0 oy
121 göst.
önce Diğer kategorisinde (179 puan) tarafından

Kizlar benim gözlerim 1.6 biraz bulanık görüyorum doktor gözlük verdi bana ama ben gözlük sevmiyorum eşarbını bozuyo dusuyo falan onun yerine lens taksam nasıl olur lens nasıl bişey hep gözde takilimi kalması lazım bide doktor lens yazarmi bana yoksa kendimmi gidip Alcam fiyat nedir hiç bir bilgim yok 

7 Cevaplar

0 oy
önce (1,756 puan) tarafından

Her iki gözümden de ameliyat oldum ameliyattan sonra da doktor lens vermişti kullanması çok zor yaa sonradan gözlüğe geçtim takip çıkarması ayrı bir dert lensin

önce (179 puan) tarafından

Bende huylanirim sanki lensle ama yinede bilemiyorum

-Reklam-
0 oy
önce (4,014 puan) tarafından

Doktor lens numarasını reçete olarak verir ama sigorta karşılamıyor. Fiyat olarak tabiki gözlüğe nazaran daha pahalı. Piyasa da her ne kadar kadar aylık lens olsa da, asla lensle uyumamak lazım. Enfeksiyon kapma riski çok var. Lens kullanımı hassas bir konu. Günlük tak/çıkar yapmak lazım. Losyonunu her gün yenilemek lazım. Kendim yaklaşık 13-15 yıldır Lens ve gözlük beraber kullanıyorum. Gün boyunca lens, akşamları da gözlük. Gözün hava alması için. 

Takip çıkarması zormu 

önce (4,014 puan) tarafından

İlk 1 hafta zorlar sadece. Ayna karşısında yapınca daha kolay olur. El alıştıkça, gözlük takıp çıkarmak gibi kolay geliyor. 

0 oy
önce (3,159 puan) tarafından

Bulanık görüyorsaniz astigmat mi var? Onun lensleri daha teferruatlı diye biliyorum ama emin değilim. Ben lens kullanıyorum. İlk zamanlar yarım saatte anca takiyordum ama şu an on sn sürmüyor 

Bir de internetten de alabilirsiniz daha uyguna ama orda da reçete istiyorlar. Yani evet doktora lens yazdırmaniz lazım. O reçeteyle alacaksiniz

Fiyat ortalama nedir acaba

2 kutu yani 6 aylık lens 2bin lira şu an. Ama ben tabii onları 6 aydan uzun kullanıyorum. Evde olduğum zamanlar hep gözlük takarım. Optikciden alsanız daha pahalıdır. 

0 oy
önce (6,060 puan) tarafından

görümcem lens takar gözlük yerine rüzgarlı havalarda falan battığını söylüyor. evd gözlük takıyor dışarıda lens

Bende huylanirim diye korkuyorum lens takmaya bilemiyorum

önce (6,060 puan) tarafından

alışma meselesi ilk başta garip gelir. sonra alışırsın  denemek için al istersen 

0 oy
önce (1,907 puan) tarafından

Doktor lens reçetesi yazacak onunla ya optikciden al ya da internetten bende hem gözlük hem lens kullaniyurm sıkı kullanicisiyim yani. Sürekli gözde kalanları da var tak çıkar yapman gereken lensler de var fiyat farkı oluyor aralarında sürekli gözde kalan ne kadar bilmiyorum ama pahalı tak çıkar olanı yatmadan önce cikarman lazım daha uygun şuanda 1000 TL mesela 3 aylık kullanımı var 3 çift var içinde her tak çıkar yaptığında solüsyon suyu içine koyuyorsun dezenfekte olması için 

0 oy
önce (8,406 puan) tarafından

Ben de gözlük sevmiyorumdum eşarpla takınca tuhaf bir şey oluyordum ama artık gözlüğe göre eşarbımı ayarlıyorum çok da güzel duruyor. 

0 oy
önce (1,636 puan) tarafından

Bende lens takmak istediğim için doktora gitmiştim ama doktor lens uyumuna baktırdı deneme yaptırdı ve gözlerim hassasiyet sebebiyle uyumlu bulunmadı bu sebeple de reçete yazmadı gözlükten devam kullananların çoğu kullanımının zor olduğunu söylüyorlar 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 175 göst.
+1 oy
2 cevap 73 göst.
0 oy
2 cevap 141 göst.
+2 oy
5 cevap 434 göst.

Kategoriler

1,477,460 soru

24,183,914 cevap