Oğlum 21 aylık (düzeltilmiş yaşı 19,5)
Yaklaşık 3 ay önce ben de hiçbir kelimesi yok diye paniklemiştim.
Çocuk bir ton saçma sapan şey söylüyor ama anlaşılır tek kelimesi yok. Sonra fark ettik ki meğersem kendi çapında bizi taklit ediyormuş. Yakaladığım her kelimeyi not ettim, 20 tane o aylarda yeter dedikleri için hedefim 20’ydi. 10’dan fazla olmaz diyordum, 27 tane çıktı. Hala da bazen duyduğu şeyleri tekrar ediyor, bir kere söylese bile yazıyorum ki unutmayayım.
2 yaşında 50 kelime istiyorlarmış, normali buymuş. Ben de rahat takılıyorum, 49 olsa gerizkalı mı bu çocuk? Yoo.
Allah’ın izniyle yavaş da olsa konuşacak hatta belki konuşmadığı zamanları özleyeceğiz, o sebeple sen de sakin ol. Eninde sonunda öyle ya da böyle kendini ifade eder.
Hakikaten artık ifade etmesi gereken yaşa gelirken yine böyle bir gerilik görürsen bir çocuk doktoruna danışırsın.
Panikleme, yürümeyi de birden bire yaptıkları gibi konuşmaya da ansızın başlıyorlar.
Benim yeğenim şu an 4 yaşında ama 2.yaş doğum gününe gittiğimizde ilk defa bize konuştu hem de büyük adam gibi.
Ablam şok oldu, dün böyle bir özelliği yoktu siz gelince açıldı dedi.
Kalabalık ve çocuklar da bebeklerin dili açısından çok eğitici oluyor.
Farklı telaffuzlardan aynı kelimeleri duymak taklit etmek istemesini ve kendi akranlarının yapabildiği bir şeyi oyun gibi görüp kendi de yapmak istemesini sağlıyor.