Sabah sabah uykudan öyle bi uyandım ki erzak dolabı duvara mondeliydi yerinden çıkmış öne doğru yatmış ne var ne yok dolaptaki herşey kırılmış dökülmüş geçen günde çocuk odasının pimapen pencere gevsemiş gibiydi kapanmıyordu gece ertesi gün bi baktım kapanıyor evimde sürekli bişeyler bozulur kırılır evime doğru düzgün kimse gelmez gurbetteyim ama alt katta kaynanam oturuyor anca yaptırdığı evi övüyor misafirlere nazar mı oluyor anlamadım yaşadığım olayı öyle yazmak istedim
Yani sinirlisin, sinirli olduğun için de kaynanani sucluyorsun, benim de her şeyim bozulur, normal yani olacağı varmış.
Onu suclamıyorum canım biri geldi mi hemen evden bahsediyor üç katkı evi kendi birikimle yaptım ettim bilmem ne bu zamnda ortağı biliyorsun milletin gözü oluyor ister istemez daha dün onda misafir vardı evi övüp durdu yine
Balkon duvarında mı erzak dolabı .orası genelde sağlam olmuyor . Dış cephe kaplama sı olunca sıkı tutmuyor.tabi seninki nasıl bilmem
Sadaka verin evde nazar da olabilir sürekli bişey oluyorsa
Mutfagın içinde köşede evin dışında montalama var canım
Nazara inanırım bizim evlendiğimiz sene kayınvalidem hep övünürdü şöyle düğün yaptık böyle borçsuz düğün ettik gelinin kolları bilezik dolu bilmem ne o yıl kayın babam sürekli hastalandı. Eşim işsiz kaldı bileziklerin hepsi tek tek gitti. Bence kayinvalideni uyar. Anne bak övünüyorsun tamam ama insanlar nazar ediyor evimde sürekli bir şeyler kırılıp dökülüyor diye. Azıcık inancı varsa dikkat eder.
Bende yeni evli sayılırım 3yıl oldu daha evlendiğimden beri ketilim bozuldu mikrodalga fırın yandı çogu mutfak eşyalarım kırıldı misafir gelip gittiği gün genelde iki tane küçük çocuğum var o akşamı hep ağlıyolar uyumuyolar canım allah beterinden korusun
Rabbim korusun yine siz uyurken olmuş çocukların üzerine devrilmemiş çok şükür.
Aynen öyle canim
Ahh kıyamam. İnsan çok üzülüyor. İyi bi usta gelsin bu sefer. Geçmiş olsun
Sağol canım yarın anca gelecekmiş usta ufak cocuklarım var mutfakta ben iş yaparken o dolabın önünde duruyolardı şükür öyle bişe olmadı temizlik eşya önemli değil
Canım bunun kayınvalidenle ne alakası var ? Bende hiç sevmem kaynana ama o kadar da takik değilim .. evinizde bir Mevlüt falan yapın nazar falan varsa dağılsın okuyun bol bol
Kim gelse sürekli evi övüyor kendim yaptırdım ettim ne zamn misafir gelse bşle oluyor illa içinde kötü bişe yok ev yaptığı için övüyor kendini ama milletin gözü kalbî kötü olabiliyor Canım nazar göz diye bişe var inanıyorum
Buna bende çok inanıyorum canım ama sende oku biseyler yap
1,477,235 soru
24,180,617 cevap
336,315 kullanıcı