0 oy
182 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (3,840 puan) tarafından

Bazen evliliklerde bi olay olur, ipler kopar. eşlerde bir birlerine karşı sevgi bite biliyor. Aşk kelmeleri hiç söylenmez. Saçlar okşanmaz. Eller avuc içine alınmaz. Bazen çoçuklar bahane, senelerce ayri yataklarda uyurlar. Ama dışardan herkesin imreneceği bi evlilik imajı oluştururlar.  İnsan aşksız yaşayamaz ya. Genelde taraflardan biri genellikle erkekler duygu aclığını doyuracağı birini bulur. Kadınlar tüm duygularını çoçuklarına verirler. Bu evliliklerin sonu ne olur? O genclik aşkıyla tekrar bir birlerine bağlana biliyorlarmı? Yoksa sönmüş bu evlilikler  boşanmaylamı sonuçlanır? Yoksa böyle devam eder böyle yaşlanıb böyle ölürler?

Kadınlar da aşka muhtac. Kadın anne oldu diye aşktan mahrummu kalmalı? 

6 Cevaplar

+2 oy
önce (313 puan) tarafından

Ya yazdiklarin cok kotu ve gozlerim doldu. Neden boyle olmak zorundasiniz kim suclu bilmiyorum. Kadinlar anlasilmadiklari zaman her seyi herkesi terkediyorlar kalben. Ama geri dönüp ardimiza bakarsak belki bir ışık goruruz belki de her sey bizim elimizdedir. Bazen kendimize yükleyeceğimiz yükü belki de kendimiz seciyoruzdur. Yani yanindaki adami oldugu gibi kusurlariyla beraber sevmek mi yoksa o seni anlamiyor diye dunyayi kendine zindan etmek mi? 

Kadin olmak zor ama bir kadin cok da degerlidir her seyiyle. Bu yuzden belki her sey bizim elimizdedir.  Ben herkesin yuvasinda mutlu olabilmesini isterdim. Memnun olmayi bilmeyen mutlu olamaz. 

önce (3,840 puan) tarafından

Çok güzel anlatmışsınız. Ne yazık ki günümüzde böyle evliliklerde çok. Tüm duygu alış verişini çocukları üzerinden yapan annelee ilerde kafayı tırlatmış kaynana olarak gelinlere yüklenir

-Reklam-
+1 oy
önce (7,278 puan) tarafından

Böyle devam eder

0 oy
önce (3,025 puan) tarafından

Dogan Cüceloğlu ne diyor 

Hickimse olmasa bile hayatında sen varsın..

Kendi tanikligin en önemli tanikligin 

Kendi gözünde varmisin?

Kendini olduğun gibi kabul ediyormusun?

Kendinle ilişkini değerli goruyormusun? 

Kendi potansiyeline guveniyormusun yapabileceğine inanıyormusun?

Kendine emek ve zaman vermeye değer goruyormusun? 

Kendine saygin var mı? 

Kendi tanikligini keşfetmiş birini guvenilir bir insan olur.

Kendine güven. 

Biz kadıniz ama en önemlisi insanız

Kendi yaradilişimiz için emek harcamayaliyiz.

0 oy
önce (101 puan) tarafından

Uzmanlara gore dogru taktiklerle tekrar duygular canlanabiliyormus ama cok ustaca ve dikkatle davranmak gerek emek isteyen bir is ben daha kisa yol biliyorum tum ilgini kendine cevirdiginde kendini mutlu etmeye emek gosterip ilgi alakayi adamdan kesince alarm calmaya basliyor tekrar cekici gelmeye basliyorsun o da ilgini cekebilmek icin mutlu etmeye caba gosteriyor.

0 oy
önce (5,650 puan) tarafından

Tekrar alevlenmesi küçük bi ihtimal bence 

Sonuç ya boşanma oluyor,  yada bi ömür ilgisiz alakasız birbirinden uzak monoton bi evlilik geciriyorsun 

Bence bunları sebebi ortam çevre arkadaş çevresi aile ve telefonlar oluyor 

0 oy
önce (5,684 puan) tarafından

Ask zaten bitiyo ama yerini baska biseye daha guzel seylere birakiyo eger birakmazsa o tutkunun bagliligin tekrar canlanmasi mumkun mu bilmiyorum ama coluk cocuga karismis bi evliligin yukunu ustlenmis bi kadin butun duzeni bozup ayrilsa bile baskasiyla yine o ilk aski yasabilecegini sanmiyorum cunku ilk evliliginde yasadigi sorunlardan dolayi cok tecrubeli en onemlisi de cocuklari var o yuzden adimlarini saglam atmak icin asiri temkinli olur duygularini ne kadar rahat yasayabilir bilemiyorum sahsi gorusum empati yaparsam ben boyle olurdum diye dusunuyorum yinede buyuk konusmak istemem ama onumde cok ornekler var komsumun kizi cok genc yasta evlendi boyu kadar 2 cocugu var sozde o da severek evlenmisti tamda dedigin gibi bi durum olmus anlattigina gore kocasini aldatmis esinin arkadasiyla hemde karisi da kendi arkadasi zaten kocasi affediyo cocuklar icin bazi sebeblerden kocasiyla ayri kalmak durumunda kaliyo kadinin anlattigina gore eften puften bi sebepten ceza evinde esi o arada baska biriyle tanisiyo anlasiyo cocuklarini kayinvalidesine birakip o adamla imam nikahli evleniyo o adam da evli 4 cocugu var koca koca sonuc 2 sene birlikte yasiyolar adam geri eski esine cocuklarinin basina donuyo kadin ortada kaldi simdide takinti yapti o adama kac kez tehditlerle getirdi adami kendimi oldururum keserim diye otobanda arabalarin onune atti kendini ambulanslar zor yetisti colugundan cocugundan ayri kaldi Rabbim yardimcisi olsun cok zor imtihandan geciyo yargilamak bana dusmez asla yanlis anlasilmasin da baska cikis yollari ararken de akli basinda olmak lazim cok cok temkinli olmak lazim 

önce (313 puan) tarafından

Ask bitiyo diyosun ama her evlilik askla baslamiyor ve ask bana gore bitmiyor. Bekarken boyle yazilari okuyunca evliligin kötü oldugunu dusunurdum ama hic dusundugum gibi degilmis. Aksine insan daha cok baglaniyor daha cok seviyor daha cok istiyor. Benim icin evlilik askin bitmesi degil buyumesi gibi. O dokunsan sonecek gibi olan atesin durdurulamaz bir yangina donusmesi gibi. 

Anliyorum 

önce (3,840 puan) tarafından

Kuranaskı Hatun

Bende senin gibi düşünüyorum. Boşanınca ayrılınca o tutkulu aşkı bula bilecekmi buda bir soru işareti. Bu durumda aklı başındakı kadın hem çoçukları, hem el alem içinde kötü, ahlaksız ve başka bir sürü adları edinmemek için kalbine taş basmalı. Belki bi süre sonra aşk canlanır. Canlanmasa bile çoçukları sağlam bir piskolojiyle büyür. Hemde aşk herşey demek deyil. Seviyorum diye şiddetli, kötü alışkanlıklı, kaynana k. P eş dost akraba içinde saygin bir ilişkisi olmayib ama yürüyen evliliklerden iyidir.

Mesela bende bir evlilik biliyorum. Villada yaşıyor. Kadının altında arabası. Çoçukları özel okullarda, özel hocalardan ders alıyor. İyi bir unverstede okuyor. Evinde yok yok. Kadın bakımlı. Eş dost içinde saygın aile. Adam eşinin bir lafını ikiletmez. Ama karı koca aşk sıfır.  Aralarındakı aşkı bilmeyen kimi tanısam imreniyor onlara. 

Ben mutsuz evlilige de karsiyim duygular tamamen bitmemeli tabiki ask cok baska bisey sevgi bambaska bisey saygisiz hic biri olmaz sevgi ve saygi hic bitmemeli ama ask tutkulu degisik bi his insanda bence bi sure sonra kaybolur ama sevgi gormeyen bi kasin da mutlu olamaz sirf sartlari iyi duzeni bozulmasin diye kimse mutsuz bi omur gecirmesin ben de olsam yapamam yani 

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 366 göst.
1 Eylül 2025 Aile & Aşk kategorisinde Birkucukbebis (484 puan) tarafından soruldu
+4 oy
2 cevap 283 göst.
3 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Alaska (1,956 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 300 göst.
15 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde Melekyuzlu44 (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,138 göst.
11 Kasım 2019 Diğer kategorisinde & 2 Bal Annesi & (1,312 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,720 soru

24,173,325 cevap

335,972 kullanıcı

...