0 oy
331 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (788 puan) tarafından

Ya kizlar anlamadığım şey benim kızım daha 5 yaşında kız diyor yanımda otur diyorum oturmuyor diyo cocuklarin yanına gidiyor diyor yani napicam bilmiyorum ikaz ediyorum ama sürekli hatta böyle bir off çekti kız 1 buçuk haftadır gidiyor kreşe kızım en son onu alıyorlar ilk onu bırakıyorlar okulla ev arası araçla 3 dakika  1,6 kilometre mesafe var ne yapcam  bilmiyorum

6 Cevaplar

+2 oy
önce (3,466 puan) tarafından

5 yaşındaki bir çocuk bazı şeyleri anlaması gerekir. Serviste ayakta giderken düşse bir şey olsa şoföre ve yardımcı ablaya kızacaksınız. O yüzden net ve sert bir şekilde uyanmanız gerekiyor. Kimse başini sizin çocuğunuz yüzünden belaya sokmak istemez

-Reklam-
+1 oy
önce (23,465 puan) tarafından

Çocuğunun artık durdan anlaması lazım. Üstelik sadece 3 dakikaymis. Ciddi bir konuşma yapmanız gerekli. 

önce (788 puan) tarafından

Canım benim kızım aslında yapıyor dediğimi evde ama iki dakika sonra unutuyor napicam bu durumda bilmiyorum 

önce (23,465 puan) tarafından

Güvenliği için serviste oturması gerek. Bunu iyice anlamalı. Uzun yol da değilmiş. Bı şekilde öğrenecek. Tekrar ede ede öğrenir 

Öyle yapicam canım birde iletişimde önemli dur yapma demekle olmuyor ona zarar geleceğini söylemeli benim kızım mesela kendine zarar geleceği söylense kalkmaz 

0 oy
önce (2,964 puan) tarafından

Niye kız yanına oturtmak istiyor ki kızınızı yani neden istediği yere oturmasına izin vermiyorlar 

Ayağa kalkıyor başka çocukların yanına gidiyor düşer falan diye canm

Hic sevmediğim bir şey ama okulu seviyorsa serviste ayağa kalkmaya devam ederse okula gidemeyeceği ile tehdit edebilirsin belki ise yarar. 

Söyledim ama çok anlamıyor kızım ya anliyorda unutuyor hemen söylediklerimi iki dakika sonra

Çocuklar genel olarak öyle bir kulağından girip ötekinden çıkıyor maalesef. 

Aynen canim

0 oy
önce (17,407 puan) tarafından

3-5 dakika çocuğu idare edemiyorlar mi. Oyalayıp bişeyler sorsa bile o yol hemen biter. Susup oturmasını bekliyorlar. Daha onların isteklerini mantıklı bulacak yaşta değilki bu çocuk. 

Öyle Dicem yarin bencede öyle bende sinirlendim zaten 

önce (4,468 puan) tarafından

Öyle olmuyor. Ablamlarin kendi servisi var. Hostesligini de ablam yapıyor. Oldu da Allah korusun tam ayaktayken ani fren yapsa araba veya diğer çocuklar ondan görse vs olmaması gereken şeyler. Bazı şeyler saniyeliktir geri dönüşü olmaz Allah korusun. İnşallah sizi üzmeden dinler ❤️

Ya olmadı Didem otursun emniyet kemerini bağlasın ve kalkarsan düşersin ağzın burnun kanar zaten benim kızım hemen duruyor

Bitek canından korkuyor 

0 oy
önce (40 puan) tarafından

Oturması gerek eşim on sene serviscikik yaptı hepsi tek tek oturup Kemer takmalı olası ani frende duser yuvarlanir kafasını vurur ve sorumlu abla olur bakmadı olur yani rica ediyorum kadın yanına oturtmak istiyorsa durmadigi içindir sona servisciler ablalar suçlu oluyor

Yani soyledim kızdım kızıma ama yeni daha başladı okula zamanla alisicak 1 haftadır gidiyor yeni

0 oy
önce (894 puan) tarafından

Kızınızla sert ve kararlı bi konuşma yapmanız gerekiyor dur yapmadan anlayacak yaşta serviste düşse kafasını çarpsa hostesi ve şoförü sorumlu tutarsınız haklı olarak hostes hanıma gerekirse kızma yetkisi verin ne yapıp edip çocugunuzu otururtup kemerini bağlasın 

Ya aslında anlıyor ama biraz idraki zayıf kafasına tam girmiyor geç konuştu kızım 3 buçuk yasinda

önce (894 puan) tarafından

Geç konusması bilişsel geriliği olduğu anlamına gelmiyor böyle düşüncelerin bilimsel geçerliliği yoktur kızınız anlıyor ama işine gelmiyor çocuk işte kendi istediği olsun istiyor ama bunu öğrenmek zorunda çünkü hayati bi durum söz konusu

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 824 göst.
25 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Sevcan (110 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 332 göst.
16 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
17 cevap 493 göst.
4 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Yorgun0001 (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 168 göst.