diyorlar çocuk yapın 

Aynı şeyi annen dese yine buraya böyle post açar miydin

Sen eşinin babalığını beğenmiyouşsun ya belki o da senin anneliğini beğenmiyordur

önce tarafından düzenlendi

Kötülüğüm veya değil benim cinsel hayatim, ne zaman çocuk yapacağım onlara kalmış bir şey değil. Annem de bir iki kere çocuk lafı etti ama benim halimi, durumunu görünce asla ustelemiyor ve daha sizin bileceginiz iş diyor. Kendi gelinine de asla böyle hadsiz konuşup bebeğine asla yapılmasını istemediği şeyleri gizlice yapmaz. Evet annem de böyle hadsiz konuşsa ona da post açarım. Begenmezse de kendi alıp yetiştirebilir eşim şu an nerdeyse bekar anne gibi bakıyorum zaten. Şuraya sırf muhalefet olup artı almak için saçma yorum yapmayın lütfen. Eşi çocuğa şeker verdi diye krize giren bana akıl vermesin. Herkesin hassas noktası var demek ki

önce (7,312 puan) tarafından

Nasıl da işine gelmeyince yorumum eskilerden konu açmayı biliyorsun. İşine gelmiyorsa post açma 

İşime gelmemesi değil ben sizi anormal bulduğum için yorumlarınız çok saçma geliyor. Sizin hassas olduğunuz noktalar varken başkalarına hemen ne var kötülük mu diye atilmaniz saçma.

0 oy
önce (5,747 puan) tarafından

Ay ben catlayacam sen anlatirken ya su insanlarin cinsel hayatina da karismasinlar artik valla biktik ya 

Benimkilerde aynilar ilkini dogurur dogurmaz ikinci ne zaman diyolardi ve cahilce fikirlerini savunup cocugumu oyle yetistirmem gerektigi konusunda baski yapiyolardi 3 aylikken emzigin serbete batirip verdi kayinbabam seni cok iyi anliyorum o yuzden takma dicem ama insan takiyo yani sinirleniyo haklisin ama seninkiler sanki benimkileri 3e 5e katlar gibi geldi bana 

Ben burda derdime çare aramıyorum. Değişmeyeceklerini de biliyorum ama insan bazen sinirlendiği şeyi başkasına dökmek, başkasıyla dertleşmek istiyor ama millete o bile batıyor. Benim gerçekten travmam oldu bunlar yüzünden. Benim mememdeki sütten kaynima bahsediyordu kayınvalidem sonra da ne var bunda diyor tepki görünce. O günler aklıma geldikçe zaten daha da uzaklaşıyorum.

Ayy cok iyi anliyorum cok hemde gormemisin torunu olmus bunlarin isi benimkilerde oyle ama ben resti cektim bi kere bi daha o kadar yapamadilar 

Ben de çok soğuğum onlara karşı. Kendileri de farkında.  

Bende once sogudum sonra esimle kavgalarimiz basladi en son bosancam deyip tutturunca herkes geri cekildi 

0 oy
önce (4,813 puan) tarafından

Diyorsun ya çok takıyorum sinir oluyorum diye ya ağızlarının payını okkalı bir şekilde vereceksin bir daha ağızlarını açamayacaklar yada takmamayı öğreneceksin. Ama diyeceğim şu ki eşinle konuş ama ciddi ve sert bir şekilde anasının  babasının yaptığı cahil sohbetlerini sana anlatmasın, bunları bana anlatarak onlardan daha çok soğumama hatta nefret etmeme sebep oluyorsun  anlatma de.

Ben kayınvalideme kaç kere uyarıda bulundum, yüzüne vurdum bazı şeyleri ama inkar ediyor, yalanına da çok sahit oldum. Yaşlı diye çok tolerans gösterdim bazı konularda ama bir yerden sonra aşırı soğudum. Şu an resmen en azından daha da sinir olmayayim diye çok az iletişime geçiyorum. Eşimle boşanma aşamasına bile geldik ailesi yüzünden. O da ikinciyi istiyor güya bak aileler de böyle diyor diye bana anlattı da sanki onların istemesi beni ikna edecek bir kriter. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 187 göst.
0 oy
1 cevap 18 göst.
0 oy
26 cevap 1,180 göst.
0 oy
7 cevap 444 göst.
30 Mart 2021 Diğer kategorisinde Burcu21 (301 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,270 soru