0 oy
107 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,443 puan) tarafından

image

Kızlar bunları eşime alırdım ama eczacı kullanımı ile ilgili birşey dememiş aç veya tok , kaç damla dememiş

Ben nasıl vereyim? Doktor veya eczaneden kullanımın ile ilgili bilgisi olan var mı? 

Oğlum 4 ay 17 günlük 

7 Cevaplar

0 oy
önce (1,443 puan) tarafından

Yükledim kızlar

-Reklam-
0 oy
önce (6,022 puan) tarafından

sidefer aç karnına kilo başı 1 veya 2 damladır, bunu kullanmadım bilmiyorum o yüzden

d vitamini ise aç tok farketmez 3 damla, yalnız günün erken vakitlerinde ver, yani öğlen olmadan. huzursuzluk yapabiliyor geç verildiğinde

Hım

oğlum 7 buçuk kilo yani o kdr damla mı vermem gerekiyor ! 6 damla görüyordum daha önceki postalarda, yine de eczaneye sorduayım mı?

He sabah kalkınça direk versem daha iyi yani yoksa unutkanlık oluyor ben de.

Teşekkür ederim ya

önce (6,022 puan) tarafından

bestiron veriyordum ben bestiron kilo başı 2 damla

ocean demir sanırım kilo başı 1 damla idi işte kullanmadığımdan tam bilmiyorum. 

demiri evet uyanır uyanmaz verebilrsin, d vitaminini besledikten sonra verirsin 

0 oy
önce (560 puan) tarafından

D vitamini sabah uyanınca 1 fıs tada 3 damla.

Sidefer için doktorumuz kilo×2 damla demişti ama ben onu almadım. Demiri aç karnına versen daha iyi ve emziriyorsan emzirdikten 1 saat sonra ver ve en az 1 saat daha emzirme

Oğlum 7 buçuk kilo o zaman 14 damla çok olmaz mı? Kilo kdr demiş yukarda biri .

Doktorumuz ocean bestiron sidefer öneririm hangisini alırsan al kilo×2 damla demişti ki ona rağmen 9 aylık kan tahlillerinde demir eksikliği çıktı şuan tedavi edici şurup kullanıyor. 

Teşekkür ederim canım peki sen az karnına mı veriyordum, veya verince kaç saat emzirmiyordun

Demirde açlık önemliymiş aslında yani aç verip en az 1 saat emzirmemek mama vermemek lazım da o aylardaki bebek buna dayanamıyor doğal olarak. Ben emzirdikten 1 saat sonra verip araya en az 1 saat koymaya çalışıyordum. Demir ilacı süt ve süt ürünleriyle emilimini kaybediyor çünkü 

Yaa teşekkür ederim canım benim dikkat edeceğim

0 oy
önce (529 puan) tarafından

Sidefer 20 damla ocean 1 puff kilo başı damla falan verme sonra tekrar ilaç başliyorlar doktorumuz 20 damla dedi bize ve aynı şekilde bir çok doktorla da teyit ettim ben 

0 oy
önce (344 puan) tarafından

Canım her hangi bir eczaneyi ara sor en doğru bilgiyi onlardan alırsın 

0 oy
önce (8,875 puan) tarafından

Kan ilacını bilmiyorum ama d vitamini bir fıs vereceksin canım. Aynısından bizde kullandık hala kullanıyoruz doğduğundan beri. 

0 oy
önce (7,008 puan) tarafından

Sidefer kilo başına bir damla d vitamini de bir püf doktor tavsiye etmediyse eğer biz hastalarımıza bu şeklinde tavsiye ediyoruz

+1

Teşekkür ederim bir kaç arkadaş kilo *2 demiş, ben de kilo başına 1 biliyordum.

önce (7,008 puan) tarafından

Bebek çok kansız olur depoları boş olur o zaman doktor o şekilde önerebilir ama tahlil yapmadıysa gıda takviyesi için kullanın dediyse bir damla yeterli

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 74 göst.
5 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Simayyy (1,879 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 77 göst.
6 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Sarioglusumm (325 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 141 göst.
21 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melo0991 (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 225 göst.

Kategoriler

1,477,250 soru

24,180,816 cevap

336,318 kullanıcı

...