0 oy
670 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (90 puan) tarafından

Benim adım nenemin annesinin adı. Dini isim. Ve hiç sevmiyorum. Adımi Meryem olarka degistirmek istiyorum. İsimlerin de insan hayatına etkisi vardır muhakkak sankid egistirsem hayatım güzelleşecek ginide hissediyorum. Fakat terside olabilir hicbirseyd eolmayanilir tabi. Fakat hep içimde... Nenem.hala yaşıyor ve sık görüşüyoruz. Kirilsinda istemem. Duysun da istemem. Bazen diyorum o ölünce değiştirecek ama oohooo. Bazende diyorum otur oturduğun yerde. Fkaat hayatada bir kere geliyoruz. Bilemiyorum. Eşim sen nasıl.istersen diyor 

19 Cevaplar

0 oy
önce (304 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Benim amcamın gelini 37 yaşında değiştirdi mahkeme kararı ile çevresi eski adını söyledikçe benim ismim artık şu diye diye alistirdi herkes artık yeni adını söylüyor 

-Reklam-
+2 oy
önce (1,939 puan) tarafından

İsmini degistirsen de bi ise yaramaz sadece kimlikte değişiyor senin kulagina ne okundu o onemli kimlikte ne yazdığı degil 

+2 oy
önce (15,255 puan) tarafından

Ev sahibinin adı mülkiye evet tuhaf isim ama değiştirip masal ada yaptı. 40 yaşındasın be abla keşke daha 40 yaş bir isim olsaydı dedik içimizden. Kreş sahibi de kızımın adını beğenip ismini değiştirdi. Ayşe idi Piraye yaptı. Alışılır bir süre sonra

önce (854 puan) tarafından

Masal Ada mı bebek ismi yaa 40 yaşında bu ismi mi yapmış 😁

önce (15,255 puan) tarafından

He valla banka işlemlerinde gördük aradık biz de😅

önce (10,186 puan) tarafından

Vallahi mülkiye daha az tuhaf kalmış bundan sonra bana polensu deyin aha gidiyorum adımı değişmeye 😅🤣

+1 oy
önce (30,897 puan) tarafından

İsmin ne ki memnun olmama sebenin nedir anlam bakımından mı

0 oy
önce (5,287 puan) tarafından

Değiştirsin bile çevren buna zor alışır . Sonuçta seni herkes öyle tanıdı .

Zor olur gibi geliyor bana 

önce (6,177 puan) tarafından

Niye benim kardeşim değiştirdi eski adını unuttuk gitti. Kimse eski adını hatırlamıyor artık. 

önce (5,287 puan) tarafından

Benimde arkadaşum değiştirdi ama 18 yaşındaykrn bizde onun yeni ismine alıştık tabi yıllar geçti

Bu bayan 33 olunca zor gibi geldi hangi bir insana diyecek hayır benim ismim artık o değil bu die

önce (3,145 puan) tarafından

Çalıştığım okuldaki 35 yaşlarındaki bir arkadaş Kezban olan adını Asya yaptı. Biz baya zorlandık tabii başlarda ama kadın çok kızıyordu. Zamanla alistik.

0 oy
önce (6,177 puan) tarafından

Sevmediğin ismi taşımak zorunda değilsin. Değiştir gitsin. Ben anlıyorum bu tarz istekleri. Ama adı verilen kişi ne der onu bilemem. İsim ekleme yapabilirsin belki. 

önce (90 puan) tarafından

İsmimi nenem vermiş. Kendi annesinin adını vermiş. Sevmiyorum istemiyorum. Değiştirdiğinde ne olur bilmiyrum ama. Peki böyle birşey değiştirilebilir mi. Kuzenim değiştirmiş adını oda benle aynı yaşta. Üç yıl önce değiştirdi. Adı Asiye idi oda Asya olark degistirdi. Ve gizledi ismini değiştirdiğini 

0 oy
önce (3,452 puan) tarafından

Eğer sevmiyorsanız değiştirin ne olacak ki. Değiştirten sonra da insanlar inatla eski isminizi söylerse tepki vermeyeceksiniz ve yeni isminizi söylemeye mecbur kalacaklar

0 oy
önce (208 puan) tarafından

İsmini merak ettim. Söylemesen bile manasını en azından söyler misin 🙂 değiştirmek isteyecek kadar sevmiyorsan özgürsün ama baya bi taşımışsın bu ismi. Etrafındakileri yeni ismine alıştırmak zor olur sabırla alışmalarını bekleyecek mısın bunu da düşünmelisin.

Kimsenin alışması umrumda değil. Kendilerinin problemi. 

önce (208 puan) tarafından

Bu durum senin için önem arz etmiyorsa kâğıt üzerinde değişmesi neyi ifade eder ki? İnsanın ismi tanındığı, ve çağrıldığı ismidir. Kıyamette de çağrıldığın isimle çağrılacaksın. 

Bana saygılı olan zaten söyler yeni ismimi. Söylemeyen de söylemesin. Hem hayatımda yeni insanlarda oluyor eskiler olduğu kadar. 

0 oy
önce (4,779 puan) tarafından

İçine sinmiyorsa değiştir. Benim adım da babaannemin adı ben de hiç sevmiyorum ama değiştirmek de istemem. Yeni isme alışamam yeni isme karar bile veremem. 

0 oy
önce (5,649 puan) tarafından

Bence hiç gerek yok zaten 33 yaşına gelmişsin 

Ben degistirmem 

Çünkü çok insan hep eski isminle seslenecek 

Ya o önemli değil. Zaten çok insnala muhattpa olmuyorum.  

0 oy
önce (2,323 puan) tarafından

Değiştirsen bile ezanla kulağına okunan isim önemli öldüğündede o isimle anacaklar bi tanıdığımızın kimlik adı farklı kualgına söylenen isim farklıydı hoca namazını kılarken iki ismini söyledi mezarında dua ederken de ezanla soylenen ismi söyledi gecen mevlüd yapıldı ozmanda kulagına okunan ismi gecirdiler 

0 oy
önce (6,478 puan) tarafından

İstemiyorsan değiştir gitsin dedigin gibi bu hayatı 1 defa yaşayacaksın 

0 oy
önce (3,598 puan) tarafından

Senin ismin sen nasıl istiyorsan öyle yap değiştirmek istiyorsan değiştir 

Bende oğlumun adını değiştireceğim geçen gün nüfus müdürlüğüne gittik adliyeye gidip dilekçe vermelisiniz dediler müsait bir zaman bekliyorum gideceğim 

Bu işlemler hakkında ekstra ufacık d solda bilgi verdi mi..örneğin ücret ödemesi, örneğin bunisle ruzb sürüyor?. Belki mahkeme değiştirmez falan diyorlarmi

önce (3,598 puan) tarafından

Değiştirilir direk sadece dilekçe verin denildi paradan bahsetmediler daha adliyeye gitmedik orda tam bilgi verilecek 

0 oy
önce (5,892 puan) tarafından

sevmiyorsan mutlu değilsen değiştir. büyük nenen bunu bilmek zorunda değil. çevrende 1-2 zorlanır alışır. benim var isim değiştiren arkadaşlarım 

0 oy
önce (258 puan) tarafından

Bı tanıdığım kendınj başka isimle tanıtmış herkes oyle der snd oyle yap illa kimlik degıscek dıye bişe yok cok istersen onuda sonra yaparsın akrabalarına dersınız bnı artık bu isimle anın dıye sürekli uyarırsın arada kırıklar olur tabi ama alişirlar bnc cok dıretırsen 

Hem 33 yasda cok degıl bnc Allah ömür verirse uzun yıllar var yaşayacağın 

Aslında mantıklı ama ya çocuklarının aklı karışırsa, birde koca tarafına zor anlatiriz

Koca tarafına da anlatırsın sevmedini soylersın bı ıkı laf ederler ama sn dıretırsen bnc alışırlar 

Cocukların kac yasında bıkmıyorum ama buyuklerse daha kolay olur işin anlatırsın kucuklersede dersınız bnm ıkı ısmım vardı artık bunu kulancam dıyee onlarda alişır cok zor bişey degıl bnc dıretırsen kazanırsın

Sağol cnm. Güzel destek oldun

Snd sagol cnm gonlunce olur inşallah hersey❤️

0 oy
önce (5,684 puan) tarafından

Dini anlami yok mu isminin 

Var suanki isminde Arapça Kuran'da geçer. Fakat beğenmiyorum. Kullanmak istemiyorum.. hep içimden Meryem ismi geçiyor. İki isimli veya sadece Meryem ismini kullanmak istedim. Bu işin maddi kulfetide varmı bilmiyorum

0 oy
önce (7,278 puan) tarafından

İsmin nedir ki

0 oy
önce (313 puan) tarafından

Eşin de bir sey demiyormus degistir sana destek olur. Meryem guzel isim. Bence nenen bile anlayis gosterecektir. O kadar kotuyse ismin

0 oy
önce (3,574 puan) tarafından

Benım annemın ısmı engın mıllet kendı kendıne annemın ısmını degıstırdı suan anneme esma dıyorlar ama kımlıkte engın 🤣annemde degıstırcem dedı herkes esma dıyor dedı sonra vazgectı ugrasamam dıyıp

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 1,111 göst.
25 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Senaa123 (64 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 296 göst.
25 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Mevah (1,891 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 68 göst.
+1 oy
5 cevap 203 göst.
6 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Mevah (1,891 puan) tarafından soruldu