0 oy
467 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,843 puan) tarafından

Yurt dışından k. Pedergilin ahpapları. Yaşlı karı koca. Burada ev alacaklarmış. 5gündür bizdeler artık. İyi güzel hoş. Kadın herşeye karışıyor, herşey hakkında fikri var, susmuyor susmuyor. Bide deli karı. Konuşunca oturduğu yerden kalkıp el kol haraketleriyle hararetli hararetli konuşuyor. 

Çoçuğumun belli rejimi var. Mudahele ediyor. Başda bişey söylemedim. Ama artık rejimi alt üst oldu. Dün sabah biz yatakdan kalkmadan çoçuğun sesini duydu diye odaya daldı. Üzerimi giymemişdim. Hemen surt asdım. Ver çoçuğu giydireyim kendi torunumunda sesi gelince ben gider giydirer alırım her sabah dedi. Gerek yok dedim. Bi kolsuz tişortle, yorganin altda terlemiş ufacık bebeğimi bu soyukta yanımdan aldl mutfağa götürdü. Sinirden deli oluyordum. Kaynanam elinden aldı bana getirdi. Misafir kızım, dedi kodusu uzun sürer ses etme dedi. 

Bu sabah da geldi, kapı kilitli kapının önünden gitmedi ordan çoçukla konuşdu baktı ses etmiyorum açmıyorum gitti. Kahvaltı yapıyorduk. Bende hamileyim sabahları nefes darlığı olur hep. İyi değilim. Kahvaltı getirdik falan. Kadın vıdı vıdı vıdı. Çayı sofranın kenarına koymuşum. Çoçuk el atınca hemen gördüm müdahele ettim. Çoçuk bardaktan yapışmış ben çoçuğun kolundan nasıl bağırdım nasıl çığlık attım. Elime kaynar çay döküldü. Çoçuğa 1damlada dökülmedi şükür. Kadın yine vıdı vıdı vıdı susmuyor. Kendi gelini de sorumsuzmuş, o gelmiş, şimdi torununa bakan yokmuş. İçimde sabır çeke çeke ağladım. Kaynanam sakinleş çık havaya gez falan dedi. Ömrümden ömür gitti. Ev alsalarda gitseler artık. Çünki hiç sabırlı biri değilim.

Dua edin lütfen hemen ev bulsun bu. Yoksa 7aylık doğurcam karnımdakını da

9 Cevaplar

+2 oy
önce (6,196 puan) tarafından

Daha önceki postlardan yanlış hatırlamıyorsam sürekli evine misafir geliyordu ama sen hiçbirine hayır demiyordun. Eğer o kişiysen, hayır demeyi bilmediğin sürece bu tarz durumlara hep maruz kalacaksın maalesef... 

önce (3,843 puan) tarafından

Hiç bir akraba ilişkimiz olmayan, senelerdir buralara gelmeyen biri. İlk defa karşılaşıyoruz. Bizimkilerde böyle huy da yok bu başka tür

Tamam da gelmeden önce diyeceksin ki ben hamileyim, maalesef misafir kabul edemem yatılı.

Nerden bilcem misafir adabı olmadığını. Yoksa biz gelen akrabalarla konuşur güler eğleniriz. Birlikde yemek yapar, gezmeye alış verişe çıkarız. 

Misafir adabı olsun olmasın, 5 gün yatılı fazla. Buna evet dememelisin.

-Reklam-
+1 oy
önce (4,908 puan) tarafından

Misafir misafirligini bilsin. Karismak istediginde annesi onun icin en iyisini bilir sen merak etme bana birak teyze de. 7 aylik hamilesin, yatili gelmesin. Kayinvalidenle birlik misiniz, onun evine gitsin

Birlik yaşıyoruz. 10 gün sonra güne abimin düğünü var. Onu bahane edib annemlere gitmeyi düşünüyorum artık😁

önce (4,908 puan) tarafından

Git git ve Allah en kisa zamanda sana kendi evini nasip etsin

+1 oy
önce (24,438 puan) tarafından

İster on yıl sürsün dedikodusu duyduğum herkese ay ayarsız o kadın pat diye odaya dalıyor asla misafirlik adabı yok derdim 

Ah ah çok haklısın. Şu an çoçuğum yanmadı diye şükür ediyorum

+1 oy
önce (1,717 puan) tarafından

Canım benim bu ne kz 😂bu nasl misafir haddini aşmak bunun ki ona mı kalmış herşeyin yorumunu yapmak ayrıca odana dalmak ne terbiyesizlik kaynann usülünce bir ağzının payını verseydi yapamzdi sende gerekni diyeblrsin bence hem hamilesin yaptıkları eziyet den başka bişi değil insanda utanma olur ya adap ne bilmiyorlar

0 oy
önce (6,484 puan) tarafından

Ben gönderdim kurtuldum inşallah tez vakitte sen de kurtulursun canım benim edepsiz  insanla uğraşmak hiçbir şeye benzemiyor 10 günde 10 yaş yaşlandım resmen

önce (1,366 puan) tarafından

Canım aramadılar bir daha demi o aile?

Adam kayıplara karıştı 2 gündür kimse ulaşamıyormuş borçluları eşimi aradı sordu benimki de bilmiyorum haberim yok dedi saklanıyor büyük ihtimalle umarım hep saklı kalır her neredeyse 

İnşallah canım aman gittiği yerde kalsın saklı gizli size gelmesin de 

Amin amin inşallah 🙏 

0 oy
önce (6,672 puan) tarafından

Misafir evin bireyi olmuş

0 oy

Canım 5 gün cok ya 

Misafir adabı olmalı ya 

Zaten iki canlısın çocuğunda var 

Yatılı hiç kimseyi kabul etmemesi gerekir kayınvalidenin 

Abla artık başıma gelenleri bilsen. Sarma yapcaklardı. Birakın ben sarayım çoçukta uyudu dediydim. Bi-iki arı soktu. Karnımdakına bişey olcak diye ödüm kopdu. Hastaneye gittik. Jinekologum hemen gel dedi arayinca. Serum yaptılar. Uıtrasona girdim. Sıra çoktu. Sağolsunlar jinekologum da mudahele edince bekledilmedim. Şükür bişey yok. Zaten serumdan sonra korkum gitti. Evde de çoçuk nerdivenin 1katindan düşdü. Bu sabahdan beri kaza kaza üstüne. Sabah kapıyı kitlemişfim. Artık nefesi ne kadar ağırsa.

Bu akşam gidecekler galiba

İnşallah gitsinler ya bu kadar da misafirlik olmaz ki

Geçmiş olsun gülüm 

Sağol ablam

0 oy
önce (855 puan) tarafından

Misafirse misafirliğini bilecek sırf dedikodu yapacak diye ne kendimden ne doğrularımdan taviz vermem yanlışa yanlış denilmediği için herkes hadsizleşti

0 oy
önce (4,132 puan) tarafından

Anam ben kendi aile üyelerimiz bile gece kalmaları istememki bırak 7 kat el kalacak bende imkansız hele oyle yapcak benim evimde kapının önünde bulur kendini

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 327 göst.
0 oy
3 cevap 201 göst.
5 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde EvLaTlArIm71 (2,287 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 185 göst.
22 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde polatzulal35 (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 197 göst.
3 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Heliin6561 (102 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,815 soru

24,174,504 cevap

336,038 kullanıcı

...