+4 oy
563 göst.
önce Diğer kategorisinde (375 puan) tarafından

Kızlar ben bi devlet kurumunda çalışıyorum Allah'ı var yöneticilerimiz çok iyi insanlar. Burda kimsesiz çocuklar var yurt yani. 

Kızlar konu şu şimdi çalıştığım yerde ögle yemeklerinde 4-5 kez yemeklerde kıl çıktı kimse yanlıs anlamasın diye ses etmedim sonra mutfakta personel eksikliği vardı bir günlüğe çıktım ama kızlar mutfak içler acısı başta aşcı ne eldiven ne şapka kullanıyor çöpler agzı acık şekilde yemeklerin agzı acık kesme tezgahında karıncalar dolu yemekhaneyle mutfağı ayıran kapı var yani yemeğe gelen asla mutfağı görmüyor ama mutfak berbat durumda mesela ascı çorba yaptı tencerenin kapağını açıp gitti o çorba ik saat agzı acık durdu lavobonun için de hemde hemen lavobonun altında agzı acık çöp kovası aşırı midem bulandı içerdeki kokuyu tahmin bile edemezsiniz iki tane bulaşıkçı abla var ama bezler leş gibi kokuyo tencere yıkadıkları havuz yağ hatta yosun tutmuş yıllardır düzenleri bu şekilde yönetici de ses çıkarmıyor ama burdaki çocuklar yemek yiyor bu şartlarda nasıl olacak leş gibi yemin ederim çok üzüldüm artık yemek yemiyorum üstelik bunlar kadrolu ne yapmam lazım şikayet mi etmem lazım akıl verin lütfen

21 Cevaplar

+6 oy
önce (26,108 puan) tarafından

Kimsesiz olunca yediğin yemek sağlığın bile önemsemiyor ne yazık.. halbuki en çok onların buna ihtiyacı var bakacak nazlanacak başını oksayacak kimseleri yok . Kendi çocuğunu koy yerine o şartlar altında olsun ister miydin ? Elini vicdanına koy 

önce (1,478 puan) tarafından

Ağlatı can beni canım çok haklısın insan çocuğu olunca daha farklı üzülüyor ya hic bilmiyordum böyle mesala ben ya uf. Kötü oldum Vala :((

önce (375 puan) tarafından

Evet canım ben de farkındayım Benim için de çok Aşılmaz bir şey olduğu için Aslında buraya sormak istedim sadece ne yapacağımı bilmiyorum yani direk şikayet etmek Onları da zor duruma sokmak istemiyorum yanımdaki diğer abla da bu durumdan muzdarip O da mutfağın çok kirli olduğunu söyledi Hatta iki gündür mutfaktakiler temizlik yapıyormuş şikayet edecekler diye iki gündür temizliğe girişmişler Ama ne olursa olsun ben oranın temizlikle temizleyeceğini düşünmüyorum Yani iki günlük temizlik orayı temizlemez çünkü çok düzensizler her şeyin ağzı açık şekeri makarnanın pirincin cimer'e yazarsam dosyası buraya geliyor ve o yüzden ismim gözükür başka bir yol bulmam lazım

önce (26,108 puan) tarafından

Biz şikayet ederiz sen gereken bilgileri paylaş bizimle seni yakmayalim 

önce (670 puan) tarafından

Sen bilgileri bize ver Nur'un dediği gibi biz şikayet edelim seni de hiç karıştırmayalım

önce (6,525 puan) tarafından

Bende şikayet ederim sen yeter ki paylaş bilgileri ama özelden paylaş bi kişiye ver o bize versin 

-Reklam-
+3 oy
önce (67 puan) tarafından

'Haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandir' Lutfen yalnis anlamayin sozum size degil ama boyle bir haksizllik karsinda sesiz kalmayin siz bile yemek istememisiniz cocuklar nasil yesin 

Canım öyle diyorsun da haklısın da ben sadece bir kere eline yukarıya çıktım ve gördüğüm durum beni çok etkiledi bu kurum 8 yıldır böyle ve 8 yıldır aynı kişiler Çalışıyor yani 8 yıldır sistem bu şekilde şu an mevcut oturmuş bir düzen var Onlar da bunun farkındalar şimdi tutup da ben sivrilik yaparsam hedef tahtası olacağım yani tek başıma yapabileceğim bir şey değil tek başıma şikayet etsem bile belki üstü bir şekilde kapatılacak ama işte akıllılık yapıp görsel almadım Keşke görsel alsaydım fotoğraf veya video alsaydım belki tiktok'ta gizli bir hesaptan o şekilde paylaşım yapabilirdim

önce (67 puan) tarafından

Anladim cnm senin burda gelip soylemen bile vicdaninin rahat etmemesinden zaten senlik bir durum yok insAllah duzelir ne diyim 

+2 oy
önce (5,994 puan) tarafından

Şikayet et. yazık günah zaten hayata ekside başlıyorlar bi de bu reva görülmemeli. 

fotoğraf ve video çek ve haber kanallarına ulaştır. Resmi şikayetlerin çok işe yaradığını düşünmüyorum ama haber olursa sosyal medyada da konuşulur ve mecbur o mutfakta ciddi değişiklikler yapılır. 

Fotoğraf ve video çekmedim ifşa olmak istemiyorum birdei ekmeğinden de olsun istemiyorum çalışanlar da mağdur kimi eşinden boşanmış kimi çocuk bakıyor yani 

+1

ords suçlu müdürdür. müdür denetim yapar. çocuklara yazık değil mi? bu bile bile susmak aynı derecede kötülük yapmaktır o çocuklara. 

madem herkesin o işe ihtiyacı var düzgün yapsınlar işlerini. yoksa helal olur mu aldıkları para?kendini ifşa etmek zorunda değilsin.

en kötü ara zabıtayı gelsin

önce (670 puan) tarafından

Çoluğunu çocuğunu düşünen kul hakkına girmez. Hele ki yetim ve öksüzün hakkına hiç  girmez. Çok iyi insan olsalardı orayı afedersiniz b*ok götürmezdi. Peygamber efendimizin hadisi şerifi gelsin aklınıza "Temizlik imanın yarısıdır" . 

Çok iyilerse cami yaptırsınlar. Böyle pisliğe sessiz kalma. 

Sen bize bilgileri ver biz şikayet ederiz. 

bu bir suç kötülük, buna sessiz kalmak da aynı derecede suç. 

ve o işi layığıyla yapacak tonla insan varken bu kişilerin özensiz yapması da hiç doğru değil. işin ne olursa olsun temiz yapacaksın ki aldığın para helal olsun. özellikle çocuk varsa işin içinde ekstra özen şart. 

Allah bilir yurtların çoğu böyle demek ki

+1 oy
önce (557 puan) tarafından

Kesinlikle şikayet et kendi evladımıza o tencereden o mutfaktan yemek yedirmeyiz oradaki çocuklar da aslında hepimizin çocuğu anne yok baba yok düşünecek biri yok onları😞 Sen düşün elinden geleni de yap bacım

+1 oy
önce (1,420 puan) tarafından

Canım şikayet et tabiki 

Miğdem bulandı 

Hepsi okuyamadım 

Evet ama korkuyorum bide diyorum ya işlerinden olursa diye cünkü kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyorum ama mutfak kötü durumda

önce (388 puan) tarafından
+4

O gariban çocuklara bu kadar leş bi ortamda yemek çıkarıyorlarsa bence ekmeklerinden olsunlar zaten. Zalime merhamet mazluma ihanet. O çocuklara yazık yani 

Canım adını ver kurumun bizde şikayet edelim 

Canım Belki benden başka insanlar şikayet ederse bir denetim yapılabilir ama şimdi ben direk şikayet edersem ismim dosyayla gözükür sadece cimer'e şikayet etmek bu durumu çözecek mi onu da bilmiyorum

Gülüm hangi kurumsa kurum adını söyle 

Biz de burdan şikayet edeceğiz 

Korkma sen ifşa olmayacaksın 

Cimere yazarsan dosyada görünürsün 

Sen cimere yazma 

+1 oy
önce (6,231 puan) tarafından

Vicdanımdan okuyamadım hepsini. Şikayet et ve bize de ismini adresini ver biz de şikayet edelim. 

+1 oy
önce (1,727 puan) tarafından

O çocukların suçu ne ? Neden denetlenmiyor? İnsanlar neden bu kadar vicdansız? Herkes kendi çocuğunun yerine koysun onları.  

Şikayet Et sessiz kalma lütfen.....

+1 oy
önce (3,155 puan) tarafından

ŞİKAYET ET LÜTFEN

+1 oy
önce (7,994 puan) tarafından

Kimseyi işinden etmek istemiyorum demişsin ama o çocuklara yazık değilmi o çocuklara onu reva gören herşeye layık benim gözümde ister işten çıkartılsın ister ceza alsın umrumda olmazdı bi an önce şikayet et bence 

Zaten çocukların durumunu bildiğim için buraya yazdım yoksa ben de görmezden gelirdim ama görmezden gelemiyorum yani çünkü gerçekten vicdanım buna el vermiyor iki tane kadın var Ve iki kadın da çok galesiz biri zaten Şalvarla işe geliyor devlet dairesi ama Şalvarla işe geliyor yemek yapan çocuk böyle takmıyor eldiven takmıyor Şimdi şöyle bir şey söyleyeyim yanımda yumurta kırdı Menemen yaparken tencerenin içine yumurta kabukları düştü ve eliyle çıkardı zaten bunu gördükten sonra artık orada bir şey yemeyeceğime kanaat getirdim yani eldiven bir sürü ama takmıyorsa buradakiler ne yapabilir ki Allah'ı var kurumda her şey çok fazlasıyla bol çocuklara çok güzel imkanlar sunuluyor çocukların her şeysi dört dörtlük asla yetiştirme yurdu gibi değil ama Yemek konusunda yani yemekhane sistemi çok bozuk

+1 oy
önce (1,792 puan) tarafından

Kesinlikle şikayet et ne biçim insanlar onlar evleri öylemi onların kimsesiz yetim yavrulara sunumu reva görüyolar vicdansızlar ben olsam şikayetin üstüne dayanamaz kendimde laf ederdim insan yaşıyo orda ya pislikler

+1 oy
önce (887 puan) tarafından

Bunlar şuan en temizi yine şükredin bizim zamanımızda yemeklerden böcekler çıkıyordu şikayet ettiğimizde başınızda çatı önünüzde yemeğiniz var zıkkımlanın ya da s..tir olun gidin kaçın bizide uğraştırmayın diye bide dayak yerdik cimere görselleriyle ihbar edin belki ordan bişey çikar ama ihtimal vermiyorum ** iti ısırmaz anca sosyal medyaya düşerse çözüm olur

Hayır kesinlikle öyle bir sistem değil buradaki insanlar çok duyarlı öğretmenler hocalar gerçekten çok duyarlı Maddi manevi olarak çocuklara fazlasıyla her şey sunuluyor bunları gözümle görmesem belki dediğiniz şeye gerçekten inanırdım Ama şu an gerçekten sistem çok güzel çocuklar hiçbir şekilde mağdur değil her şeyin en güzelini çocuklara yapıyorlar ama mutfak yemekhane bölümünde Bozukluk var yoksa memurlardan yana çalışanlardan yana öğretmenlerden yana asla bir sıkıntı yok Hepsi çocuklara çok saygılı ve sevgili davranıyorlar bir çoğu mutfak bölümünü görmediği için olayın çok dışında bence Yoksa kimse o şekilde ki bir ortamda yemek yemek istemez Çünkü burada herkes yemek yiyor Sadece çocuklar değil

Ordaki çocuklar adına çok sevindim demek şanslı çocuklarmış bizim yaşadıklarımızı yaşamıyorlar dilerim allahtan hiçbir çocuga bizim yaşadıgımız acıları dayakları gözyaşlarını ordakilere göstermesin az da olsa bizim zamanımıza kıyasla şartlar iyileştirilmiş madem bu konuda çok iyiler o zaman gereğini yapın şikayet edin sosyal medyaya atın önce müdürle konuşun gerekirse o yemeklerden kendileri yiyebiliyorlar mı ki millete yediriyorlar

Evet canım buradaki Bütün personeller Aynı yemeği yiyor Müdür de dahil Yani müdür yardımcılarının durumu bu kadar hakim olduklarını sanmıyorum Çünkü mutfak bölümü Yemekhaneden ayrı o yüzden sadece yemek kısmındaki yerleri görüyorlar O iki tane çalışan abla çok kirli çok pasaklı zaten birisi Şalvarla geliyor Şalvarla gelen bir insan nasıl temizlik yapabilir ki çocukların bazıları özel okula gidiyor dershaneye gidiyor düzenli olarak harçlıklara veriliyor yani sistem çok güzel oturmuş çocuklar okula gitsin diye ellerinden geleni yapıyor buradaki hocalar asla hocaları kötüleyecek bir şey görmedim Öyle bağırma kızma olaylarını hiç denk gelmedim Hatta bazen çocuklar birbiriyle kavga ettiklerinde bile hocalar sadece ayırıyor asla hocaların kazıp vardı da görmedim o yüzden Burayı çok seviyorum O yüzden Çünkü Hocalar çok donanımlı ama yemekhanedeki aşçılar için bulaşıkçılar için aynı şeyi söyleyemem çünkü onlar bizim katman bağımsız üst katta var ve orada kimse onları görmüyor sizin adınıza da çok üzüldüm İnşallah bundan sonra hayat sizin için çok güzel şeyler sunar çok güzel Mucizeler yaşatır Rabbim size gördüğünüz bütün acıların karşılığını misliyle Sevinç olarak size geri döner

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim mavlada size nasip etsin

Soslu tavuk sen yurtta mı büyüdün? 

3 sene kaldım 

😔😔😔😔😔

+1 oy
önce (1,441 puan) tarafından

Canım bir memur adayı olarak sana şu tavsiyede de bulunabilirim, tebrik ederim öncelikle vicdanın varmış, önce müdüre git yani kendi üstüne, durumu anlat, bir daha aynısı olursa Cemre yazmak istiyorum, vicdanım beni susturmuyor de,

Sen direk Cimere yazsan da adın var müdürle kötü olursun, yol yordamı bilerek yürü.

Önce müdürle konuş, mutfak düzenine bakılsın  , hala devam ettiyse yazılı dilekçe yaz, müdüre ver, sonrasında direk Cimere yaz canım sonrasında sen asla suçlu olmazsın,o mutfaktakilerde yolunu yordamını bilip düzen alırlar

0 oy
önce (24,477 puan) tarafından

Ben hiç bir şey yapamasam bile gizlice fotoğraf çeker cimere şikayet ederdim 

Canım Çok doğru söylüyorsun da işte cimer'e şikayet ettiğin zaman da isim belgelerle beraber direkt vakıfa geliyor yani yurda geliyor o yüzden öyle kafama göre yapmak istemiyorum Çünkü herkesle yüz yüze bakıyorum Çünkü bu durumda yöneticiler de sıkıntıya girebilir Allah'a var hepsi çok iyi insanlar ama iyi olmak dışında daha farklı bir şeyler de yapmam lazım ama bunu hemen yapmak istemiyorum 1 ay sonra falan tekrar konuşuruz ben herkese söyledim çalışma var bayağı bayağı bir temizlemişler Yani ben mutfağa girerken kafamı kaldıramadım Hani bir şey tepki verecekler diye yemek yemeyi düşünmüyordum ama hazır yemek gelmiş o yüzden çıktım yedim yani hazır yemek olunca ama bir ay sonra Bu konu üzerinde tekrar sizden yardım talep edeceğim

önce (24,477 puan) tarafından

Direkt en yetkilisi kimse ona söyleyip denetlemesini isteyebilirsiniz. Şikayet eden kişinin adı duyuruluyor mu bilmiyorum yanlış yönlendirmek istemem kimseyi. Sen de haklısın ama bana ne denmeyecek kadar önemli bir mevzu 

0 oy
önce (4,805 puan) tarafından

Ah yavrularım ya. Çocuklar her yerden vuruluyor. Önce bir konuş buranın hali çok kötü siz kendi çocuklarınıza bunu yapar mıydınız diye, yöneticiyle de konuş ama sakin bir şekilde durumu izah et sadece ve bu konuşmalarını mutlaka kayıt altına al. Sonrasına da duruma göre bakarsın. 

0 oy
önce (2,291 puan) tarafından

Canım resim çekip nerde isen sosyal medyaya falan yayabilirsin zaten orda soylersen isimini soylemezler yada Çek buraya at bizler şikayet edelim ismini falan yurdun 

0 oy
önce (3,341 puan) tarafından

Buraya yurdun ismini yaz şikayet edelim

0 oy
önce (10,219 puan) tarafından

Buna sustuğun sürece onlardan hiçbir farkın kalmaz o çocuklara yazık ver bilgileri burdan birsürü şikayet eden olur bende dahil adında karışmaz bu şekilde 

0 oy
önce (79 puan) tarafından

Alo 174 gıda hattını ara canım yazıktır günahtır o yavrulara

0 oy
önce (5,665 puan) tarafından

Senin yerinde oluyum direk şikayet ederim 

Kul hakkı yazıktır günahtır yaa

0 oy
önce (1,117 puan) tarafından

174ü arayıp şikayet edin kimliğiniz gizli kalır

İlgili sorular

0 oy