Aynen oyle o yuzden plan programli ve biraz tahammullu olmamiz lazim
Ben onceden cok titizdim gunluk evimi siler supurur bamyo wc yikardim 3 tane balkon yikardim bu gunluk olan yemek camasir hepsi dshil hemde ayda bi kere de dip bucak temizlerdim yatak yorgan hersey sudan gecerdi ortuler battaniyeler camlar kapilar pencereler hepsi hepsi cocuk yoktu ve bekardim herkes calisiyodu elime dolanan kimse de yoktu yinede o isler hic bitmiyodu
Evlendim yari yariya kaynanamla oturuyodum evde oldugum gunler esimde evde oluyo du yeni evliyiz diye is yaptirmiyodu birlikte vakit gecirelim diye cok surmedi hamile kaldim bi de zayifim o kadar harekete nolcak doktor gebeligin saglikli ama sen cok zayifsin dikkat et dusurme dedi ondan sonra ben iyice saldim isi gucu esim yapti cogu zaman taki kilom toparlanana kadar supurgeye dokunmadim 6 aylik olana kadar esim yapti ara ara banyo wc yikadim tamam sonra cocuk dogdu haftada bi supursem sukrediyodum zaten derken toparlandim ben cocuk uslandi ben gucumu topladim dedim boyle olmayacak yemek bulasik camasir utu evin temizligi cocugun bakimi koca derken zaten yetismek imkansiz da kendime hic vaktim kalmiyo deliririm ben boyle dedim bi karar aldim
1 sabah kahvaltidan sonra ilk isi yemegi ocaga koymak
2 bi sabah kalkinca bi aksam yatmadan once soyle bi evi dolanmak oyuncaklari toplamak ortuleri duzeltmek camasir varsa hemen kaldirmak
3 yemekten sonra hemen bulasigi kaldirmak cunku bulasigin arkasi asla kesilmiyo surekli 5 dkda bi cikiyo yoksa basedemiyorum
4 camasirlari surekli kontrol etmek makina calisacak kadar dolduruyosa yarimi biraz geciyosa yani çalıştırıp hemen asmak ki koku olmasin
5 dolap iclerini dağıtmamak
6 kirinti gorunce hemen kaldirmak illaki supurge acmama gerek yok girgir da is gorur
7 gunluk banyo wc kontrol etmek gozume pis gelirse yikamak
8 haftada 1 de nevresimleri degistirip ortuleri cirpip koltuklari falan cekerek supurup silmek mutfak dolabinin kapagiklarini silmek
9 da ayda bi kere dip bucak cam kapi perde ortu yikayip koltuk yatak halilari kaldirarak dolap iclerini ustlerini silerek guzel bi temizlik yapmak
10 ayda bi kere buzluk hazirligi yapmak zahmetli yemekleri bile zahmetsizce yapabiliyorum boyle
Bu duzeni koruyunca gunluk ev islerim 1 saat yemek isim yarim saati gecmiyo bulasiklar haric tabiki 1 saatte ona say geri kalan zaman benim cocukla oyun oynarim ibadetimi yaparim esimle vakit geciririm es dost ziyareti yaparim vs vs