0 oy
242 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (93 puan) tarafından

Oğlum 3 yaşına girecek bu ayın 30unda daha önce psikiyatriye falan götürdüm klasik kitaplar kalabalık ortam oyum grubu vs önermişti şu an bütün konuştuğu kelimeleri yazdım Tek tek 87 kelime etti cümle kurmaya gelirsek anne Baba gitti gibi bildiği bütün kelimeleri kullanıyor ama tam anlamıyla Bi konusma yok çarşamba gününe yine randevu aldım ama ben mi evham.yapiyorum sanki bisiler yolunda değil gibi hissediyorum böyle olan varmi

11 Cevaplar

0 oy
önce (1,954 puan) tarafından

3 yaşında oglum sohbet ediyor bizle oyle soyliyim

önce (93 puan) tarafından

Anladım ama ben kıyas için değil kendi çocuğum için soruyorum yanlış anlamayin lütfen maşallah size

-Reklam-
0 oy
önce (4,793 puan) tarafından

Bence normal . Her çocuk şakır şakır cümle kurup konuşmaz ki bu yaşta. Benim komşumun oğlu 3 yaşında yeni yeni kelime söylemeye başlamıştı şimdi 5 yaşında çok da güzel konuşuyor. Başka biri oda erkek benle yaşıt 4 yaşında konuşmuş mesela. Çocuklar tek tip değilki hepsi aynı yaşta aynı şeyleri yapsın. Hani konuşmuyor sadece bir iki kelimesi var desen anlarım ama çocuk ikili cümle koruyormuş 100 e yakın kelimesi de var daha ne olsun. Ve bir de bir kere konuşmaya cümle kurmaya başladı mı çok çabuk ilerletiyor 

Tesekkur ederim bilmiyorum içimi kemiren bisi var yanlış bisey varda farketmezsem diye endişe ediyorum 

Sen farketmezsen bile doktor illaki fark eder ona göre yönlendirir. Takılma sıkma canını boşver. Bir de çocuğu çok sık boğaz etme aklı ediyordur her şeye inada bindirip hiç konuşmaz bu sefer.

2.5 yaşında götürdüm gelişimsel Bi sorun görmedi sadece oyun grubu vs önerdi 3 ay sonra değişiklik olmazsa gel gelişimsel testi yapalım demişti sadece kelime sınırda demişti yani hani o 3 yaşında yeni konuşmaya başlayan çocuğu görseydi kesin terapisti önerildi istagramda görüyorum bazı pedagoglari onlarda konuşması lazım tarzında konuşuyorlar iyice kötü oluyorum 

Ben de 2.5 yaşında kızımı götürmüştüm. 100 e yakın kelimesi vardı günde de sadece 4-5 defa ikili cümle kuruyordu . Doktor gayet normal olduğunu 3 yaşına kadar ilerleme olmazsa dil terspistine yönlendiririz demişti. Şimdi kızım 39 aylık ve 5li 6lı cümleler kuruyor kelime sayısı da çok çok arttı. 2.5 yaşına göre hiç mi ilerleme yok. Benim eşim de 3 yaşında konuşmaya başlamış mesela.

Özenle cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum yaklaşık 29 aylıkken goturmustum o zaman 40 bile yoktu ikili kelime bildiği kelimeleri kullandi yani mesela anne bu gibi su son 3 ayda ev taş Nene ben ver var gibi kelimelerle 85e kadar geldi şükür ama benim endişem ek yok kelimelerde mesela gittim benim aldım verdim gibi mesela abla bunu ver yerine abla bu ver diyor anlatabilddimmi acaba  

Anladım iyelik eklerini kullanmıyor henüz . 

0 oy
önce (3,530 puan) tarafından

Çocuktan çocuğa değişiyor büyük oglm 2 yaşında 2 li 3 lu cümle kuruyordu şuan 2 yaşında kardeşi var yeni yeni anne nene gitti bitti diyor bı baynla konuştum onun kızımda 2 yaşında oda öyleymiş 2023 çocukların bir cougunda var bu durum komşularin çocukları torunları flan geliyor aralarında 2 3 ay var hepsi aynı bir kaç kelime ilerisi yok 

Ablası 2 yaşında 10a kadar sayiyordu sanırım aynı şekilde ondanda beklemiş oldum ama olmadı 3 yaşında hala pek Bi gelişme yok gibi geliyor 

önce (3,530 puan) tarafından

Bende doktora götürdüm söyledik lerimixi anlıyor yapıyor gelişiminde sorun yok dedi her çocuk bir değil daha küçük bol bol konusun dedi bizde sürekli iletişim halindeyiz , komşumun cocukalri vardı 4 , 3 yaşlarında onlarda hiç kelime yoktu 6 yaşına girdi çocuk smdi konuşuyor aileden de olur eğer geç konuşmaya baslayan varsa olabiliyor dedi bnm kaynım 4 yaşında konuşmuş kaynnamlar küçük oglum için amcası da geç konuştu çocuğun bisiyi yok diyor

0 oy
önce (75 puan) tarafından

Arkdsn çocuğu da hiç konuşmuyordu hemde hiç oyun grubundan sonra açıldı ve evde ablası çok konuşuyormuş o bişey diceginde susturup kendi konuşuyoruz vs anne fark edince söz hakkı kardeşe de verilmeye başlamis sonradan sonraya gelişmiş ve iki üç ay da çocuk Şakir şakır konuşmaya başladı yazın uzun tatile gitmiştik döndük çocuk konsuyor baya şok geçirdim uzun yazdım anlaşilir mı bilmiyorum da diyeceğim o ki söz hakkı verin 

Bunu hiç duymamistim deneyeceğim evet ablasına aynı sekil çok konuşur 

önce (75 puan) tarafından

Arkds öyle dedi ablası çok konuşkan hiç sıra gelmiyor ki kardeşi konuşsun dedi 🤭birde duaya inanirmisnz blmym da lisan duası var 

"Rabbiş rahli Sadri ve yesirli emri vahlül ukdeten min lisanlı yefkahü kavli"

Sabah akşam 21 kere okuyup ufleyebilirsnz çocuğunuza internete yazınca da çıkıyor lisan duası diye aynı şekilde kendiniz için vs de okuyablrsnz🥰

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (1,092 puan) tarafından

Eltimin oğlu çok geç konuşmuştu. Cümleyi bırakın kelimesi bile yoktu hııı hıı diyerek işaret ederek her şeyi anlatıyordu. Herkes onu anladığı için belki ihtiyaç duymuyordu nerdeyse 4 yaşına kadar doğru düzgün konuşmadı , herkes bişey var dedi ama eltim benim çocuklarım geç konuşuyor dedi öyle de oldu şimdi 2. Sınıfa gidiyor gayet normal konuşuyor. Geç konuştuğu için bazı kelimelerin harflerin telaffuzunda zorlanıyordu onda da dil terapisine gidip düzelttiler. Yani her çocuk farklıdır, hiç konuşmuyor değil çocuğunuz öyle olsa sorun var denir ama kelimeleri varmış zamanla konuşur siz desteklemeye devam edin 

Teşekkür ediyorum kaç çocuğu varki hepsi geç konuşmuş hiç merak etmemismi sormamismi doktora falan yargılamak için demiyorum yanlış anlamayin öğrenmek istiyorum 

önce (1,092 puan) tarafından

Estağfirullah, 3 çocuğu var bahsettiğim en küçüğüydü. Kendisi de geç konuşmuş sanırım genetik olduğunu düşünüyor, çocuğunu anlayabildiği için de dert etmemiş zaten zamanla da az uz konuşmaya başlayınca gerisi geliyor 

0 oy
önce (388 puan) tarafından

Gecikmiş konuşma varsa bile 3 yaş bunun eğitimi için geç kalmış sayılmaz. Hemen bi rehabilitasyon merkezinde dkt veya odyologa görünün değerlendirme seansına alsınlar. Eksik kelimeleri veya yanlış çıkan harfleri değerlendirsinler ona göre bir yol izlersiniz

Gittim hatta dil ve konusma için rapor çıkarmaya bile Gittim değerlendirmeye alan uzman henüz çok küçük 2.5 yasinda anlaması iyi ifade edici dil sonradan gelişir 5 yaşından önce sorun yoksa tavsiye etmiyorum demişti almadan çıktım bende gösterdiği herseyi yaptı bu hangi hayvan saçın nerde kalem vs verdi eline oturmak için sandalye falan çekti kendine çözüm odağıda var bence almanıza gerek yok dedi çıktım bende biraz rahat bırakayım dedim bugüne kadar bekledim bende kelime arttı evet ama yeterli değil gibi geliyor benimle sohbet etsin demiyorum ama en azından anne acıktım gibi busiler desin istiyorum 

önce (388 puan) tarafından

Benim 3 yaşında öğrencilerim vardı. Ramda sistem neye göre işliyor bilmiyorum ama gecikmiş konuşma varsa 5 yaş ileri bir yaş. Tabi ki kesinlikle vardır demiyorum belki de bir anda açılacak konuşması benim yeğenim de 3 yaşından sonra çok güzel konuşmaya başlamıştı. Bir de eğer maddi durumunuz iyiyse rapor çıkartmadan özel ders şeklinde de alabilirsiniz konuşma eğitimini. Mesela şöyle 2 3 seans alıp ufak da olsa ilerleme var mı bakarsınız. Varsa ona göre rapor çıkartabilirsiniz

0 oy
önce (1,902 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum canım benim kızım da 2.5 yaşında 2 yaşındayken goturmedigim alan kalmadı hepsi 3 yaşına kadar bekle ekran varsa kes dedi kızımın 5 6 kelimeden başka kelimesi de yoktu şimdi ikili üçlü cümleler kuruyor işine geldiği zaman konuşuyor 3 yaş çok geç değil en son doktora tekrar götürdüğümde bana çocuğu rahat bırak bi sorun yok kimi çocuk geç konuşur demişti sen bol bol sohbet et ekran varsa kes akranlarini varsa bi araya getirmeye çalış çok faydası oluyor bizde işaret sorunu da vardı konuşmak yerine işaretlerle anlatmak istiyordu eğer işaretle anlatiyorsa konuşmaya gerek duymuyordur

0 oy
önce (1,867 puan) tarafından

Kızım nisan 2022 doğumlu. Konuşması maşallah deym çok iyidr. 12 gün küçük olan komşu kızı baya geride idi. Annesi 4 5 aydr psikiyatriye götürüyor.  Biraz gelişme var kızda. 

0 oy
önce (18,757 puan) tarafından

Her çocuğun gelişimi farklı. Benim ortanca oğlan dün 2 yaş videolarına bakıyordum resmen benle sohbet edecek seviyeye gelmişti ama küçük oğlum şu an 2 yaş 18 günlük bildiği kelimeleri saysam 20 bilemedin 25 tane çıkar. Bunları yanında yarım yamalak kullandığı kelimeler de var. Telefona po diyor, pastaya pa diyor, patatese papa diyor vs vs. Zamanı gelince konuşurlar İnseAllah 

0 oy
önce (68 puan) tarafından

Kızım 3 buçuk yaşında konuştu şimdi susmuyor göz teması falan var ve 87 kelimesi varsa korkma derim ben yaşadığım için söylüyorum 

0 oy
önce (4,387 puan) tarafından

Bunu en iyi uzmanlar anlar diye dusunuyorum benim yeğenim 3 yasina kadar anne dışında bir sey demiyordu her seyi parmağıyla iiiii diye gösteriyordu 3 yaşından sonra kreşe basladi öyle açıldı simdi de susturamiyoruz arkadaşımın oglu da auni sekilde konusmuyordu o kreşle de açılmadı destek almak zorunda kaldi. Tekrar randevu alarak iyi yapmışsınız bir uzman değerlendirir 

Bir de ikisinin doktoru da çocuğun her dediğini hemen anlamayın konuşmak anlarmak zorunda kalsın sıkıştirmadan ne efendim su mu istiyorsun su mu vereyim dur sana su vereyim gibi hangi bardakta vereyim pembe bardak mi mavi bardak mi konuşmak zorunda kalsın demis

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 352 göst.
14 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Mervem (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 330 göst.
30 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Tokyo (179 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 222 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,530 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 15 göst.