+2 oy
406 göst.
önce Diğer kategorisinde (19 puan) tarafından

Kızlar bit sorunumuz bitmiyor kızların sacinda sirke dolu her gün tariyorum ama yok bitecek gibi değil kestirmeyi düşünüyorum sizce ne yapayım:(

20 Cevaplar

+2 oy
önce (3,306 puan) tarafından

Bilmiyorum nasıl geçer ama ben küçükken annem sıfıra vurdurmuştu .O ağlamalarımı hala hatırlarım. Beni çok etkilemişti. 

3 yaş küçükmüş ben birinci sınıfa gidiyordum. Bilemedim şimdi. Kestirsen uzar zaten ama her bitlenmelerinde de kestiremezsin. Kalıcı çözüm bulmalısın.

önce (19 puan) tarafından

İlk defa oldu bide ben geç fark ettim bir dsha olursa fark ederim hemen

Allah yardimcin olsun. Oğlum olduğu icin tavsiye veremiyorum

önce (879 puan) tarafından

aynen bende 1. sinifta bitlenmisim. bitli remziye vardi butun sinifa bulastirmisti allahin cezasi. belimde saclarim vardi kestirmislerdi beni erkek gibi degilde kulak hizamda kesilmisti.

Senin gene iyiymis canan. Benim sifira vuruldu belimdeydi benimde

-Reklam-
+2 oy
önce (4,191 puan) tarafından

Geçer qma sen temizleyemiyorsun belli güzelce yıkadıktan sonra ilaçla alacaksın onu önüne 1 2 3 saat artık tek tek şirketleri ayiklicaksin sirkeleri  bitiremezsen bitler bitmezzz 

Birakmiyolar ki tarağı deydiriyorum basliyolar ağlamaya elimden geldiğince temizliyorum ama yok 

Kafaya yer dayağı benden bakar keyfine sonra 😃 ellermiycekmis valla ben cadı anneyim dir

Tarak sadece büyükleri alıyor sirkeler öyle kalıyor 

Almaz sen tek tek temizliceksin tırnağına çekip öldüreceksin başka çaresi kel.kalmasi😉

+2 oy
önce (947 puan) tarafından

Canim eczanede bitex sprey var alıyorsun saçlarına sıkıyorsun 15 dk beklet tara sirke tarağı filan var içinde hiç bir şey kalmıyor sonra bir banyo 3 gün sonra yine aynı şekilde yap kalanlarda olsun  benin kızım 1  1 buçuk yaşındayken oldu kuzeninden geçmiş kafayı yicektim bu spreyi aldım şükür hiç kalmadı bir daha da olmadık 

Canım çok fazla çok onu da denedim kopukte sıktım elimle tek tek ayikladim 

önce (947 puan) tarafından

Canim benim kızımın başında yüzlerce vardı küçük durmuyordu kan ter içinde kalıyordum ikimizde 

+2 oy
önce (3,352 puan) tarafından

Eczaneden bit şampuanı al düzenli kullan geçer sakın gazyağı filan yapma Bebek bu 3 yaş gazyağı filan çok zararlı 

+1 oy
önce (5,331 puan) tarafından

Sprey sıkıp yarım saat bekletin sonra tara uzun süre 

Arkasından banyoda bit şampuanı ile yıka ordada tara

Arkasından düz şampuan kullanma sakın ertesi güne kadar o yağlı şampuan ile Dursun yani banyoda durula suyla ama düz şampuan sürme 

Elinden geldiğince elinle almaya çalış o sirkeleri bi peçetenn üzerine topla 

+1 oy
önce (67 puan) tarafından

Sirkeler çoksa bir ilacı falan bı fazda etmez gaz yağı alcaksın nalburdan onu güzelce sıkıcaksın saça sonra bı tülbentle bağlıcan biraz bekledikten sonra banyoda sarı tarakla yavaş yavaş tarıcan hepsi gidiyo

Sirkelerde gider dimi

önce (67 puan) tarafından

Gider ama fazlaysa bu kerede gitmez iki üç kere yapman lazım 

+1 oy
önce (1,602 puan) tarafından

Küçükken hep bit olurdu bende. Hep de kısa saçlıydım. Annem her bit oluşumda saçımı keserdi benim. Sonra eczacıdan aldığı spreyi sıkardı güzelce eliyde ya da tarayarak temizlerdi. Kısa olunca daha çabuk temizleniyor sanırım.

3 e vursak yine olur dimi

önce (1,602 puan) tarafından

O kadar da kısa kestirme bence. Benimki omuzdaydı. Hepsini temizleyebilirsen olmaz. Annem gaz yağı bile sürmüştü ama sen sakın öyle bir şey yapma. Eczanedeki ilaçlar daha etkili. 

Zaten saçları çok uzun değil ki canım 

+1 oy
önce (3,467 puan) tarafından

Gaz yağ ile yıkayacaksın. Gaz yağ döküp beklettikten sonra banyoda güzelce tara saçı. Sonrada hiç ıslatmadan şampuanla, sonra ıslat yoksa akıtamazsın yağı. Banyo sonrası da kalan sirkeleri tek tek temizleyeceksiniz başka çare yok. Kestirseniz de sirke saçın dibinde kalır

+1 oy
önce (31 puan) tarafından

İllet birşey bende bir yıl çektim sonra eczaneden losyon şampuan aldım kurtulduk çok şükür 

+1 oy
önce (260 puan) tarafından

Sirke nasıl oluyor  nm bnm kızdada var bi ara temizledim yine oldu ama bıt olmuyo bunlar sirkemi  şimdi 

+1 oy
önce (3,566 puan) tarafından

Kısa kestir uzun saçta çok zor 

+1 oy
önce (15,292 puan) tarafından

Uzun uzun uğraşırsan geçer tarağı iyice iple sık kemik tarak varsa boca et şampuanı beklet üç.beş gün tek tek uğraş kalmaz 

+1 oy
önce (45 puan) tarafından

Eskiden annelerimizin saçlarımızı taradığı bir tarak vardı gerçi hallende o olmasa asla duş alamıyorumda😂ondan alın zaten ince tarafı var bit şampuanı dökün bekletin onunla tarafın her gün bir hafta boyunca yapın, o tarakla büyüyüne kadar hep tarağın, annem 7 kız çocuğuna yaptı hiç bir zaman bitlenmedik bende şimdi 1 yaşındaki kızımın saçını banyoda onunla tarıyorum alışsın çünkü hayatımızda hep olacak o tarak, okulla gidecek evde bitlenmese bile okulda kapacak bir şekilde, duşta saç taramak çok saglıklıymış, duşta taranan saç hem daha sağlıklı hemde canlı bide saç derisi temizliyor, öyle deneyin bence 

+1 oy
önce (4,414 puan) tarafından

Canim bit sampuanini cok iyi kullanmam lazım soyle 3 gun arka arkaya kullanıp bit taragiyla tara 14 gun ara ver ama yine her gun tara tam 14. Günden itibaren 3 4 gun yine yıkayıp tara 14 gun ara ver tekrar yika hiç kalmaz. Bitlerin bir kuluçka süresi oluyor kalan yumurtalar 15. Gun patlıyor onlari yakalamak lazım. 

Buna rağmen bitmiyorsa birinden tekrar tekrar bulaşiyordur onu bulmak laizm.

Benim kardeşimin saçı bir de kıvırcık aynen bunu yaptik bir turlu bitmiyor cok yakin bir arkadaşı vardi annesi babası calisiyor aradım kadını dedim boyle boyle senin kızına da bakabilir miyim varsa temizleyebilir miyim o da müsade etti kızın saçı kaynıyor onu da temizleyince kurtulduk

+1 oy
önce (936 puan) tarafından

Eczaneden bit şampuanı al onunla yıka bide bir olan ortamdan arkadaşlarından uzak tut 

+1 oy
önce (11,567 puan) tarafından

Küt kestir ve bir şampuanı ile yıka 

+1 oy
önce (85 puan) tarafından

Benim ıkı sene önce kızımda oldu saclarımız uzundu kısaltık biraz ben bır günde bir gün banyo yaptırdım sonrs sırkelı kolanyalı ve lavanta yaglı  bir spreyle sabah aksam sacımızı taradık ve ben hergun yastık kılıfı koltukları başımızın deydıgı herseyı sırkelı Arap sabunlu lavanta yaglı sularla sıldım yıkanacakları hep yıkadım 90 da tarakta dahıl birde hep sac kurutma makinesi yada   duzlestırıcıyle saclarımızı sıcak temasta bulundurduk sükür bes günde kurtuldum.Eskı sarı taraklardan aldım en sık tarafıyla sacımızı taradım 

+1 oy
önce (76 puan) tarafından

Kardeşimin gecen sene oldı ne denedikse geçmedi bit ilacımı desen sirkemi desen yok bitmedi. En son sıfıra vurdular gitti bir daha da olmadı. Kesmezsen sürekli devam eder

+1 oy
önce (2,901 puan) tarafından

Eczaneden bitex adlı bit ilacı alın sirkelerede iyi geliyor içinde bit tarafi var once beyaz bir tulbentde tarayın... ilaçların tekrar tarayın... İnan  rahat edecekseniz kıyafetlerinizide 60 a atın... eminim buda gecdi diyeceksin 

+1 oy
önce (6,012 puan) tarafından

Benim oglumdan gecmisti. Sacim belime kadardi gectiginde. Bana eczaneden miraderm in bit bogan yag gbi bi spreyini vermisti. Sacimin her yerine sikip 8 saat beklettim. Sonra bit taragiyla taradim ve kendi sampuaniyla yikadim. Cikanlarin hepsi olmustu. 2 3 gunde her gun 3 kere taradim, temizlenmisti ama bende sirke cok yoktu. Bu sene kucuk ogluma bulasti. Sirke yoktu cok ama bit dolaniyodu. Taratmadigi icinde 3 numaraya vurdum. Bu arada buyugune bulastiginda da 3 numara yapmistim ama benimkiler erkek tabi. Annem beni 2 yasinda oyle sifir tras etmis fotolarimda var. Eger temizleyemiyosan kestir.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 366 göst.
23 Eylül 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde A.K (6 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 94 göst.
+1 oy
5 cevap 254 göst.
0 oy
17 cevap 650 göst.
21 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Hatice061987 (2,420 puan) tarafından soruldu

Kategoriler