+1 oy
217 göst.
önce Diğer kategorisinde (61 puan) tarafından

Oğlumun sınıfındaki bir çocuk raporlu. Ve o herkesi dövüyor. Oğlum her gün eve gelince şikayetle geliyor dün onun alnına yumruk atmış. Bugün onun bacağından tutup yere firlatmis. Okulun ilk gününden beri sürekli oğlumu itiyor yere düşürüyor.ogretmeni ile konuştum bir kaç gün önce annesiyle konusurm dedi. O günden sonra dün ve bugün yine dövmüş oğlumu bir tek benim oğlumu değil diğer çocukları da dövüyor ne yapmalıyım yaa 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (4,810 puan) tarafından

O zaman hep beraber olup ailesiyle konuşmaya gideceksiniz. Onun çocuğu kaynaşacak diye sizinkiler hergün dayak yiyemez. Eğer çözün bulamıyorlarsa şikayet edin demek ki çocuk henüz hazır değil . Henüz başında çocuğunuz okuldan bir kere soğudu mu bu bütün eğitim hayatını etkiler. 

önce (61 puan) tarafından

Umarım etkilemez. Ben ailesiyle konuşacam diğer velilere de diyecem. Konuşalım diye 

-Reklam-
+1 oy
önce (6,017 puan) tarafından

rehber öğretmenle görüşün, idare ile görüşün belli ki öğretmen baştan savma iş yapmış. kesinlikle peşini bırakmayın. raporlu olabilir o zaman öğretmen biraz daha fazla dikkatli olacak o çocuğa karşı 

görümcemin de okulunda böyle bir öğrencisi varmış, çocukta vurma sorunu var ama dediğn raporlu bir öğrenci. bu sefer de bu huyunu bilen arkadaşları onu kışkırtıyormul vursun diye. 

yani öğretmenin bütün sınıfı uyarması gerekiyor aslındw

0 oy
önce (894 puan) tarafından

Özel gereksinimli bireylerin normal sınıflarda ne işi var bu durumu hiç anlamayacam öğretmenin bu durumu çözmesi gerekiyordu ama takmamış demek ki idareden bi sonuç alabileceğinizi sanmıyorum çocuk raporlu ben ne yapayım gibi şeyler söylüyor bi çoğu bütün veliler aynı anda müdüre giderseniz birazda göz korkutursanız müdür veli ile görüşme sağlayacaktır

önce (12 puan) tarafından
+2

hiç de anlamazsın umarım o çocuklar da normal sizin çocuklarınız gibi farklı olan sizin zihniyetinz!!!

önce (770 puan) tarafından

Kaynaştırma öğrencilerini toplumdan soyutlayarak eğitemeyiz onların da toplum içinde var olmaya ihtiyaçları var evet belki arkadaşları gibi birseyler öğrenemiyorlar ama tamamen dışlamak ve soyutlamak da bana yanlış geliyor. İleri derece sıkıntısı olan öğrenciler zaten özel eğitim sınıflarında öğrenim görüyor ama hafif düzeyli sıkıntısı olan çocuklar da topluma adapte olmak için normal sınıflarda ders görüyor

önce (894 puan) tarafından

Saygısızlıgın lüzumu yok ben özel gereksinimli bireyleri dışladıgımı yada hiçbirşeye hakkı olmadığını ima eden bir cümle mi kullandım yada onlara hakaret mi ettim sanırım özel gereksinimli bi çocugunuz yada tanıdığınız var ki gereksiz yere alınganlık yapmışsınız bu toplumda nasıl ki özel gereksinimli olmayan bireyler yaşıyorsa özel gereksinimli bireylerinde yaşamaya Eğitim görmeye hakkı var bu haklarını kimse gasp edemez bu insanlık dışıdır sadece onların Eğitim yerleri farklıdır farklı olmalıda adı üstünde özel gereksinimli sınıf öğretmenleri bu alanın uzmanı değil o bireylere kriz anında yada özel durumu baş gösterdiğinde gerekli eğitimi veremez çünkü bu konuda Eğitim almadılar ayrıca özel gereksinimli bireylerin eğitimleri diğer bireylerden çok farklıdır onlara bireysel olarak Eğitim verilmelidir ki eğitim amacına ulaşsın onlar Türkçe matematik gibi derslere değil hayata adapte olma bağımsızlık gibi konsantre olma üzerine Eğitim verilmesi gerekiyor hafif düzey bile olsa normal çocuklarla aynı sınıfta olmaması gerekiyor çünkü akran zorbalığı almış başını gidiyor o çocuklar hassas ve özel çocuklar olduğu için bu zorbalık ömür boyu kalıcı hasar bırakır amaç bu çocuklari korumak lütfen birine saygısızlık etmeden önce altındaki ince mesajı algılamaya çalışın

0 oy
önce (520 puan) tarafından

Allah kolaylık versin orta okulda kızımın sınıfında vardı bı tane hergun birine zarar veriyordu birinde kızımın göğsünün üst tarafını isirmisti geldiğinde halen diş izleri duruyordu düşünün ama öğretmenler o kaynaştırma öğrencisi diye bişey demiyordu 

0 oy
önce (2,112 puan) tarafından

Genelde raporlu olan çocuklar verileriyle birlikte sınıfta oluyor 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 301 göst.
0 oy
4 cevap 236 göst.
+1 oy
6 cevap 315 göst.
+1 oy
7 cevap 479 göst.