İyi akşamlar kaynana konusu açmak istemem ama tarafsız olduğunuz için sizlere sormak istiyorum
Ben evlenirken kaynanam hiç bişey yapmadi diğer gelinlerine yatak yorgan yapmış bizede söyledi ama ailem uğraşma onun yerine başka şeyler yap dedi yapmadı cani sağolsun bugüne kadar bunun lafi sözü olmadı ama sağda solda ben gelinlerimin hepsine şu kadar yatak şu kadar yorgan yastık yaptım demiş . Bır düğünde yine böyle konuşulurken bana sordular biz istemedik yapmadı dedim ama biz istemedik ondan yapmadı dedim bunu kendine sorun etmiş bir tane yorgan yaptırmış göndermiş ve kendi evinde yıllarca kullandıklarıni yıkatip göndermiş ne alaka yani bende geri göndereyim dedim onları sana yaptırdım kullan dedi ee bunlar senin evde kullandıkların dedim ee yikattim işte kullan dedi ben ondan bişey istemedim ki bu ne demek Allah aşkına kırıcı bir hareket benim
Ben kullanmam verirdim
Bende istemiyorum eskici miyim ben kırıcı degilmi bu yapılan
Hayatta kabul etmem zaten siz istememişsiniz neyi dert ediyor götür geri ver
Vercem de evi de uzak gelip kapıya bıraktılar şaka gibi
Sanırım kendince adaleti sağlamaya çalıştı kullanmayacaksanız bile kırmayın evin bi köşesine koyun içi rahat etmemiş size haksızlık ettiğini düşünmüş dert olmuş içine sizde bi yerde konusu geçince biz istemedik yapmamıştı ama içine dert olmuş şimdi yaptı allah razı olsun deyip gönlünü kazanın
Eğer içine dert olsaydı ailemin başka şeyler yap onun yerine sözünü yapar ve yapardı biseyler ama o hiç bişey yapmamayı tercih etti düğün olmadan eşim bir kat yatak yorgan yap anne dedi onuda yapmadı uğraşamam diye şimdi de 30 senelik yorganları kapıma atması ben kullandım eskittim al senin olsun der gibi ondan bişey isteyen yokki
Tam olarak böyle olduysa o zaman yanlış yapmış sizde götürün iade edin ihtiyacımız yok diye
Başkası duydu diye mi gönderiyor? Kendi kullandığını göndermesi ayrı kötü ama üstüne bir de senin için, gelini olduğun için değil de bunu millet bildi diye yani sırf yarın bir gün hayır ona da yaptım demek için göndermesi benim açımdan çok daha kırıcı.
Hiçbir şey söylemeden direkt geri götürür ve ısrarlarına da nazikçe ama kararlı bir şekilde ret cevabı verirdim.
Al kullan işte senin olsun diyor dalga geçer gibi benim zaten yeterince olduğu için ailem yapmayın başka şeyler yapın onun yerine dedi o hiç bişey yapmayıp 30 senelik yorganları kapıma yunlerini yıkayıp koydurdu çöpe atarım yine kullanmam ayıp yaptığı al diyorum almıyor da evi uzak ben goturemem eşim de araba yok nasıl götürecek eşimde ayıp olur diyip duruyor bana yapılan ayıp olmuyor sanki
Çöpe atmam, ağzına laf vermek olur. Ben verdim o attı derler sonra uğraş dur.
Bence sana yapıldığı gibi al eline, bin taksiye, git kapıyı çal, ver ve işin olduğunu söyleyip git.
Eşine de güzel bir dille açıkla.
Yani doğru söylüyorsun ama yapılan çok ayıp değil mi ele güne iyi olmak için yapıldığı bariz ortada ve senin eskine mi layigim ben ?
Gelinlerine herşey yapılmış bana alışveriş bile yapılmadı hiç yüzlerine vurmadım eşimle iyiyiz diye ama şuan hepsini yüzlerine vurasim var
Öfkeyle kalkan zararla oturuyor gerçekten, sakin olmalısın.
Bu mevzu seni küçük düşürmez, yapılan bu sözde iyiliği sindirdikten sonra aklı başında ve sınırlarını nazikçe çizerek hareket etmen lazım.
Teşekkür ederim canım ❤️
Bence geri ver geri almak istemiyosa geri dönüşüm kutusu varsa oturduğun yerde o kutuya koy ihtiyacı olan alır kaynanada söle bence
Benim çok yorganım vardı evde yerim yoktu geri dönüşüme koydum de bence
Ayrımcılık yapan varliklardan nefret ediyorum
1,476,720 soru
24,173,329 cevap
335,972 kullanıcı