0 oy
290 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (393 puan) tarafından

Arkadaşlar selam daha öncede post açmıştım kızımın okulu hakkında az önce kızım uykuya geçmeden önce sitem etti bana okula gitmesem olmazmi yoruluyorum hem öğretmenim hamurları da kaldır lcaz artık dedi 

Kızım aklı fikri halen oyunda oyuncakda napcam bilmiyorum ödevlerini sırf verildi ve biz yaptırıyoruz diye yapıyor ona çok üzülüyorum 🫤zaten eşim 5. Yaş 9 aylıkken yazdırdı acaba seneye mi gitseydi en azından biraz daha olgunlasirdu yoksa devammi etsin 

Bu arada 2019 Aralık 28 doğumlu 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (3,147 puan) tarafından

Tabii ki de seneye gitmesi gerekiyordu çok küçük yazdırmışsınız. Hiçbir öğretmen 72 aylıktan küçük çocukların okula başlamasını önermiyor. İmkanınız varsa bence alın ilkokuldan. Benim kızım.eylul.dlgumlu olduğu için tam 72 aylık olacak ve mecbur göndereceğim. 1 Ekim doğumlu bile olsa sonraki seneye bırakırdım. Ben çok sınıf öğretmeni ile konuştum ve herkes ne kadar geç o kadar iyi diyor

Dediğim gibi benimki 1 Ekim doğumlu bile olsa bir sene geç verirdim. Hala anaokulunda kızım, ben kendi kizimin ilerisi için konuşuyorum. Özellikle 5 sınıfa geldiğinde soyut işlemler daha yoğun olduğunda kendinden büyükler kolaylıkla algılarken çocuğunuzun zorlama ihtimali daha yüksek. Zaten yaş farkı büyüdükçe daha çok kendini belli ediyor

önce (8,099 puan) tarafından

Kızım 2021 ....7 Ekim doğumlu  peki sizce kızımı 2 yıl değil 3 yıl sonra mı 1. Sınıfa versem

Benimki de 10 Eylül 2021 dogumlu. Ben yerinizde olsam bir sene geç veririm. Sınıfta büyük olduğunda her türlü daha avantajlı olur. Artık herkes gec gönderiyor ve bu aylarda doğanlar sınıfta en küçük kaliyor

önce (6,672 puan) tarafından

Benm kızım 29 ocak 2021 doğumlu kreşe gidiyor . Seneye anasınıfına vericem daha sonrada 1. Sınıfa başlıcak . Anasınıfı çıktı ama ben yazdırmafım gittiği kendi kreşine devam ettirdim . Doğru yaptığımı düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz 

önce (8,099 puan) tarafından

Tamam teşekkür ederim canım 

-Reklam-
0 oy
önce (1,092 puan) tarafından

5 yaş ilk okul için küçük bir yaş, bana kalırsa 6 bile küçük. Bizler 6 da anasınıfına gidip 7 de bire başladık şimdi neden böyle yapıyorlar anlamıyorum yazık çocuklara 

0 oy
önce (855 puan) tarafından

Henüz okullar yeni açıldı 1 ay daha gözlemleyin 

0 oy
önce (20 puan) tarafından

Kızım mayıs 2019 doğumlu mecburen başlamak zorundaydı hatta o kadar vermek istemedim ki ama rehberlik ve anaokulu öğretmeni geçer not vermiş Ram dan rapor almak gerekiyordu onu da vermiyorlar çünkü çok şükür sıkıntısı yok ama gel gör ki zorlanıyoruz şöyle düşün mayıs doğumlu kızım sizin çocuk doğunca benimki 7 aylık biri yeni doğuyor biri ek gıda yemek yiyor illa ki farkları Olcak eğer ki sizin durumda olsaydım aileye nırakılıyp vermezdim ama verilmiş bu saatten sonrasına odaklanmanız lazım çaba göstermeniz lazım ama bizim öğretmenimiz şöyle dedi biz bir üçgeniz öğretmenin azmi, velinin sabrı, çocugun isteği o yüzden herkes birbiriyle bağlantılı :)) 

0 oy
önce (2,801 puan) tarafından

Benim 2 çocugum da Ekim doğumlu ben okul öncesi öğretmeniyim ve çocuklarımı 1 sene geç göndereceğim. Benim kardeşim de Aralık doğumlu mesela ilk zamanlar değil de sonraki sınıflarda çok sıkıntı çekti. Lise 1 de sınıfta kaldı anlamıyordu çocuk sonraki yıllar teşekkur takdir belgesiyle mezun oldu ist ünv bitirdi.

0 oy
önce (227 puan) tarafından

Arkadaşım Aralık 2019 doğumlu oğlunu anasinifina verdi şuan iyiki vermişim diyor...

0 oy
önce (3,519 puan) tarafından

Keşke vermeseydiniz daha ufak benim oğlumda Aralık 2018 liydi bu sene gitti 1. Sınıfa masallah çokta iyi adapte oldu 

0 oy
önce (1,962 puan) tarafından

Oglumdan 4 ay büyük ödev için daba kucukler ya ana okuluna giidyor benimki aklı oyunda sayfa sayfa ödev yapamaz bence kayt aldrma varsa aldrn ogretmeniyle konusun rehberlik varsa yada sınıf kaç ayljk kucuk mu üzülüyorum ya cocuklara çok ödev veriliyor  

0 oy
önce (1,259 puan) tarafından

Çocuğunuz oyun çocuğu...ne bu acele ben anlamıyorum..benim çocuğum da Aralık doğumlu ve kendi döneminden. Sonraki yılı bekleyecegim

0 oy
önce (13,468 puan) tarafından

Bugün tamda böyle bi videoya denk geldim. Kadın diyoki kızım aralık 20 2019 doğumlu. Birsürü öğretmenle ve müdürle konuştuk ve seneye ilkokula başlatmaya karar verdik. Çünkü diyo 1 ay bile öyle farkediyoki. Ve diyo benimki işte aralık doğumlu mesela Ocak 2019 doğumlu vardı aynı sınıfta olacaktı sırf senesi aynı diye Ocak dogumlyla aralık doğumlu bir olur mu. Kış doğumlular şanslı aslında bu konuda. Yerinde olsam seneye verirdim. Benim oğlum ağustos doğumlu seneye başlayacak yaşı tam tutuyor. Ama ablamın kızıda Ocak doğumlu beraber gidecekler mesela ama aralarında 7ay var. O daha avantajlı yani bu konuda 

0 oy
önce (16,010 puan) tarafından

Çocuğunuz 2020 li sayılır 

Kızım 2020 Şubat doğumlu nasipse seneye gidecek 1. Sınıfa sizde seneye vermeliydiniz 

Beni de öyle erken yazdırmışlar Aralık doğumluyum lisedeyken sınıftaki tüm arkadaşlarım  oy kullanmıştı ben kullanamamıştum yaştan dolayı ☺️

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 187 göst.
23 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Narin (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 499 göst.
+3 oy
10 cevap 380 göst.
0 oy
1 cevap 91 göst.
2 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Mrvgul (4,891 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,831 soru

24,174,692 cevap

336,047 kullanıcı

...