0 oy
121 göst.
önce Diğer kategorisinde (25 puan) tarafından

Kızlar selam. Benim kafama bişey takıldı. Geçmiş mesajlara bakınca ablamın bebeğinin 20 aylık olduğunu ve konuşmadığını bu yüzden doktora gittiklerini soyleyen bir gördüm. Ben yazmışım. Şimdi kafama takıldı benim kizim 17 aylık. Konuşma yok. Baba kelimesine takmış sıkça baba der. Onun dışında net olamayan kelimeleri var yazayim. Mama , aç, havuç, gel , adde( anne), bir, git,dede, el , hayvan taklidi var . Algısı iyi ne söylesem anlıyor ama bu saydığım kelimerden baba dışında sık kullandığı yok. Sizce konuşma da geri mi

9 Cevaplar

+1 oy
önce (3,857 puan) tarafından

Normal işte canım. Benimkide o aylarda o kelimeler hepsi. 

Etrafinizda çoçuk varsa çoçuklarla çok zamab geçirsin

önce (25 puan) tarafından

Yaşıtı pek yok aslında çok sosyal bir çocuk ama

-Reklam-
+1 oy
önce (1,984 puan) tarafından

Oğlum 21 aylık (düzeltilmiş yaşı 19,5)

Yaklaşık 3 ay önce ben de hiçbir kelimesi yok diye paniklemiştim.

Çocuk bir ton saçma sapan şey söylüyor ama anlaşılır tek kelimesi yok. Sonra fark ettik ki meğersem kendi çapında bizi taklit ediyormuş. Yakaladığım her kelimeyi not ettim, 20 tane o aylarda yeter dedikleri için hedefim 20’ydi. 10’dan fazla olmaz diyordum, 27 tane çıktı. Hala da bazen duyduğu şeyleri tekrar ediyor, bir kere söylese bile yazıyorum ki unutmayayım.

2 yaşında 50 kelime istiyorlarmış, normali buymuş. Ben de rahat takılıyorum, 49 olsa gerizkalı mı bu çocuk? Yoo.

Allah’ın izniyle yavaş da olsa konuşacak hatta belki konuşmadığı zamanları özleyeceğiz, o sebeple sen de sakin ol. Eninde sonunda öyle ya da böyle kendini ifade eder.

Hakikaten artık ifade etmesi gereken yaşa gelirken yine böyle bir gerilik görürsen bir çocuk doktoruna danışırsın.

Panikleme, yürümeyi de birden bire yaptıkları gibi konuşmaya da ansızın başlıyorlar.

Benim yeğenim şu an 4 yaşında ama 2.yaş doğum gününe gittiğimizde ilk defa bize konuştu hem de büyük adam gibi.

Ablam şok oldu, dün böyle bir özelliği yoktu siz gelince açıldı dedi.

Kalabalık ve çocuklar da bebeklerin dili açısından çok eğitici oluyor.

Farklı telaffuzlardan aynı kelimeleri duymak taklit etmek istemesini ve kendi akranlarının yapabildiği bir şeyi oyun gibi görüp kendi de yapmak istemesini sağlıyor. 

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için 

0 oy

Doktorlar 18 aylikken yavastan 2 li kelimelre geçiş başlamalı fakan diye söylüyor 

0 oy
önce (6,024 puan) tarafından

bebeğin 22 aylıkken 2 li cümle kurmuştu. 2 yaşında da artık kurmalılar. 

18 aylıkken de doktor 20 kelime yeterli demişti.

yapacağın şey bol bol kitap okumak birlikte 

Teşekkürler 

0 oy
önce (4,141 puan) tarafından

Benim oğlum 17 aylıkken hiç kelimesi bile yoktu 20 aylıkken tek tük kelimesi vardı şimdi 26 aylık cümlede kuruyor bazı kelimelerini anlamasakta konuşuyor yani,korkma her çocuk aynı değildir zamanla konuşur 

0 oy
önce (1,437 puan) tarafından

Canım ben 4 yaşında konuşmuşum 

Doktora götürmüşler konuşur demisler 

Şimdi de icimde ki beni hiç kimse susturamıyor işte 

Sesli düşünüp sesli konusuyorum 

O yüzden kafanı takma üzme kendini

Bol bol kitaplar okuyun 

Hikayeler dinletin 

Trt çocuk kanalı var çizgi film izletin 

Diğer çizgi kanallarını kesinlikle tavsiye etmiyorum 

Telefon ve tabletten uzak tutun 

Arada parka çocukların olduğu yere götürün 

0 oy
önce (4,171 puan) tarafından

Napsin bu bebekler size 😀

Seninki de büyüsün gorcem postları 😂

önce (4,171 puan) tarafından

Hamileyken gorcen seni dendi doğur gorcez dendi büyüt gorcez deniyor neyi gorcem ben bebeklerin doğal halleri yani  zamanı gelince yürümek yaramazlık yapcak konuşcak hersey zamanla olcak ben acele etmiyorum 

0 oy
önce (5,418 puan) tarafından

Fena değil canım çok geri değil yani ama tv telefon izliyorsa bıraktır hiç açma, daha çabuk dili açılır.

0 oy
önce (90 puan) tarafından

17 aylık çok normal bızımkı 23 aylıktan sonra konuşmaya cümle kurmaya falan başladı 25-26 dan sonra baya baya konuşmaya başladı 17 aylıkken sızin çocuk kadar kelımesı amcaydı sımdı 4 yaşında herseyı tabıkı konuşuyor o ayrı artık buyudü 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 219 göst.
12 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (821 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 225 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,532 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 331 göst.
30 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Tokyo (179 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 90 göst.
27 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde 2 bebek annesii (18 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,265 soru

24,180,963 cevap

336,324 kullanıcı

...