Yurt dışından k. Pedergilin ahpapları. Yaşlı karı koca. Burada ev alacaklarmış. 5gündür bizdeler artık. İyi güzel hoş. Kadın herşeye karışıyor, herşey hakkında fikri var, susmuyor susmuyor. Bide deli karı. Konuşunca oturduğu yerden kalkıp el kol haraketleriyle hararetli hararetli konuşuyor.
Çoçuğumun belli rejimi var. Mudahele ediyor. Başda bişey söylemedim. Ama artık rejimi alt üst oldu. Dün sabah biz yatakdan kalkmadan çoçuğun sesini duydu diye odaya daldı. Üzerimi giymemişdim. Hemen surt asdım. Ver çoçuğu giydireyim kendi torunumunda sesi gelince ben gider giydirer alırım her sabah dedi. Gerek yok dedim. Bi kolsuz tişortle, yorganin altda terlemiş ufacık bebeğimi bu soyukta yanımdan aldl mutfağa götürdü. Sinirden deli oluyordum. Kaynanam elinden aldı bana getirdi. Misafir kızım, dedi kodusu uzun sürer ses etme dedi.
Bu sabah da geldi, kapı kilitli kapının önünden gitmedi ordan çoçukla konuşdu baktı ses etmiyorum açmıyorum gitti. Kahvaltı yapıyorduk. Bende hamileyim sabahları nefes darlığı olur hep. İyi değilim. Kahvaltı getirdik falan. Kadın vıdı vıdı vıdı. Çayı sofranın kenarına koymuşum. Çoçuk el atınca hemen gördüm müdahele ettim. Çoçuk bardaktan yapışmış ben çoçuğun kolundan nasıl bağırdım nasıl çığlık attım. Elime kaynar çay döküldü. Çoçuğa 1damlada dökülmedi şükür. Kadın yine vıdı vıdı vıdı susmuyor. Kendi gelini de sorumsuzmuş, o gelmiş, şimdi torununa bakan yokmuş. İçimde sabır çeke çeke ağladım. Kaynanam sakinleş çık havaya gez falan dedi. Ömrümden ömür gitti. Ev alsalarda gitseler artık. Çünki hiç sabırlı biri değilim.
Dua edin lütfen hemen ev bulsun bu. Yoksa 7aylık doğurcam karnımdakını da