0 oy
500 göst.
önce Diğer kategorisinde (175 puan) tarafından

Kızlar selam nasılsınız umarım heppsiniz iyisiniz.

Size sormak istediğim bir şey var.

Oğlum 3 buçuk yaşında doğduğu zaman isim konusunda eşim babasının adını koymak istedi anlayış gösterdim onunda hakkı sonuçta birlikte bekledik oğlumu tam 12 yıl boyunca.

Ama benimde hep istediğim bir isim vardi ben bu ismi koyalım dediğimde he he diyip geçiyordu.

Neyse oğlum doğdu kimlik çıkarma zamanları bilirsiniz. 

Giderken söyledim bak konuştuğumuz gibi ikimizinde istediği şekilde olsun ismi dedim duymazdan geldi çıktı gitti. Eve geldiğinde kimliği gösterdi sadece babasının adını koymuştu. Niye dedim ağladım baya ama umurunda değildi işte iki isim çok saçma kim söyleyecek ikisini vs gibi şeyler söyledi. Olan oldu dedim zaten lohusalık zamanları malumunuz uzatmadim.

Şimdi bir ayrılma sürecimiz var ayrılmayı düşünüyorum oğlumun adını da değiştirmek istiyorum ama sadece kayınpederimden kaynakli oğlumun adını onun adı koyduk ama asla bir tek gün bile oğlumla ne ilgilendi ne sevdi benim ne kaynana ne kayınpeder ilgisine bakımına ihtiyacım yok şükür. Ama insan istiyor ki diğer torunlarını sevdiği gibi sevsinler ama beni sevmedikleri için oğlumun tek bir gün elini tutup gezdirmediler sanki komşu çocuğu o kadar bir tavır aşırı zoruma gidiyor benim onlarda çok büyük emeğim var Allah biliyor sırf bu yüzden.

işte asıl soru oğlumun bu yaşından sonra adını değiştirmek istemem sizce bencillik mi oğlumu kendi sorunuma alet etmiş olur muyum kızlar çok fazla ikilemdeyim fikirlerinize ihtiyacım var 🙏

Hepinizi çok seviyorum teşekkür ederim 🙏 ❤️ 

11 Cevaplar

+2 oy
önce (6,045 puan) tarafından

bence çok haklısın ama boşanma durumunda eşin onayı gerekebilir isim konusunda, avukatına bunu da danışman lazım.

isim konusunda birinin illa bu olacak diye diretmesi kadar saçmalık yok bana göre. 

önce (175 puan) tarafından

Kayınvalidem beni hiç sevmemesine rağmen söyledi bak kızım yıllarca beklediniz senin istediğin isim Muhammed bunu Muhammed koyun sonra istersen babanizin adını koyaesiniz dedi Allah var o kadar hoşuma gitmişti ki bu sözü ama oğlu kabul etmedi. 

Haklısınız avukatıma sorayım en kısa zamanda 

önce (6,045 puan) tarafından

kaynanalar genelde karşı çıkar böyle şeye ama hak vermiş yani. 

önce (879 puan) tarafından

bence ondan ziyade cocuk da cok afallar. degisik bir isim alinca . atiyorum o kendini ahmet olarak bilio san bu dan sonra mehmetsin diyorsun. cocukta cok karmasa olur. bence.yani a istedigin ismi ekletip biraz biguyunce o isimle seslenebilirsin ama oyle olur komple silersen anaokulu zamani hala daha yeni ismine alismmis olur bence zorluk ceker cocuk

Bu yüzden ikilemde kaldım ne yapicam bilmiyorum 

Honki ponki canım inanki kaynanamun17 yıldır tek insani yaklaşımı bu oldu bana 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,475 puan) tarafından

Canım çocuğunun isim hakkı anneye düşer 

Babaya değil 

Tabiki değiştirebilirsin bu bencillik değil senin hakkın olan bir şey 

O çocuğu karnında sen tasıdın kanınla canınla sen besledin başka hiç kimsenin hakkı yok 

Neler çektim ne zorluklarla hamile kaldım hepsinb görüp umursamamasi çok zoruma gitti 

önce (7,326 puan) tarafından
+1

İslam dinine göre isim koyma hakkı babadadır ama annenin gönlünü yaparak orta yol bulurlarsa daha iyidir ama anlaşmazlık yaşıyorlarsa isim koyma hakkı babanindir

önce (4,930 puan) tarafından

Burada ki konudan bagimsiz, arkadaşında belirttigi gibi dinimizde isim koyma hakkı babanindir, bende sonradan öğrendim. Ortak kararla, gonul rizasiyla koymak en güzeli. Esimle anlaştık, her ne kadar babasininnismi varsa da gönlünde, guzelce belirttim ne gerek var butun sulaleye baba ismi koymaya, olmus gitmis bide rahmetli, dinimize uygun baska isimler koyariz diye

Bilmiyordum bunu. Maalesef benim oğluma gram Sevgi duymayan bir dedenin ismini taşımasına daha fazla izin veremem. Anlayın beni içimden gelmiyor. Düşün sen yıllarca eşimin babası diye sevgi saygı göster.suyuna çayına kadar ayağına götür ütüsüz kıyafet giydirme ama ben ne yapmışsam artık oğluma dedelik yapmıyor. Benim hazmedemediğim taraf bu yoksa isim öyle eski komik bir isim değil 

önce (4,930 puan) tarafından

Anliyorum tabi, haketmeyen birinin ismiyle anmak zor oluyordur

+1 oy
önce (7,027 puan) tarafından

Senin değil eşinin yaptığı bencillik çocuk ikinizin çocuğu ve sen onu karnında taşıyarak daha çok hak sahibisin kanunen eğer Baba'ya sormadan böyle bir şey yapmaya hakkın varsa kullan bence

+1

Çok teşekkür ederim desteğiniz öyle iyi geliyor ki anlatamam ♥️🙏

önce (7,027 puan) tarafından
+1

Rica ederim canım 😊

+1 oy
önce (16,028 puan) tarafından

Oğlum da 3.5 yaşında var olam ismini değiştirince çocuğa artık senim ismin bu desem afallar 

Üzücü bir durum ama olan olmuş artık 

Bunu yaşamasını istemiyorum ama o isim de yazık oğlumun adı 

+1 oy
önce (5,761 puan) tarafından

Iyi o lohusa halinle olayi buyutmemissin yine sabirliymissin da ben cocugu dusundum kac yasinda suan o istiyo mu

Oğlum 3 buçuk yaşında ben zaten ona iki isimle sesleniyorum aşina yani diğer adına da ama iste dediğin gibi oğlum için zor olmasını istemiyorum 

+1 oy
önce (24,507 puan) tarafından

Ben geçen Yasemin Ergene için bile dedim gidip verip mahkemeye değiştirsin millet otuz kırk yaşında değiştiriyor adını bir şey olmaz ekletedebilirsin ama çocuğun alışması için belli bir zaman gerekir 

Zorluk yaşamasını istemiyorum oğlumun bu yüzden ikilemde kaldım biraz daha düşüneceğim 

önce (24,507 puan) tarafından

Onu sildirme yerine kendi istediğini ekleyip bir süre beraber kullanıp sonra değiştirmek sanki daha olur gibi geldi bana 

Bu da geldi aklıma kolay olsun diye ikisini bir söylüyorum ama bakalım nasıl olacak 

önce (2,336 puan) tarafından

Bence sildir alışana kadar yine o ismi söylersin ama kimlikte yazmasın 

+1 oy
önce (2,345 puan) tarafından

Bu arada adı ne ikiside

İsmi Kemal ama ben Muhammed olsun istemiştim. Ben zaten ona Muhammed kemal diyorum 

+1 oy

Hâlâ çok küçük yeni adınada çabuk alışır ilerde yaptığınız bu hareket için sizi tebrik bile eder eğer aynı kalırsa o da nefret eder isminden bence değiştirmeli

İnşallah söylediğiniz gibi olur içim almıyor oğluma kıyamıyorum o ismi taşımasını 

Kesinlikle ben çok karşıyım kaynana kayınbaba isminin konulmasından

Sanki çok lazimlar.

Maalesef canım anlamıyorlar kocalar 

+1 oy
önce (223 puan) tarafından

Boşanma durumunda  babasının onayı zorunlu olabilir ya da böyle isim için de çekişmeli bir mahkeme süreci olur. İsminden rahatsız oluyorsan değiştir. O senin duygularını önemsememiş sen niye bencillik etmiş olasın ki? Çocuğun kafası karışsa bile alışır çok küçük daha. 

Gerçekten yaptığı harekete misliyle karşılık verilmesini hak ediyor. Ama ben oğluma bir bencillik haksızlık yapmak istemedim bu yüzden fikirlerinize danıştım çok da iyi yaptım içimi rahatlattınuz

+1 oy
önce (1,707 puan) tarafından

Bebce cok ama cooook.haklisiniz.Boyle bir sey mumkunse 2.isim eklersiniz siz yanina siz.hep yeni ismini soylersiniz alisir hemen zaten ama yasal kismini bilmiyorum.

İnsan nelere alışmıyor değil mi. Yasal kısmını bugün avukatımla konuşacağım

+1 oy
önce (4,414 puan) tarafından

Bence cok haklisin ben olsam ben basta kabul etmezdim direkt. Cocugun ismi oldugu icin 2 ebeveyn imzası gerekebilir gerekmiyorsa bence de değiştirin.

Cocugun bunu normal atlatmasi icin çocuğa bir sure 2 isimle seslenin mesela simdi ismi Ahmet olsun siz ali ile değiştirmek istiyorsunuz diyelim ali Ahmet diyin bir sure sonra sadece ali diyin bu sekilde cok anlayamaz 

Ben tek olsamda ona iki ismini söylüyorum hep ama söylediğiniz doğru daha sık söyleyip alıştırmis olurum 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 310 göst.
+1 oy
9 cevap 406 göst.
+2 oy
23 cevap 796 göst.
14 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Kizilaslan (2,108 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,137 göst.
23 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi344 (394 puan) tarafından soruldu

Kategoriler