0 oy
775 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (117 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhaba kızlar 3 yıldır kayınvalidemlerin evinde oturuyoruz onlar köyde kışın bir kaç günlüğüne geliyorlar ama ev ve eşyalar onların bazı çeyiz eşyalarımı da getirdim bu yüzden ev çok kalabalık eşya zaten ben minimalist evlerden hoşlanıyorum ama ev asla öyle değil temizlemesi çok zor. 

700 bin kadar birikmimiz var takdir edersiniz ki ev almaya yetecek bir para değil eşim sabret biriktirelim diyor bense artık sabredemiyorum evde temizlik yapmayı bile bıraktım inanın ev üstüme geliyor halılar kocaman kalın kalın cidden küçük halı çok az eşya taraftarıyım 

Kiraya da çıkarsak ev eşyaları alalım derken zaten paranın yarısı gidecek eşimle bugün tekrar konuştum darlama beni diyor ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız bugün biraz konuşmadım onunla 

19 Cevaplar

+2 oy
(3,690 puan) tarafından

Ben kaynanamın g.t kadar evinde 3 yıl yaşadım.çeyizim herşeyim kiradaki evimizdeydi.sabredip kendi evimizi yaptık.bence içindeyken sana bi zararı yoksa birikim yapıp ev alın kirada elinizdeki para da gider

(117 puan) tarafından

Benim üç buçuk oldu daha fazla dayanamıyorum bilsem biriktirerek alabilecez biraz daha sabrederim de

(3,921 puan) tarafından

Bencede haklı. Bi şekilde sabret. Birkaç günlük annenlere git en azından moralin yerinegelir

-Reklam-
+2 oy
(10,539 puan) tarafından

Kaç gün ömrüm var belli değil onuda mutsuz yaşamak istemem ayrı eve çıkar gönlümce döşer mutlu mesut yaşardım 

(117 puan) tarafından

Okadar haklısın ki

+1 oy
(6,250 puan) tarafından

Kaynananin evine ne masraf yapcan bacim bosver kiraya cikarsaniz alirsin mecbur biraz eskin olur biraz yenin olur idare edersin 

(6,250 puan) tarafından

VValla casperiye dogru soyluyo bu devirde kredisiz ev araba cok zor altin degerleniyo da altin 3 artarsa evler 5 artiyo yetismek bilmiyorum mumkun degil ha kredi cek al asla demiyorum bizde istiyoruz ama elimizdeki birikimle hic bisey alabilecegimizi sanmiyorum bizde altin biriktiriyoruz ama damlaya damlaya gol olmuyo artik malesef o yuzden benim ev gibi bi hayalim yok kabullendim ilerde Rabbım yardim ederde bi kapi acilirsa insaAllah o zaman olur ama hedeflerim arasinda degil senin yerinde olsam kiraya cikarim 

(1,429 puan) tarafından

yani herkesin hassasiyeti farkli tabi bisey diyemem ama bu devirde krediyle bile cok zor ev almak taksit odemek. birikmis para ile cok zor. kardesim bekar 8 yildir calisio.2 bucuk anca biriktirmis. annemin bireysel emekliligi falan dbozdilar ettiler 6 milyon toparladilar nakit aldilar evi kardesime. annemin bireysel emekliligi nerden baksan  35 yillik birikim. yani oyle uc bes sene birikimle ev alinmaz . faizden  sebep degil nakit olarak alalim taksitle ugrasmayalim

diye kredisiz nakit aldilar ama dedigim gibi 35 yillik birikimle

(6,250 puan) tarafından

Benim kayinbaba da 4duncu evini aldi gecen adam babasini hic hayirlamiyo 8 9 yasindan beri calisiyo butun kardeslerine annesiyle birlikte bakiyolar buyutup evlendiriyolar kendisi evleniyo evini aliyo biriktiriyo ikinciyi de aliyo arabayi da aliyo ben evlendigimde 50 kusur yasindalardi kayinvalidem de kayinbabamda 2 evi bi arabasi vardi adamin o kadar dugun dernek yapmislar bizim dugun desen biz gerek yok dedikce adam yapti herseyin en iyisini yapti hemde evin birini bize verdi icini su tesisati dshil ful yaptirdi balkon fayansini bile degistirdi bende mahcup oluyorum ne gerek vardi falan diye adam zenginmis meger bizim dugunden 2 sene sonra 3 senelik bi daire daha aldi simdi 4 senelik evliyiz bu sene bi daire daha aldi bu seferki de 0 4+1 giyinme odali ebeveyn banyolu camasir makinasina ayri yeri var mutfakta bi balkonu var bi gor teras gibi 7 milyon 750 bine aldi inanmazsin pesin aldi hatta eski evinden de cop goturmedi hadi digerleri eskiydi 5 senelik koltuk takimini ikinci elden satti butun evini bellonadan dosedi adam beyaz esyalari aldi derin dondurucu dahil aldi koydu cam balkon yaptirdi odanin biri fazla diye yuk odasi yapti kaynanam dolap yaptirdi yorganlari koymaya 2 balkonu da cam yaptirdi terasa bile dolap yatirmis oyle dusun o balkona bi oturma takimi mi neyse ondan almislar 70 bin dedi kayinbabam daha kaynanam ne diyo biz mutfaga hic bisey almadik ki diyo kap kacak eskiyi kullaniyomus 12 kisilik yemek takimiyla tost makinesini de gecen biz aldik ev hediyesi varsin olsun bu yastan sonra ne yasarlarsa yasayacaklar da valla Allah yuru ya kulum derse yurutuyo gercekten nasibinde varsa mal mulk herkes sahip olur kayinbabam kredi karti bile kullanmaz tek basina calisarak yapmis butun bunlari hemde krediye falan da hic bulasmadan yapti hani eskiden oluyodu o isler simdi olmaz desende adam simdide yapti yani 3 tane de dugun yapti cocuklarina 

(1,429 puan) tarafından

ama simdi mal mali ceker. bir evin vardir onda oturursun. sonra digerini alir icine kiraci koyarsin gelirin olur kiraci kolarain bircunu oder kiracinin kirasi gibi gibi. mal mali cekio:)para parayi getirio. ama zaten kendi yaginda bile kavrulamayan kira hile olsa ayri ev acamayan biri icin imkansiza yakin bence. kismet tabi nasip olur inaalh

(6,250 puan) tarafından

Evet ikinci evi aldiginda esim 8 yasindaymis 24te evlendik dusun 2 sene kaynanamin annesigil oturmus napar 14 sene kurada durmus bizim ev kiraci piyasaya gore uyguna oturuyomus ama yinede destegi olmustur ama o 3 senelik daire varya onda kiraci oturmadi hic ev alindi dosendi kaynim oturcakti nisan atildi 2 sene gecti gecmedi kaynim evlendi 5 ay evli kaldi ayrildilar belki geri gelir diye yine bosaltmadilar simdi bu evi alinca durumda ciddilesti bi kac aya bitiyo evlilikleri oyle olunca orayi kiraya verdiler kendi oturduklari evj de kiraya verdiler suan 50 bin sadece kira geliri var vay be brnim kayinbaba ne zenginmis gozum yok Allah daha cok versin de zenginin mali zugurdun cenesini ne guzel yordu goruyon mu 😂 adam daha haca ayri umreye ayri yazilmis yetmemis araba bakiyo bu zamana kadar tutmus tutmus simdi yaaiyo hayati

+1 oy
(7,207 puan) tarafından

Peki kredi çekip bir ev alsanız aldığınız evi kiraya verseniz en azından kira krediyi öder bir yandan da siz ödersiniz taksitler çift çift ödenmiş olur borç bitince de veya hafifleyince de kendi evine geçersin olmaz mı

(117 puan) tarafından

Ya kredi faize giriyor sanırım caiz değil yani. 

Yanlış biliyorsam düzeltin 

tarafından

Fetva verilen bankalarda var kar payı alıyorlar Kuveyt Türk o şekilde faizsiz, bide emlak katılım  faizsiz ev falan vermeye başladı sen bi araştırma yap eşin arasın konuşsun belki o şekilde alırsın 

(82 puan) tarafından

Faize girmek istemıyorsan altın borcu alsana bı yakınından zamanla onu ödersın. 

+1 oy
(3,330 puan) tarafından

Bu devirde para biriktirerek ev alabilene helal olsun diyorum. 

(117 puan) tarafından

700 var her ay altın atsak olmaz mı yine de ? 

(3,330 puan) tarafından

Siz biriktirdikce ev fiyatları daha da artacak. Atıyorum şu an elinizde evin 3'te 1 parası varsa siz birkktirseniz de ev fiyatlari artacağı için yine belki anca 3'te 1'i elinizde olacak. Borca girmeden almak çok zor bence ve eşinizin de gözü yok gibi

+1 oy
(3,489 puan) tarafından

O para biriktirmekle toplanmaz canım ama kirayada çıksan maddi durumunuz iyi değilse yada para gelecek yeriniz yoksa ev almak imkansız olur değneğin iki ucunda sıkıntılı maalesef 

(117 puan) tarafından

Maalesef öyle 😌

+1 oy
(5,703 puan) tarafından

700 binin üzerine 2 milyon koyman lazım ki ev alasın oda baya uzun bir süre gerekli 

Ben senin yerinde olsam kiraya çıkarım . 

Yada oralarda yokmu kooperatif hissesi felan 

Bizim Konya'da çok olur belediye nn kooperatifleri hisse devreden olur . Belki olur oralarda 700 bine içine oturup ödemeye devam edersin .çıkmamış olursada dışardan ödersin birazdaha sabredip kooperatif ödeyin

(117 puan) tarafından

Yok maalesef öyle bir şey burda 😌

+1 oy
(5,304 puan) tarafından

Küçük ev alın biraz daha ucuz  olur 1+1 mesela ama senin olur. 3-5 yıl para biriktirir biraz daha büyüğünü alırsınız. 

(117 puan) tarafından

Bende fazlasında gözüm yok zaten 1+1 de olur 2+1 de yeter ki olsun da ama biriktirerek alabilir miyiz inancım kayboldu veeeeeee bu evden bıktımmm

+1 oy
(586 puan) tarafından

Para biriktirerek ev alınmaz. Siz bir ev parası biriktirene kadar evler 5 kat artar. Ya kredi çekip üstünü tamamlayacaksınız. Yada araba al sat yapacaksınız tabi eşin bu işlerden anlıyorsa yoksa olan da elinizde patlar. Şöyle söyliyim görümcemin 1 yıl önce 1.5 milyona aldığı ev şuan 3.5 milyon. Altın alıp kenara atarak olacak iş değil yani artık bu piyasada.

(117 puan) tarafından

Haklısınız ama eşim biraz daha biriktirelim borç alacağım birazda diyor kredi değil de abisinden borç alacakmış ama ben bıktım yani

+1 oy
(5,142 puan) tarafından

Bence biraz daha sabredip birikim yapin. Krediye bende karşıyım, ama katılım bankasına girip aydan aya kar edebilirsiniz, bi arastirin derim. Kuvveytturk gibi bankalar ozellikle ticarette kullanip aydan aya kar paylaşıyor, 700 binle aydan aya guzel bir kar elde edilebilir 

(117 puan) tarafından

Buda faiz gibi değil mi

(5,142 puan) tarafından

Yok canim bende cok araştırdım. Faizli islerde kullanilirsa evet, ama ticarette kullandiklarinda seninle kar payini bolusuyorlar. Internettende arastir bir, bende cok ikilemde kalmistim

+1 oy
(8,972 puan) tarafından

Kiraya çıkılır mı hiç en az 15-20 bin vereceksin ona o parayı vereceğine eminevime yazıl zamanı gelince evini teslim al. 

+1 oy
(3,288 puan) tarafından

Kaynananın başka çocuğu var mı ev miras malı mı? Kaynanan evi sana bıraktı ve köye ev yaptıysa eşyaları neden götürmedi. Daha önce eşyaları azaltma teklifi yaptın mı kaynanana yaptıysan ne dedi yapmadıysan niye yapmadın. Yaşadığınız yerde ev fiyatları ne kadar bilmiyorum ama en az 3 milyon evler 1 milyon biriktirebilirseniz kalani için emin evim fuzul ev vb. Tarzda ev aldıran yerlere başvurabilirsiniz. Kiraya vereceğiniz parayı oraya verir evinizde oturursunuz. 

(117 puan) tarafından

Kaynanama diğer oğlu almış evi eşimde bekarken kalıyordu evlenınce de kalmaya devam ettik. 

Eşya teklifini yapamazdım yapmadım .. 

O yerleri düşündüm de hem çok güvenli değil hem de o da pek caiz gibi değil sanırım bazı hocalar olur demiş bazıları temkinli yaklaşmış bilemedim yani

(3,288 puan) tarafından

Anladım canım bu ev aldırma yerleri faizle çalışmıyor herkes her ay para yatırıyor kaç kişi bilmiyorum atıyorum 10 kişi aynı anda 50bin yatırdı 500 bin oldu onu sana veriyorlar sen evini alıyorsun bir sonraki ay bir başkası sistemi bu şekilde ilerliyor diye biliyorum 

+1 oy
(554 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum. Eşine mutsuz olduğu hissettirp gözüne sokmalısın başka oluru yok. Ha o 700 bin üzerine koyabilecrğin ne varsa koymalısın ki ikna olsun 

0 oy
(7,858 puan) tarafından

Kaynananlar ne kadar kalıyor yılda toplam sizde

0 oy
(5,807 puan) tarafından

1+1 ev bakabilirsiniz üstüne para katıp 

0 oy
(6,868 puan) tarafından

Canm kaynananlada yaşamıyormuşsın biraz daha sabret bence 

0 oy
(1,768 puan) tarafından

O paranin ustune koyup ev alana kadar bir 15 sene daha gecer bence kiraya cikin yoksa gencliginiz boyle gecer olgunlukta anca kendi eviniz esyaniz olur.Ev almak kolay degil,erkekler surekli aldik alacagiz darlama.diye diye oyaliyorlar.

0 oy
(11,829 puan) tarafından

Yaşadığın yeri düşük bütçe ile guzelleştirebilirsin..3 yıl sabretmissin biraz daha sabret birikim yapıp evinizi alin

0 oy
(2,169 puan) tarafından

Erkekler böyle şeylerde hep beni darlama dye geçiştirir, kiraya çıkma işine ne diyor

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 620 göst.
0 oy
4 cevap 268 göst.
+1 oy
2 cevap 250 göst.
27 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Laz53 (1,421 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 298 göst.
23 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Hnimasln (379 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,483,197 soru

24,260,317 cevap

341,449 kullanıcı

...